Dodaj do ulubionych

Fronty kuchenne

20.10.16, 21:11
Szukam informacji. Czy ktoś wymieniał same fronty? Nie wiem jakiego rzędu to są kwoty. Nasze są juz zniszczone, całej kuchni nie chce wymieniać jednak to duże koszty. Ikea niestety odpada bo nie ma szerokości naszych obecnych szafekwink będę się musiała wkoncu do stolarzy wybrać. Narazie żaden nie chce mi podać orientacyjne ceny na maila po podaniu ilości i wymiarów. Wszyscy chca przyjeżdżać.
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: Fronty kuchenne 20.10.16, 23:46
      robila ma firma w zeszlym roku, plus nadbudowa po dodatkowej polce na sama gore
      drzwiczki wszystkie robione na miare, bo co szafka to inna

wyszlo mniejwiecej polowa kosztow nowej kuchnii,
      firmi nie podpowiem, bo z innego kontynentu

oszacowanie bylo u mnie darmowe,
    • dorota_11 Re: Fronty kuchenne 21.10.16, 11:33
      Spróbuj pgłosić się- na przykład na OLX. Podaj wstępne zestawienie frontów z wymiarami i napis, że oczekujesz na wycenę i termin realizacji.
      • goodlokacja Re: Fronty kuchenne 21.10.16, 15:12
        W jakim mieście? Ja właśnie będę wymieniała.
    • maciejka_73 Re: Fronty kuchenne 21.10.16, 17:23
      Koszt do efektu będzie duży. Nie lepiej jedynie przeprpwadzić renowację własnymi siłami (ja pomalowałam i wymieniłam uchwyty, kuchnia dużo zyskała) i za kilka lat wymienić całą?
    • fil.lo Re: Fronty kuchenne 21.10.16, 20:58
      A ja tak właśnie zrobiłam i jestem bardzo zadowolona. Mam profesjonalnie zrobione fronty, takie, jak wybrałam, z super uchwytami. Reszta szafek jest ok, estetyczna, nie zależy mi na wymianie. Do tego prosty i tani montaż - po prostu wkręcenie zawiasów rękami mężasmile
      Fronty zamawiałam w firmie specjalizującej się w meblach kuchennych. Ponoć wybrałam elementy z droższej kategorii. Koszt - ok. 1500 (kuchnia średniej wielkości - szafki, szuflady etc.). Lokalizacja - Śląsk/Zagłębie.
    • tol8 Re: Fronty kuchenne 22.10.16, 10:20
      Jezu, dobrze że wzięłam z ikei. Wymiana frontów to 1100zl jedynie
    • mama_dorota Re: Fronty kuchenne 24.10.16, 11:52
      To niech przyjadą za dwaj, przecież to do niczego nie zobowiązuje. Co nieco będziesz po tym wiedziała. Na pewno rodzaj płyty i faktura frontów też ma duże znaczenie.
      • goodlokacja Re: Fronty kuchenne 24.10.16, 12:59
        Gość powiedział nam, że 1 m kw. frontów z melaminy (chyba tak się to nazywa) trzeba liczyć 600 zł. Lakierowane itp. oczywiście droższe. Do tego zakup zawiasów samodomykających, klików (pełno tego w meblach Ikea), jakieś cokoły, uchwyty i sama możesz policzyć koszt materiałów.

Wycena nic nie kosztuje. Warto umówić się z 2-3 stolarzami.

U mnie 1500 zł bez uchwytów (zawiozę im sama z takie z Ikea). Nie pamiętam tylko ile metrów kwadratowych tych frontów. Ale nie jest mało - kuchnia w kształcie litery L.

Blat wymieniałam u nich już kiedyś, więc jest ok.

Kuchnia powinna wyglądać jak nowa za 1650 zł. Z tą wcześniejszą wymianą blatu pewnie jakieś 2200 renowacja po 10 latach użytkowania. Ikae przy naszym metrażu wychodzi dużo drożej.
    • gojdap Re: Fronty kuchenne 24.10.16, 20:22
      Dopiero co wymieniałam- stolarz wycenił na podstawie kilku niedoskonałych zdjęć z komorki. 1500 zł ( niecałe) z robocizną mnie to kosztowało- i jestem bardzo zadowolona. Tyle, że wymieniałam same fronty, zawiasy i uchwyty zostały z poprzednich.
      • snowlove Re: Fronty kuchenne 28.10.16, 21:54
        No to u nas narazie kosmos...wymiana blatu na drewniany...2000 zł. Masakra. Do tego kontaktowałam się narazie z 5 firmami i zadna nie zajmuje się wymiana samych frontow. Chyba zdecydujemy się na malowanie...tylko ten blat jeszcze musze przemyśleć.
        • bo76 Re: Fronty kuchenne 29.10.16, 10:42
          Szukaj dalej. Szukaj stolarza, ktory sam robi, zamawiajac bezposrednio materialy u producenta, sam, tzn z nim gadasz i u niego zamawiasz. Wszelkie biura, sklepy to kolejny posrednik do zaplacenia. Moja cała nowa kuchnia na blumach i z lakierowanymi frontami miala wyceny od 4000 do 11000. Warto poszukac sprawdzonych u znajomych stolarzy.
    • madziulec Re: Fronty kuchenne 09.03.18, 13:34
      A ktos zna firme wymieniającą same fronty ale w Warszawie i okolicach?
      Ja ze swoich szafek jestem zadowolona.

Ew. druga ewentualność: mała zmiana w kuchni: nadbudowa nad istniejącymi szafkami + fronty nowe + może jedna,, dwie nowe szafki
    • ashleenc Re: Fronty kuchenne 20.08.18, 15:08
      Zamów fronty sama w sklepie z frontami w twojej okolicy. I połowa kosztów odejdzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka