d.d.00 02.02.15, 15:41 Na fali wątku o wydatkach na kosmetyki, chciałam się Was zapytać gdzie kupujecie perfumy? Drogerie typu sephora czy w necie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mai-ra3 Re: perfumy 02.02.15, 19:07 Nigdy nie kupuję w Sephorze czy nawet Rossmannie. Kupuję w perfumeriach internetowych : e-glamour, perfumy-perfumeria.pl pefrumeria.pl albo iperfumy.pl Tam można kupić za 50 zł to, co w Rossmannie kosztuje 120, a za 80 zł to co w Sephorze kosztuje 350 zl. Oryginały oczywiście Odpowiedz Link
only_marcopol Re: perfumy 02.02.15, 20:21 mai-ra3 napisała: Oryginały oczywiście oczywiście Odpowiedz Link
mai-ra3 Re: perfumy 02.02.15, 21:06 Wszystkie które wymieniłam mają mnóstwo opinii w necie, np. naCeneo, Opineo i między innymi są polecane na Wizażu. Także spokojnie W jakichś nieznanych nie kupuję, a najbardziej lubię dwie pierwsze z wymienionych i nieraz kupuje testery. Odpowiedz Link
only_marcopol Re: perfumy 18.02.15, 20:10 no ciesze sie ze wierzysz w to co kosztuje 120 zł mozesz kupic za 50 tej samej jakości - ale to jeden wielki kit niestety Odpowiedz Link
gochalodz Re: perfumy 18.02.15, 23:42 Może i oryginał,ale jaki staroć...tak się nacięłam raz w Empiku,bo cena dobra,ale perfumy jakieś dziwne się wydały i jak spojrzałam do dekalkulatora to się za głowę złapałam,bo to 4 latek już był. Odpowiedz Link
mai-ra3 Re: perfumy 19.02.15, 23:08 Nie widze żadnej różnicy pomiędzy perfumami z Douglasa za 300 a perfumami identycznymi np. z e-glamour za 100 (cena przykładowa za perfumy Calvina Kleina). Akurat byłam fanką, wręcz kolekcjonerka perfum i znam się na tym Niestety, pozbyłam się większości kolekcji i będę już teraz kupowac sporadycznie ze względów finansowych (oczywiście w perfumeriach internetowych, nie widze powodu żeby przepłacać). Nie chcesz - nie wierz, kupuj w Sephorze, ja mam taniej dokładnie ten sam produkt. Perfumerie stacjonarne muszą dzierżawić powierzchnię handlową w galeriach handlowych i opłacic pracowników i dlatego jest tak drogo. Perfumerie internetowe sprzedają więcej, mają tanie powierzchnie i moga sobie pozwolić na niższe ceny z tego powodu. Odpowiedz Link
coralin Re: perfumy 28.02.15, 11:08 Ostatnio na jednym z lotnisk nowy Narciso był po 90 dolarów,w polskich internetowych jest droższy, a w Sephorze kosztuje o wiele więcej. Czasem te ceny są podyktowane modą. Tak było wiele lat temu w Polsce z zapachami Elisabeth Arden i Cacharel , a Polsce były modne, uznawane za zapachy selektywne i były najdroższe na świecie Odpowiedz Link
kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 12:34 Zadzwoń i dowiedz się, skąd np. iperfumy.pl biorą towar. Bo na pewno nie od polskich oddziałów koncernów. Odpowiedz Link
mai-ra3 Re: perfumy 21.02.15, 12:47 A to ma jakieś znaczenie? Wiem że niektóre perfumerie internetowe biora towar z el nino. Mi to nie przeszkadza skąd, moga byc i z czeskich hurtowni, ważne że oryginalne. W Polsce wszystko jest najdroższe. Mamy najniższe zarobki i ciągle za wszystko przepłacamy. Odpowiedz Link
kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 12:51 Dla mnie ma. Nie kupuję kota w worku, nawet za cenę zaoszczędzenia 30 zł. Kiedyś porównywałam ceny w perfumerii internetowej i Sephorze przy -20%. Kilka zł taniej było w Sephorze, -20% jest stosunkowo często. Odpowiedz Link
mai-ra3 Re: perfumy 21.02.15, 12:55 No i to jest rozsądne podejście - porównanie cen i ofert. Mam sprawdzone internetowe i kupuję tam z 100 procentową pewnością. Zero stresu. I tak jak napisałam, nieraz kupuję testerki, których jedyną wadą jest brak korka. W Sephorze też kiedyś coś kupowałam online jak weszli na rynek jako sklep internetowy, ale to był jakiś drobiazg. Nawet dostałam pudełko, w ktorym przechowuję paragony Odpowiedz Link
kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 13:00 Niektóre firmy robią co jakiś czas u siebie w siedzibie wyprzedaże -50%. I wtedy jest -50% od ceny na metce, jeśli ktoś akurat lubi te marki, może kupić pielęgnację, kolorówkę, zapachy. Odpowiedz Link
mai-ra3 Re: perfumy 21.02.15, 13:06 A jakie to firmy? Chociaż zaczęłam akcję denko - i zamierzam bardzo ograniczyć zakupy kosmetyczno - perfumeryjne, to może kiedyś skorzystałabym Odpowiedz Link
kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 13:14 Generalnie ten koncern, marki dostępne te, które są w Pl. Odpowiedz Link
mai-ra3 Re: perfumy 21.02.15, 14:30 Dzięki Ale nic nigdy nie miałam (chyba ) tego koncernu, raczej celuję niżej. Podkład ostatnio używam za 20 zł, cienie z 10 i puder za 10 I raczej to się nie zmieni, bo wydatki rosną wraz z dziećmi, a pensje nie bardzo. Odpowiedz Link
asmarabis Re: perfumy 21.02.15, 14:37 Tja, murzyńskie kolory podkładów i zielone mascary. Dziękuję, postoję. Odpowiedz Link
kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 14:51 Asortyment jednak ciut większy. Koleżanki jeżdżą i raczej zadowolone. Odpowiedz Link
asmarabis Re: perfumy 21.02.15, 15:33 Moje właśnie też i mówią że na wyprzedaż trafiają tylko odcienie które nie schodza i normalny czlowiek ich nie kupi, takie w sam raz zeby sie pomalowac na bal przebieranców.... Odpowiedz Link
kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 15:45 A byłaś? Widziałaś? Bo ja byłam i choć za tymi markami nie przepadam kilka bardzo udanych zakupów zrobiłam. MAC, Clinique, perfumy (męskie) Michael Kors i Tom Ford, piękny brzoskwiniowy róż (metalowe, złote pudełko) EL, Chubby sticki w wielu kolorach, rozświetlacz Clinique, to tak na szybko. Koleżanki lubią kremy i serum EL. Owszem, nie zawsze wszystko jest, ale na pewno nie ma tak, że trzy rzeczy na krzyż w kolorach ciemny brąz. Jedyne, czego żałuję, to że kiedyś nie kupiłam Toma z kolekcji Private, była róża, piękny zapach, ale wtedy miałam inne, poważniejsze wydatki i 50% od tysiąca było mało atrakcyjne Zanim napiszesz głupoty, że NIC się nie da kupić, to najpierw sprawdź. Odpowiedz Link
asmarabis Re: perfumy 21.02.15, 18:51 Akurat jestes pierwsza osoba ktora sie zachwyca Chubby stickiem, to takie nieudane badziewie ze powinni doplacac 50 % wartosci ze ktos laskawie chce wziac...i podstawowa zasada ze jak zapakuja w pozlacane puzdereczko to wcale nie znaczy ze to dobry produkt, jak widac sie nie sprzedal a ty wpadlas w zachwyt. A o dobrym rozswietlaczu od Clinique to w zyciu nie slyszalam.... O perfumach sie nie wypowiem, bo akurat nie znam sie na tych zapachach, ale skoro ląduja na takiej wyprzedazy to mozna sobie rozne rzeczy myslec Odpowiedz Link
kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 20:16 A tak, zresztą sama bardzo je lubię. Przydają się do pracy w dwóch sytuacjach szczególnie: do mocnego oka albo gdy mam spierzchnięte usta. Kolory delikatne można używać bez lusterka. Dziękuję za uwagę i polecam się na przyszłość w kwestiach kosmetycznych. Odpowiedz Link
asmarabis Re: perfumy 21.02.15, 20:34 Balsam do ust do smarowania oka? Ciekawe, az sie boje pytac o sposoby na wykorzystanie innych kosmetykow Odpowiedz Link
kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 20:47 Aż się boję pytać co robiłaś na polskim oraz gdy logiki uczono. Odpowiedz Link
asmarabis Re: perfumy 21.02.15, 21:47 Chcesz powiedziec ze ty sie tak przykladalas, ze nie starcza ci sily na pozyskanie wiedzy jak uzywac kosmetykow? Odpowiedz Link
kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 21:51 Z mojej strony kończę zabawę w durne przepychanki słowne, dobranoc. Odpowiedz Link
kraina_lesnych_ludkow Re: perfumy 21.02.15, 21:49 Gdzie - w jakim mieście/dzielnicy - się odbywają te wyprzedaże? I kiedy? Jak się o tym dowiedzzieć? Może byłabym jak się trochę finanse polepszą podjąć ryzyko A tak z ciekawości - skoro tak krytykujecie towary przecenione, to co myślicie o perfumach z Rosmana? Odpowiedz Link
madziulka1982 Re: perfumy 22.02.17, 07:42 Nie mozna po prostu tu napisać gdzie te wyprzedaze ? To tajemnica ? Odpowiedz Link
kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 22:03 Nie krytykuję przecenionych, tylko z tajemniczego źródła. Wolę kupić mniej, ale mieć pewność, że to nie podróba. W Rossmannie nie kupuję, bo tam nie ma moich ulubionych perfum, podobnie w Super-Pharm. Tam trafiają starsze zapachy, wycofane, edycje limitowane, szczególnie letnie, po sezonie. Niektórych marek nie mają wcale. Podobnie z kolorówką. Nie interesuje mnie tamtejszy asortyment. Za to kupuję czasem kremy, marki apteczne czy ostatnio szampony Orientany (o Super-Pharm mówię). Odpowiedz Link
gochalodz Re: perfumy 18.02.15, 00:33 Dokładnie na bezcłówkach kupuję moją Coco Mademoiselle. Do tego w Polsce Super-Pharm,bo tam są zawsze jakieś wyprzedaże (ostatnio Clinique Happy). Wszystko jednak w rozsądnej ilości,bo obecnie mam aż 2 flakony w zapachów w użyciu,nie dawno jeszcze coś zdenkowałam. Odpowiedz Link
pulcino3 Re: perfumy 22.02.15, 10:48 Kupiłam w iperfumy, niestety nie były one oryginalne, wyraźnie były rozcięczane, gdyz zapach utrzymywał się krótko, nuta zapachowa niby się zgadzała, ale trwałość juz absolutnie nie. Wydałam 130, za coś co kosztuje 2 razy tyle, ale jednak nie byłam zadowolona. Odpowiedz Link
marshi Re: perfumy 23.02.15, 19:31 jeśli w necie to głównie Sephora i Douglas jeśli są zniżki, czasami alleg.o od osoby prywatnej, która posiada dowód zakupu. Stacjonarnie kupuje mąż dla mnie jak brak pomysłu na prezent Są perfumy, które mam zawsze. I jeszcze jedne, które się zmieniają (te kupuję sobie sama). Raz kupiłam na allegro krem pod oczy EL i niestety była to podróbka. Więcej nie ryzykuję. Odpowiedz Link
coralin Re: perfumy 27.02.15, 15:18 Teraz w sieci. Większość tego, co sprzedaje Sephora i Douglas to modne nowości lub uznane klasyki. Nawet gdybym chciała to nie kupię tam już Diane von Furstenberg, Lovely SJP, Cabotine Gres, Oriental summer Celine, Hot couture Givenchy. Odpowiedz Link
mai-ra3 Re: perfumy 27.02.15, 16:06 A można wiedzieć gdzie kupujesz? Dziś też w sieci, kupilam Britney Spears Believe za 57 zł 100 ml tester oraz Lily Prune Cotton Musk Ulric za śmieszne 5 zl Taki prezent urodzinowo - 8 marcowy (Dzien Kobiet) Musialam sobie sprawić jakąś przyjemnośc, czasem też to jest potrzebne. Odpowiedz Link
coralin Re: perfumy 28.02.15, 11:01 Iperfumy, e-glamour, allegro. Jest masa perfum, które są modne sezon czy dwa i nawet te stacjonarne perfumerie mocno je przeceniają (tak było z Diane von Furstenberg). Firma Gres też nie jest popularna w Polsce. Te zapachy, które kupiłam ostatnio nie są dostępne stacjonarnie. Odpowiedz Link
mai-ra3 Re: perfumy 28.02.15, 13:29 Dzięki Kupuję jeszcze w perfumeria.pl no i raczej nie Allegro, a poza tym tak samo jak Ty Też często zapachy, które były modne dwa -trzy lata temu , w formie testerowej. Hmm, czasem specjalnie czekam , aż minie moda, tak było np. a Pure DKNY - najpierw cena 300 zł, a za chwilę poniżej 100 zł Odpowiedz Link
magdalen.and.other.company Re: perfumy 21.02.17, 11:52 W internecie a konkretniej w rozlewniach perfum na mililitry bo są najbardziej opłacalne. Najczęściej kupuję ze strony www.zapachowiec.pl Odpowiedz Link