Dodaj do ulubionych

darmowe konto bankowe internet-bez warunków-szukam

15.01.12, 15:09
Witam! szukam konta całkowicie darmowego, internetowego, nie będzie wpływać na nie żaden stały dochód, bez konieczności robienia zakupów kartą za określoną sumę itp.Może być bez karty. Potrzebne mi do transakcji przez neta typu zakupy na allegro.
Obserwuj wątek
    • stef63 Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 15.01.12, 15:29
      Deutsche Bank
      Konto dbNET - warunek jedna transakcja kartą w miesiącu (wypłata z bankomatu to transakcja) inaczej jest opłata za kartę chyba 5 zł miesięcznie. Na to konto nie trzeba miec regularnych wpływów, limitu wpływu też nie ma.
      • aurinko Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 15.01.12, 15:36
        To już taniej w mbanku niż deutsche. Prowadzenie konta 0zł, przelewy 0zł, karta 0zł przy transakcjach kartą min. 100zł/miesięcznie. Karta nie jest obowiązkowa. Jeśli nie bierze się kredytów czy debetów to nie trzeba deklarować żadnych wpływów na konto.
        • beatkaa32 Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 15.01.12, 18:41
          popieram. mbank. w całej rozciąglości
        • kloss99 Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 16.01.12, 01:09
          > To już taniej w mbanku niż deutsche. Prowadzenie konta 0zł, przelewy 0zł, karta
          > 0zł przy transakcjach kartą min. 100zł/miesięcznie

Dla nielubiących płacić kartą lepszy jest DB - wystarczy raz w miesiącu skorzystać z bankomatu. Wszystkie bankomaty darmowe. A w mbanku w ofercie "wszystkie bankomaty za darmo" wspomniane "za darmo" kosztuje 5 złotych smile
          • aurinko Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 16.01.12, 08:55
            kloss99 napisał:

> Dla nielubiących płacić kartą lepszy jest DB - wystarczy raz w miesiącu skorzys
            > tać z bankomatu. Wszystkie bankomaty darmowe. A w mbanku w ofercie "wszystkie b
            > ankomaty za darmo" wspomniane "za darmo" kosztuje 5 złotych smile

Założycielka wątku nie potrzebuje karty więc nie potrzebuje też wypłat z bankomatów. Konto jej potrzebne do robienia przelewów przez internet - aby opłacić zakupy w internecie. Zatem po co jej brać kartę i raz w miesiącu korzystać z bankomatu?
            A co do mbanku, to wypłaty z bankomatów euronetu są bezpłatne, owe 5zł miesięcznie dotyczy "cudzych" bankomatów.
            • kloss99 Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 16.01.12, 14:07
              > Założycielka wątku nie potrzebuje karty więc nie potrzebuje też wypłat z bankom atów. Konto jej potrzebne do robienia przelewów przez internet - aby opłacić zakupy w internecie. Zatem po co jej brać kartę i raz w miesiącu korzystać z bankomatu?

To w jakim celu właściwie przedstawiałaś tutaj warunki korzystania z karty mbanku? Ja tylko nieśmiało zgłosiłem, że wcale nie trzeba robić zakupów za sto złotych, żeby mieć darmową kartę. Kwestia jest zresztą akademicka, bo klienci pragnący karty i jednocześnie źle nastawieni do płacenia nią w sklepie to margines. Potraktuj więc to jako ciekawostkę taryfową.

> A co do mbanku, to wypłaty z bankomatów euronetu są bezpłatne, owe 5zł miesięcznie dotyczy "cudzych" bankomatów.

Dzięki za wyjaśnienie subtelności taryfy opłat i prowizji mbanku, ale zamiast zgłębiać tożsamość bankomatów wolę zamówić sobie kartę w innym banku i mieć wszystkie bankomaty darmowe.

Dopisek dla klientów mbanku - u konkurencji za darmowość się nie płaci.

Więc aurinko skup się raczej na wyjaśnianiu potencjalnym klientom, dlaczego warto płacić 5 złotych miesięcznie mbankowi. Albo po prostu na innych zaletach mbanku, bo przecież jest ich trochę.
              • aurinko Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 16.01.12, 14:43
                kloss99 napisał:

> To w jakim celu właściwie przedstawiałaś tutaj warunki korzystania z karty mban
                > ku?

Uprzedzając zarzut (który na pewno by się zaraz pojawił wink) że konto w mbanku nie jest fajne bo za kartę trzeba płacić ;P

Ja tylko nieśmiało zgłosiłem, że wcale nie trzeba robić zakupów za sto złot
                > ych, żeby mieć darmową kartę.

Masz rację, a wobec faktu, iż założycielka wątku karty nie potrzebuje to nie ma problemu - konto w mbanku spełnia wszystkie warunki bez żadnych "ale".

> Dzięki za wyjaśnienie subtelności taryfy opłat i prowizji mbanku, ale zamiast z
                > głębiać tożsamość bankomatów wolę zamówić sobie kartę w innym banku i mieć wszy
                > stkie bankomaty darmowe.

Dziękuję ale nie mam takiej potrzeby, z bankomatów nie korzystam.

> Dopisek dla klientów mbanku - u konkurencji za darmowość się nie płaci.
                >
                > Więc aurinko skup się raczej na wyjaśnianiu potencjalnym klientom, dlaczego war
                > to płacić 5 złotych miesięcznie mbankowi.

Pokaż mi, w którym miejscu napisałam, że warto?

> Albo po prostu na innych zaletach mba
                > nku, bo przecież jest ich trochę.

Zalety na których zależało założycielce wątku przedstawiłam (i nie tylko ja) a o to chyba w tym wątku chodziło, prawda? Zatem dziękuję za to, że poświęciłeś czas na analizowanie mojego wpisu, ja temat wyczerpałam.
      • egolit Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 09.10.13, 14:54
        Jak nie masz karty to nie masz opłat i żadnych koniecznych transakcji do zrobienia - wtedy 0 - zero
        • egolit Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 09.10.13, 14:56
          oczywiście chodzi o DB
    • solejrolia Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 15.01.12, 19:38
      w mbanku trzeba miesięcznie mieć wpływ 1000zł.

ing - konto direct będzie idealne wobec tego co napisałaś.
      nie musisz mieć wpływu regularnego, opłaty 0zł.
      dopiero jeśli nie użyjesz karty w miesiącu za min. 100zł pobierają prowizję 7zł, ale sama napisałaś, że nie musisz mieć karty.
      • aurinko Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 15.01.12, 20:42
        solejrolia napisała:

> w mbanku trzeba miesięcznie mieć wpływ 1000zł.

Bzdura, na moim koncie osobistym czasami wpływ jest 0zł, nie mam z tego tytułu żadnych opłat.
      • havana28 Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 16.01.12, 06:55
        solejrolia napisała:

Bzdura. Nie trzeba mieć żadnych regularnych wpływów żeby założyć konto.
        Dochód 1000zł trzeba mieć jak się wnioskuję na kartę kredytową a nie konto.
      • gat_t_a Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 22.06.13, 12:24
        w ing od jakiegoś czasu jest to 200 zł
      • mama_dorota Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 05.08.13, 13:39

To nie jest prawda. Mam konto w mbanku własnie w takich celach i na takich zasadach, jak opisała autorka wątku i nie posiadam do niego karty. Nic za nie nie płacę.
      • dansch Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 06.11.13, 09:46
        bzdura! Nic takiego nie ma.
        Ja jestem w mbanku od 8lat /chyba/ i jeszcze się nie rozglądałam za innym bankiem w celu zmiany
    • olinininka Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 15.01.12, 19:41
      Ostatnio bank BGŻ miał konto internetowe za darmo (bez karty, nawet jeśli nic nie wpływało na konto). Konto zakłada się przez stronę internetową.Przynajmniej było tak w grudniu.
    • jamajka79 Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 16.01.12, 09:20
      Do tych samych celów służy mi konto w M banku. Karty zlikwidowałam bez żadnego problemu.
    • kita1979 VolkswagenBank direct 16.01.12, 11:08
      bardzo wygodne w obsłudze, przejrzysta strona
      bezpieczne - login, a hasło składa się z dwóch elementów (Twojego w głowie i odczytu z tokena)
      wypłaty z wszystkich bankomatów od 400zl gratis, do 400zl chyba 1.5zl (to jedyna wada, jaką znam)
    • majka.da a skarbonkowe w getinbank?? 16.01.12, 11:35
      Dzięki na podpowiedzi. Znalazłam konto bez opłat i warunków w getinbank - konto skarbonkowe. Czy ktoś ma lub zna? Bo na szybkiego może nie doczytałam haczyków.
      • nom73 Re: a skarbonkowe w getinbank?? 11.10.13, 23:00
        Ja mam w getin banku od kilku lat, ale nie pamiętam jak się nazywa, nie mam opłat.
        Drugie konto mam w BZ WBK i tam też wszystko za darmo, dodatkowo za 3 przelewy i zakupy kartą na 300zl dostaję miesięcznie 50zł. smile
        • cortinka do nom73 31.10.13, 01:25
          A który rodzaj konta masz w BZ WBK? Czy płacisz coś za kartę? Znalazłam konto "Wydajesz- zarabiasz", ale ze zwrotem 1% zakupów przy płatności kartą. A karta jest płatna 5zł/mies.
          • nom73 Re: do nom73 31.10.13, 20:36
            Konto Godne polecenia.
      • elizka20 Re: a skarbonkowe w getinbank?? 04.11.13, 14:56
        Cześć Wam ! Nie miałam jeszcze rachunku w Getinie. Obecnie mam dwa rachunki w Millennium i starym Polbanku. Szczerze mogę Wam polecić Dobre Konto - jest ono bezplante (jesli bedzie zewnetrzny wplyw 1 000 zl miesiecznie i platnosc kartą). Ponadto karta, wyplaty ze wszystkich bankomatow oraz przelewy internetowe takze są bezplatne. Polecam do Dobrego Konta rachunek oszczednosciowy. Jest on otwierany i prowadzony bezplanie smile Więc jest to taka a'la skarbonka wink Pozdrawiam, Eliza
    • guderianka Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 12.10.13, 09:41
      5zł- bank pocztowy.
      Gdy masz opcję z karta 5zł-jeśli nie wydasz na płatność kartą na min. 200zł (chyba)w miesiącu.
      założyłam sobie to konto jako skarbnik w kasie- przelewy, wypłaty, wpłaty-bezpłatne
      koszt 5zł/mc jestem w stanie ponieść/lub z klasowych- dla swojego bezpieczeństwa i bezpieczeństwa pieniędzy
    • vimi77 Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 12.10.13, 12:53
      skbank.pl ror w pakiecie internetowym
    • kaskahh Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 04.11.13, 20:26
      ING tyl powiedz glosno ze nie potrzebujesz karty. Mnie naciagneli na dwa lata placenia... teraz za darmo, bo sie spytalam glosniej innej pani w okienku
    • agawa288 Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 22.02.14, 16:05
      bez warunków ma dobre konto internetowe Alior Sync, który nie swoich posiada oddziałów, innym dobrym kontem za 0 zł, bez warunków stałych wpłat jest Konto Godne Polecenia w Banku BZ WBK
    • sexsystem Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 02.03.14, 18:14
      Alior Sync wszystko za darmo
    • igia_pieniska Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 19.03.14, 13:19
      mBank
    • lazyone Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 01.04.15, 20:27
      Do tej pory najbardziej darmowe było T-Mobile (dawny Alior Sync), ale niestety dziś podali iż mają wprowadzić od 1 czerwca warunkową opłatę 6 zł za kartę (chyba że wyda się nią 200 zł w miesiącu to będzie bezpłatnie); darmowy pozostaje Bank Smart ("smart konto"): darmowe-konto-bankowe.com
    • alina460 Re: darmowe konto bankowe internet-bez warunków-s 21.04.15, 20:36
      W mBanku konto 0 zł, przelewy też. Karta 0 zł pod warunkiem płatności kartą 300 zł w miesiącu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka