02.02.15, 15:41
Na fali wątku o wydatkach na kosmetyki, chciałam się Was zapytać gdzie kupujecie perfumy? Drogerie typu sephora czy w necie?
Obserwuj wątek
    • mai-ra3 Re: perfumy 02.02.15, 19:07
      Nigdy nie kupuję w Sephorze czy nawet Rossmannie.

Kupuję w perfumeriach internetowych : e-glamour, perfumy-perfumeria.pl
      pefrumeria.pl albo iperfumy.pl

Tam można kupić za 50 zł to, co w Rossmannie kosztuje 120, a za 80 zł to co w Sephorze kosztuje 350 zl. Oryginały oczywiście smile
      • only_marcopol Re: perfumy 02.02.15, 20:21
        mai-ra3 napisała:

Oryginały oczywiście smile

oczywiście tongue_out
        • mai-ra3 Re: perfumy 02.02.15, 21:06
          Wszystkie które wymieniłam mają mnóstwo opinii w necie, np. naCeneo, Opineo i między innymi są polecane na Wizażu. Także spokojnie smile W jakichś nieznanych nie kupuję, a najbardziej lubię dwie pierwsze z wymienionych i nieraz kupuje testery.
          • only_marcopol Re: perfumy 18.02.15, 20:10
            no ciesze sie ze wierzysz w to co kosztuje 120 zł mozesz kupic za 50 tej samej jakości - ale to jeden wielki kit niestety
            • gochalodz Re: perfumy 18.02.15, 23:42
              Może i oryginał,ale jaki staroć...tak się nacięłam raz w Empiku,bo cena dobra,ale perfumy jakieś dziwne się wydały i jak spojrzałam do dekalkulatora to się za głowę złapałam,bo to 4 latek już był.
            • mai-ra3 Re: perfumy 19.02.15, 23:08
              Nie widze żadnej różnicy pomiędzy perfumami z Douglasa za 300 a perfumami identycznymi np. z e-glamour za 100 (cena przykładowa za perfumy Calvina Kleina). Akurat byłam fanką, wręcz kolekcjonerka perfum i znam się na tym smile Niestety, pozbyłam się większości kolekcji i będę już teraz kupowac sporadycznie ze względów finansowych (oczywiście w perfumeriach internetowych, nie widze powodu żeby przepłacać). Nie chcesz - nie wierz, kupuj w Sephorze, ja mam taniej dokładnie ten sam produkt. Perfumerie stacjonarne muszą dzierżawić powierzchnię handlową w galeriach handlowych i opłacic pracowników i dlatego jest tak drogo. Perfumerie internetowe sprzedają więcej, mają tanie powierzchnie i moga sobie pozwolić na niższe ceny z tego powodu.
              • only_marcopol Re: perfumy 21.02.15, 15:09
                no właśnie widzę jak się znasz big_grin
              • coralin Re: perfumy 28.02.15, 11:08
                Ostatnio na jednym z lotnisk nowy Narciso był po 90 dolarów,w polskich internetowych jest droższy, a w Sephorze kosztuje o wiele więcej. Czasem te ceny są podyktowane modą. Tak było wiele lat temu w Polsce z zapachami Elisabeth Arden i Cacharel , a Polsce były modne, uznawane za zapachy selektywne i były najdroższe na świeciesmile
      • kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 12:34
        Zadzwoń i dowiedz się, skąd np. iperfumy.pl biorą towar. Bo na pewno nie od polskich oddziałów koncernów.
        • mai-ra3 Re: perfumy 21.02.15, 12:47
          A to ma jakieś znaczenie? Wiem że niektóre perfumerie internetowe biora towar z el nino.
          Mi to nie przeszkadza skąd, moga byc i z czeskich hurtowni, ważne że oryginalne.
          W Polsce wszystko jest najdroższe. Mamy najniższe zarobki i ciągle za wszystko przepłacamy.
          • kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 12:51
            Dla mnie ma. Nie kupuję kota w worku, nawet za cenę zaoszczędzenia 30 zł. Kiedyś porównywałam ceny w perfumerii internetowej i Sephorze przy -20%. Kilka zł taniej było w Sephorze, -20% jest stosunkowo często.
            • mai-ra3 Re: perfumy 21.02.15, 12:55
              No i to jest rozsądne podejście - porównanie cen i ofert.
              Mam sprawdzone internetowe i kupuję tam z 100 procentową pewnością. Zero stresu. I tak jak napisałam, nieraz kupuję testerki, których jedyną wadą jest brak korka.
              W Sephorze też kiedyś coś kupowałam online jak weszli na rynek jako sklep internetowy, ale to był jakiś drobiazg. Nawet dostałam pudełko, w ktorym przechowuję paragony wink
              • kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 13:00
                Niektóre firmy robią co jakiś czas u siebie w siedzibie wyprzedaże -50%. I wtedy jest -50% od ceny na metce, jeśli ktoś akurat lubi te marki, może kupić pielęgnację, kolorówkę, zapachy.
                • mai-ra3 Re: perfumy 21.02.15, 13:06
                  A jakie to firmy?

Chociaż zaczęłam akcję denko - i zamierzam bardzo ograniczyć zakupy kosmetyczno - perfumeryjne, to może kiedyś skorzystałabym smile
                  • kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 13:13
                    E stee L auder.
                    • kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 13:14
                      Generalnie ten koncern, marki dostępne te, które są w Pl.
                      • mai-ra3 Re: perfumy 21.02.15, 14:30
                        Dzięki smile Ale nic nigdy nie miałam (chyba ) tego koncernu, raczej celuję niżej. Podkład ostatnio używam za 20 zł, cienie z 10 i puder za 10 wink I raczej to się nie zmieni, bo wydatki rosną wraz z dziećmi, a pensje nie bardzo.
                    • asmarabis Re: perfumy 21.02.15, 14:37
                      Tja, murzyńskie kolory podkładów i zielone mascary. Dziękuję, postoję.
                      • kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 14:51
                        Asortyment jednak ciut większy. Koleżanki jeżdżą i raczej zadowolone.
                        • asmarabis Re: perfumy 21.02.15, 15:33
                          Moje właśnie też i mówią że na wyprzedaż trafiają tylko odcienie które nie schodza i normalny czlowiek ich nie kupi, takie w sam raz zeby sie pomalowac na bal przebieranców....
                          • kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 15:45
                            A byłaś? Widziałaś? Bo ja byłam i choć za tymi markami nie przepadam kilka bardzo udanych zakupów zrobiłam. MAC, Clinique, perfumy (męskie) Michael Kors i Tom Ford, piękny brzoskwiniowy róż (metalowe, złote pudełko) EL, Chubby sticki w wielu kolorach, rozświetlacz Clinique, to tak na szybko. Koleżanki lubią kremy i serum EL. Owszem, nie zawsze wszystko jest, ale na pewno nie ma tak, że trzy rzeczy na krzyż w kolorach ciemny brąz. Jedyne, czego żałuję, to że kiedyś nie kupiłam Toma z kolekcji Private, była róża, piękny zapach, ale wtedy miałam inne, poważniejsze wydatki i 50% od tysiąca było mało atrakcyjne wink
                            Zanim napiszesz głupoty, że NIC się nie da kupić, to najpierw sprawdź.
                            • asmarabis Re: perfumy 21.02.15, 18:51
                              Akurat jestes pierwsza osoba ktora sie zachwyca Chubby stickiem, to takie nieudane badziewie ze powinni doplacac 50 % wartosci ze ktos laskawie chce wziac...i podstawowa zasada ze jak zapakuja w pozlacane puzdereczko to wcale nie znaczy ze to dobry produkt, jak widac sie nie sprzedal a ty wpadlas w zachwyt.
                              A o dobrym rozswietlaczu od Clinique to w zyciu nie slyszalam....
                              O perfumach sie nie wypowiem, bo akurat nie znam sie na tych zapachach, ale skoro ląduja na takiej wyprzedazy to mozna sobie rozne rzeczy myslec
                              • kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 20:00
                                Twoje koleżanki opowiadały?
                                • asmarabis Re: perfumy 21.02.15, 20:05
                                  a twoje zachwalaly te buble, ktore kupilas?
                                  • kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 20:16
                                    A tak, zresztą sama bardzo je lubię. Przydają się do pracy w dwóch sytuacjach szczególnie: do mocnego oka albo gdy mam spierzchnięte usta. Kolory delikatne można używać bez lusterka. Dziękuję za uwagę i polecam się na przyszłość w kwestiach kosmetycznych.
                                    • asmarabis Re: perfumy 21.02.15, 20:34
                                      Balsam do ust do smarowania oka? Ciekawe, az sie boje pytac o sposoby na wykorzystanie innych kosmetykow wink
                                      • kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 20:47
                                        Aż się boję pytać co robiłaś na polskim oraz gdy logiki uczono.
                                        • asmarabis Re: perfumy 21.02.15, 21:47
                                          Chcesz powiedziec ze ty sie tak przykladalas, ze nie starcza ci sily na pozyskanie wiedzy jak uzywac kosmetykow?
                                          • kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 21:51
                                            Z mojej strony kończę zabawę w durne przepychanki słowne, dobranoc.
                                            • asmarabis Re: perfumy 21.02.15, 22:04
                                              Dobrej nocy również wink

• kraina_lesnych_ludkow Re: perfumy 21.02.15, 21:49
                                          Gdzie - w jakim mieście/dzielnicy - się odbywają te wyprzedaże? I kiedy? Jak się o tym dowiedzzieć? Może byłabym jak się trochę finanse polepszą podjąć ryzykowink

A tak z ciekawości - skoro tak krytykujecie towary przecenione, to co myślicie o perfumach z Rosmana?
                                          • kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 21:52
                                            Napisz do mnie na gazetowego.
                                            • madziulka1982 Re: perfumy 22.02.17, 07:42
                                              Nie mozna po prostu tu napisać gdzie te wyprzedaze ? To tajemnica ?
                                          • kropkaa Re: perfumy 21.02.15, 22:03
                                            Nie krytykuję przecenionych, tylko z tajemniczego źródła. Wolę kupić mniej, ale mieć pewność, że to nie podróba. W Rossmannie nie kupuję, bo tam nie ma moich ulubionych perfum, podobnie w Super-Pharm. Tam trafiają starsze zapachy, wycofane, edycje limitowane, szczególnie letnie, po sezonie. Niektórych marek nie mają wcale. Podobnie z kolorówką. Nie interesuje mnie tamtejszy asortyment. Za to kupuję czasem kremy, marki apteczne czy ostatnio szampony Orientany (o Super-Pharm mówię).
    • anka-999 Re: perfumy 02.02.15, 20:57
      fm group. smile
    • roseanne Re: perfumy 11.02.15, 04:48
      na lotniskach, w bezclowym
      • gochalodz Re: perfumy 18.02.15, 00:33
        Dokładnie na bezcłówkach kupuję moją Coco Mademoiselle.

Do tego w Polsce Super-Pharm,bo tam są zawsze jakieś wyprzedaże (ostatnio Clinique Happy).

Wszystko jednak w rozsądnej ilości,bo obecnie mam aż 2 flakony w zapachów w użyciu,nie dawno jeszcze coś zdenkowałam.
    • pulcino3 Re: perfumy 22.02.15, 10:48
      Kupiłam w iperfumy, niestety nie były one oryginalne, wyraźnie były rozcięczane, gdyz zapach utrzymywał się krótko, nuta zapachowa niby się zgadzała, ale trwałość juz absolutnie nie. Wydałam 130, za coś co kosztuje 2 razy tyle, ale jednak nie byłam zadowolona.
    • marshi Re: perfumy 23.02.15, 19:31
      jeśli w necie to głównie Sephora i Douglas jeśli są zniżki, czasami alleg.o od osoby prywatnej, która posiada dowód zakupu. Stacjonarnie kupuje mąż dla mnie jak brak pomysłu na prezent smile
      Są perfumy, które mam zawsze. I jeszcze jedne, które się zmieniają (te kupuję sobie sama).

Raz kupiłam na allegro krem pod oczy EL i niestety była to podróbka. Więcej nie ryzykuję.
    • coralin Re: perfumy 27.02.15, 15:18
      Teraz w sieci. Większość tego, co sprzedaje Sephora i Douglas to modne nowości lub uznane klasyki. Nawet gdybym chciała to nie kupię tam już Diane von Furstenberg, Lovely SJP, Cabotine Gres, Oriental summer Celine, Hot couture Givenchy.
      • mai-ra3 Re: perfumy 27.02.15, 16:06
        A można wiedzieć gdzie kupujesz?
        Dziś też w sieci, kupilam Britney Spears Believe za 57 zł 100 ml tester oraz Lily Prune Cotton Musk Ulric za śmieszne 5 zl smile Taki prezent urodzinowo - 8 marcowy (Dzien Kobiet) wink
        Musialam sobie sprawić jakąś przyjemnośc, czasem też to jest potrzebne.
        • coralin Re: perfumy 28.02.15, 11:01
          Iperfumy, e-glamour, allegro. Jest masa perfum, które są modne sezon czy dwa i nawet te stacjonarne perfumerie mocno je przeceniają (tak było z Diane von Furstenberg). Firma Gres też nie jest popularna w Polsce. Te zapachy, które kupiłam ostatnio nie są dostępne stacjonarnie.
          • mai-ra3 Re: perfumy 28.02.15, 13:29
            Dzięki smile Kupuję jeszcze w perfumeria.pl no i raczej nie Allegro, a poza tym tak samo jak Ty smile

Też często zapachy, które były modne dwa -trzy lata temu , w formie testerowej. Hmm, czasem specjalnie czekam , aż minie moda, tak było np. a Pure DKNY - najpierw cena 300 zł, a za chwilę poniżej 100 zł smile
    • magdalen.and.other.company Re: perfumy 21.02.17, 11:52
      W internecie a konkretniej w rozlewniach perfum na mililitry bo są najbardziej opłacalne. Najczęściej kupuję ze strony www.zapachowiec.pl
      • gochalodz Re: perfumy 21.02.17, 12:38
        SPAM!
    • madziulka1982 Re: perfumy 22.02.17, 07:32
      Na strawberrynet com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka