Dodaj do ulubionych

Wakacyjny weekend

19.03.12, 21:25
Dziewczyny tak sobie czytam wasze forum i postanowiłam Was poprosić o radę smile chcemy wybrać się z mężem i niespełna trzyletnią córką na wakacyjny weekend. Niestety nie możemy nigdzie wybrać się na dłużej-brak urlopu. Tzn ja z córką wybieram się na 10 dni nad morze do rodziny ale bez męża niestety. Chcieli byśmy się wybrać w któryś weekend wakacji. Myślę, że moglibyśmy wyjechać w piątek rano i wrócić najpóźniej w poniedziałek wieczorem. Mieszkamy koło Warszawy. Chcielibyśmy się wybrać gdzieś w miarę blisko, bo mamy niewiele czasu. Myślałam np. o Kazimierzu Dolnym albo jakiejś miejscowości na mazurach. Żeby jechać w góry mamy za mało czasu a nad morze nie chce jechać dwa razy. Znacie może jakieś fajne miejscowości? Może jakieś fajne,sprawdzone hotele albo pensjonaty? Chciałabym, żeby były jakieś atrakcje dla córki i żeby mnie to nie kosztowało fortunę smile
Obserwuj wątek
    • kaga9 Re: Wakacyjny weekend 19.03.12, 23:02
      Niewiele doradzę, ale moim zdaniem prawie 4 dni w Kaziku to za dużo, zanudzicie się na śmierć. Atrakcji dla maluchów też tam raczej nie ma. Myślę, że Mazury to dobry pomysł, jakaś agroturystykasmile
      • gosia_i_lenka Re: Wakacyjny weekend 19.03.12, 23:46
        A ja polecę okolicę Kazimierza, bo rzeczywiście na zwiedzenie Kazimierza nie potrzeba całego weekendu ale w sąsiedztwie są jeszcze
        >>Puławy gdzie można zobaczyć Park Czartoryskich. Po drodze do Puław (jak ktoś lubi piesze lub rowerowe wędrówki) wąwozy:
        www.podroze.pl/wasze-wyprawy/relacje/relacja/wawozy-kazimierza-dolnego,3624/
        >>i rzut beretem do Nałęczowa
        www.mapofpoland.pl/Naleczow,galeria,3.html#galeria
        >>przeprawa promem do Janowca gdzie dużo lepiej zachowany zamek

jeszcze jakieś atrakcje po drodze się znajdą.
        Nocleg taniej w Puławach niż w Kazimierzu
        • gosia_i_lenka Re: Wakacyjny weekend 19.03.12, 23:49
          zapomniałam wspomnieć o minusach:
          w wakacyjne weekendy duża część warszawki zwala się do Kazimierza, więc trzeba się liczyć z kiepskim dojazdem i tłumami - ale to tylko w samym kazimierzu
          • zuzanna56 Re: Wakacyjny weekend 20.03.12, 10:23
            Byliśmy parę lat temu dosłownie 3-4 km od Kazimierza - fajny dom, w dobrej cenie, niestety nie pamietam adresu. Bylismy ze 2 dni, bo jechalismy gdzies dalej, ale moim zdaniem tyle na Kazimierz wystarczy. W każdym razie tam było taniej niz w samym mieście i naprawde fajnie.
    • ryza_malpa1 Re: Wakacyjny weekend 20.03.12, 10:34
      Góry Świętokrzyskie?
      • agni71 Re: Wakacyjny weekend 20.03.12, 10:37
        W Świętokrzyskiem tez sa fajne atrakcje, my bylismy na weekend i musimy wrócić, bo nie zaliczylismy wszystkiego, co chcielismy smile Noclegi mielismy w siedlisku Carownica - polecam to miejsce.
    • agni71 Re: Wakacyjny weekend 20.03.12, 10:35
      W góry tez moglibyście pojechac, ale np. w Beskidy a nie Tatry. Np. w okolice Wisły dojeżdża się w ok. 4 godziny, jakbyscie wyjechali wczesnie rano, to na południe dojedziecie smile Chyba więcej tam atrakcji typowo dla dzieci, np. świetny Lesny Park Niespodzianek w Ustroniu (polecam bardzo, warto szczególnie trafic na pokaz lotów ptaków drapieznych i sów - szczególnie sowy robią wrażenie, bo latają bezszelestnie tuż nad głowami widzów). Na Czantorii jest fajny tor saneczkowy, tez polecam. No i wycieczki po okolicy, połączone np. ze zbieraniem jagód. Polecam Kamratowo lub Kamratówkę, jesli chodzi o noclegi, bardzo lubię to miejsce, chociaz nie jest jakies specjalnie tanie (Kamratówka pewnie tańsza, bo to pokoje).
    • blomma100 Re: Wakacyjny weekend 20.03.12, 12:01
      Atrakcyjny dla dziecka z całą pewnością będzie Bałtów
      www.juraparkbaltow.pl
      Nam szczególnie przypadł do gustu zwierzyniec oraz plac zabaw
      i nawet jak byśmy mieli na tych dwóch atrakcjach poprzestać,
      to już uznałabym, że warto tam pojechać.
      • lolcia928 Re: Wakacyjny weekend 20.03.12, 19:10
        Dzięki za odpowiedź dziewczyny smile mam pytanie dotyczące Bałtowa, pamiętasz może czy dla dzieci jest jakaś zniżka za pokój czy za dziecko dwuletnie też muszę zapłacić 75 zł?
        • iza1973 Re: Wakacyjny weekend 20.03.12, 19:31
          ja z kolei polecam zalew sulejowski. dosyć niedaleko od Warszawy, a naprawdę ciekawe miejsce, szczególnie dla dzieci.
          • lolcia928 Re: Wakacyjny weekend 20.03.12, 19:39
            A masz może jakiś sprawdzony tam hotel albo inne miejsce noclegowe?
        • blomma100 Re: Wakacyjny weekend 21.03.12, 09:27
          Z noclegów nie korzystałam, więc tutaj nie pomogę, ale na pewno w gospodarstwach agroturystycznych noclegi będą znacznie tańsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka