Dodaj do ulubionych

Automat do chleba Tesco - warto?

14.07.11, 21:44
Jest teraz w promocji, za 140. Angielskie opinie całkiem przyzwoite, jak o większości AGD pod tescową marką własną, ale może ktoś z was testował w polskich warunkach? wink marzy mi sie wprawdzie moulinex z opcja do bulek (także ze względów oszczędnościowych - rzadko przejadamy cały bochenek) ale może lepszy rydz niż drogie nic?
Obserwuj wątek
    • od.czasu.do.czasu Re: Automat do chleba Tesco - warto? 15.07.11, 06:48
      Chyba powinnaś zapytać na forum "Zakupy".
      • gojapio Re: Automat do chleba Tesco - warto? 15.07.11, 07:20
        Pytam, pytam, ale bez echa wink
        • od.czasu.do.czasu Re: Automat do chleba Tesco - warto? 15.07.11, 09:56
          Uuu aż dziwne, może wakacjują smile
          O tych maszynkach to już było i było.
          Nie wiem jaka jest ta Twoje, nie wiem jakie są inne.
          Moja mama kupiła zwykłą maszynę i jak piecze chleb to mówi że on ją kosztuje 3,50 bo składniki są drogie. Prawda że dobry i inny, ale jednak drogi i nie na dłuższą metę do pieczenia. Poza tym wychodzi mały.
          • johana75 Re: Automat do chleba Tesco - warto? 15.07.11, 11:31
            Jeśli kupuje się mieszanki to chleb jest drogi, jesli piecze się z maki i zakwasu plus jakies ziarna to drogi nie jest.
            Ja piekę bez maszynki w piekarniku, bo piekę na cały tydzień 4 keksówki, wychodzi tanio bo tylko 1 muszę użyć piekarnika
            • od.czasu.do.czasu Re: Automat do chleba Tesco - warto? 15.07.11, 11:48
              Z tego pamiętam mama kupuje chleb w proszku, drożdże i dodatki.

Podpowiem jej ten sposób.
    • konto_calkiem_nowe Re: Automat do chleba Tesco - warto? 15.07.11, 11:03
      mysle ze kazdyaitomat warto, serio
      mialem taki stary z Lidla, za jakies 25 euro, dzialal super, cos mnie podkusilo by kupic sobie Moulinexa z o pcja bagietek a starszy dalem mamie
      i szlag mnie trafia, piecze gorzej, zwlaszcza na programie szybkim, chleb jest zawsze przypalony
      siostrze kupilem juz taki sam jak ma mama i obie sie cieszasmile

drozsze nie zawsze znaczy lepsze
      • ha-ya Re: Automat do chleba Tesco - warto? 17.07.11, 20:37
        Nie wiem jak tesco, ale wydaje mi sie, ze prawie wszystkie sa takie same. pierwszy kupilam uzywany, za 15 euro, marki lidlowej, bo nie wiedzialam czy mi sie spodoba pieczenie i czy nie bedzie sie kurzyl po kilku uzyciach. i ten byl swietny - mial 2 mieszadla, 2 miski ( 2 male i jedna duza podluzna). niestety, nie przeczytalam instrukcji i miski mi zardzewialy ( nie myje sie ich w wodzie i plynie) wiec maz poszedl i kupil jakis wypasiony uncertain za 100 euro i szlag mnie trafia. micha mala, wsio plastikowe - no oszukana sie czuje tongue_out co prawda piecze przyzwoicie, ale tamten byl o niebo lepszy. teraz w lidlu sa, ale juz innej marki uncertain
        • linn_linn Re: Automat do chleba Tesco - warto? 17.07.11, 21:27
          Zardzewiec moze chyba tylko umocowanie wiaderka: pod spodem. Samo wiaderko nie powinno. Umyc bardzo szybko mozna / ja myje /: recznie oczywiscie, nie w zmywarce.
    • linn_linn Re: Automat do chleba Tesco - warto? 15.07.11, 11:40
      O maszynach jest sporo watkow na tym forum:
      forum.gazeta.pl/forum/f,124,Wyposazenie_kuchni.html
    • babka.pracujaca nie warto 15.07.11, 16:55
      Moim zdaniem wogóle nie warto inwestować w automat do chleba. Od trzech lat piekę w zwykłym piekarniku chleb np na zakwasie, na drożdzach, przeróżnego rodzaju.Wyrobienie chlebka zajmuje mi ok 10 minut i chlebek samkuje przednio.Zamiast inwestować w automat , lepiej kupić jakieś fajnej mąki i dodatków do chleba.
      • linn_linn Re: nie warto 17.07.11, 07:49
        Np. 5 chlebow tygodniowo to prawie godzina wyrabiania ciasta: nie kazdy to lubi, a i czas ten mozna przezbaczyc na cos przyjemniejszego.
        • johana75 Re: nie warto 17.07.11, 09:35
          ja pieke 4 keksówki i zajmuje mi to max. 10 minut, przy razowcach , bo wiadomo że biały chleb trzeba uformowac jesli ma byc pieczony w bochenku.
          • usmiech144 Re: nie warto 17.07.11, 12:18
            A ja polecam bardzo gorąco, kupiłam jakiś czas temu automat alaske, od czasu jej zakupu piekę chleb średnio co drugi dzień. Chleb wychodzi pyszny, a do tego wiem co do niego wkładam. Nie używam mieszanek, chleb piekę z różnych rodzajów mąk, na zakwasie bądź drożdżach. Moja rodzina nie chce już chleba z piekarni. A wstawienie chleba w automacie to sekunda pracy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka