26.08.15, 09:54
macie jakies doświadczenia z tym bankiem?
Chce otworzyc u nich rachunek i przeniesc kase na lokate do nich. Maja ciekawą ofertę w porównaniu do mojego obecnego banku.
Czy warto zaryzykować?
Obserwuj wątek
    • henia04 Re: bank BOŚ 26.08.15, 12:14
      Bardzo rozbudowane formularze do przelewów (zwykłych, skarbowych, zusowych) - parę razy mnie to uratowało przed złym zaksięgowaniem.
      Oferta lokat delikatnie mówiąc nie porywa. Poziom oprocentowania szacowałabym obecnie na równy z poziomem wody w Wiśle.
      Mam bezpłatne konto z dodatkowymi premiami za aktywność - nieoprocentowane, a zarabiam.
      Chciałam u nich kredytówkę, ale nie mają Visy. Warunki wydania przyzwoite (dla tego Mastercarda z oferty).
      Serwis internetowy nie porywa, ale jest funkcjonalny. Miejscami wymaga więcej kliknięć, niż inne duże banki.
      • bsis Re: bank BOŚ 26.08.15, 12:48
        mi głownie chodzi o lokaty, chcę na nich zarabiać anie trzymać za marne grosze.
        A co byś radzila odnosnie lokat, jaki bank?
        • henia04 Re: bank BOŚ 26.08.15, 14:16
          Szybka zmiana loginu?
          Na lokatach z definicji się nie zarabia, mają trzymać pieniądz trochę powyżej inflacji.
          Nie sprawdzałam ostatnio oferty, wejdź na jakąś porównywarkę lokat po prostu.
          Można trzymać za marne grosze, ale dzięki temu płacić marne grosze od innych bankowych usług, np. kredytów, dlatego najpierw sprawdź dokładnie banki, z których już korzystasz.
          Jak na dłużej, to może obligacje skarbowe?
    • ana119 Re: bank BOŚ 26.08.15, 13:51
      Nie ma żadnego ryzyka. Jeśli masz dobra ofertę to lokuj
      • bsis Re: bank BOŚ 26.08.15, 19:50
        co do loginu to koleżanka założyła wątek a ja kontynuuje wink

przeglądałam jeszcze BGŻ Optima najchętniej założyłabym przez internet ale nie wiem czy to bezpieczne. Na ich lokacie na 3 m-ce zarobiłabym tyle ikle na 6m-cy w swoim banku.
        • kuzkov Re: bank BOŚ 27.08.15, 09:17
          W BGŻ Optima tylko lokata bezkarna dla nowych klientów jest warta uwagi. Ale to tylko 3m, później znów musisz szukać. Na koncie oszczędnościowym dają teraz 2,8% też tylko na nowe środki (do 24 września). Przed 24.09
          trzeba przenieść środki do innego banku, bo w Optimie regułą jest, że w miarę dobre oprocentowanie dotyczy tylko nowych środków. W dniu obowiązywania nowego promocyjnego oprocentowania znów można wrzucić kasę
          do Optimy, bo Bank taki przelew potraktuje jako nowe środki.
          Optima ma jedną przewagę nad innymi kontami oszczędnościowymi - można wielokrotnie bezkosztowo wypłacać kasę. W innych bankach zazwyczaj tylko pierwsza wypłata w miesiącu jest gratis, kolejne to koszt co najmniej kilku złotych. Dawniej, kiedy jeszcze miałam w Optimie konto i było lepsze oprocentowanie, to przelewałam tam wynagrodzenie, a w ciągu miesiąca w miarę potrzeb robiłam przelewy na konto służące do bieżących wydatków w innym banku.
          Jeśli chodzi o zakładanie lokat i kont przez internet, to ja nie widzę żadnego ryzyka. Od wielu lat nie bawię się w łażenie po bankach i wszystko załatwiam przez internet.
          • henia04 Re: bank BOŚ 27.08.15, 09:47
            No ostatnio na tym polega zabawa. Wszędzie jest lepiej (w BOSiu też) dla nowych środków, trzeba sobie wypracować tak ze trzy banki i przerzucać te środki w kółko. Oczywiście przelewami internetowymi (trzeba sprawdzić, czy nie życzą sobie za przelewy wychodzące dodatkowych opłat - tak kiedyś zrobił Alior i wypadł z mojego kółeczka).
            Nie lubią bankowcy stałych klientów.
            • ana119 Re: bank BOŚ 27.08.15, 11:02
              za przelewy bank ponosi koszty jeśli nie robi tego klient. nie tyle że nie lubią tylko potrzebują pozyskać klienta, może ktoś zostanie z lenistwa albo z przyzwyczajenia.
    • bsis Re: bank BOŚ 27.08.15, 13:26
      chyba na początku zdecyduje się na tą Optime - 3 mce tylko nie wiem czy dobrze rozumiem, że razem z lokata otwiera sie konto bankowe. Ciekawe jak po koncu tych 3 m-cy będę mogła je zamknać.
      • monisia440 Re: bank BOŚ 03.09.15, 22:27
        W BGŻ można bez problemu zamknąć konto po upływie lokaty. Wystarczy napisać maila z rezygnacją. Jeśli chcesz założyc samą lokatę to możesz w idea banku - lokata Happy. I ma też wyższe oprocentowanie niż lokata w BGŻ. Getin Bank ma też dobrą ofertę jeśli chodzi o lokaty.
    • marina111 Re: bank BOŚ 24.09.15, 22:11
      Przenieslismy konto juz tok temu i nie narzekamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka