Dodaj do ulubionych

Saudyjski Drifting

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 15:51
Oj chyba brakowało pomysłu na artykuł.
Obserwuj wątek
    • Gość: t Re: Saudyjski Drifting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.09, 17:20
      bald bear: oj chyba brakowalo pomyslu na komentarz.
    • Gość: dŻej Di Re: Saudyjski Drifting IP: *.bb.online.no 06.09.09, 18:27
      Rozumiem, że te napisy na tylnych szybach to "Pioneer" , "Blaupunkt" , "Tuning" "M-pałer" tylko po ichniejszemu?
    • Gość: renowlasiciel Re: Saudyjski Drifting IP: *.173.13.29.tesatnet.pl 06.09.09, 19:15
      Araby sie nie pierd***la, nie przeszkadza im ruch drogowy.
      W sumie to wyjasnie dlaczego wsrod arabow tyle samobojcow bombowych.
    • Gość: ahaahaha Re: Saudyjski Drifting IP: 213.17.128.* 06.09.09, 19:22
      1:30 drugi film, kamerzysta uszedl z zyciem :D A szkoda bo jakby go zabilo auto to bylby meczennikiem :D
    • Gość: misio Re: Saudyjski Drifting IP: *.chello.pl 06.09.09, 21:35
      fajna sprawa. gdybysmy nie mieli idiotycznych drzew i rowów przy trasie tylko piach pewnie tez mozna by bylo poprobowac. allah ahbar!
    • Gość: greg Re: Saudyjski Drifting IP: *.aster.pl 06.09.09, 22:15
      te filmy maja juz z 5lat
    • Gość: tolo Re: Saudyjski Drifting IP: *.pai.net.pl 06.09.09, 22:46
      @misio, twój komentarz dowodzi że lepiej jednak nie wycinac drzew, a jak chcesz spróbować driftu w ulicznym ruchu to nikt ci nie broni jechac do arabii.
    • Gość: Tynu Re: Saudyjski Drifting IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.09, 00:57
      Z tego co ja wiem to drift nie polega na rozpędzeniu się przednionapędowym autem i nagłym ruchem kierownicą w celu wprowadzenia pojazdu w poślizg...
    • Gość: aspik Re: Saudyjski Drifting IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 07:10
      oj, z czego oni beda zyc jak swiat zacznie "przesiadac" sie z ropy na paliwa alternatywne... :]
    • Gość: Wombat Re: Saudyjski Drifting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 08:35
      Większość tego filmiku z debilami jest zwyczajnie zabawna, ale kilka fragmentów wygląda naprawdę groźnie - choćby ten, gdzie jeden kretyn grzmotnął bokiem w bok Mercedesa (uszkodzenia obu samochodów sugerowały poważne obrażenia) i ze 2, gdzie bezmózgi amator ulicznego driftu wpada w tłum gapiów... Natomiast pierwszy filmik - ten z gościem, który umie, i to dobrze umie - naprawdę robi wrażenie. Koleś jest DOBRY. Takie rzeczy wyczyniać przednionapędówką (Accord chyba)... Super.
    • Gość: jacek Re: Saudyjski Drifting IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 08:43
      Co do drugiego filmu, to tylko samochodów żal. No i szkoda, że są takie bezpieczne.
    • Gość: jełop Re: Saudyjski Drifting IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.09, 08:43
      Wszystko fajnie drogie ptysie tylko, że często cały ten "drift" wynika z polania drogi ropą, której tam nie brakuje. Akurat tutaj - prócz 1 filmu - widać co nuda robi z ludźmi bo im nie wolno ani browara na grillu (i to też grill bezświnkowy) walnąć, ani za dziewczynami się pouganiać.
    • Gość: gosc Re: Saudyjski Drifting IP: 213.199.192.* 07.09.09, 11:02
      przednionapedowym chyba tak nie zrobisz , co ?ten nasz Polody to wymieka, niezly balet !
    • Gość: ww Re: Saudyjski Drifting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 11:22
      Drwijcie,drwijcie, ale który z was szydercy odważył by się jeździć, bokiem przy takich prędkościach???? wydaje wam się, że zaciągniecie ręczny na wielkim pustym placu jak jest mokro, albo ruszycie z piskiem opon i TO JEST TO!! WoW - opanujcie auto tak jak oni ! i wtedy drwijcie!
    • Gość: Thinker Re: Saudyjski Drifting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 11:49
      ww: To co tutaj na filmikach jest, to taki drift dla przednionapędowcow :) Gdybym ja zrobił tylnym napędem tzw. rybkę, to bym uznał drift za nieudany. A oni tutaj się właśnie tym chwalą. Sztuką to jest lecieć bokiem w zakręcie i wyjść z niego idealnie prosto, bez zarzucania tyłem. Zauważ też, że na filmie widać, że często w ogóle nie panują nad samochodem, przez co np. im auto obraca. A dla nich to frajda. Pewnie że jest przy tej prędkości, ale co oni wiedzą o drifcie? Ja tam żadnym mistrzem nie jestem, ale potrafię opanować auto przy 100kmh lecąc bokiem. Bez obrotu wokół własnej osi.
    • g-boy Re: Saudyjski Drifting 07.09.09, 14:41
      Thinker - dokładnie, szczególnie na drugim filmiku widać, że oni momentami zupełnie nie panują nad autem i nie wiedzą co się dzieje, starają się tylko na drodze utrzymać (a nawet i to się często nie udaje, pomimo niesamowitej szerokości asfaltu).
      Koleś z pierwszego filmiku w miarę ogarnia temat.

A ogólnie arabian drift to stare już jest, kilka lat temu robiło na mnie wrażenie, teraz jakoś już nie bardzo. Dużo lepsze filmiki tego typu widziałem:
      www.metacafe.com/watch/1619385/the_fast_and_the_furious_arab_drift/
      video.google.pl/videoplay?docid=-5107653974746566254#
      www.youtube.com/watch?v=Xwqu-kSQYJo&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=vbWjhTmP9CI&fmt=22
      www.youtube.com/watch?v=YxAiOaWXVZI
      www.youtube.com/watch?v=vq4DnGyAwEA&feature=related

To znalezione na szybko, a niżej prawdziwy drift made in japan ;)
      www.youtube.com/watch?v=wiYqY2MNM54
    • Gość: misio Re: Saudyjski Drifting IP: *.chello.pl 07.09.09, 15:10
      @tolo: moj komentarz niczego nie dowodzi. drzewa przy drogach trzeba wycinac! a jesli spojrzysz na youtuba, to nie tytlko oni drfiftuja i to nie tyle w ruchu ulicznym co miejskim.
      aha i ja tobie smierci nie zycze tak jak ty mi. takze zycze ci upadku na niziny spoleczne...
    • Gość: bailif Re: Saudyjski Drifting IP: 57.66.197.* 07.09.09, 16:04
      no i kto mowil ze kobiety nie potrafia prowadzic ? :] po drugie co oni tam maja za nawierzchnie, widzialem filma jak koles na rowerze gume palil, pewnie piach maja w kolorze zachodnich asfaltow ;) zeby nie bylo
    • Gość: Gość/dziadek Re: Saudyjski Drifting IP: *.ckzeto.com.pl 08.09.09, 08:33
      takie rzeczy na szutrach już 15 lat temu maluchem się robiło...
    • Gość: xd Re: Saudyjski Drifting IP: *.geomar.pl 08.09.09, 08:36
      W Egipcie też chyba przewidzieli takie "sporty", bo w okolicy Hurghady prawie każde skrzyżowanie to rondo o średnicy nie 20-30 m jak u nas, ale min. 100 m, a jezdnie dwupasmówek są od siebie odsunięte często też o jakieś 100 m. Jak takiemu zachce się driftów to w razie czego będzie tylko rył w piachu, a nie siał spustoszenie na sąsiedniej jezdni. Coż, ich kraj, ich mienie, obyczaje i życie. Boję się tylko że nasi krajowi "ziomale", "kubice" i inni niewyżyci łebkowie w swych "prawie nufkach" wiązanych sznurkiem beemkach czy calibrach naoglądają się tego i też będą tak cudować. Co będzie miało oczywiście dużo gorszy finał.
    • Gość: wtf Re: Saudyjski Drifting IP: 94.78.156.* 08.09.09, 09:01
      no i dobrze. Im wiecej zabitych tym lepiej dla nas. Zawsze to paru bombiarzy mniej.
    • Gość: kag Re: Saudyjski Drifting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 09:49
      Debili nie sieją - sami się rodzą ! Pełno ich jak widać nie tylko w Polsce
    • Gość: Szpackoo Re: Saudyjski Drifting IP: 81.210.4.* 08.09.09, 10:27
      Gość na pierwszym filmiku "ogarnia temat". Ale co z tego? W profesjonalnych rajdach też dupy nie jeżdżą, a do wypadków jednak dochodzi. Jeżdżę już ponad 30 lat, przejechałem chyba z milion kilometrów i potrafię naprawdę dużo. Ta umiejętność przydaje się w konfliktowych sytuacjach na drodze, kiedy nie ma czasu na zastanowienie się. Ale popisywanie się na drodze to już sprawa nie tylko dla policji, ale też dla psychiatrów.
    • Gość: rx Re: Saudyjski Drifting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 10:54
      Mają fajne drogi przynajmniej, a nawet jak się nie uda, to sobie lądują w mięciutkim piasku. U nas ci z gorszymi umiejętnościami już by nie żyli, bo owinęli by się o przydrożne drzewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka