08.10.13, 09:48
Czy ktoś korzysta z tej oferty?

Na czym polegają zworty pieniędyz na konto? Ja robię zakupy i dostaję jakiś % zrotu w nagrodę za wybór konkretnego sklepu (czy może konkretnego produktu)? Jakieś haczyki?

Czy bank nalicza jaką opłatę za tę usługę, czy uzytkownaik nie ponosi żadnych kosztów, nawet jeśli nie wykorzysta mokazji?
Obserwuj wątek
    • kuzkov Re: Mokazje 08.10.13, 18:12
      W ostatnich dniach sierpnia skorzystałem z mokazji przy zakupach w home&you. Za zakupy powyżej 100 zł, mbank miał oddać 30 zł. Długo czekałem na zwrot, bo prawie miesiąc, ale oddali 30 zł na ekonto zgodnie z obietnicami.
      W zakładce "Wybierz mokazję" trzeba zaznaczyć okazję, z której chce się skorzystać (na wszelki wypadek w zakładce "Moje mokazje" sprawdzić czy jest aktywna) i zapłacić kartą mbanku. Nie ma żadnych kosztów związanych z zakupem i nie naliczają kar za nieskorzystanie z wybranej mokazji.
      • e-m-a-m-a Re: Mokazje 09.10.13, 08:55
        Jak dla mnie Mokazje są słabe. Po pierwsze musisz o nich pamiętaćsmile , że akurat teraz możesz kupić w tym i tym sklepie. Po drugie to bank wybiera sklepy w których masz Mokazje, a dla mnie nie zawsze są one atrakcyjne. Polecam zmianę banku, ja właśnie z nich rezygnuje...
        • kuzkov Re: Mokazje 09.10.13, 18:00
          Przecież nie ma przymusu korzystania z tych mokazji. Za nieskorzystanie nie ma kary.
          Rachunek w mbanku mam od ładnych kilku lat i traktuję go jako podstawowy, którego nie mam zamiaru likwidować, póki będzie bezpłatny. Mam rachunki w innych bankach, ale gdy tylko gdzieś się kończą bonusy związane z kontem, to nie mam problemów z natychmiastowym zamknięciem.
          W mbanku mam kredyt w koncie udzielony bez prowizji w godzinę po złożeniu wniosku przez internet (w tym roku zrezygnowałem z niego, bo zbliżał się dzień pobrania prowizji za odnowienie, ale zadzwonili i znieśli ją, więc łaskawiesmile zgodziłem się na wycofanie rezygnacji). OC za auta płacę w BRE Ubezpieczeniach o 15% taniej niż u najtańszego ubezpieczyciela z porównywarek internetowych. A rok temu dostałem Kindle za wyrobienie karty kredytowej. Naprawdę nie mam powodów do narzekań na mbank.
          Kilka lat temu w ramach jakiegoś programu poleceń namówiłem 4 osoby na założenie kont w mbanku. To miały być nieużywane konta, założone tylko po to, żebym dostał bonus od mbanku. Do dziś wszyscy mają aktywne konta - jedna osoba używa tylko do OC, druga ma ekonto i rachunek firmowy, a dwóm wpływa wynagrodzenie.

• mid.week Re: Mokazje 16.10.13, 15:09
        > zapłacić kartą mbanku.

Dzięki za informacje wink
        Mam jeszcze pytanie - obojętnie jaka karta mbanku czy musi być kredytowa?
        • kuzkov Re: Mokazje 16.10.13, 18:52
          Działa na dowolnej karcie mbanku, czyli debetowa może być jak najbardziej.
          Dziś pojawiło się w mokazjach 10% zniżki w Lidlu i Rossmannie. Zwrot max. 5 zł, ale i tak dobrze, że wprowadzili znane sklepy.
          • mid.week Re: Mokazje 17.10.13, 06:28
            właśnie widziałam wink

Musiałam dopytać bo w mailingu nie doprecyzowali, a po aktywacji Mokazji natychmiast pojawiło mi sie okienko z ofertą karty kredytowej - stąd moje wątpliwości.

Jeszcze raz dzięki!
            Udanych zakupów w sieciówkach wink
            • kaka73 Re: Mokazje 17.10.13, 09:14
              A jak aktywowac mokazję?
              • mid.week Re: Mokazje 17.10.13, 19:23
                tutaj jest instrukcja obrazkowa:
                www.mbank.pl/indywidualny/promocje/mokazje/
          • ale_to_ja Re: Mokazje 17.10.13, 21:09
            No ja właśnie dziś byłam w Rossmanie i liczę na ten zwrot ale pani przy kasie nic nie wiedziała....
    • bwportal.pl Re: Mokazje 18.10.13, 18:21
      To, że pojawiły się zwykłe sklepy, to plus. Ale zwrot max 5 zł... trochę mało atrakcyjny. I jeszcze otrzymałem SMSa, że zarejestrowali transakcję w Rossmannie i zwrócą rabat w ciągu 60 dni. 60 dni będą myśleć nad zwrotem marnych 5 zł. LOL
      Z promocji mogę skorzystać 1 raz. Jak już jest, to skorzystam ale 5 zł, to na prawdę śmieszna kwota. Mogę kupić pampersy i już wyczerpuję limit.
      • ale_to_ja Re: Mokazje 18.10.13, 20:36
        bwportal.pl napisał:

> Z promocji mogę skorzystać 1 raz. Jak już jest, to skorzystam ale 5 zł, to na p
        > rawdę śmieszna kwota. Mogę kupić pampersy i już wyczerpuję limit.

Tylko jeden raz?
        Hmmm,musiałam nie doczytać....
      • mid.week Re: Mokazje 21.10.13, 14:33
        Niby tak, ale z drugiej strony jak kupisz bez to i tych 5 zł zwrotu nie zobaczysz...
      • michaczu Re: Mokazje 02.11.13, 20:53
        Kwota smieszna ale na piwo po 60 dniach bedzie wink

Wiadomo to nie te promocje co w USA ale przynajmniej nie trzeba spelniac jakis dziwnych regulaminow promocji.
      • dansch Re: Mokazje 06.11.13, 10:46
        no, ja własnie kupilam pampersy i tak jak Ty dostałam info sms. teraz czekam na tę zawrotną sumę. Ale jak to mój mąż powiedział - przecież za to masz bochenek chlea więc nie narzekaj big_grin

Ps. W tesco można teraz pampersy kupić za 120 i dają bon za to na 30zł ważny jakoś do 4.12.2013?. To się nazywa "trzymanie klienta przy korycie!"
    • kinga_owca Re: Mokazje 21.11.13, 10:00
      aktualnie z ciekawych mokazji jest Frisco - 10% rabatu - maksymalny rabat 100 zł więc sporo
      • czestoch76 Re: Mokazje 30.11.13, 20:06
        Witam! A mógłbym prosić o
        przesłanie z facebooka
        mokazji na zakup smartfona
        w Orange? Ja takiej nie
        dostałem, ani w pasażu w
        mbanku ani na facebooku Proszę o kontakt, kto ma
        taką mokazję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka