tabaluga0 06.04.05, 21:12 www.idg.pl/ftp/kategoria/pc_97/zastosowania%20indywidualne/bud%C5%BCet%20domowy.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamuta Re: programy do panowania nad domowym budzetem 07.04.05, 09:40 czytam i z opisu wygląda to bardzo fajnie. ale gdzie można zobaczyć jakąś wersję demonstracyjną??? Odpowiedz Link
aquarius1980 Re: programy do panowania nad domowym budzetem 07.04.05, 10:37 możesz sobie ściągnąć 30 dniową wesję demo za darmo lub płacąc 3 zł za przyśpieszenie transferu ja ściągnęłam sobie na razie 2 do obejrzenia i wypróbowania pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link
mamamuta Re: programy do panowania nad domowym budzetem 07.04.05, 10:49 ach, ale jak chciałam zobaczyć to kazali mi podac hasło za które najpierw trzeba było zapłacić. napisz mi jak sciągnąć wersję demo bo ja ma dwie lewe ręce do komputera Odpowiedz Link
aquarius1980 Re: programy do panowania nad domowym budzetem 07.04.05, 11:19 Przykładowo- jeśli jesteś na stronie: www.idg.pl/ftp/pobierz/pc/2331.html kliknij ten szary link po prawej stronie : BASIC FTP POBIERZ link po lewej wymaga opłacenia (3zł) - różni sie tylko przyśpieszeniem ściągania, wersja programu jest również demo na 30 dni - opłata niestety nic w tej kwestii nie zmienia Odpowiedz Link
mamamuta Re: programy do panowania nad domowym budzetem 07.04.05, 11:37 dziękuję chyba mam zablokowane w pracy takie operacje bo nie moge tego sciągnąć. ale dziękuję za wyjaśnienia, spróbuję z domu Odpowiedz Link
haika Re: programy do panowania nad domowym budzetem 07.04.05, 15:30 Myślę, że ta "szara wersja - pobierz" jest niedostępna (cwaniaki), czyli tak czy siak trzeba zapłacić 3 zł, ja niestety się pokusiłam, bo zauważyłam wiele ciekawych i przydatnych programów, także ściągam cały dzień, bo dostęp jest tylko 24 h... Odpowiedz Link
aquarius1980 Re: programy do panowania nad domowym budzetem 07.04.05, 15:43 Rano była dostępna, a teraz jest pewnie za dużo chetnych cytat ze strony dotyczący darmowego ściagania - opcja Basic: Basic FTP * sumaryczny limit prędkości pobierania 6 Mbps z gwarancją 2 Mbps dla wszystkich pobierających * limit 300 jednoczesnych połączeń do serwera. * w tym samym czasie z jednego numeru IP można otworzyć tylko jedno połączenie o prędkości 15kB/s. Odpowiedz Link
malgoraptor A u mnie technika się nie sprawdziła. 07.04.05, 21:49 Od kilku lat używam zeszytów w kratkę, w których zapisuję codzienne wydatki, podliczam budżet "na brudno" i "na czysto", robię sobie plan przewidywanych wydatków, podsumowania miesięczne, kwartalne i roczne itp. Dzieje się tak dlatego, że zeszyt i coś do pisania zawsze leżą na wierzchu, pod ręką, a samo zapisanie trwa parę sekund. (Podsumowanie kalkulatorkiem czy zaplanowanie oczywiście dłużej, ale to raz na miesiąc.) Zeszyt mogę zabrać ze sobą na kanapę czy do kuchni. Zeszyty nigdy mi nie giną (choć często bywają poplamione). Kiedy 6 lat temu kupiłam pierwszy wymarzony komp, ambitnie wszystko robiłam komputerowo, używając odpowiedniego oprogramowania. Uruchomienie kompa zajmowało mi dużo więcej czasu, niż zapisanie w zeszycie, zresztą po każdym powrocie do domu było coś do zapisania, więc wypadało włączać komp, lub zapisać sumę na karteczce, a karteczki gromadzić i zapisywać hurtem. To było dość uciążliwe. W końcu komp został skradziony (włamanie) wraz z cała zawartością. Od tego czasu nie tylko swój prywatny budżet, ale też bazę danych swoich klientów mam na papierze, w niepozornym segregatorku, i niech mnie drzwi ścisną, to NAPRAWDĘ jest prostsze, szybsze i wygodniejsze! (Wiem, to herezja.) Czy macie podobne doświadczenia, czy ja jestem jakieś dziwadło? Odpowiedz Link
catriona Re: A u mnie technika się nie sprawdziła. 15.06.05, 22:08 ja tam nie wiem, od kilku miesiecy mam microsoft money 2005 staram sie placic za wszystko karta i w ten sposob sciagam wszystkie transakcje ze strony internetowej banku, po czym tylko im nadaje kategorie. dla mnie sie sprawdza komputerowo - ale wiem, ze nie wszystkie banki pozwalaja sciagac transakcje a jak tzreba wpisywac recznie to strata czasu k Odpowiedz Link