Dodaj do ulubionych

spłata KK

08.12.09, 09:06
Wczoraj robiłam dla przelewy. Wysyłałam pieniądze przyjaciółce ( bo wolała
zamiast prezentów) oraz spłacałam KK. A dziś zaglądając na konto znów się
zdziwiłam. Przyjaciółka potwierdziła że kasa już u niej jest ( ma konto w
innym banku niż ja) a minus na KK nadal wisi (ten sam bank). Ostatnio kiedy
spłacałam KK było dokładnie tak samo - wyrówananie nastąpiło dopiero po 2 dniach.
Dlaczego tak się dzieje? Bank liczy na to że spłacam w ostatniej chwili i byc
moze złapie mnie chociaż na 2 dni odsetek?
Obserwuj wątek
    • joankb Re: spłata KK 08.12.09, 09:41
      W moim banku dużymi czerwonymi literami jest to napisane. Aktualizacja konta
      karty - w następnym dniu roboczym. Ale aktualizacja - z terminem prawidłowym,
      tak jak poszła wpłata.
    • krzysztofsf Re: spłata KK 08.12.09, 11:54
      KK przewaznie przeliczaja sie o polnocy - do tego czasu wplaty przewaznie nie sa
      widoczne na rachunku karty.
    • falllen_angel Re: spłata KK 08.12.09, 17:33
      agpagp napisała:

> Wczoraj robiłam dla przelewy. Wysyłałam pieniądze przyjaciółce ( bo wolała
      > zamiast prezentów) oraz spłacałam KK. A dziś zaglądając na konto znów się
      > zdziwiłam. Przyjaciółka potwierdziła że kasa już u niej jest ( ma konto w
      > innym banku niż ja) a minus na KK nadal wisi (ten sam bank). Ostatnio kiedy
      > spłacałam KK było dokładnie tak samo - wyrówananie nastąpiło dopiero po 2 dniac
      > h.
      > Dlaczego tak się dzieje? Bank liczy na to że spłacam w ostatniej chwili i byc
      > moze złapie mnie chociaż na 2 dni odsetek?

Jeżeli się spóźnisz ze spłatą całkowitą to bank złapie Cię na pięćdziesięciu
      kilku dniach odsetek...

W.
      • agpagp Re: spłata KK 08.12.09, 19:49
        Faktycznie smile dzięki za zwrócenie uwagi smile
        matołek jestem w tych sprawach big_grin
    • maja8549 Re: spłata KK 09.12.09, 00:25
      co bank to obyczaj, czesto przelewy na karte potrzebuja nawet 24h na zaksiegowanie
      • only_marcopol Re: spłata KK 09.12.09, 21:23
        w mbanku w kilka sekund po wpłacie już widzę ze kwota jest zaksięgowana podobnie
        z innymi przelewami w ramach jednego banku pojawia się automatycznie
        • krzysztofsf Re: spłata KK 10.12.09, 05:01
          only_marcopol napisała:

> w mbanku w kilka sekund po wpłacie już widzę ze kwota jest zaksięgowana podobni
          > e
          > z innymi przelewami w ramach jednego banku pojawia się automatycznie

mBank ma KK spieta z ekontem. Jesto to bardzo specyficzne i niewygodne
          rozwiazanie - splac KK mBanku przelewem z innego banku......
          • lacktris Re: spłata KK 10.12.09, 09:24
            Owszem ja w mbanku też widzę od razu spłatę karty, jednak raz czy dwa mi się
            zdarzyło, że mimo spłaty karty zadzwonił do mnie miły pan z pytaniem kiedy
            zamierzam spłacić kwotę minimalną.
            • agpagp Re: spłata KK 10.12.09, 10:58
              a moja spłata pojawiła się wczoraj smile zaksięgowana - wczoraj , przy okazji
              wizyty w banku muszę to wyjaśnić - żeby z konta na konto w tym samym banku szło
              2 dni uncertain
          • iza1973 Re: spłata KK 11.12.09, 22:57
            no właśnie autorka wątku pisze o przypadku gdy KK jest w tym samym banku co
            rachunek. w jej przypadku to nie było od razu widoczne.
            w mBanku oraz w PKOBP spłata jest widoczna od razu. ale mam tu na myśli splatę z
            tego samego banku. jeśli spłata jest z rachunku w innym banku, to dochodzi temat
            sesji elixir, i wiadomo że czasem jest to tego samego dnia, ale to chyba nie
            jest reguła.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka