Dodaj do ulubionych

last minute wczasy

17.03.14, 13:32
Nigdy nie byłam na takim wyjedzie, a ty roku planuje, wyjazd dla 2 osób (1 dorosła+1 dziecko).
Gdzie szukać ofert, na co zwrócić uwagę i czy w ogóle warto?
Obserwuj wątek
    • sno_oki Re: last minute wczasy 17.03.14, 13:34
      temat jest bardzo rozległy... sprecyzuj
      1. gdzie ?
      2. za ile ?
      3. ile czasu ?
      4. zwiedzanie + wypoczynek ? sam wypoczynek ?
      5. co z wyżywieniem ?
      6. co z dojazem ? ( dojazd własny, samolot, autokar)

itd.
      • dz_iedzic11 Re: last minute wczasy 17.03.14, 13:51
        o boszsz, ile pytań!Grzeczniutko odpowiadam!
        -ma byc ciepło, dostęp do wody (może Grecja???);
        -2 tysiące za osobę da się?
        - minimum tydzień;
        -wypoczynek
        -samolot
        -pełne wyzywienie
        • joanna_poz Re: last minute wczasy 17.03.14, 13:53
          wakacje.pl
          holidaycheck.pl
          travelzone.pl

tam masz do kupy zebrane oferty róznych biur podrozy - samolote, autokarem, z dojazdem własnym.
          ewentualnie szukać na stronach poszczegolnych biur podróży.
        • marina111 Re: last minute wczasy 18.03.14, 08:32
          Ja bym na Twoim miejscu celowała w Tunezję. Cieplo, piaszczyste plaże, ceny nie wysokie. Ja kupuje zawsze w itace po z pewnych biur podróży oni maja najniższe ceny.
    • jadowita71 Re: last minute wczasy 17.03.14, 14:12
      ja niestety nie umiałam wyszukać nic na internecie. Dwa razy skorzystałam z pośrednictwa niewielkiego lokalnego biura podróży, polecanego przez znajomych. Wyłuszczyłam swoje oczekiwania i dostałam oferty, na miejscu podpisywałam umowy i dokonywałam opłat, oba wyjazdy były udane i bezpieczne. czułam się pewniej, że mogę zapytać konkretną osobę np o kondycję organizatora wyjazdu, waluty, miejscowe obyczaje itp. Pewnie te wszystkie wiadomości są na stronach, ale trzeba też umieć to wykopać.
    • askaa02 Re: last minute wczasy 17.03.14, 17:07
      Ja z mężem szukaliśmy last-a w zeszłym roku - przez cały lipiec szukaliśmy wyjazdu podobngo do Twojego - 7 dni w ciepłym kraju nad morzem. Codziennie wertowaliśmy ogłoszenia - niektóre znaliśmy na pamieć wink Nie było żadnej atrakcyjnej pferty na last minute ( nawet z wylotem za dwa dni). Kupiliśmy w końcu Grecję (zakup we wtorek, a wylot w piątek, więc to też był niezły last minute) przez Grecos (cena ok.6000 zł/2osoby/tydzień/ALL). Byliśmy bardzo zadowoleni, a był to nasz pierwszy lot na taki rodzaj wakacjismile Pani z biura podróży, na pytanie dlatego tak słabo z ofertami na last, odpowiedziała, że dawno nie było tak dobrego roku w tej branży i sprzedają się prawie wszystkie wycieczki smile

Dlatego też jeśli mogę polecić od siebie - lepiej nie czekać na lat minute a rezerwować możliwie szybko z wszystkimi zniżkami jakie są ewentualnie oferowane.
    • taba18 Re: last minute wczasy 17.03.14, 17:14
      Jasne, że warto. Oferty śledziłam codziennie na wakacje.pl. Prawdziwe lasty są tylko w maju i czerwcu (przez zakończeniem roku szkolnego). Raz byłam na Zakynthos od 15. czerwca za 1900zł za 3 osoby/tydzień/studio bez wyżywienia. Innym razem Turcja w maju all inclusive (przyjemny hotelik 3*, ale naprawdę OK) za ok. 900zł/ osoba/tydzień.
      Łatwiej lasta upolować na tydzień niż dwa. Aha, takie oferty są dzień-dwa przed wylotem, więc trzeba być na walizkachsmile
    • lilyrush Re: last minute wczasy 17.03.14, 18:01
      a musisz last minute?
      to sie juz dawno przestało opłacać najbardziej- lastów jest b. mało, jak Ci ktoś napisał i wcale nie sa zawsze najtańsze. Jeśli możesz ustalić wyjazd wczesniej to dużo biur ma oferty teraz na lato z dużymi znizkami.
      Ja osobiście polecam korzystanie z travelplanet.pl- jeśli nie chcesz szukać sama w necie to dzwonisz na infolinie i agent Ci wybierze takie oferty jak chcesz i prześle mailem
      2 tysie za osobę to na pewno spokojnie jest dobry Egipt
    • roseanne Re: last minute wczasy 18.03.14, 03:31
      troche obok tematu, ale cos w tym jest
      latam z montrealu na kube zima, tu potwornie zimno, naprawde!

zazwyczaj kupowalismy wycieczke tygodniowa z mniejwiecej 3 tygodniowym zapasem
      tym razem sie nastawilismy, ze last minut
      bilety kupione w piatek, wylot w niedziele

miejsce bylo wielce urokliwr, jedzenie, jak zwykle znosne - na kube leci sie dla plaz, a nie wyzywienia smile

przeplacilismy o jakies 20%
      • hanwar Re: last minute wczasy 18.03.14, 08:21
        nam już w 3 biurach podróży odradzali w tym roku last minute (ponoć wycieczki sprzedają się bardzo dobrze). W końcu po trudach zdecydowaliśmy się na jakiś hotel we wrześniu (8 osób) i co....okazało się, że tylko 4 miejsca z Gdańska w naszym terminie zostały. Zmieniliśmy hoteli firmę i dziś idziemy zamawiać.
        Choć nie powiem, że 2 lata temu upolowaliśmy Kenię z kilkudniowym wyprzedzeniem za 3 tys./os./10 dni z 6 tys/os./10 dni, ale tylko 2 osoby i było fajnie.
    • trypel Re: last minute wczasy 18.03.14, 08:27
      jesli nie jestem zobligowany do wyjazdu podczas wakacji (lipiec/sierpień) czyli z dziecmi to szukamy i lecimy zawsze z Berlina albo Drezna. Dojazd bezproblemowy a cena nieporównywalna.
      Kanary na tydzień (ulubiony kierunek na późną jesień) nigdy nie wyszły mi więcej niż 300 € a zdarzalo sie i ok 200. W cenie lot, transfer i hotel (max sniadanie bo lubimy jeść na miescie), standard hotelu bez znaczenia - tam tylko spimy.
    • mocno.zdziwiona Re: last minute wczasy 18.03.14, 13:07
      Ja swego czasu widziałam lasty sprzedawane na lotnisku Okęcie. Jedziesz tam spakowana z samego rana i pytasz co mają wolne na za 3 godziny na przykład. Wybierasz z tego co jest. Pani obsługująca taką formę wyjazdów mówiła mi, że najwięcej pojawia się w czwartek wieczorem i piątek rano. Nie było to za bezcen, ale było tańsze niż oferty regularne.
      Więc jeśli jesteś z Warszawy i lubisz przygodę to może zainteresuj się takim wyjazdem.
    • pikka6 Re: last minute wczasy 18.03.14, 13:51
      Jeśli wykupisz wczasy teraz będzie pewnie tak tanio jak last minute. I polecam maj, czerwiec albo wrzesień, pażdziernik. Ja jadę z rodziną właśnie do Grecji za 1700 zł/os, all i samolotem na tydzień w połowie maja. Z tego co widziałam to ceny dalej całkiem sensowne
    • dz_iedzic11 pytania dodatkowe 18.03.14, 14:05
      W przypadku opcji all inclusive:
      - czy poza cena wycieczki w biurze płaci się dodatkowe koszty;
      -ile pieniędzy trzeba mieć przy sobie;
      -jak jest z napiwkami?

Odpowiadając na pytanie- w tym momencie trudno nam zaplanować dokładny termin urlopu stad pomysł last minute.

• joanna_poz Re: pytania dodatkowe 18.03.14, 14:18
        > W przypadku opcji all inclusive:
        > - czy poza cena wycieczki w biurze płaci się dodatkowe koszty;

no to zależy.
        jak bedziesz chciala kupic jakas wycieczke dodatkową to zaplacisz.
        jakas siatkowkę czy aerobic w basenie masz gratis ale jak zachce Ci sie masazu, wypozyczyć motowrowkę czy zagrac w bilard to zaplacisz. sprawdź co masz w all inclusive w danym hotelu, rozni to się miedzy hotelami. w przypadku niektorych krajow placisz za wizę (Turcja, Egipt).

> -ile pieniędzy trzeba mieć przy sobie;

no to tez zalezy - od Twojej wyobraźni. mozesz zabrac 50 euro i nie wydac. a mozesz wydac kilka tysięcysmile

> -jak jest z napiwkami?
        generalnie wypada dac. ale jak nie dasz to Cie nikt nie zabije.
      • przemasboss Re: pytania dodatkowe 18.03.14, 20:51
        Jak ktoś tu wspomniał najlepiej wybierać oferty z renomowanych biur podróży. W naszym kraju liderem wśród touroperatorów jest itaka. W dobie internetu wczasy można zarezerwować nie wychodząc z domu. Z tego co widziałem to do jutra trwa promocja ze zniżkami na lato 2014. Myślę że jeszcze ją przedłużą i radzę śledzić ich profil na fejsie.
      • marina111 Re: pytania dodatkowe 18.03.14, 21:35
        dz_iedzic11 napisała:

> W przypadku opcji all inclusive:
        > - czy poza cena wycieczki w biurze płaci się dodatkowe koszty;

Za dodatkowe uslugi tak. Oplaca sie wykupic dodatkowe ubezpieczenie szczegolnie dla dziecka.

> -ile pieniędzy trzeba mieć przy sobie;

Zalezy na co. Jesli nie wychylisz nosa z hotelu i nie planujesz wycieczek fakultatywnych to nic

> -jak jest z napiwkami?

Zalezy od kraju

>
        > Odpowiadając na pytanie- w tym momencie trudno nam zaplanować dokładny termin u
        > rlopu stad pomysł last minute.
        >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka