witam jestem tutaj nowa, a mam w planie zacząc oszczedzać od tego roku i postanowiłam zacząć od zmywarki

Użawam zmywarki codziennie - czasem nawet kilka razy dziennie. Zmywarka bosh - klasa srednia. Przeważnie zmywam w 35 stopniach. Dotychczas używałam tabletek quantum - bez soli i nablyszczacza bo te tabletki zawieraja to w sobie. Tabletki domuwają super ale cena jest niestety dośc wysoka. Próbowałam tabletek somat i ludwik ale niestety przy tak niskiej temp. zmywania nie domywają osadu z herbaty (pijemy bez cytryny i na białych kubkach zostaje taki dziwny brązowy osad) o garnkach nie wspominając. Te tabletki porządnie domywają dopiero w temp od 65 st w górę.
I tak się zastanawiam czy sa tabletki które domywają porządnie w niskich temp a cena ich jest w miarę przystepna? Czy jeżeli kupie tabletki z lidla/biedronki i do tego sól i nabłyszczacz to nie wyjdzie na to samo jakbym kupiła quantum i czy efekt będzie zadowalający?
Prosze poradźcie cos bo nie wiem czy na tych tabletkach można zaoszczędzić?! - dziekuję i pozdrawiam