Dodaj do ulubionych

Wakacje 2011

15.02.11, 22:39
Jako że pojawiają się już w różnych wątkach tematy wakacyjne, zakładam oficjalny wątek dot. naszych planów wakacyjnych na lato. Gdzie się wybieracie, ile orientacyjnie planujecie wydać na urlop, zbieracie cały rok ,,na wakacje" czy może finansujecie je z jakiś jednorazowych większych wpływów? Ja na razie nie mam pojęcia co, gdzie i jak, więc chętnie posłucham smile
Obserwuj wątek
    • lawina.com Re: Wakacje 2011 15.02.11, 22:56
      polskie morze
      i Hiszpania

za max 2.000 na osobę za wszystko
      • myszmusia Re: Wakacje 2011 16.02.11, 06:50
        > polskie morze
        > i Hiszpania
        >
        > za max 2.000 na osobę za wszystko

złotych?winki tu i tu?
        jakim cudem albo na jak krótko?wink

dzielcie sie moze pomysłami na takie tanie wyjazdysmile
    • johana75 Re: Wakacje 2011 15.02.11, 23:02
      Italia, odkładamy co miesiąc, ale i tak za mało i będzie trzeba dołożyć. Mam nadzieję że 5 tys. na 3 osoby powinno starczyć. jak zostanie to polecę odwiedzić przyjaciółkę w Irlandii wink
    • kate.skipton Re: Wakacje 2011 15.02.11, 23:45
      W planach mamy 2 tygodnie w Niemczech (z własnym autem), zwiedzanie Bawarii + wędrówki w Alpach. Obowiązkowo pod namiotem - bo lubimy i jest taniej. Odkładamy od poprzednich wakacji.
    • fruzia01 Re: Wakacje 2011 16.02.11, 07:50
      w tym roku wakcje będą tanie - polski Bałtyk na kwaterze u babci smile przeznaczamy na ten cel pieniądze ze zwrotu podatku (za dziecko) + drobne oszczędności
      • martaborys Re: Wakacje 2011 16.02.11, 07:58
        Witam
        My w tym roku wybieramy się do Luksemburga na kempingi eurocamp. Bedziemy 10 nocy, 4 osoby w mobil homie, same noclegi wyjdą 1200zl plus dojazd samochodem 800zl i jakis kieszonkowe. Pieniądze ze zwrotu podatku i z urlopowego męża.
        Polecam wakacje z eurocamperm, kilka lat temu bylismy w holandii i bylo super wtedy jeszcze bez dzieci. Za nieduże pieniądze można miec fajne wakacje.
        • fraaumiaau Re: Wakacje 2011 16.02.11, 08:48
          Tydzień na Krymie a potem półtora tygodnia w górach Kaukazu
          Pieniądze zarobione dodatkowo na ankietach przez 5 miesięcy.
          Koszt w granicach 2,5 tys na osobę.
        • rene1311 do martaborys 16.02.11, 08:54
          1200 zł w mobilhomie?to w jakim terminie jedziecie?bo ja też patrzyłam to w sezonie te mobilhomy sa strasznie drogie, mi marzyły sie włochy w takim wydaniu, ale chyba stać mnie tylko na namiotsad
          • martaborys Re: do martaborys 16.02.11, 09:00
            Masz racje w mobilhomie w sezonie strasznie drogo ale my jedziemy na koniec maja bo mąż ma wtedy urlop. chcielismy koniec sierpnia ale już wsszystko zarezerwowane. w następnym roku bedziemy juz bookować w grudniu.
      • vikatl Re: Wakacje 2011 16.02.11, 13:13
        U mnie w tym roku planujemy wyjazd do Portugalii w maju.
        Odkladamy co miesiac plus dodatek ,ktory dostajemy z wyplata w kwietniu.
    • anulajc Re: Wakacje 2011 16.02.11, 08:53
      Polskie morze, na tydzień, za zwrot z podatku za dzieciaki. Zawsze jeździliśmy pod namiot, najpierw Mazury potem morze ale w tym roku wyjazd krótszy więc kwatery wynajmujemy.
      • goodlokacja Re: Wakacje 2011 16.02.11, 11:09
        Chorwacja na 2 tyg. Dojazd samochodem. Lokum - dwa pokoje z kuchnia i lazienka. Koszt ok 4500 - 2 os. dorosle i dziecko. Wersja ekonomiczna smile
      • aagata4 Re: Wakacje 2011 04.05.11, 00:51
        anulajc, czy byłaś może we Władysławowie z małymi dzieciakami w ostatnim czasie? Czy są tam jakieś oferty spędzania czasu w czasie deszczu dla małych dzieci 3 i 5 lat? Jakieś sale zabaw, place zabaw pod dachem lub aquapark lub jakieś inne pomysły aby pójśc tam na cały dzień?

pozdrawiam

Agata
    • adsa_21 Re: Wakacje 2011 16.02.11, 11:46
      Syn jedzie pod koniec lipca z dziadkami na Kretę a razem w sierpniu jedziemy do Rabki, na 10 dni. Już zaklepałam kwaterkęsmile Może uda mi się samej wyjechać do znajomego do Szwecji, w czerwcu ale to jeszcze nic pewnego.
      • sylviek1 Re: Wakacje 2011 16.02.11, 11:56
        A my wyjeżdżamy 28 sierpnia, jednym autem 4 dorosłych jedno dziecko - ja co roku jez.Garda Włochy. Koszt namiotu na 10 nocy to ok.800złsmile Plus benzyna - liczę jakieś do 1000zł i tam na miejscy żywimy się, więcej sami gotujemy, ale lokalne przysmaki więc niedrogo wyjdzie. Liczę, że na moją trójkę zmieszczę się max. 1800zł ze wszystkimsmile)
        • martamamafilipa Re: Wakacje 2011 16.02.11, 12:02
          ja mąż i 20 miesięczny synek w połowie maja 2 tygodniowa wycieczka na wyspę kanaryjską łączny koszt 8 000 zł planujemy jeszcze w lipcu wypad 2 tygodniowy nad polskie morze i na ten cel chcemy przeznaczyć ok 2 500 zł
          Kasa na wakacje pochodzi z dwóch kwartalnych premii męża
          • zuzanna56 Re: Wakacje 2011 16.02.11, 12:24
            Dzieci na obozy
            Cała nasza czwórka w góry
            ja i mąż Turcja

Odkładam na to 1000 zł co miesiąc
            • b-b1 Re: Wakacje 2011 16.02.11, 12:47
              Dzieci na kolonie, potem 2 tygodnie razem w Turcji-koszty rzędu nastu tyś-odkładam cały rok na ten cel.
              • ella_nl Re: Wakacje 2011 16.02.11, 12:56
                A my, jeśli się uda i nas zakwalifikują to jadę z córką na turnus rehabilitacyjny (może nad morze),a mąż z nami ale już prywatnie
                • hellusia Re: Wakacje 2011 16.02.11, 13:24
                  Teneryfa lub Gran Canaria jeśli upoluję tanie loty
                  a jeśli nie to Bułgaria
                  mam zamiar przeznaczyć 5tys zarobione i odłożone prze cały rok z um. zleceń
                  • nanakg Re: Wakacje 2011 16.02.11, 13:28
                    A ja polecam domki nad naszym polskim morzem. Jak się zbierze fajna ekipa to można zorganizować tanie wczasy. Polecam. www.therainbow.pl
                    • donalonso Re: Wakacje 2011 16.02.11, 13:57
                      jak zwykle od pięciu lat NIGDZIE nie jedziemy. Na szczęście niedługo wiosna,zaczną się zjeżdżać ludziska. Zazdroszczę Wam wakacyjnych planów sad
                      • agpagp Re: Wakacje 2011 16.02.11, 14:24
                        Nie łam się smile ja w tym roku chyba też nigdzie. Córka tylko pojedzie w lipcu do biologicznego do UK na 2 tygodnie i to chyba wszystko. Co roku co prawda w tym czasie zawsze z namiotem gdzieś za granice wybywałam z TŻ ale pewnie nie będzie chciał bo w lipcu ciężko mu zostawić firmę. Zresztą firma zatrzymuj się na ostatnie 2 tygodnie sierpnia ( wszyscy mają urlop) i wtedy też gdzieś jechaliśmy w Polskę ale w tym roku akurat w tym czasie będzie wesele u mnie w rodzinie i wyjazd się skomplikował smile
                        • naturella Re: Wakacje 2011 16.02.11, 14:52
                          My jedziemy nad polskie morze, na dwa tygodnie. Muszę do 23.02 wpłacić zadatek, ale dostanę "trzynastkę", więc supersmile Przez ostatnie dwa lata byłam z dziećmi u moich rodziców nad jeziorem, dalej nigdzie nie wyjeżdżaliśmy, więc się cieszę. 10 tys. za wakacje za granicą to dla mnie zbyt duża suma, wolałabym za tę kwotę zrobic parę rzeczy w domu, jak np. markizę i ogrodzenie tarasu.
                          • agattka_84 Re: Wakacje 2011 16.02.11, 16:30
                            naturella napisała:

> My jedziemy nad polskie morze, na dwa tygodnie.

A na ile $ szacujesz koszt tego wyjazdu?
                            • naturella Re: Wakacje 2011 17.02.11, 11:58
                              Mam do zapłacenia za naszą czwórkę za dwa tygodnie 4 tys. Z pełnym wyżywieniem i studio dwupokojowym. Do tego podróż i atrakcje na miejscu, z tym, że podróż będzie rozłożona na dwa dni z wizytą u moich rodziców, więc dwie pieczenie na jednym ogniusmile Atrakcje miejscowe są generalnie niedrogie, bo w większości są związane z przyrodniczymi ciekawostkami - ale pewnie z 50 zł dziennie trzeba liczyć (lody kręcone, owoce na plażę, plac zabaw z kulkami dla dzieciaków, wstępy na molo, wesołe miasteczko i takie różne). Na miejscu mamy za free wakacyjne przedszkole (sala zabaw dla dzieciaków), teatrzyki dla dzieci, występy iluzjonisty itp.

Markizę mi wyliczyli na 3700sad trochę drogo, cholerka, myślałam, że w 2500 się zamknie. A musimy ją zrobić, bo przez 5 lat mieliśmy nieocieniony taras i teraz marzy mi się wreszcie w nowym mieszkaniu siedzenie w cieniu latem.
                              • sparkley78 Re: Wakacje 2011 20.02.11, 00:55
                                Te 4 tys. to rozumiem w sezonie płacisz? W jakiej miejscowości i jak daleko od morza jest ten ośrodek?
                                • naturella Re: Wakacje 2011 21.02.11, 09:11
                                  Ośrodek jest nad samym morzem. Nie wiem, ile na plażę, minutę, dwie? Przez las sosnowy. To ośrodek Wielki Błękit w Łukęcinie. Co do ceny - odrobinę załapaliśmy się na "przedsezon", u nich jest różna cena w zależności od okresu, my jedziemy 3 lipca, więc do 9 lipca mamy trochę niższą cenę, potem jest chyba 20 czy 30 zł wyższa, już nie pamiętam. Na stronie ośrodka jest dokładny cennik.

W tym ośrodku byłam kilkanaście razy w rodzicami, ze swoją rodziną jadę tam już trzeci razsmile
                          • beatrycja.30 Re: Wakacje 2011 16.02.11, 16:31
                            naturella napisała:

> 10 tys. za wakacje za granicą to dla mnie zbyt duża suma, wolałabym za tę kw
                            > otę zrobic parę rzeczy w domu, jak np. markizę i ogrodzenie tarasu.

My w tamtym roku po raz pierwszy właśnie tyle wydaliśmy na wakacje w Turcji dla 4 osób, długo się zastanawialiśmy bo zawsze wydawaliśmy tak do 6 tysięcy. Ale nie żałujemy, było super. Dom mamy już urządzony i zbieramy dalej na urlop tegoroczny smile
                          • b-b1 Re: Wakacje 2011 17.02.11, 08:45
                            naturella napisała:

> My jedziemy nad polskie morze, na dwa tygodnie. Muszę do 23.02 wpłacić zadatek,
                            > ale dostanę "trzynastkę", więc supersmile Przez ostatnie dwa lata byłam z dziećmi
                            > u moich rodziców nad jeziorem, dalej nigdzie nie wyjeżdżaliśmy, więc się ciesz
                            > ę. 10 tys. za wakacje za granicą to dla mnie zbyt duża suma, wolałabym za tę kw
                            > otę zrobic parę rzeczy w domu, jak np. markizę i ogrodzenie tarasu.

Każdy z nas ma inne priorytety i inaczej "funkcjonuje" przez cały rok.
                            My również mamy kilka prac domowych do zrobienia(typu zmiana kostki, czy ogrodzenia) jednak zgodnym chórem wybieramy wyjazd za kilkanaście tyś-bo taka okazja tylko raz w roku się nam trafia big_grin
    • ladyjm Re: Wakacje 2011 16.02.11, 15:55
      ja nie lubie upalow wiec mysle o irlandii albo norwegii ale planow konkretnych jeszcze nie ma
      • alfa36 Łeba 01.03.11, 14:35
        Wybieram się do Łeby. Znajdę tam jakies atrakcje? W natloku ośrodkow wybralam Arenę Slońca, choc nie jestem do konca przekonana, bo w szeregu pozytywnych opinii pojawiają sie rowniez negatywne.
        • 3kat Re: Łeba 01.02.13, 13:55
          Witam,
          atrakcji w Łebie znajdziesz dużo. Zależy czy masz dzieci, czy jedziesz tylko z narzeczonym, lub mężem. Jeśli jedziesz z całą rodziną to pamiętaj, bay mieć duży budżet na wszelkiego rodzaju gry i zabawy dla dzieci, w Łebie jest tego bardzo dużo. Od różnego rodzaju samochodzików, po gokarty, itp. Dla nieco starszych proponuje rejsy łodzią smile przeżycie niezapomniane. Jeśli chodzi o noclegi, to znajdziesz już coś od 30 zł, ja jak byłam z chłopakiem to wynajmowałam w takim gościńcu Pani Kowalska. Załączam link do naszego pokoju. Blisko centrum, bardzo dobre warunki, wróciliśmy mega zadowoleni.
    • agattka_84 Re: Wakacje 2011 16.02.11, 16:29

My w tym roku nigdzie się nie wybieramy - na czerwiec mam termin porodu, przed porodem nie pojedziemy, a zaraz po z tak maleńkim dzieckiem też nie.
      • beatrycja.30 Re: Wakacje 2011 16.02.11, 16:32
        Gratulacje smile
        Zdrowia życzę i szybkiego porodu.
      • jagoda_pl Re: Wakacje 2011 16.02.11, 17:06
        O, gratulacjesmile!
      • miska_malcova Re: Wakacje 2011 16.02.11, 21:21
        gratuluję smile
      • only_marcopol Re: Wakacje 2011 07.04.11, 13:44

agattka_84 napisała:

>
        > My w tym roku nigdzie się nie wybieramy - na czerwiec mam termin porodu, przed
        > porodem nie pojedziemy, a zaraz po z tak maleńkim dzieckiem też nie.

agattka_84 właśnie o tobie myślałam, ale juz głupio mi było pytać - super gratuluję kochana smile))
      • 098qwerty Re: Wakacje 2011 27.04.11, 13:22
        Gratuluję smile

Ja w tym roku też nigdzie nie jadę. Za kilka dni wracam z macierzyńskiego do pracy. Chciałabym pojechać w góry ale z tak małym dzieckiem nie bardzo, dlatego górskie wakacje odkładam na przyszły rok smile W tym roku skupię się na spłacie kredytu odnawialnego i później zacznę odkładać na przyszłoroczne wakacje.
    • wuwujama Re: Wakacje 2011 16.02.11, 16:59
      Odkladamy 200 zl miesiecznie bez wakacji, co daje 2000 zl na rok do tego odlozylam juz cala premie 1000 zl, ktora miala isc na komunie, ale zmienilismy zdanie. Za te 3000 zl corka pojedzie dwa razy na kolonie i jeszcze spedzimy tydzien, ja i corka, w gospodarstwie agroturystycznym. Niestety na wyjazd we trojke nie starczy juz kasy ani urlopu. Na szczescie mieszkamy w Trojmiescie, do plazy blisko, wiec jest co robic.
      • pepsicola31 Re: Wakacje 2011 16.02.11, 17:45
        w Maju turcja lub egiptowo koszt około 5 tys na 4 osoby i w lipcu chorwacja koszt około 3-4 tys na tydzien

co miesiąc odkładam po 1000zł na wakakcje + kupuje wczasy przez internet i mam fajna agentke która zawsze da zniżke smile
        • aglesnik Re: Wakacje 2011 16.02.11, 18:03
          z dziećmi do egiptu na 2tyg. mam nadzieje, ze się wszystko uda, bo zaliczka wpłacona. biorę pożyczkę z pracy i dokładam zwrot z US. córkę zasponsoruje tata bo chce jechac do hiszpanii na kolonie a dla mnie to już za wiele smile
    • miska_malcova Re: Wakacje 2011 16.02.11, 21:17
      3 tygodnie Toskania i Wiedeń smile Wakacje-wyprawa marzenie. Oszczędzam przez cały rok
      • korniz Re: Wakacje 2011 16.02.11, 21:49
        Turcja w maju .W tym roku z urzedu skarbowego plus 1 tys zaoszczędzonych.A może w czasie wakacji do Norwegi sie uda poleciec ?Wszystko zależy czy mąż się załapie na delegację,choć nie liczę na to,ale cieszyłabym sie gdyby to wypaliło.
    • ofelia1982 Eurocamp 17.02.11, 11:51
      Zainteresowaliście mnie eurocampem! Czy jest szansa jeszcze na termiany w 2 połowie sierpnia? i czy oprócz cennika z ich strony nie ma dodatkowych opłat? No i czy z 4-mies dzieckiem to nie za bardzo męczące dla niego?
      • sylviek1 Re: Eurocamp 17.02.11, 12:07
        Niestetysad Wątpię, żebyś gdzieś jeszcze coś znalazła. Ja rezerwowałam około 1,5 miesiąca temu i znalazłam ostatni wolny camping we Włoszech!! Musisz dzwonić i pytać, może akurat ktoś zrezygnował. A moja szwagierka jechała do Włoch z Eurocampem z 7 miesięczniakiem i mówiła że było supersmile)
        • ofelia1982 Re: Eurocamp 17.02.11, 12:09
          kurczę, to może na 2012 to sobie zostawię.
          Ale czy dla 4-mies bobasa to jednak nie za wiele? Nie znam się jeszczesmile
          • martaborys Re: Eurocamp 17.02.11, 12:50
            My we wrzesniu byliśmy z 4 miesięczną córka i synem nad polskim morzem. Obyło sie bez żadnych problemów. Córka aniołek, więcej bieganiny było za naszym wtedy prawie dwulatiem. Teraz w maju jedziemy wlaśnie do Luksemburga troche daleko ale właśnie już nie było terminów na eurocampie w niemczech. Wyjedziemy wieczorem więc myśle że dzieci prześpią drogę. Na miejscu troche obawiam sie chorób dzieci ale jestem optymistycznie nastawiona i bardzo się ciesze na ten wyjazd.
            • ofelia1982 Re: Eurocamp 17.02.11, 12:54
              No to pewnie zrobimy tak jak Wy - teraz nad polskie morze, a w 2012 szybka rezerwacja na eurocampsmile
              • martaborys Re: Eurocamp 17.02.11, 13:00
                My w przyszłym roku chcielibyśmy do włoch, rezerwować zamierzam juz w grudniu żeby trafić na termin i w to miejsce gdzie chcemy.
                • kinder0610 Re: lepiej vacansoleil 19.02.11, 22:39
                  Polecam to smile

www.vacansoleil.pl/#/portal/
                  ale z 4 miesięcznym dzieckiem chyba bym jednak za granicę nie jechała, zmiana klimatu i wody, aklimatyzacja, itp
                • ewe_g Re: Eurocamp 22.02.11, 13:50
                  Ja trzy cztery lata temu byliśmy w Holandii z selectcampwww.selectcamp.com.pl/ I też było rewelacyjnie. Obok były domki i eurocampa i innych "campów"
                • only_marcopol Re: Eurocamp 07.04.11, 13:47
                  martaborys a gdzie chcecie - ja byłam we Włoszech z eurocampem i super było - narazie najlepsze nasze wakacje ( ja nie latam dlatego eurocamp dla mnie rewelacja)
    • volta2 Re: Wakacje 2011 18.02.11, 09:47
      ja nietypowo, bo do iranu - chyba że nadejdą takie wydarzenia jak teraz w egipciesad
      iran od morza kaspijskiego po zatokę perską objazdówka, może jakiś trekking delikatny po górach
      2+2 koszt ok 5000 zł ze wszystkim na ok. 2 tygodnie.

jak się nie uda, bo będzie niebezpiecznie to zostanie nam gruzja w podobnym koszcie i czasie, póki co przede mną wyjazd narciarski i tym się głównie zajmujęsmile

zbieracie cały rok ,,na wakacje" czy może
      > finansujecie je z jakiś jednorazowych większych wpływów?
      opłacimy z bieżących wydatków,iran jest dość tani, więc będzie ok.
      • limoncino Re: A house swap? 18.02.11, 10:17
        Korzystaliście z wymieniania się lokum? Znacie strony www, gdzie mozna w ten sposób zamienić się mieszkaniami na np. 2 tygodnie? Widziałam to w jakimś filmie z Meg Ryan, chetnie poczytałabym coś więcej na ten temat, może ktoś coś wie...
        • jagoda_pl Re: A house swap? 18.02.11, 10:36
          "The Holiday"? Tylko to akurat z Cameron Diaz i Kate Winslet było wink
        • ofelia1982 Re: A house swap? 19.02.11, 11:10
          Nie korzystałam z wymieniania się lokum, ale całe Włochy i Bałkany zjeździłam z Hospitality Club - czyli, ze za darmo goszczą Cię ludzie w różnych miejscach na świecie. Często miejscówki w centrum miastasmile Oczywiście komfort ograniczony, bo zawsze jesteś gościem i jednak jest oczekiwanie, że nawet jak jesteś padnięty - to zjesz kolację z gospodarzem i opowiesz o sobie, skąd jesteś etc. Jako studentce (wtedy) mi to nie przeszkadzało, a wręcz przeciwnie - bo poznałam świetnych ludzi, wymieniliśmy się poglądami, brali nas na imprezy etc. Ale opcja już odpada jak się ma dziecko i mniejszą chęć na "kulturową wymianę".
          Ale jeśli ktoś jeszcze młodszy duchem niż ja i bezdzietny - polecam Hospitality Club lub Coachsurfing!!!
      • eny79 Re: Wakacje 2011 - do volta2 22.02.11, 10:06
        Volta2, a jak planujecie rozwiązać kwestie plażowania? Segregacja plciowa obowiązuje chyba na obu wybrzeżach, prawda?
        Pytam, bo kusi mnie ten kierunek, ale mąz z chłopakami po jednej stronie muru, a ja po druiej to jakoś mi sie nei widzi.
        • volta2 Re: Wakacje 2011 - do volta2 01.03.11, 17:36
          dopiero zauważyłam pytanie, ale z tego co czytałam w przewodniku nie ma segregacji płciowej na plaży, tylko chyba trzeba być zakrytym?smile
          chyba że jest się na plaży hotelowej w hotelu dla cudzoziemców, muszę podpytać dokładniej.

znajomi ostatnio mieli problem w omanie, bo 3 letnia córka uwielbiała plażować nago, i ochrona hotelowa zwracała uwagę, że inni goście się burzą. ale córka nie dała się spacyfikować i gaci założyć. ona zresztą w domu na golasa lata, sama widziałam wielokrotnie i jestem w stanie uwierzyć, że odziać ją na siłę łatwo nie jest.
          • eny79 Re: Wakacje 2011 - do volta2 06.03.11, 12:39
            Dzięki ze odpowiedziałaś. O odrębnych plażach czytałam w relacjach ludzi na forum travelbit. Troche mnie ta ewentualność martwi, bo trudno nam uniknąć plazy w wakacje wink Jezeli znajdziecie jakąś koedukacyjną, to daj znać. Interesują mnie zasady na plażach publicznych, bo tylko z takich będziemy korzystać.
    • mygdullaa Re: Wakacje 2011 19.02.11, 11:22
      img230.imageshack.us/img230/860/kuchniaq.jpg
      img515.imageshack.us/img515/6682/azienkac.jpg
      img683.imageshack.us/img683/5473/salonl.jpg
      img11.imageshack.us/img11/4792/1005663o.jpg
      img714.imageshack.us/img714/7532/1005665.jpg
      img7.imageshack.us/img7/5572/1005667t.jpg
      POLECAM do wynajęcia mieszkanie dwu pokojowe 48 metrów, znajduje się na ulicy Zwycięzców w Kołobrzegu czyli bliziutko morza jakieś 300 metrów, zależy, którą drogą idziemy i na jaką plaże chcemy dojśćsmile.Około 300-400 metrów do starówki, basenów, kina, sali zabaw dla dzieci, na dole bar z domowymi obiadkami, piekarnia, apteka, sklepy, bankomaty. Na dole malutki plac zabaw dla dzieci i parking osiedlowy. Parking strzeżony jest jakieś 50 metrów dalej. Mieszkanie jest w 4 piętrowym budynku, znajduje się na 3 piętrze. W mieszkaniu jest duży pokój dwu osobowy + łóżeczko dla dziecka, w pokoju jest duża dwu osobowa kanapa duża szafa, stolik. Pościel dla Państwa i specjalna dziecięca do łóżeczka. Drugi pokój z aneksem kuchennym w pełni wyposażonym ,lodówka , kuchenka , piekarnik, tv kablówka. I w tym pokoju jest duża dwu osobowa kanapa. Łazienka, z wanną, kabiną prysznicową, umywalką i wc. Cena za całe mieszkanie wynosi 150zł/dobę (lipiec- sierpień) oraz 100 zł za dobę (pozostałe miesiące).
      Konieczna jest wcześniejsza rezerwacja i wpłata zaliczki. W razie pytań proszę pisać na akselot@wp.pl lub dzwonić 0501314256.
      • lisia312 Re: Wakacje 2011 19.02.11, 11:44
        jak co roku od kilku lat Węgry, kampingi na kąpielisku. Na tydzień 4 os ok 2000 zł.
        • tapatik Lisico.... 22.02.11, 13:41
          Mogła byś więcej napisać o cenach na Węgrzech? I gdzie konkretnie wypoczywacie?
          • dz1dka my też Węgry 22.02.11, 14:56
            Balaton, 2 tygodnie, wynajęty dom - 8 osób, wyszło ok 700 zł za osobę za noclegi - fajna strona zimmerinfo.hu - do wyboru, do kolorusmile
            • chill Re: my też Węgry 24.02.11, 22:04
              Jeśli dostanę urlop w maju, to po 4-dniowej konferencji chciałabym jeszcze na tydzień zostać z córeczką nad naszym morzem. Pod koniec czerwca mała leci z dziadkami do Złotych Piasków, a w sierpniu 2 tygodnie rodzinnie w górach u znajomej lub u kuzyna w leśniczówce w Wielkopolsce. Wyjazd zagraniczny sponsorują dziadkowie, wyjazd nad morze opłacę z honorarium za wykłady na rzeczonej konferencji big_grin Sierpniowe dwa tygodnie zamkną się jak zwykle kwotą nie przekraczającą 2tys (razem z jedzeniem i paliwem, atrakcjami)-więc finansujemy to z bieżących wpływów.
    • mysz0lec Re: Wakacje 2011 05.03.11, 18:28
      Chciałam jechać do Bułgarii, ale mąż się nie zgodził, bo sama podróż to jakieś 1500 zł. No więc jedziemy do Austrii i do Czech. Taka objazdówka z namiotem w bagażniku. Planujemy spędzić tam dwa tygodnie, nie mam pojecia ile wydamy, ale myślę, że niedużo, bo jesteśmy przyzwyczajemi do egstremalnych warunków, byle były góry i coś do zwiedzania. Nie odkładamy na "wakacje", tylko po prostu odkładamy.
    • malwi-5 Re: Wakacje 2011 28.03.11, 11:13
      Ja na wakacje odkładam dłuższy czas - w sumie już powinnam zaczać ale jeszcze jakoś nie miałam ku temu okazji smile W każdym razie marzy mi się Serbia - nie mam tutaj sprecyzowanego miasta / regionu. Ale gdyby się udało to z chęcią zobaczyłabym też Amsterdam smile
    • sowus Re: Wakacje 2011 29.03.11, 14:16
      Na w miare ekonomiczne wyjazdy wakacyjne polecić mogę:
      1. Słowacki Raj - świetne miejsce na spędzenie tygodnia czasu blisko Polski. Poza chodzeniem po górach warto zwiedzić okolice gdzie znajduje się m. in. Spiski Hrad czy logowa jaskinia. Można mieszkać w namiocie lub kwaterach. Zależnie od sezonu kwatery ( nie jeżdzę pod namiot) od 7 euro w górę.
      2. Bułgaria - super miejsce do plażowania i ciągle tanio. Poza dojazdem, który po pierwsze może być uciązliwy i po drugie 2 dosyć drogi miejsce rewelacyjne. Ale jeżeli dojazd podzieli się na etapy pojedzie przez trasę transfogarską i zobaczy zamek drakuli to podróż też może być ciekawa smile. Apartament w Bułgarii w szczycie sezonu dostać można za ok 700-1000 zł - cena na przykladzie primorska (w sierpniu ubiegłego roku apartament za apartament 3 osobowy płaciłem 500 zł za tydzień czasu )
      3. Mierzeja Kurońska i generalnie wybrzeże Litewskie . Na razie zaliczyłem tylko palcem po Mapie ale, że zawsze szukam wszystkiego dokladnie i staram się zawsze sprawdzić ceny, co zobaczyć itp to jest to mój mam nadzieje tegoroczny kierunek. Rewelacyjne widoki, wspaniała przyroda i jeszcze w miarę mało ludzi.
      4. Aktywnie rowerowo Bornholm. Wyspa stworzona na wypad rowerowy. Można tam spędzić 3 dni jak również 2 tygodnie. Tutaj mały opis takiej wyprawy i zdjęcie ( nie mojego autorstwa) www.nitka.pl/2010/w-trzy-dni-dooko%C5%82a-bornholmu
      5. Bieszczady , Pieniny , Sudety lub inne góry poza zakopanym i tatrami. Przez cały sezon w miare lużno i naprawdę można tanio dużo zobaczyć. Oczywiście są wyjątki od tego jak choćby zapora na Solinie gdzie weekend to prawdziwa tragedia ale wtedy lepiej zawsze skręcić w boczną drogę koloru żółtego ( zachęcam standard przeważnie bardzo przyzwoity) i zobaczyć przypadkowo spotkane miejsca.
      I w sumie mógłbym tak pisać i pisać smile i każdy podpunkt bardzo mocno rozwinąć. Generalnie zawsze warto szukać ciekawych ustronnych miejsc, unikać miejsc w stylu zakopane, wisła czy dużych miejscowości nadmorskich gdzie w sumie pełno jest tylko kiczu, drożyzny i tandety smile
      • bo76 Re: Wakacje 2011 31.03.11, 19:51
        Gran CAnaria, lot Ryanem z Niemiec, 3+2, apartament przez booking.com.
        Koszt przelotów, dojazdu do Niemiec i apartamentu na dwa tygodnie 4000.
        Jedzenie na miejscu we własnym zakresie, ceny w sklepach jak nad Bałtykiemwink, apartament z kuchnią, więc szybkie obiadki samodzielnie, czasem knajpa obiad na dorosłą głowę od 6Euro "all you can eat" u Chińczyka lub pół kurczaka z frytkami;
        wynajęcie autka na miejscu pewnie na parę dni - dodatkowe 100Euro.
        myślę, że jak pójdzie tak, jak w zeszłym roku w Maladze i w zimie na Lanzarote, to w 6000 tyś się zamkniemy, rezerwowo do 7000.
        Odkładamy co miesiąc, niestety w tym roku zjadł nam oszczędności remont łazienki, więc teraz ze zwrotu podatku i kasy wakacyjnej będzie.
      • marajka Re: Wakacje 2011 27.04.11, 13:14
        > Generalnie zawsze warto szukać ciekawych ustronnych miejsc, unikać miejsc w sty
        > lu zakopane, wisła czy dużych miejscowości nadmorskich gdzie w sumie pełno jest
        > tylko kiczu, drożyzny i tandety smile

Jak dla kogoś Zakopane to Krupówki, to racja, ale jak się je dobrze zna, to staje się fantastycznym, urokliwym miejscemwink Ale stety/niestety, Zakopane ma o wiele lepszą bazę niż np. Wetlina czy Ustrzyki Górne. Większa konkurencja=niższe ceny. Tak, tak, sprawdzałam. W Bieszczadach ciężko znaleźć nocleg poniżej 40 zł, w Tatrach nigdy nie spałam za 40 złotych, zjeść też można dobrze i wcale niedrogo. Odkryłam w Z. świetną knajpkę z kaszą, nazwy nie podam, żeby nie robić reklamywink I komunikacja o niebo lepsza. Poza wakacjami do bieszczadzkich miejscowości ciężko się dostać. No i są ludzie, którzy lubią wysokie góry, a tych w Bieszczadach czy Pieninach nie uświadczyszwink

Ja na tani wyjazd polecam Węgry, zwłaszcza Sarospatak i Tiszaujvaros, ładne miasteczka, czyste baseny i nie ma tłumów jak w większych ośrodkach.
    • katarzyna-szymanska Re: Wakacje 2011 03.04.11, 10:03
      w ramach oszczędnych wakacji polecam Maroko, dolecieć można Ryanem, byłam dwa razy, w pierwszym przypadku bilet z Poznania do Tangeru kosztował w dwie strony 120zł, kolejnym razem 320zł; pokoje 2osobowe w cenie od 25 zł (tylko łóżko, szafa i umywalka ale czysto) do ok 100zł (bardzo przyjemny hotelik, klimatyzacja, tv, łazienka w pokoju); mają bardzo dobrze funkcjonującą kolej, więc z przemieszczaniem się nie ma problemu; fajny klimat i sporo do zwiedzania, dobra propozycja dla amatorów wakacji z plecakiem na plecach i mapą w łapie smile
    • lidkaaa Re: Wakacje 2011 07.04.11, 12:44
      Gdyby ktoś się wybierał nad polskie morze zapraszam do nas pensjonat-sztutowo.eu/
    • kasia_piet Re: Wakacje 2011 07.04.11, 14:19
      Staramy sie wczesniej przewidziec wakacyjne wydatki
      w tym roku corka jedzie na dwa obozy (drugi sporo tanszy od pierwszego) na Mazurach
      syn jeszcze nie wiadomo, ale chyba czesc wakacji spedzi bez wyjazdów
      a w drugiej połowie sierpnia wszyscy razem nad morze na 2 tyg. (ja, hmm, na tydzien, nie chcą z pracy puścić)
      • truskawkowapolewa Re: Wakacje 2011 11.04.11, 12:15
        A co sądzicie o ofertach Last Minute? Moim zdaniem to bardzo dobre rozwiązanie. Sama co jakiś czas zaglądam na allinclusive.com.pl gdzie można znaleźć naprawdę okazyjne oferty. Trzeba tylko często tam zaglądać, żeby nie przegapić okazji smile
        • b-b1 Re: Wakacje 2011 17.04.11, 08:25
          truskawkowapolewa napisała:

> A co sądzicie o ofertach Last Minute? Moim zdaniem to bardzo dobre rozwiązanie.
          > Sama co jakiś czas zaglądam na allinclusive.com.pl gdzie można znaleźć naprawd
          > ę okazyjne oferty. Trzeba tylko często tam zaglądać, żeby nie przegapić okazji
          > smile

Lasty maja świetne ceny-ale nie każdy może sobie na nie pozwolić. My musimy planować z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem(chodzi o pracę), nie da rady wyjechać z dnia na dzień).
          • joanna_poz Re: Wakacje 2011 27.04.11, 13:16
            > Lasty maja świetne ceny-ale nie każdy może sobie na nie pozwolić. My musimy pla
            > nować z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem(chodzi o pracę), nie da rady wyjechać z
            > dnia na dzień).

ja np planuję urlop ( w sensie daty) z powiedzmy 1,5 miesięcznym wyprzedzeniem, ale czyham na jakies last minute i sam wyjazd rezerwuję/ wykupuje kilka dni przed wylotem.
    • gochalodz Re: Wakacje 2011 17.04.11, 01:38
      Kraje Skandynawskie - Bornholm, a potem trochę pozwiedzam Oslo wink

Nie, nie oszczędzam cały rok na wakacje- dla mnie to głupota. Lecę tanimi liniami, nie wybieram drogich zorganizowanych wycieczek, szukam taniego noclegu (będą domki ) w necie. W Oslo u znajomych.

W zeszłym roku tydzień w Belgii, też u znajomych.

Mieszkam od kilku lat w nadmorskiej miejscowości i znajomi do mnie też przyjeżdżają więc nie widzę w tym wzajemnym odwiedzaniu nic dziwnego wink
      • amused.to.death Re: Wakacje 2011 17.04.11, 10:04
        > Nie, nie oszczędzam cały rok na wakacje- dla mnie to głupota.

A dla mnie rozsądne planowaniewink)
        Oszczędzanie przez cały rok niekoniecznie oznacza, że nic innego nie kupuję czy nie robię tylko np. oznacza to, że rozsądnie wydaję pieniądze.
        Na drogie zorganizowane wycieczki też nie jeżdżę, ale lubię egzotyczne wakacje więc muszę trochę odłożyć.
        • gochalodz Re: Wakacje 2011 17.04.11, 15:07
          amused.to.death napisała:

> > Nie, nie oszczędzam cały rok na wakacje- dla mnie to głupota.
          >
          > A dla mnie rozsądne planowaniewink)
          > Oszczędzanie przez cały rok niekoniecznie oznacza, że nic innego nie kupuję czy
          > nie robię tylko np. oznacza to, że rozsądnie wydaję pieniądze.
          > Na drogie zorganizowane wycieczki też nie jeżdżę, ale lubię egzotyczne wakacje
          > więc muszę trochę odłożyć.
          Chodziło mi raczej o to,że niektórzy przez rok nie mają co do gara włożyć a tu nagle jadą za granicę do takiej Turcji czy gdzieś tam i udają, że na wszystko ich stać...nie stać mnie, nie jadę.
      • zuzanna56 Re: Wakacje 2011 17.04.11, 20:23
        gochalodz napisała:

Może źle to nasze oszczędzanie zrozumiałaś. Ja po prostu odkładam na konto powiedzmy 1000 zł co miesiąc i potem z tego jedziemy na urlop, to jest taki tysiąc mi zbędny, oprócz tego normalnie kupuję jedzenie, ubranie itp a to jest z założenia na wyjazd. Czasami jade na zorganizowane wczasy za 9 tysięcy, innym razem sami organizujemy za 5 tysięcy (4 osoby) - łatwiej sobie co miesiąc odłożyć na osobne konto.
      • marajka Re: Wakacje 2011 27.04.11, 13:17

A konkretnie? Jesli kogoś nie stać na jednorazowy wydatek, nawet na tanie linie i tanią wycieczkę, to głupi, bo oszczędza?

> Mieszkam od kilku lat w nadmorskiej miejscowości i znajomi do mnie też przyjeżd
        > żają więc nie widzę w tym wzajemnym odwiedzaniu nic dziwnego wink

Gorzej jak się nie ma znajomych w górach/nad morzem/, lub nie są na tyle bliscy, by ich nawiedzać w wakacjewink
    • kaska.29 Re: Wakacje 2011 26.04.11, 09:57
      lece w maju na gran canarię z magdeburga z córka na tydzień
      bilety 650 zł plus 1 walizka
      noclegi 200 euro za 2 osoby w 3 gw hotelu z wyżywieniemsmile
      • olatomka Re: Wakacje 2011 27.04.11, 08:43
        W lipcu na 10 dni nad nasze morze ze sprawdzonym od trzech lat noclegiem.Domowe obiady po przeciwnej stronie ulicy,sprawdzone,porcje duże i w granicach 7-12 zł za dwudaniowy obiad na głowę(porcje dziecięce na życzenie).W sierpniu na tydzień w góry,na razie nie wiadomo gdzie.Mamy skarbonkę ,w którą składamy resztki(niekiedy 8-10 zł a niekiedy 2zł) od codziennych zakupów.Takim sposobem na ostatnie ferie zimowe od sierpnia uzbieraliśmy na noclegi. Polecam skarbonkęsmileA jaka frajda kiedy wszyscy niecierpliwie siadając do stołu czekamy na rozbicie naszej skarbonysmile i przeliczenie drobnicy.
        • iwonas74 Re: Wakacje 2011 27.04.11, 22:16
          A możesz podać namiary na kwaterę? Własśnie jestem na etapie poszukiwania.
          • olatomka Re: Wakacje 2011 28.04.11, 09:26
            iwonas74 napisała: > A możesz podać namiary na kwaterę? Własśnie jestem na etapie poszukiwania.

Nocleg to 25-45 zł za głowę(dziecko-dorosły) ,pokoje czyste,na piętrach w pełni wyposażone kuchnie z widokiem na port rybny.W pokojach łazienki,czyściutko,w sam raz dla rodzin z dziećmi.
            Mielno-Unieście,Villa Lux...do plaży kilka kroków,co ważne gdy trzeba nosić wiele tobołków,jak to przy dzieciachsmile.Gdy byliśmy tam dłużej niż tydzień właścicielka liczyła jeszcze mniej za noclegismile.Ważne jest też to,że do centrum jest kawałek i nie ma na tej kwaterze hałasu i gwaru nocnego życiasmile.Każdy lubi co innego .
    • lavinka Re: Wakacje 2011 27.04.11, 12:58
      Jestem turystką weekendową, więc najwięcej wydaję zimą na pociągi(bo latem nie muszę az tak dużo-mam rower). Dalsze wyjazdy rzadziej, wolę 10x pojechać bliżej niż raz dalej. Oszczędność w dalszych trasach to nocleg u znajomych(my też ich nocujemy gdy są w pobliżu) i namiot wożony rowerami. Długo się tak nie da, ale jest bardzo przyjemnie pić herbatę pod gołym niebem z dala od cywilizacji. No ale to już kwestia gustu, ja nie przepadam za hotelami, chyba że mały pensjonat z dobrą kuchnią.
      Co do wyjazdów w góry, korzystam z chatek i baz studenckich (8z za noc, z namiotem taniej), tyle że znów hotelowo to tam nie jest wink

Do planowania podróży polecam zabawę w geocaching - szukanie skrzynek ze skarbami w ciekawych miejscach (w Polsce najpopularniejszy jest serwis opencaching.pl za granicą geocaching.com). Gdy nie mam pomysłu na wyjazd - patrze na mapę, gdzie mnie jeszcze nie było, pakuję sakwy rowerowe i jazda smile
    • basik_80 Re: Wakacje 2011 28.04.11, 14:04
      A ja, podobnie jaK jedna z przedmówczyń w tym wątku, w tym roku nie planuję wakacji, bo na samym początku maja (o ile nie wcześniej...) pojawi się na świecie nasza Córciasmile Spacerki w pobliskim lasku, parki etc. to będą moje tegoroczne wakacje. Między wózeczkim, a łóżeczkiem. Ale gdzieś z tyłu głowy pojawia się pomysł, że jak Malutka będzie nam ładnie i zdrowo rosła, to może kilka dni nad polskim morzem we wrześniu. Ale to się zobaczy....w poprzednich latach rózne wakacje - przez wiele lat ekonomicznie na kwaterach w Świnoujściu (polecam to miejce), wycieczki zagraniczne (czatowanie na zniżki), a w zeszłym roku wymarzone wakacje w Barcelonie - 2 tyg. Samodzielnie zoganizowane, z o wiele wcześniejszą rezerwacją hotelu i kupnem biletów (pół roku wcześniej), z nieoszczędzaniem na miejscu (tzn. jedzenie w knajpach, ale z rozsądnym patrzeniem na ceny, wejścia do muzeów bez patrzenia na ceny, bez durnych pamiątek, ale za to przy kieliszku dobrego, co nie znaczy drogiego wina) - wyszły w takiej samej cenie jak dwutygodniowa zorganiozowana wycieczka nad hszpańskie wybrzeże, ze średniej jakości wyżywieniem w srednim standardzie hotelu. A miejsca, które widzieliśmy, architektura, sztuka - na prawdę bezcenne i pozostają na zawsze w pamięci. W przyszłości planujemy zawsze sami organizować wyjazdy zagraniczne - może za dwa lata LizbonasmilesmileA koszty rozkładają się nieco w czasie (wcześniejsza płatność za bilet, hotel) plus oszczędzanie na kilka miesięcy przed na osobnym koncie na fundusz wakacyjny.
    • gku25 Re: Wakacje 2011 04.05.11, 11:38
      Za granicę, na jakiś last minute - Turcja, Tunezja, może Egipt... Ostatnio byliśmy przez kilka godzin nad polskim morzem i stwierdziliśmy że nieprędko znów się tam udamy. Ceny, pogoda - raczej odstraszająco działają...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka