Dodaj do ulubionych

6 tyś na urlop

13.02.14, 23:28
W tym roku taka pulę możemy przeznaczyć na urlop .Myślałam o wakacjach za granicami ale nie możemy pozwolić sobie w tym roku .Wyremontowaliśmy mieszkanie i tylko tyle zostało na urlop .

2 osoby dorosłe i 2 dzieci .Dzieci w wieku przedszkolnym .
Nie wiem na co się zdecydować.Chętnie urlop dłuższy niż 7 dni w okresie wakacyjnym .

Kierunek dowolny smile
Obserwuj wątek
    • alusia255 Re: 6 tyś na urlop 13.02.14, 23:43
      Jak wsiądziesz w samochód ( pod warunkiem, ze silnik nie bedzie mial 8 litrow pojemnosci) smile z dzieciakami i pojedziecie np na kemping za granice to mysle, ze spokojnie Wam wystarczy.
      • beatrix_75 Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 02:58
        Ja w zeszłym roku płaciłam za 10 dni w HR 4000 za 10 dni .1 dziecko szkolne ,więc mial mały rabat jedynie ,ale dzieci przedszkolne moze załapia sie na 30% ceny , a moze i całkiemgratis Trzeba sprawdzić .
        Jechalismy z Neckermana.Hotel mial ** , HB , troche sie obawialam "poziomu ", ale wszystko było OK.
        Więc raczej mozna coś znalezc ,nawet w ich ofercie wink
        a za 2000 zl dasz radę dojechac ( my wybralismy Istrię i jechalismy z poludnia PL ) i miec troche grosza na drobne wydatki
        W tym roku nie patrzyłam na cenniki , bo się nie wybieramy zagranicę .
        • gingers73 Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 07:52
          Ja jadę nad Bałtyk
          noclegi liczę ok 120 - 150 zł za dobę
          x 14 dni góra = max 2 tysiące
          do tego dojazd - 400 - 500 zł
          plus wyżywienie z 1 - 1,5 tys.
          3 osoby i 2 zwierzaki wink
        • berciunia1 Re: 6 tyś na urlop 15.02.14, 23:20
          zerknij na biuro podróży jaguar II w zeszłym roku byliśmy z dziećmi 7 i 4 lata) autokarem w Bułgarii w Sozopolu i za przejazd z pobytem zapłaciliśmy 4 tys zostało nam 2000 na jedzenie- spokojnie wystarczyło (obiad :zupa, 2 danie, napój i deser za 14 zł) na śniadanie pyszne drożdżówki, kawka herbatka, kebaby za 6 zł taniusie owoce, warzywa sery...

byliśmy od 5 lipca na 14 noclegów . polecam alfa vita- fajny miły hotelik i extra widok na morze. (pokój 66)
          w tym roku też się wybieramy
    • trypel Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 09:30
      jak mieszkasz we wschodniej Polsce to masz Ukrainę, wciąz sporo nizsze ceny (paliwo i noclegi), masz Rumunię gdzie rozbijasz sie legalnie na dziko nad dowolnym jeziorem rzeką (piekna Bukowina niedaleko naszej granicy), masz nieco tańsze od Polski Wegry.
      za 6 tys przy założeniu namiotowym i własnym ekonomicznym transporcie da rade na 2 tyg
      • alpepe Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 10:15
        Jest bezpiecznie w tej Rumunii? Z jednej strony większość cyganów pewnie wyjechała do Niemiec, Włoch i innych bogatych krajów z zasiłkami, ale czy teraz jest tam cywilizowanie?
        • trypel Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 11:03
          mam nieraz wrażenie że tam jest przyjaźniej niż u nas. Faktycznie Cyganow jest bardzo malo a Rumuni się z reguły za nich bardzo wstydzą więc jak juz sie jakiś żebrak trafi w miescie to jest goniony ostro.
          A regularnie co najmniej 1 x na 2 lata trafiam tam na wycieczkę.

Jest pieknie (góry), czasami czuję się jak w XIX wieku (Bukowina przy której nasze Bieszczady to centrum Nowego Jorku), można zobaczyc takie rzeczy o jakich nawet naszym babciom sie nie sniło typu wóz zaprzężony w woły. Kupić bryndze wędzoną w owczym żołądku smile
          Ludzie są przyjaźni (są polskie wsie w Bukowinie -warto wyguglować). Nie zepsuci przez turystów, dla odmiany Siedmiogród to w ogóle inny rejon, miasteczka i wsie wyglądają jak żywcem przeniesione z Niemiec, porządek na podwórkach, można sie dogadać po niemiecku bez problemu. Ilosć zabytków zniszczonych ale stojacych tak o na każdym rogu zabija smile
          Moja ulubiona Sighisoara to cud miód perełka.
          A dalej jedziesz sobie na Transalpinę i rozbijasz sie w sierpniu na 2000 m npm, legalnie nad rzeczką górską i siedzisz tam choćby 3 dni gotujac na ognisku.
          Ogólnie jestem fanem tamtych regionów. Przez 10 lat nie dostałem nawet 1 mandatu (3 zatrzymania), nikt mnie nie oszukał (knajpa czy hotel) a co zobaczyłem to moje.
        • ciastko_z_kota Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 15:29
          Moim zdaniem bezpiecznie. spędziłam tam trochę czasu dwa lata temu. Żebraków mało, Cyganów mniej niż w Kazimierzu nad Wisłą, a sam kraj jest przepiękny (przejechałam przez Fogary aż nad morze). Polecam. Noclegi są sporo tańsze niż w Polsce o takim samym standardzie.
    • malami115 Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 10:16
      a skad jesteście ? Bo wiadomo, że inaczej policzy się wyjazd nad morze gdzie macie 800 km a inaczej jak 300 km.
    • dorotadu Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 10:57
      za mniej jeździmy na 2 tyg do Chorwacji (dzieci 6+11)
      pod namiot na Istrie ale na południu kwatery sa tańsze
      • trypel Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 11:06
        za mniej ze wszystkim???

my w tym roku do Czarnogóry bo Chorwacja jest za droga.
        I w 6 tys nie ma szansy sie zmiescic na 2 tyg w 4 osoby. Pójdzie 8-9 zakładamy bez zadnych szaleństw
        • beatrix_75 Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 13:29
          na 2 tyg nie ,ale już 10 dni , sa w stanie pojechac za 4000-4500 .Dzieci sa w wieku przedszoklnym , wiec sa znizki , spojrzałam własnie z ciekwaosci na ten hotel , w którym bylismy i wychodzi ,ze sie da .Mówimy oczywiscie o II poł czerwca , bo w lipcu i sierpniu jak zawsze drogo .Do tego jezeli zarezerwuja z wyprzydzeniem , np w lutym to jeszcze sa zniżki , z któyrch my skorzystalismy w zeszłym roku .
          DOjazd oczywiscie własny .
    • alinalen Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 11:33
      w zeszłym roku tylko ze w czerwcu płaciłam 1600zł za apartament na costa brava i tyle samo za lot 2+2(w tym 1niemowlę) reszta czyli wyżywienie plus atrakcje na pewno nie wyszły wiecej niż 3 tys. w tym roku lecimy na costa del sol- hotel z wyżywieniem ok 2700 i czekamy na jakąś promocję lotniczą
      • zuzanna56 Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 11:40

alinalen napisała:

> czekamy na jakąś promocję lotniczą

Czy istnieją jakieś promocje lotnicze na loty do Londynu w sierpniu? Na razie jest dość drogo.
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 12:11
          zuzanna56 napisała:

>
          > alinalen napisała:
          >
          > > czekamy na jakąś promocję lotniczą
          >
          >
          > Czy istnieją jakieś promocje lotnicze na loty do Londynu w sierpniu? Na razie j
          > est dość drogo.

A możesz zdefiniować ile to jest dość tanio?

Sierpień do UK to już raczej tańszy nie będzie....

Ksiądz Anatol
          • zuzanna56 Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 12:29
            Teraz to jest koło 2 tysięcy dla naszej czwórki. Taniej choć o kilkaset złotych. Fajnie byłoby zapłacić 1000 zł smile

Policzyłam sobie 7 dniowy urlop w Londynie dla nas. Zakwaterowanie raczej najtańsze (400 zł za noc), bilety lotnicze, bilety tygodniowe na metro, jedzenie, wstępy - może być z 10 000 zł. Ponieważ to byłby wyjazd dodatkowy (już mamy zabukowany inny wyjazd zagraniczny, dzieci obozy) to jest to sporo jak za tydzień. A w tym roku chciałabym wydać mniej na letnie wyjazdy, bo mamy do zakupu samochód, stary ledwo dyszy.
            • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 13:40
              zuzanna56 napisała:

> Teraz to jest koło 2 tysięcy dla naszej czwórki. Taniej choć o kilkaset złotych
              > . Fajnie byłoby zapłacić 1000 zł smile

Zakładam Okęcie - Heathrow. 500 PLN tam i s powrotem. Rozsądnym przewoźnikiem, z rozsądnych lotnisk oraz z rejestrowanym bagażem to nie jest drogo. To jest tanio!

Wklepałem przykładowo Ryanair, który leci z zadupia na zadupie, w terminie 6-20 Aug masz za 1144 PLN cztery dorosłe osoby. Ale musisz doliczyć bagaż, transfer... Sama taksówka do Modlina ze 150-200 PLN. Myślę, że 2000 spokojnie wyjdzie w sumie.

Ksiądz Anatol
              • beverly1985 Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 20:01
                > Wklepałem przykładowo Ryanair, który leci z zadupia na zadupie,\

owszem, na zadupie, ale na tym zadupiu wsiadasz w specjalny autobus i za godzinę jesteś w centrum

w terminie 6-20
                > Aug masz za 1144 PLN cztery dorosłe osoby. Ale musisz doliczyć bagaż,

na tydzien spokojnie wystarczy podręczna walizka- one sa całkiem duze w ryan airze, no i kazda z 4 osób może taka mieć.

transfer
                > ... Sama taksówka do Modlina ze 150-200 PLN.

taksówka do Modlina z dowolnego miejsca w Warszawie kosztuje 100 zł, cennik ustalony jest na sztywno. Można tez pojechac aubotusem transludu z mało wygodna przesiadką- 8 zł od osoby.

Owszem- ryan airem jest mniej wygodnie i zabierze więcej czasu, ale jest taniej.
                • zuzanna56 Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 22:40
                  Ale ja nie jadę do żadnego Modlina, na lotnisko w Gdańsku jadę 20 minut.
                  Chyba z Gdańska jest drożej.
                  • beverly1985 Re: 6 tyś na urlop 16.02.14, 20:25
                    ryanair gdansk- londyn stanstead
                    17-24 czerwca
                    4 osoby
                    1 080 zł
                    • zuzanna56 Re: 6 tyś na urlop 16.02.14, 21:00
                      Szkoda że nie mam wtedy urlopu. Mąż też nie.

Dziś się dowiedziałam ile moja mama zapłaciła w styczniu za bilet do Londynu (leci w maju). 240 zł smile

Szukam na sierpień, obojętnie na jakie dni, może być środek tygodnia, początek czy koniec sierpnia, obojętnie, na 6-8 dni. Zaraz zaglądam i szukam smile
                      • zuzanna56 Re: 6 tyś na urlop 16.02.14, 21:39
                        To jest w okolicy Bożego Ciała. Dzięki, może coś pokombinuję smile na 5 dni można też jechać.
                        • zuzanna56 Re: 6 tyś na urlop 19.02.14, 12:34
                          Dzięki za poradę smile Kupiłam bilety za niewiele więcej niż 1000 zł smile
                • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: 6 tyś na urlop 17.02.14, 10:40
                  beverly1985 napisała:

> > Wklepałem przykładowo Ryanair, który leci z zadupia na zadupie,\
                  >
                  > owszem, na zadupie, ale na tym zadupiu wsiadasz w specjalny autobus i za godzin
                  > ę jesteś w centrum

Tak, ale ten autobus nie jest za darmo, z tego co pamiętam to 15 funciorów, nie kojarzę jedynie czy w jedną czy w obie. I czas, i czas, on jedzie ze 40 minut...

> w terminie 6-20
                  > > Aug masz za 1144 PLN cztery dorosłe osoby. Ale musisz doliczyć bagaż,
                  >
                  > na tydzien spokojnie wystarczy podręczna walizka- one sa całkiem duze w ryan ai
                  > rze, no i kazda z 4 osób może taka mieć.

Moim zdaniem, podręczna walizka jest dobra jak jedziesz ze swojego mieszkania do swojego mieszkania. Albo do mieszkania dobrych znajomych... w każdym innym przypadku odpada... Ewentualnie jak zamierzasz kupić sporo rzeczy na miejscu....

> transfer
                  > > ... Sama taksówka do Modlina ze 150-200 PLN.
                  >
                  > taksówka do Modlina z dowolnego miejsca w Warszawie kosztuje 100 zł, cennik ust
                  > alony jest na sztywno.

Przecież piszę 100 w jedną stronę, 100 powrót, razem 200PLN. Czasem można taniej jak się dobrze zagada.

> Owszem- ryan airem jest mniej wygodnie i zabierze więcej czasu, ale jest
                  > taniej.

Jest taniej, przecież po to podałem ten przykład. Ale, moim zdaniem, to tzw "g*wniana oszczędność".

Ksiądz Anatol
                  • beverly1985 Re: 6 tyś na urlop 17.02.14, 20:54
                    Tanimi liniami trzeba umiec latać i miec troche czasu, a nie od razu pisac, ze gówniana oszczednośc.

Jak pisałam:
                    - translud do modlina najtaniej 8 zł
                    - busy ze stansead do londynu victoria od 2 do 9 funtów, a nie 15 (notabene z Heathrow tez za darmo nie dojedziesz- musisz kupić za kilka funtów pojedynczy bilet na metro)
                    - tego o walizce nie czaję- to nie jest wizzair z walizeczką wielkosci laptopa tylko torba gdzie spokojnie wejdą ubrania na tydzien. Trzeba się umiec pakować
                  • jamesonwhiskey Re: 6 tyś na urlop 07.05.14, 23:54
                    No wiesz jak sie przebierasz 5 razy dziennie to pdreczny moze na tydzien nie wystarczyc
    • pietrzj1 Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 12:26
      A koniecznie musicie jechać w okresie wakacyjnym.
      Bo w czerwcu lub we wrześniu świetne ceny ma Eurocamp. Przyczepa na 2 tygodnie kosztuje wtedy w okolicach 2 tys. (np. Włochy - Garda, bądź Toskania). Wtedy zostaje 4 tys. na dojazd, zwiedzanie i jedzenie. Przy oszczędnym trybie - może się udać.
      • rene1311 Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 13:20
        tydzień to spokojnie można za tą kwotę wypocząć, my jeszcze nigdy nie wydaliśmy więcej na 10 dni np. w Chorwacji, Bułgarii czy na campingu we Włoszech, też 2+2.
        W tym roku w ostatnim tyg sierpnia jedziemy właśnie na camping do Włoch tym razem na tydzień, namiot willowy 2400, dojazd z południa Polski ok 750 zł, reszta to jedenie i rozrywki, kwota 2500-3000 to jak dla nas jest wystarczająco, myślę że nawet tyle nie wydamy. Dzieci korzystają z basenów i atrakcji na campingu w cenie pobytu, morze i plaża na wyciągnięcie ręki i wiele więcej nie potrzebujemysmileno może poza wycieczką do Wenecji, a że z campingu mamy tam blisko to może nawet ze dwa razysmile
        • upartamama Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 14:12
          CZY MOŻESZ PODAĆ NAZWĘ TEGO KEMPINGU? nA TEN ROK MAM JUŻ OPŁACONE KORF.
          U ALE MOŻE W 2015 ?
          Przepraszam za capslock
          • rene1311 Re: 6 tyś na urlop 16.02.14, 19:00
            tak, w tym roku jedziemy na camping Ca'Pasquali , dwa lata temu byliśmy na Sant' Angelo -to w tych samych okolicachsmile a Sant'Angelo mogę polecić z czystym sumieniem-super camping dla rodzin z dziećmi, ale chcieliśmy w tym roku zobaczyć jeszcze jakiś innysmile
            • gingers73 Re: 6 tyś na urlop 16.02.14, 19:14
              A ile kosztuje doba na campingu
              we Włoszech
              tak średnio
              znajomi nas namawiają
              oj kuszą
              tyle że nie mamy namiotu, materacy, śpiworów ...
              • rene1311 Re: 6 tyś na urlop 17.02.14, 09:41
                my też nie mamywinkdlatego jeździmy pod takie willowe namioty w pełni wyposażone, z łóżkami, aneksem kuchennym itp.. a doba to trudno powiedzieć, to zależy od campingu, terminu itp. wejdź sobie na jakąkolwiek firmę sprzedającą takie campingi, tam są ceny i wszystko np. Selectcamp, Eurocamp, VacansOleil...bardzo tanio można pojechać poza sezonem, nawet za 1/3 ceny w sezonie, my niestety nie możemy taksadnas ten ostatni tydzień sierpnia wychodzi tak jak pisałam 2400 już ze wszystkimi opłatami rezerwacyjnymi i sprzątaniem płatnym obowiązkowo
                • upartamama Re: 6 tyś na urlop 17.02.14, 14:43
                  cena w której się mieścisz to za 7 noclegów?
                  • rene1311 Re: 6 tyś na urlop 17.02.14, 18:39
                    tak
      • pinceau Re: 6 tyś na urlop 07.05.14, 10:59
        Kilka propozycji noclegów w róznych cenach : intopassion.pl/top-10-toskania-najpiekniejsze-hotele-agroturystyki-i-wille/
    • niebieska_kotka Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 14:28
      Przepraszam, ale w j. polskim mamy wyraz "tysiąc" czy jakiś nowy twór "tyśąc".
      • lulili Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 21:50
        Ja wydam na wakacje w Polsce, nad morzem, na 3 osoby, no góra 10 dni ok 1.000.
        za pokój 100 X 7=700....
        i 300 żarcie.....
        w tym dojazd...

nie jemy w knajpach
        sami robimy posiłki
        sniadania-bułki, maslo, pasta rybna,zem/czy serek
        obiady zupki gotowe, kaasza jaglana albo kluski
        kolacje najczesniej kielbasa, za 7 zl talerz...
        w miedzyczasie lody,gofry
        nie wychodzimy z zarciem poza 30 zlotych na dizen..
        a niektorzy kupuja obiad za 35 dla jedej osoby..

ogolnie wakacje nie są dla nas mometem na przpuszczaniek asy tylko na mzaine iejsca..
        jak przyoszczedzimy to zorbimy jeszcze jeden wypad, albo kilka weekndowych

ale my mamy inna filozfię...

wole isc na chorobwe i mniej zarobic niz pracowac i wydac wszystko na 2 tyg. pobyt, zmaaist jechac w gro w roku czy cos innego..
        wakacje to ilosc a niej aksoc dla nas..

co z tego ,ze pojedziemy na fajne wakacje na 2 tyg., jak potem caly rok bedziemy praocwal
        wole miec wiekszy luz w roku niz extra lato..
        • hermenegilda_zenia Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 22:33
          Rozumiem w oparciu o to co napisałaś, że chorobowe to na zasadzie swojego widzimisię bierzesz jak jesteś zdrowa - no, to rzeczywiście dobry sposób na oszczędzanie - pieniędzy i wysiłku. Kasa za friko, płaci cała reszta. Udanego urlopu oszuście.
        • agus-ka Re: 6 tyś na urlop 16.02.14, 21:45
          uwielbiam takich co to wiecznie zajmują kuchnię (zwykle jedną na całe piętro), bo non stop coś pichcą. Lodówka też jest ich cała, no i większość dostępnych garnków. Nie ma nawet w czym dziecku jajka rano ugotować, bo w każdym garze jakaś potrawa.
          Jeden z powodów dla których przestałam jeździć nad polskie morze. Wolę wydać więcej ale nie szczypać się na pomidorową w barze, czy zwykła rybkę w nadmorskiej smażalni.
        • kol.3 Re: 6 tyś na urlop 19.02.14, 09:28
          Urlop nie jest " za karę". Są jak widać ludzie, którzy nawet z urlopu potrafią zrobić czyściec.
          Idąc za Twoim rozumowaniem to taniej by było jakbyście jedli suche bułki i popijali wodą z kranu.
        • solejrolia Re: 6 tyś na urlop 23.02.14, 22:55
          Lulili, powiadasz 10dni? OK, no to: ponad 700 zł to wydałam na kempingu na Helu- ja+córka+ namiot+ samochod , więc pytanie: a cóż to za hotel, że tyle cię to kosztowało (tak mało? i to za 3osoby)
          do tego jedzenie, i inne duperele, jakies lody, jakieś frytki w budce, to faktycznie 300zł.
          ale ja wciąż podkreślam, to było na nas dwie, i trochę jedzenia miałam z sobą, gotowałam na kuchence u znajomych w przyczepie kempingowej, a jesli zakupy, to w Biedronce.
          do tego dojazd, 2,5 baku gazu zużyłam, czyli jakieś 250zł. razem 1300zł. podkreślam, na 2osoby, nie na rodzinę.
          i cóż to za filozofia, bo nie jarzę, co ty z tym chorobowym?
          i jesli chodzi o wakacje, to mylisz się , bo ważna jest i ilość, i jakość.
          odmawiać sobie wszystkiego?- to bezsens, jadać zupki gotowe?- nie ma mowy!
    • ewusia13 Re: 6 tyś na urlop 14.02.14, 22:29
      www.neckermann.pl/wczasy/samochodem-AUTO/bulgaria-BG/zlote-piaski-VAR/42362-hotel-silver.html?show[date_start]=2014-07-05&show[period]=14&show[departure]
      2 tygodnie na początku lipca, cena 3 tys za dwie osoby dorosłe, dzieci do 13 roku życia gratis (allinclusive)
      kolejne 3 tys masz na dojazd własny samochodem plus jakieś drobne przyjemności (w Bułgarii zdecydowanie taniej niż w Polsce)

a jeśli masz możliwość wakacji poza sezonem, np. w czerwcu lub przełom sierpień/wrzesień to zdecydowanie masz większy wybór wakacji zagranicznych i to wcale nie na kempingu pod namiotem tylko w hotelu
      • bo76 Re: 6 tyś na urlop 15.02.14, 00:32
        W podanym hotelu nie ma opcji dwóch dostawek, więc all za darmo dla dwójki dzieci nijak nie wejdzie.
        Niestety, to główny problem hoteli - naprawdę mało jest opcji dla 2+2 w porównaniu do "normalnych" dwójek a nawet 2+1.
        Dlatego my podróżujemy sami.
        W tym roku przełom czerwca/lipca dwa tygodnie Teneryfa.
        Lot 100euro / osoba, Norwegian z Berlina (bukowane dwa tygodnie temu),
        auto 140 euro/2 tyg na spółę z przyjaciółmi, którzy jadą z nami.
        Lot z Berlina - mam 400km, więc dojazd do Berlina i parking przy lotnisku - w sumie ok. 500zł
        Apartament z jedną sypialnią w Puerto Santiago 350 euro/2 tyg.
        Benzyna na miejscu 1 euro/litr, ceny w sklepach - porównywalne z naszymi a dużo tańsze od np. Chorwacji. Zazwyczaj taki wyjazd zamykamy w 6000 wliczając wszystko, przy samodzielnym gotowaniu.
        • ewusia13 Re: 6 tyś na urlop 15.02.14, 08:17
          byłam w podanym hotelu z dwójką dzieci, dlatego go zaproponowałam smile jedno łózko dostawili jak dojechaliśmy, żaden kłopot
          • hellusia Re: 6 tyś na urlop 16.02.14, 21:29
            w sezonie ciężko ale na własnym prowiancie dacie radę
            --
            • 27agnes72 Re: 6 tyś na urlop 17.02.14, 17:41
              A możecie mi powiedzieć jaka jest różnica między pichceniem własnego prowiantu za granicą a nad Bałtykiem? W innych krajach nie potrzeba garnków i lodówki? Pytam serio.
              • bo76 Re: 6 tyś na urlop 18.02.14, 00:24
                Za granicą w standardzie masz taką kuchnię, garnki itp. tylko dla siebie, jeździ się do aparthotelu, gdzie są mieszkanka . Kasa jak nad Baltykiem za pokój ze wspólną łazienką, jedną dla wszystkich kuchnią i lodówką.
    • kol.3 Re: 6 tyś na urlop 19.02.14, 09:25
      Na 2 tygodnie nad morzem spokojnie wystarczy, tyle że poza wysokim sezonem. Spróbuj znaleźć kwaterę po 30 zł. za wyreczko z łazienką, da się, w miejscowościach spokojniejszych turystycznie. kwatera niecałe 1700 za resztą się spokojnie wyżywicie i dojedziecie.
    • asfo Re: 6 tyś na urlop 19.02.14, 23:03
      Kwatera agroturystyczne w miejscu obfitującym w atrakcje odpowiednie dla Was i dla dzieci w zasięgu ~ 2 godzin samochodem. Jakieś zoo, park narodowy, zabytki do oglądania, plaża, góry, czy co tam lubicie. Po tygodniu można się przenieść w inne miejsce. Można wynająć coś pod niemiecką granicą i zrobić wycieczkę, lub kilka do Berlina. Można pojechać w okolice Książa oglądać zamek, kopalnie i poniemieckie tunele. Można sobie znaleźć miejsce nad morzem, ale nie pojechać od razu na miejsce, tylko zrobić pod drodze 2-3 przystanki i zobaczyć ciekawe rzeczy po drodze. Można się wybrać na Mazury i spędzać czas pływając łódką - jak się nie jest żeglarzem może to być kajak albo łódź wiosłowa.
    • rota_9 Re: 6 tyś na urlop 20.02.14, 10:36
      My w sierpniu 2013 byliśmy w Chorwacji obok Trogiru (i Splitu). Urlop z dojazdem własnym samochodem, który trwał trwał 15 noclegów + podróż. 2 dorosłych + 2 dzieci (prawie 7 i prawie 4 lata). Za wszystko potrzebne na wyjeździe - kupione w Polsce i za granicą (m.in. waluta [w tym ta na kwaterę], benzyna, winietki, sprzęty [nowy namiot na wszelki wypadek, maski do nurkowania, dodatkowe stroje kąpielowe itp.], jedzenie, kosmetyki, itp. itd.) zapłaciliśmy dokładnie 5976,86 zł. Fakt - nie jedliśmy w knajpach, ale z góry mieliśmy takie założenie. W tym roku planujemy to powtórzyć. Zakładamy, że pewnie ze względu na coroczne podwyżki zapłacimy z 500 zł więcej, ale może nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka