Dodaj do ulubionych

prezenty świąteczne - pytanie

29.10.14, 14:08
Może warto na tym forum założyć wątek dot. prezentów świątecznych, w którym będziemy wpisywać jakieś promocje na zabawki dla dzieci lub pomysły świątecznych prezentów dla dorosłych, ? jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • babka.pracujaca Re: prezenty świąteczne - pytanie 29.10.14, 18:32
      świetnie
      - ostanio widziałm w biedronce takie osłonki na okno przed przeciągiem ( 17,99) , w lidlu będą podobne za 19,90 i gdybym ja takie dostała bardzo bym się ucieszyła. Poza tym były jeszcze takie słodkie sowy i uważam to mily gadżet na prezent np dla koleżanki.Oczywiście wszystko zależy od gustu,
      • mama.olgi Re: prezenty świąteczne - pytanie 29.10.14, 19:22
        Widzialam te sowy w biedronce - super !
        • anula36 Re: prezenty świąteczne - pytanie 29.10.14, 23:18
          w Biedronie tez sa kawy ziarniste w ladnych a la jutowych opakowaniach 25 zl/ 500 g( 100% arabica)
    • aga.kotek Re: prezenty świąteczne - pytanie 30.10.14, 09:06
      ja pare fajnych gadżetów do domu jak ktos urządza lub jego bliscy w netto w ulotce..
    • nevada_r Re: prezenty świąteczne - pytanie 30.10.14, 12:10
      Pomysł bez sensu, bo prezent powinien być dostosowany do indywidualnych gustów obdarowanego. Bo co z tego, że ktoś się zainspiruje zasłonkami na okno przeciwko przeciągom, skoro obdarowany uzna to za durnostojkę i nie będzie miał, co z nią zrobić? Bo ani postawić, ani wyrzucić.

I jeszcze: uważałabym z tymi prezentami z Lidla i Biedronki, o ile można łatwo rozpoznać, że pochodzą z tych sklepów. Wielu osobom kojarzą się one z gorszą jakością i mogą się poczuć zlekceważone tym, że dostały "badziewie". Nie mówię, że trzeba wydawać na prezent masę kasy, ale prezent z marketu nie świadczy o zbyt wielkim zainteresowaniu potrzebami drugiej osoby.
      • babka.pracujaca Re: prezenty świąteczne - pytanie 30.10.14, 14:20
        To chyba jasne ze prezent dostosowujemy do gustu i potrzeb obdarowanej osoby.W moim otoczeniu nikt nie krzywi się na prezent chociażby netto, zwłaszcza jesli coś się przydaje.Kiedyś dostałam nóż do ananasa, sama bym sobie nie kupiła , taki gadżet z koszyka a służy doskonale.Myślę ze ludzie nie sa bezmyślni i nie kupują byle kupić, przynajmniej tu na forum.Perełkę można znaleźć wszędzie , nie tylko w almi decor.
      • anula36 Re: prezenty świąteczne - pytanie 30.10.14, 21:32
        to ja jestem wielbicielka badziewia, bo taka kawka z Biedrony bardzo by mnie ucieszylawink
      • ladyroot Re: prezenty świąteczne - pytanie 30.10.14, 22:08
        Dlaczego bez sensu? Tu nie chodzi o konkretny produkt, tylko o inspirację! Przecież widząc "zasłonka" mogę pomyśleć, że babci by się przydało i poszukać w innym sklepie!
    • liliawodna222 Re: prezenty świąteczne - pytanie 30.10.14, 14:39
      My już dawno "wyrośliśmy" z kupowania prezentów: wiadomo, że i tak sama sobie kupię, co będę chciała wink to samo mój maż.
      W związku z tym, iż nie zarabiamy kokosów i nie celebrujemy specjalnie tradycji świątecznych, prezenty kupujemy sobie w najbliższym gronie: ja, mąż, dziecko. Nie kupuję ojcu, ciotkom i pociotkom. Mam to w nosie, wolę mieć na wakacje albo na nowe meble.
      • liliawodna222 Re: prezenty świąteczne - pytanie 30.10.14, 14:45
        Aha, sobie kupujemy najczęściej książki, a córce instrumenty, książki, płyty, gry i ciuchy. Oczywiście nie wszystko na raz.
        • j_rutka Re: prezenty świąteczne - pytanie 31.10.14, 07:46
          My obdarowujemy tylko dzieci w najbliższej rodzinie i tak jest ich już 8 . Do tego składamy się na jeden prezent dla danego dziecka wszyscy w rodzinie i tak np mój syn dostaje max 3 prezenty. Decyzje taką podjęliśmy 2 lata temu jak dzieci miały po prostu obłęd w oczach przy 6 prezentach pod choinką. Jeżeli chodzi o osoby dorosłe to obdarowujemy rodziców z obu stron i jedyną żyjąca babcię - mąż już nie ma dziadków - babcia jest jedna "uwspólniniona" smile i zazwyczaj dostaje książkę bo lubi czytać i do tego wiśnióweczkę własnej roboty , bo jest fanką ...
          • zuzanna56 Re: prezenty świąteczne - pytanie 31.10.14, 08:29
            U nas kupujemy drobne prezenty dla 2 własnych dzieci, dla moich rodziców i teściowej. Tylko z nimi spędzamy święta i im kupujemy prezenty. Ale wątek na pewno komuś się przyda.
    • oliolali Re: prezenty świąteczne - pytanie 01.11.14, 15:30
      To i ja się podzielę pomysłem. Jako, ze u mnie koniec listopada grudzień to nie tylko BN i mikołajki ale prawie połowa rodziny dalszej i bliższej ma urodziny i imieniny to w tym roku za planowanie i kupowanie prezentów zabrałam się znacznie wcześniej.

Zaczęłam korzystać z "wiedzy" wizażanek w zakresie internetowego sklepu yves rocher i kodów promocyjnych tutaj . Dzięki temu wody perfumowane wyszły mi po ok 30zł za sztukę.

Planuję również nie przegapić dnia darmowej dostawy zwłaszcza jeśli wpadną mi w oko jakieś drobne zakupy. Pomocne może być przejrzenie listy sklepów jakie do akcji dołączyły, jest lista tutaj
    • kinga_owca 60% na książki w ZNAKu do 3.11 01.11.14, 18:10
      www.znak.com.pl/grupa,grp,11445
      • moni-qa Re: 60% na książki w ZNAKu do 3.11 01.11.14, 21:54
        w empiku do 4.11 jest promocja, za kazde wydane 50 zł na ksiazki zwracaja 15 zł
        • qrka Re: 60% na książki w ZNAKu do 3.11 02.11.14, 13:31
          empik ma tak drogie książki (i gry i inne rzeczy też), że powinien i bez promocji zwracać klientom. zwłaszcza że zapewne zwraca w postaci bonu upominkowego do rzeczonego empiku.
          • anetajamroz Re: 60% na książki w ZNAKu do 3.11 03.11.14, 00:43
            I właściwie cały czas zwracają robiąc różne promocje. dopiero co było 3 za 2, a teraz to. smile Ja słyszałam, że po prostu odejmują od rachunku, więc całkiem się opłaca.
    • iberka Re: prezenty świąteczne - pytanie 03.11.14, 08:20
      U mnie w listopadzie urodziny ma 4 dzieci smile. Zaraz Mikołajki i BN, a w styczniu kolejne urodziny. Bardzo dużo zatem prezenty kupuję przy okazji przez długi czas przed końcem roku wink.
      Zawsze wiem co dzieciaki chcą więc z trafieniem problemu nie ma. 14 latek dostanie koszulę i kosmetyki adidas, 13 latek bluzę i również adidas, drugi 13 latek grę na ps3 i wyjście do kina, 2 latka duplo, 6 latek puzzle i czapkę Scooby doo, 5 latka Pony i puzzle. W ubiegłym roku hitem dla 12 latka był zestaw kubków z Mikołajkiem smile ( znak miał promocję i kupiłam je za całe 9.90).
      Do tego dorzucam słodycze i całość w tym roku zamknęła się w 200 pln, ale to tylko dzięki zakupom promocyjnym.

Dorośli prezenty kupują sobie w najbliższym gronie ( mąż-żona) a ja w wersji single prezent kupuję sobie sama winki wydam na niego 57 pln ( z kuponami allegro).
      Taki wynik wydatków prezentowych przy tej ilości obdarowywanych jest dla mnie sukcesem smile.

*W domu mam jeszcze zachomikowane 2 gry Granny i jakieś książki. Będą na następne okazje.
      • kasia2_3 Re: prezenty świąteczne - pytanie 11.11.14, 12:57
        W tym roku wpadłam na taki pomysł, żeby do prezentu dla dziecka zamówić taki list www.listymikolaja.pl/ myśle, że to coś nowego i moze sie dziecku spodobac smile
      • kasia_l28 Re: prezenty świąteczne - pytanie 17.11.14, 11:15
        Ja ostatnio znalazłam w Internecie bardzo fajny rower w atrakcyjnej cenie. Moja młodsza siostra bardzo taki chciała, więc pewnie się zrzucimy w rodzinie i dostanie go na święta smile
        https://www.goride.pl/images/kross%202014/mtb/lea/thumbnails/lea_f1_bialo_fioletowy_polysk.png.thumb_200x152.png
      • zuzanarodowska Re: prezenty świąteczne - pytanie 15.12.14, 11:40
        a ja polecam rzeczy wystawiane przez użytkownika izis5 allegro.pl/listing/user/listing.php?us _id=1556749 znajdziecie tam super komplety włóczkowe do sesji zdjęciowych, przepiękne spódniczki Pettiskirt i Tutu, czy różnego rodzaju świąteczne dodatki - getry, kapcie, śliniaczki. Są to produkty pozostałe po ekskluzywnym butiku Le Pompon w Szwajcarii. Widziałam na własne oczy i bardzo serdecznie polecam
    • wiatro-dmorza Re: prezenty świąteczne - pytanie 12.11.14, 13:31
      www.senmai.pl/2014/11/20-wlasnorecznie-zrobionych-prezentow-na-boze-narodzenie-bez-rujnowania-sie/
      dla manualnie uzdolnionych - od razu zastrzegam: to NIE JEST mój blog
      • aga.kotek Re: prezenty świąteczne - pytanie 14.11.14, 09:46
        super ta stronkasmile
        • novalijka39 Re: prezenty świąteczne - pytanie 16.11.14, 21:08
          A ile planujecie widać na prezenty dla dzieci?
    • aga.kotek Re: prezenty świąteczne - pytanie 17.11.14, 07:32
      nie napisze kwotowo..dla mnie zbyt dużo ale rozkłada się to na wiele osób..robimy po prostu tylko prezenty dla dzieci..mamy ich w rodzinie 4-ro..dwoje moich i dwoje od szwagierki i po prostu robimy zrzute dla każdego dziecka i wychodzą porządne prezenty..
      Póki co dla córki już namierzyłam pamiętnik na hasło o połowe tańszy niż w smyku..tak jak marzy będzie go miała..nad reszta będę myślała..smile
    • katarzynka791 Re: prezenty świąteczne - lis do Mikołaja 17.11.14, 11:07
      Zastanawiam sie...
      Mam trójkę dzieci, dwójka wierzy w Mikołaja. Napisali/ narysowali pięknie listy. Każde po kilka zabawek. I teraz się zastanawiam, czy spełnić ich prezentowe marzenia. Od pewnego czasu przestałam zasypywać dzieci prezentami bez okazji i suma sumarum mogę kupić im wszystko co napisali. Poza tym robimy w rodzinie składkowe prezenty od ciotek i dziadków. Ale np. córka rok temu dostała furby, w tym roku narysowała furby boom (koniecznie różowy w kropki). Szczerze pisząc to niekoniecznie uśmiecha mi się wydać kolejne min. 250 na nowszego (furby jest dla mnie zabawkowa porażką). Syn napisał klocki lego star wars zestaw za ok. 600 zł. Na argument, że Mikołaj nie przynosi takich drogich prezentów, dzieci odpowiadają, że przecież Mikołaj sam robi zabawki...

Nastarsza córka na szczęście wie, że prezenty są od nas i od rodziny. Nie ma tak wygórowanych życzeń.
      Jak jest u Was? Piszą Wasze dzieci listy? Kupujecie wszystko z listy, czy wybieracie?
      • iberka Re: prezenty świąteczne - lis do Mikołaja 17.11.14, 11:26
        U nas list pisze tylko moja 5 latka, reszta wie, że prezenty są od rodziny a 2 latka nie pisze jeszcze wink. Dzieciaki na codzień wspominają to czy tamto i w okolicy Mikołajek nie ma problemu, bo zawsze wiadomo co ich ucieszy. Zosia pisząca list zawsze rysuje czy tez wkleja kilka zabawek. Robi tak, bo wie, że Mikołaj chce jej sprawić niespodziankę i wybiera co jej przyniesie wink dlatego nie ma problemu z tym, że na liście jest zabawek zestaw a ona nie dostaje ich wszystkich.
      • agni71 Re: prezenty świąteczne - lis do Mikołaja 17.11.14, 21:31
        Moja najstarsza ma ok. 30 pozycji w liście do Mikołaja, zbankrutowałabym, gdybym miała wszystko kupić wink Ale dzieci wiedzą, że Mikołaj wybiera z listy część rzeczy i nie przynosi wszystkiego.
        • katarzynka791 Re: prezenty świąteczne - lis do Mikołaja 17.11.14, 22:27
          Też mówię swoim, że Mikołaj wybiera z listy prezenty, ale co roku liczą, że prezent z listy, który nie znalazł się u nad pod choinką będzie u babci jednej albo drugiej. No i wielkie zdziwienie przy prezentach spoza listy: Tego nie napisałem. wink
          Najfajniejszy punkt listu: 2 kinder joy smile
          • iberka Re: prezenty świąteczne - lis do Mikołaja 18.11.14, 14:03
            U nas nie ma rozczarowania, zawsze cieszą się z tego co dostają. Zosia przez cały rok wspomina, że rok temu listu nie napisała ( bo nie napisała smile)) a Mikołaj i tak przyniósł jej Equestria girl big_grin
      • kanna Re: prezenty świąteczne - lis do Mikołaja 11.12.14, 11:37
        Kupujecie wszystko z listy, czy wybieracie?

Oczywiście, ze wybieram. Poza tym - pod nasza choinka Mikołaj zostawia po 1 prezencie dla każdego.
        I np. furby nie kupiłam :p Bo uważam, że to durnota.
    • aga.kotek Re: prezenty świąteczne - pytanie 18.11.14, 12:52
      mój synek 4 letni jest fajny..cokolwiek mu dam w rekę..nie ważne czy zabawka z Kinder jajka czy cos większego..mówi "mamusiu..o takim czymś marzyłem"smile hihi..
      • patia22 Re: prezenty świąteczne - pytanie 18.11.14, 20:28
        U nas moja także cieszy się z każdego prezentu. Na szczęście nie jest wybredna. Poza tym wie, że Mikołaj ma ją "na oku" i że ma być grzeczna z wideo od Mikołaja. smile Zawsze jak go ogląda (bo dostaje przed Mikołajem jako odpowiedź na list, który wysłała) to wymienia co chciałaby dostać od niego. Ale i tak z każdego jest zadowolona. smile
    • matrygona Re: prezenty świąteczne - pytanie 18.11.14, 14:59
      Ja w tym roku dla rodziców i teściów zamówie takie bombki allegro.pl/przestrzenne-bombki-z-zimowym-krajobrazem-i4808265299.html myślę że to im się spodoba
    • formafantazja Re: prezenty świąteczne - pytanie 18.11.14, 17:28
      Ja jestem zwolenniczką przemyślanych prezentów. Gdzie dobrze wiem co chciałby dostać obdarowany. Najlepiej jeśli są to rzeczy te mniej praktyczne, które trudniej zdobyć. Dla tych których gustu nie znam najlepiej sprawdzają się prezenty ręcznie robione, takie jak ciasteczka własnego wypieku, świąteczne ozdoby, drobne dodatki do domu.

Kilka inspiracji TU

formafantazja.blogspot.com/2014/11/jul-swieta-po-norwesku.html
      • nevada_r Re: prezenty świąteczne - pytanie 18.11.14, 17:29
        Czy moderatorzy mogliby powywalać te wszystkie spamy, linki do blogasków i inne tego typu badziewia? Wątek się zaśmiecił strasznie. Dzięki.
    • marianna1960 Re: prezenty świąteczne - pytanie 22.11.14, 09:36
      Nie ma tego problemu bo nie ma w rodzinie dawania prezentów, kupowania komuś niepotrzebnych rzeczy i wyszukiwania na silę co komu się podoba
    • jolkas33 Re: prezenty świąteczne - pytanie 05.12.14, 15:34
      Zbliża sie Wigilia , wszyscy mam nadziej zasiądziemy przy świątecznych stołach i nie oszukujmy się każdy z nas oczekuje jakiegoś prezentu . Ja w tym roku bardzo chciałabym zaskoczyć swoją Matkę , która organizuje tę uroczystość ...wcześniej byłam małolatką z pustym portfelem i marzeniem wynagrodzenia mamie za to , że istnieje . W tym roku chciałabym zakupić jej perfumy i to nie byle jakie ...siedze i dumam , moja mama jest elegantką , trafiłam na stronę z francuskimi perfumami Tekst linka , a wiadomo Francja elegancja smile . Chciałabym uzyskać opinie na temat tych produktów, jak one są trwałe , wiosną zawsze dostaje od mojego brata bukiety jaśminu , a ja chciałabym jej sprezentować flakon jaśminu. Kobiety pomóżcie , nie mam kogo zapytać o radę . Wiadomo ekspedientka w sklepie wszystko zachwali .
      • joanna100-19 Re: prezenty świąteczne - pytanie 06.12.14, 13:27
        Ja w tym roku wpadłam na pomysł, by kupić dzieciom używane prezenty(zabawki). Są małe, także i tak się poznają, ponadto dzięki temu mogę kupić coś fajniejszego, na przykład samochód dla lalek barbie za 100zł, zamiast 300zł. Patrzę na zabawki, które są pakowane w oryginalne pudełka, nie zniszczone i kompletne. Poza tym widzę, że teraz na allegro są strasznie zawyżane ceny zabawek, a ludzie listują aukcje jak szaleni - wiadomo gorący okres. Dwa lata temu kupiłam na allegro organki z mikrofonem za 150zł. Wiedziałam, że to tylko zabawka, żaden oryginalny sprzęt. Dużo nie dużo, ale za tę kwotę spodziewałam się czegoś lepszego, a dostałam totalnie chiński badziew, wykonany z najtańszego plastiku. Strach było podłączać do prądu. Moim zdaniem były warte max 50zł.
      • f.l.y Re: prezenty świąteczne - pytanie 07.12.14, 13:56
        zapytaj na forum Perfumy - tam jest gro hobbystek perfumiarek - mogą Ci doradzić albo o tych perfumach, albo o innych z nutą jaśminu...
    • huexido Re: prezenty świąteczne - pytanie 11.12.14, 21:57
      Ja w tym roku byłabym zadowolona ze sztangi do ćwiczeń (widziałam w Auchan za niewielkie pieniądze) lub pokrowca do nowego telefonu. Mogłaby być też rolka do jogi (takie twarde piankowe, nie ugina się pod ciężarem). Mężu, jeśli czytasz apeluję do twojego sumienia smile
      Teściowej i szwagierce z mężem kupiliśmy bilety do teatru na Wariacje Tischnerowskie. Sztuka jest świetna i wiem, że będzie im się podobało, a nie wiem czy sami by się kiedykolwiek wybrali, bo bilety zdobyć trudno, a zawsze są ważniejsze wydatki.
      W zeszłych latach kupowałam wszystko wcześniej, na przecenach i miałam super prezenty w śmiesznych cenach, każdy starannie wybrany pod daną osobę, a że kupiony za śmieszne pieniądze to już moja sprawa. W tym roku niestety nie jestem aż tak przygotowana sad
      Dla mamy i teściowej zawsze śliwki w czekoladzie Wawelu - duuuuże pudło.
      W zeszłych latach dużo fajnych rzeczy kupiłam w Kapahlu na przecenach 50/50. Teraz jest przecena od nieprzecenionych 25%, ale obawiam się, że i tak po przecenie będą mieli kosmiczne ceny.
      Dla taty książka o Krakowie okazyjnie zdobyta na targach z osobistym autografem i dedykacją autora dla obdarowanego.
      Dla siostry jakiś fajny ciuch - wiem, że sobie nie kupuje, zawsze donasza po mnie, uważam, że stanowczo powinna mieć coś fajnego nowego dla siebie.
      Dla siostrzeńca też ciuch - tym razem chyba koszulka z odlotową aplikacją 3D. Ostatnio czerwone jeansy i czapka angry birds, przedostatnio kurtka narciarska z H&M kupiona wcześniej na przecenach przecen za bodajże 30 zł.
      Jeśli kogoś zainteresuje - mam wypróbowany sklep internetowy z Dorothy Perkins, jakość rzeczy niezła, dziś jest przecena 50% i z tego co się doczytałam darmowa dostawa. Nie wiem jak przed świętami się wyrobiliby, ale mi rzeczy szły przeciętnie 8 dni i nic nie zginęło.
      Problem mam co roku z drugim szwagrem i nigdy nic mi dobrego nie przychodzi do głowy. Skarpety są takie bezpłciowe sad

• huexido Re: prezenty świąteczne - pytanie 11.12.14, 22:02
        Można też kupić np. grę rodzinną, a jeśli ktoś ma zdolności, czas itd. wykonać samemu. Ja zdolności nie mam, ale na angielskim grałam w grę DIXIT i uważam że jest świetna. Ale koszt rzędu 90 zł - trochę dużo jak na 1 osobę, z drugiej strony może to być prezent dla całej rodziny, a np. każdemu z osobna jakieś absolutne drobiazgi.
    • cornerek Re: prezenty świąteczne - pytanie 12.12.14, 20:02
      Z tego wątku zrobił się chyba tegoroczny temat z prezentowymi inspiracjami smile. Od siebie dodam pomysł na prezent dla babci, której nie cieszą żadne pierdółki, planuję kupić zestaw kilku słoików prawdziwego miodu - różnych rodzajów. Na pewno się ucieszy, bo lubi.

Poza tym widziałem w Tkmaxx sporo fajnych prezentów w okazyjnych cenach - warto pogrzebać żeby coś upolować.
      • im_with_you85 Re: prezenty świąteczne - pytanie 17.12.14, 07:40
        ja dla mojej babci zamówiłam cudowną fotoksiążkę w bardzo fajnej cenie więc się nie wahałam ani chwili... zamówiłąm tutaj www.cotofoto.pl/fotoksiazki 80 stron, ze zdjęciami jej ukochanych wnuków, dzieci i dwóch psów oraz kota... mam nadzieję, że ucieszy się z takiego prezentu!smile
    • wik_i_w Re: prezenty świąteczne - pytanie 15.12.14, 10:30
      może jeszcze ktoś skorzysta - do dzisiaj, 15.12, w Pink or Blue mają rabaty do zamówienia 20 zł, 35 zł i 50 zł - info z tanio.co
    • jehanette Re: prezenty świąteczne - pytanie 17.12.14, 15:57
      My w tym roku kupiliśmy fajne prezenty książkowo-albumowe w Dedalusie. np. album oryginalnie kosztujący 100zł za 25zł.
    • seidthe Re: prezenty świąteczne - pytanie 22.12.14, 10:04
      Zrobiłam u siebie na blogu zestawienie prezentów z MyBaze do 25 złotych, to jest polski design. Trochę rychło w czas bo jako że stronka wysyłkowa to rwaczej na święta nie dotrą, le może komuś sie przyda jako inspiracja
      dianaholod.com/2014/12/19/prezenty-last-minute/

Z rzeczy, które w tym roku kupiłam rodzinie (część rzeczy duzo wczesniej bo jestem prezentowym chomikiem, a część na wariackich papierach bo jesteśmy obie z córą chore i ciężko się wyrwać):
      - Rodzice - toniki wzmacniające i teraz nie pamiętam nazwy - vitacoś. Pięknie opakowane (białe pudełko dla kobiet, czarne dla mężczyzn), dobry skład, po 18 zł - kupiłam przy kupowaniu antybiotyku dla siebie i córki. Szalenstwo.
      - w biedronie fajne zawieszki na bagaż dla dużo podróżujących sióstr, koszt około 8 zł
      - w TK MAXX książeczki dla dzieci po angielsku za 7 i 9 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka