Dodaj do ulubionych

Ciucholandy Kraków

29.06.13, 19:28
Wybieram się na dniach do Krakowa i chcę ten dzień wykorzystać jak najlepiej. Poszukuję ciucholandów najlepiej z ciuszkami niemowlęcymi, ale dla dorosłych również Czy możecie coś polecić? Żeby nie było ciężko znaleźć osobie spoza Krakowa. No i oczywiście cena ma znaczenie smile
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: Ciucholandy Kraków 29.06.13, 19:56
      a w ktorym rejonie Krakowa bedziesz stacjonowac?
      • mk1984.84 Re: Ciucholandy Kraków 29.06.13, 20:23
        Ciężko mi powiedzieć, pewnie centrum (turystycznie), gdzieś niedaleko akademików. Nie znam Krakowa i nie wiem czy to jest daleko od siebie. Ale raczej gdzies bliżej centrum łatwiej byłoby mi się odnaleźć.
        • huexido Re: Ciucholandy Kraków 29.06.13, 21:18
          Ja lubię sieć Dawo (Limanowskiego, Kalwaryjska, Starowiślna lub Wawrzyńca), ceny do 25 za kg, w zależności od dnia, a może być nawet 1 zł z boksu. Upolowałam tam naprawdę dużo fajnych rzeczy. Najbliżej Ciebie będzie Śląska lub Długa.
          Nie polecam Robana - cena za kilogram kosmiczna, rzeczy dobite, czyli często poplamione i zmordowane.
          Jest jeszcze Artus - to te sklepy wszystko po 5 zł, normalnie mają wycenę, ale czasem mają takie przeceny dawniej było po 4 zł, teraz po 5. Co do Artusa mam mieszane uczucia - jeździłam do hurtowni na 29 Listopada. Wnosili tam wory bezpośrednio przywożone ze zbiórek chyba z Anglii, pracownice cały czas sortowały i wieszały towar, ludzie polowali na rzeczy z tych worów, bo nigdy nie wiadomo było co fajnego wysypią. Wchodził gość z worem, krzyczał "tooowar wyyyystawiamy" i natychmiast wokół niego był rój ludzi. Ale kobieta która tam wyceniała ceny brała z sufitu, odnosiłam wrażenie, że często patrzyła na strój kupującego albo na zapał do zakupu i dawała wyższą cenę. Tym bardziej, że widziałam jak wycenia dla znajomych. To mnie strasznie wkurzało, bo często cena była wyższa, niż za nową rzecz. I tak można było coś super upolować, ale często jak oddawało się coś do wyceny to cena była zniechęcająca.
          Oni mieli też drugą salę, a właściwie kilka sal w magazynie na I piętrze i tam były dosłownie hałdy wywalonych rzeczy i wszystko za 4 zł. Jak pierwszy raz tam pojechałam to byłam w szoku - ludzie siedzieli na tych stertach rzeczy i wygrzebywali ciuchy. Te cuchy z tego za 5 zł są już przesortowane i mniej więcej tej jakości co w Robanie. Można coś fajnego wyszperać, ale to zabawa dla tych co lubią szperać. Ja ze względu na ten kretyński sposób wyceny na tej pierwszej sali przestałam tam jeździć, ale ogólnie można tam znaleźć naprawdę perełki.
    • twee-tee Re: Ciucholandy Kraków 31.08.13, 15:41
      Dobry lumpeks online poleciłbym: www.innestyle.pl/
    • olga_3_5 Re: Ciucholandy Kraków 18.05.16, 10:48
      Ja polecam Butik z nową i używana odzieżą dziecięcą na Ul. Wielopole 16, poziom -1.
      Rzeczy, które tam mają są znakomite! Niektóre nowe z metkami, ogromny wybór dla dziecka w każdym wieku!
      Sama tam chodzę i zawsze jestem bardzo zadowolona!
      • rysiowa85 Re: Ciucholandy Kraków 28.10.16, 18:03
        spamerka wygrzebała post z 2013 roku
        Pytająca zakupy robiła 3 lata temu smile
    • skowronek90 Re: Ciucholandy Kraków 28.10.16, 15:40
      Bardzo fajną ofertę ma Butik Lavend przy ul. Zwierzynieckiej w Krakowie . Pracuję w korporacji, dlatego muszę ubierać się elegancko, klasycznie. Przyznam szczerze, że na co dzień wolę luźniejszy styl, ale tutaj zawsze mi doradzą modne rozwiązanie, które doskonale sprawdza się do pracy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka