Dodaj do ulubionych

problem z getinbank

04.01.12, 13:09
Nie wiem o co chodzi wczoraj założyłam lokatę sylwestrową i nic mi na maila nie przyszlo.Dzisiaj założyłam inna lokatę też w tym banku przez net i też cisza.Czy mają jakieś opóźnienia???Dwa mies temu założyłam lokatę i szybko mi przysłali nr konta na które trzeba wpłacić kasę a teraz cisza.Wie ktoś o co chodzi???
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: problem z getinbank 04.01.12, 13:43
      a nie lepiej zadzwonić na infolinię banku?
    • johana75 Re: problem z getinbank 04.01.12, 14:04
      Mi zawsze szybko maile przychodzą po założeniu lokaty (ostatnio tez zakładałam sylwestrowe lokaty) nigdy nie zdarzyło mi sie tak żebym musiała czekać dobę.
      Czy miałas info ze operacja przebiegła pomyślnie?
    • akacjax Re: problem z getinbank 04.01.12, 14:12
      Piszesz o getinonline?
      Założyłaś-czy to znaczy zrobiłaś przelew na złożony wcześniej wniosek?

Czy dopiero zrobiłaś wniosek?
      Ja miałam już u nich tak, że coś nawet kilka godzin się mieliło.
      Jeżeli wysyłałaś kasę-to zależy z jakiego banku i o której poszły przelewy.
      • pocztkasia Re: problem z getinbank 04.01.12, 14:38
        złożyłam wniosek on line kasy nie przelałam bo mi potwierdzenie na maila nie przyszło
        • ani_chybi Re: problem z getinbank 04.01.12, 14:47
          Wypelnilas wniosek czy zadeklarowalas wplate na swoim wczesniej zalozonym koncie?
          Jesli tak,wplac po prostu,meil nie przyjdzie.
        • akacjax Re: problem z getinbank 04.01.12, 15:17
          Miałaś już tam lokaty? Sprawdź na koncie, czy jest zamówienie, jeżeli nie...albo spróbuj ponownie, albo dzwoń. Jeżeli to pierwsza tam lokata...to może dzwoń, albo poczekaj do jutra.
          • akacjax p.s. 04.01.12, 15:18
            Teraz doczytałam, że masz tam konto-zamówienie robiłaś z poziomu "reklamy" czy z poziomu konta?
            Jeżeli z poziomu "reklamy" to wejdź na konto i tam zrób zamówienie.
            • akacjax Re: p.s. 04.01.12, 15:19
              Konto w sensie-podgląd lokat-bo wcale nie trzeba konta jako takiego, by ten podgląd mieć.
    • marianna1970 Re: problem z getinbank 04.01.12, 14:58
      Zobacz w spamie
      • pocztkasia Re: problem z getinbank 04.01.12, 15:31
        mam tam 2 lokaty i nie mam konta i założyłam lokatę przez reklamę i nic nie przychodzi chyba muszę zadzwonić na infolinie
        • pocztkasia Re: problem z getinbank 04.01.12, 15:38
          Dziękuję bardzo za wasze podpowiedzi poradziłam już sobie.Jeszcze raz dziekuję smile
    • giaros Re: problem z getinbank 04.01.12, 16:12
      Ja tak miałam. W ubiegłym roku złożyłam 2 wnioski o lokatę na start (jeden na siebie drugi na M) i nic nie przyszło do tej porybig_grin
      Potem złożyłam wniosek na lokatę "na wyścigi" czy coś takiego i też nic.
      Więc ich olałam. Nie chcą moich pieniędzy to niewink
    • ewuni_a_ka Re: problem z getinbank 13.01.12, 01:20
      Nie wiem, czy już masz tę lokatę. Ponad trzy tygodnie temu (przed Świętami) zakończyły się moje lokaty terminowe i zaproponowano mi nowy rodzaj - Pożegnanie z Belką. Do dziś ich nie mam. Liczne telefony, maile nic nie dają - podobno są problemy z przeksięgowaniem i od dwóch tygodni obiecują, ze lada moment wszystko będzie OK. Najgorsze jest to, że po zalogowaniu ja tych pieniędzy nigdzie nie widzę. Jest zakładka LOKATY ZAKOŃCZONE, ale tam były te lokaty tylko przez dwa tygodnie - teraz ich nie ma. Nie ma nigdzie pieniędzy, nikt się ze mną nie kontaktuje. Mam daty rozmów, nazwiska osób, z którymi rozmawiałam na infolinii (podobno rozmowy są nagrywane, a więc teoretycznie mam dowód, że rozmawiałam). Każdy jest miły i obiecuje wyjaśnić sytuację i ... nic. CZY KTOŚ MOŻE MI POWIEDZIEĆ GDZIE MOGĘ SZUKAĆ POMOCY - jest jakaś instytucja kontrolująca banki? Teraz muszę zaznaczyć pięć gwiazdek, bo przy jednej nie mogę wysłać opinii.
      • johana75 Re: problem z getinbank 13.01.12, 13:08
        oj nie strasz mnie, bo mam tam sporo kasy sad

Ja zawsze robie tak żeby kasa mi wróciła na moje konto w innym banku. Dopiero wtedy decyduje się co z nia zrobic dalej
        • madz_ik_k Re: problem z getinbank 13.01.12, 14:01
          johana75 napisała:

> Ja zawsze robie tak żeby kasa mi wróciła na moje konto w innym banku. Dopiero w
          > tedy decyduje się co z nia zrobic dalej

ale po co?, skoro wychodzi na to samo co w poście 2 nade mną!!!
      • madz_ik_k Re: problem z getinbank 13.01.12, 14:02
        ewuni_a_ka napisała:

> Nie wiem, czy już masz tę lokatę. Ponad trzy tygodnie temu (przed Świętami) zak
        > ończyły się moje lokaty terminowe i zaproponowano mi nowy rodzaj - Pożegnanie z
        > Belką. Do dziś ich nie mam.

Ale ona się zakończyły i pieniądze nie wróciły czy je przedłużyłaś??
      • akacjax Re: problem z getinbank 13.01.12, 15:07
        i zaproponowano mi nowy rodzaj - Pożegnanie z
        > Belką. Do dziś ich nie mam.

Do dziś ich nie masz...czy tylko nie widzisz?
        Czy po zapytaniu na infolinii o te lokaty, oni je potrafią podać kwotowo z odsetkami?
        Bo o ile tylko Ty ich nie widzisz-to po prostu mailuj im do bólu...postrasz KNF, UOKiK.

Teraz mus
        > zę zaznaczyć pięć gwiazdek, bo przy jednej nie mogę wysłać opinii.
        A to, co znaczy?
        • ewuni_a_ka Re: problem z getinbank 13.01.12, 15:23
          Jedne zakończyły się 18.12. i następnego dnia miałam już założone nowe (bez przeksięgowania pieniędzy na moje konto i założenie przeze mnie kolejnych). Po prostu po rozmowie i uzgodnieniach mailowych ustaliliśmy, że ta zakończona i ta, która za 4 dni ma się zakończyć będą przerzucone na Pożegnanie z Belką. Te pierwsze były na drugi dzień, a te z 22. 12. do dziś nigdzie nie mam - ani na swoim koncie, ani u nich. Po zalogowaniu do banku z prawej strony jest zakładka Lokaty zakończone - i tam te pieniądze były widoczne przez dwa tygodnie (nawet jest komunikat "Brak lokat zakończonych w ostatnich 14 dniach." Faktycznie, od iluś dni nic nie widzę, bo dawno te 14 dni się zakończyły. PIENIĘDZY NIGDZIE NIE MA - przed chwilą sprawdzałam. Za to mam nowego opiekuna, który dwa dni temu obiecał mi wyjaśnić sprawę. Wydawał się rzeczowy i sympatyczny - wyjaśnił, że muszę napisać maila o zmianę opiekuna, co uczyniłam i widzę, że zmiany dokonano. Nie odpowiedziano mi natomiast na moje pytania zawarte w tym samym mailu, nadal nikt się nie kontaktuje, nie dzwoni - CISZA. Co mam dalej robić, bo wydzwaniam od dwóch tygodni bezskutecznie.
          • johana75 Re: problem z getinbank 13.01.12, 15:46
            Czy te lokaty których nie widzisz były odnawialne?
            Bo jak nie to nie powinny wisiec 2 tyg. jako zakończone tylko wrócić na twoje konto.
            Czy masz papierowe potwierdzenie tych lokat?
            Ja zawsze sobie zamawiam...tak na wszelki wypadek.
            Ide zobaczyc czy u mnie wszystko ok. wczoraj przelewałam kase na lokatę sylwestrową.

ps. ostatnio miałam taki przypadek że że przelewając kase na lokatę pomyliłam sie o jedno zero...no nerwów milam troszeczkę, fakt że zanim oddzwonili zdecydowałam się ąa zerwać i pieniądze wróciły na moje konto. Po tym zadzwonili do mnie, i pan powiedział ze dobrze zrobiłam likwidując ta lokatę, bo oni mogli by to przeksięgować ręcznie ale długo by to trwało...
        • ewuni_a_ka Re: problem z getinbank 13.01.12, 15:28
          co do tych gwiazdek - wczoraj na kilku forach umieściłam tę informację. Jednym z nich było to na stronie Getin (wklejałam tę treść) i tam, ja zaznaczyłam jedną gwiazdkę, to opinia nie mogła być dodana za żadne skarby (coś miałam uzupełnić, a wszystko było OK) - jak zaznaczyłam więcej gwiazdek, to się ukazała bez uzupełniania czegokolwiek big_grin
          • johana75 Re: problem z getinbank 13.01.12, 16:16
            Na początku grudnia skończylo mi sie kilka lokat , ale w zakładce też ich nie widzę bo było to ponad 14 dni temu. Pieniądze wróciły.
            • madz_ik_k Re: problem z getinbank 13.01.12, 16:42
              O boże. Moze te pieniądze wróciły na konto wskazane we wniosku i o tym nie wiesz?
              Zrób wreszcie porządek na kontach, bo w tej chwili poważnie wszystkich niepokoisz.
            • coralin Re: problem z getinbank 13.01.12, 17:28
              Mam 6 lokat założonych końcem grudnia przez internet. Z tego co piszecie odnoszę wrażenie,że stają się te pieniądze wirtualne.
            • ewuni_a_ka Re: problem z getinbank 13.01.12, 18:24
              W końcu dostałam maila o następującej treści "W nawiązaniu do Pani wiadomości odnośnie wydanych dyspozycji do lokat, pragnę poinformować, że w ostatnim czasie zostało wydanych bardzo dużo takich dyspozycji w związku z czym zlecenia mogą być realizowane z opóźnieniem. Za opóźnienie serdecznie Panią przepraszamy, jednocześnie pragnę poinformować, że każda dyspozycja zostanie zrealizowana z poprawną datą i zostanie zastosowana odpowiednia korekta odsetek. Prosimy zatem o cierpliwość i jeszcze raz serdecznie przepraszamy za utrudnienia.
              Pozdrawiamy Getinonline".
              Z treści maila widać, że rozmawia się z... wirtualnymi osobami, bo nikt mi się nie podpisał z nazwiska. Mail POWINIEN BYĆ PODPISANY NAZWISKIEM, STANOWISKIEM I NAZWĄ FIRMY, a tu jakieś dziwaczne, bezosobowe korespondencje i w razie czego nie ma się na kogo powołać.
              Niestety, nie mam potwierdzeń papierowych, jedynie porobiłam sobie zrzuty ekranu z mojego konta, kiedy w lokatach zakończonych były widoczne pieniądze.

• madz_ik_k Re: problem z getinbank 13.01.12, 21:00
                To jest straszna, bo oni nie chcą, oj bardzo nie chcą wysyłać papierkowych potwierdzeń.
                Te sa już opieczętowane i opatrzone danymi.
              • johana75 Re: problem z getinbank 13.01.12, 22:09
                Kurcze ja zamówiłam papierowe potwierdzenia 6 lakat i dzisiaj jeszcze dwóch, w panice napisałam do swojego opiekuna z zapytaniem jak długo mam na nie czekać (bo zamawiałam ponad 2 tygodnie temu i jeszcze nie mam !!!) Ale zaraz wydrukuje sobie z PDF-u big_grinDD
                Dostalam odpowiedź po kilku godzinach.
                "Pani .....,
                Proszę o jeszcze kilka dni oczekiwania. W kolejnym tygodniu wyślemy do Pani
                te potwierdzenia."
                Pod spodem podpisane imieniem i nazwiskiem itp.
                Ide drukować tongue_out
                No śmieszne to nie jest eh...
                • akacjax Re: problem z getinbank 13.01.12, 22:35
                  Przestałam zamawiać potwierdzenia papierowe, gdy okazało się, że przysyłają je po dwóch miesiącach...czasem nawet podwójnie.
                  System mają słaby jak na ilość obsługiwanych zleceń, ale nigdy większych problemów nie miałam.
                • coralin Re: problem z getinbank 14.01.12, 12:50
                  Mam lokaty z oszczędności, z których w sumie nie korzystam. Wydawało mi się, że w razie czego te pieniądze będą dostępne. To, co piszecie jest niepokojące. Końcem grudnia lenistwo przeważyło i założyłam lokaty robiąc przelewy internetowe.
      • ewuni_a_ka Re: problem z getinbank 18.01.12, 21:00
        MAM LOKATY - PO MIESIĄCU z uzgodnionymi odsetkami i wsteczną datą !!! Trochę nerwów mnie to kosztowało smile
        • johana75 Re: problem z getinbank 18.01.12, 21:54
          Wow!!! Miesiąc trochę długo ...no nie?
          No ale super że się dobrze skończyło, bo mam tam sporo oszczędności wink
    • niebieski_lisek Re: problem z getinbank 14.01.12, 10:30
      Jeśli masz już konto w getinie, to kolejne lokaty powinnaś kolejne lokaty zakładać jako zalogowany użytkownik, a nie niezalogowany bo oni takie zgłoszenia olewają. Dziwna praktyka - mogli by napisać osobie tak zakładającej konto chociaż maila z wyjaśnieniami co i jak, ale tego nie robią.
      • ewuni_a_ka Re: problem z getinbank 15.01.12, 00:37
        O takiej możliwości nikt mnie nie informował (ani telefonicznie, ani mailowo).
        Co do maili z banku - od dwóch tygodni przepraszają za opóźnienia. Jak będę mieć te lokaty - napiszę. Mam nadzieję, że tak będzie, ale co zrobić, jeśli minie kolejny tydzień (łącznie miesiąc), a pieniądze nadal nigdzie nie będą widoczne? Gdzie można się odwoływać? Może ktoś wie?
        • kaka73 Re: problem z getinbank 15.01.12, 10:53
          Ja też mam trochę lokat w open finance (ten sam właściciel) i w systemie widnieją lokaty założone na 4,03 na 3 miesiące a umawiałam się na 12 miesięcy na 6,36. Konsultant odpowiedział mi to samo - korekta będzie zrobiona, to system sam mi przedłużył - a mają mega dużo lokat do przeksięgowania i to trwa.
          Ja korzystam z nich już długo, nigdy nie było problemów, a mają bardzo dobre oferty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka