Dodaj do ulubionych

Sierpień 2018

• chocolate-cakes Re: Sierpień 2018 27.08.18, 17:41
      Wydałam dzisiaj 140 zł u fryzjera na farbę i skrócenie włosów. Zupełnie inny fryzjer. Jestem bardzo zadowolona, mam piękny kolor włosów i w ogóle nie żal mi kasy smile
    • pontecorvo Re: Sierpień 2018 27.08.18, 18:37
      Mój sierpień:

Nic nie pisałam ostatnio, ale Was sporo podczytywałam.
      I połowę sierpnia bylismy na wyjeździe i muszę powiedzieć, że mimo obaw, był to wyjazd bardzo udany.
      Zdaję sobie sprawę, ze dla wielu taki sposób spędzenia czasu jawiłby się jako "po moim trupie', ale ja nie narzekam. Siedzieliśmy w domku w lesie, blisko do jeziora. W ośrodku stołówka ze stałymi porami 3 posiłków, animacje dla dzieci, "telewizornia", boisko, 2 place zabaw. Pogoda dopisywała, więc sporo kąpieli... I zero zwiedzania, aktywności, po prostu stan stacjonarny smile Kiedyś byłabym przerażona taka wizją urlopu, ale teraz mając takie akurat dzieci, uznałam, ze to fajny sposób.
      Nie wydawaliśmy za bardzo pieniędzy, bo nie było na co... Kawa dwa razy w kawiarence, za 4 zl smile
      Przed wyjazdem panowały ogromne upały, a mi brakowalo koszulek na ramiączkach, kostiumów. Jedna trafiona wizyta w lumpeksie i wyszlam z naręczem ciuchów za parę zł za sztukę, w tym fajne bikini za 4 zł. Tak więc wakacje były bardzo bardzo oszczędne. Oczywiście troche poszlo juz po powrocie: morze, lody, ggofry, rybka, lody, gofry, rybka i kilka takich rund smile Było też kino z córką.

No i na tym kończą sie pomyślne wieści:
      Jak wróciliśmy zamówilismy dzieciom łóżka sosnowe. Czekaja nas jeszcze materace.
      Przedszkole powaliło mnie z nóg dodatkowymi kosztami: sama wyprawka to ponad 600 zł. Co miesiąc ponad tysiąc do tyłu. Kuszą nas dodatkowo ciekawą ofertą edukacyjno-sportową. I waham się czy ulec czy nie?
      Starsza córka: wyprawka szkolna - juz nawet nie liczę, ile na to poszło, bo mała spryciula za każdą wizytą w markecie dorzuca z niewinną minką do wózka jakies papiernicze pierdółki i inne "bardzo ważne rzeczy" wink .

Mąż spedza ostatnie ulopowe dni w castoramie, bo zamierza zbudować wiatę na drewno. I kasa też idzie: niby nic, ale jeździ po 100 x i ciągle coś nowego trzeba dokupić.
      Podsumowując: wakacje finansowo bardzo ok z uwagi na taniość wyjazdu.
      Ale od września zmiana życiowa w naszej rodzinie - przedszkole na te 3 czy 4 lata to spora wyrwa w domowym budżecie. W sensie, że mam nadzieje, że damy radę, ale już z oszczędnościami będzie dużo dużo słabiej.
      • mysz1978 Re: Sierpień 2018 29.08.18, 11:19
        na urlopie czas szybko mija, a tu okazuje sie, ze to juz niemal koniec sierpnia...
        Podsumowujac - zle nie bylo, wydatkow niespodziewanych brak, ale nie ukrywam, ze zdecydowanie pilnuje sie, bo wydatki jakie mnie czekaja (mieszkaniowe) nie pozwalaja na szalenstwa wink
      • astramastra Re: Sierpień 2018 29.08.18, 11:37
        Przedszkole prywatne? Nie ma szans na państwowe? Czesne ponad 1000 zł, tak? Kupa kasy.
    • kamarow69 Re: Sierpień 2018 29.08.18, 16:01
      Już po urlopie i powoli zbiżamy się do rozpoczęcia roku szkolnego. Planowaną wielkośc wydatków znowu przekroczyliśmy w sierpniu. Pewnie do końca miesiąca to będzie w sumie 10%. Wydatki na urlopie też były wyższe o jakieś 10%, co oznacza, że tegoroczna pula na wyjazdy też będzie musiała być wyższa. We wrzesniu i październiku opłaty za języki. Przymierzmy się do zlecenia projektu domu. Jakiś wyjazd szkolny u córki. Kilka podręczników i bilet smestralny na MPK.
    • moja_codziennosc Re: Sierpień 2018 31.08.18, 15:58
      Podsumowałam. Nazbierało sie wydatków w kategorii inne. Jak co miesiąc. Ale jest znośnie, choć marzy mi się, aby ta pula mogła być mniejsza. Na jedzenie, kosmetyki, chemię wyszło bardzo mało w tym miesiacu - bardzo dobry miesiąc w tej kategorii. Koniec wakacji i koniec wydatków wakacyjnych.
      • austenka Re: Sierpień 2018 02.09.18, 15:45
        Koniec miesiąca z mieszanymi uczuciami- na wakacjach wydalam mniej niz myślałam, wróciłam we wrześniu i zaczęła się lawina wydatków. Z dotychczasowych krótkich podsumowań wynika mi że dużo wydaję na chemię w porównaniu z zestawieniami np. z blogow które czasami odwiedzam.
    • kornel122 Re: Sierpień 2018 21.06.19, 22:42
      lista-firm.com.pl tam wiele fajnych artykułów jak mieć pieniądze, skąd je brać itd

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka