Dodaj do ulubionych

oszczędzamy

05.05.05, 13:47
co prawda nie brakuje mi do konca mca, ale po co wydawac zbędne pieniadze.
1. ubranka z lumpeksu, czasem mozna trafic nawet nowe, po bardzo niskiej
cenie, warunek-trzeba taki sklep odwiedzac regularnie i robic zakupy na zapas,
bo kiedys dorosnie, ale oczywiscie z głową
2. przeszłam na pieluchy Dada Komfort z biedronki, rewelacja, niczym nie
ustepują pampersowi a są tansze
3 23 dziecko moze juz chyba pic kubusie a nie bobofruty
4. kosmetyki- zagoniłam całą rodzinę do odwiedzania regularnie aptek celem
brania próbek kosmetyków, głównie Mustela Bebe, jedziemy na nich juz od 2 tygodni
5 zamiast kupowac bartki, zaczełam przychylniej patrzec na Gufo i Mrugała
(dudusie) cena bartków nie idzie w parze z jakoscią.
Obserwuj wątek
    • gabrysia_s Re: oszczędzamy 05.05.05, 22:47
      Co do pkt 5 to się z Tobą absolutnie zgodzę. Moim zdaniem przereklamowane i to
      bardzo. Kupiłam córce śliczne buciki wiosenne w których się...przewraca. A nie
      jest dzieckiem, które dopiero co nauczyło się chodzić. Ma ponad 3 lata.
      Wcześniej kupowałam Melanie w CCC lub buciki w La Halle.
      I jeszcze jedno co do butów dla syna - w ramach oszczędności kupuję adidasy
      oryginalne. Niestety kiedyś próbowałam takich po 30 zł i wyszło mi 4 pary na
      sezon, po 2-3 tygodniach wychodziła tektura. Jeżdżę więc do sklepu z
      przecenionymi rzeczami i kupuję Niki czy Adidasy poniżej 100 zł - jedne na cały
      sezon.
    • oliwka4 Re: pieluchy z Biedronki 06.05.05, 11:16
      Izia,
      napisz proszę coś więcej o tych pieluchach. Ile kosztują? Czy pokryte są ceratą?
      • przeciwcialo Re: pieluchy z Biedronki 06.05.05, 11:58
        Odpowiem ja. Te pieluchy niedawno wynalazł mój małżonek bo to on dba o takie
        zakupy. Paczka kosztuje jakies 18 zł choc czasem sa w promocji 2-3 zł taniej. W
        paczce junior jest 28 szt. Fajne są, bawełniane. Ja zużywam je sporadycznie- na
        noc i na spacer a w ciągu dnia tetra. Dobre sa tez fioletoew Tesco ale dosc
        daleko tam mamy więc teraz biedronkowe bo bliżej.
    • przeciwcialo Re: oszczędzamy 06.05.05, 12:00
      Soki synowi i córce kupuje ostatnio PYsiowe w duzej butli za niecałe 3 zł.
      Rozcieńczam pół na pół woda. Maja teraz dużo smaków niekoniecznie marchewkowych.
    • izia30 Re: oszczędzamy 06.05.05, 12:06
      pieluszki z biedronki odtatnio kosztuja 18.85 zl paczka. maja trzy rozmiary, ten
      sredni ma 32 sztuki, junior 28 sztuk. nie sa pokryte cerata, sa mieciutkie,
      wąskie w kroku jak pampersy, maja sciagacz na pleckach, i są bardzo ładne
      zielono pastelowe, w zabki, przylepce sa szerokie i wygodne. moje dziecko ma
      wrazliwą skóre, a te pieluszki słuza jej tak dobrze jak pampersy,
      • malgorzata9 Re: oszczędzamy 09.06.05, 08:49
        A ja zdecydowanie polecam fioletowe Tesco!!!!!!! Niczym, zaręczam - niczym -
        nie ustępują pampersom, rzeszłam na nie nawet nie z chęci oszczędzania, tylko
        przypadkiem przez znajomych. Rewelacja!
        • justyna62 Re: oszczędzamy 16.07.05, 15:07
          Co to są za pieluszki te fioletowe TESCO? Czy to jakiś ich firmowy produkt?
          maja jakąs konkretna nazwę i czy są w rozmiarze dla noworodków? aha no i ile
          kosztują?

Justyna
    • agab51 Re: oszczędzamy 16.07.05, 22:05
      ja z kolei kupuje dla córki pieluszki Rossman w fioletowym opakowaniu, cena 29zł za 52 sztuki w rozmiarze 4+. są takze w żółtym opakowaniu, ale te sa pokryte ceratą, więc nie są już takie fajne, choc tańsze (ok23zł).
      • misia695 Re: oszczędzamy 30.07.05, 09:40
        buty dla dziecka polecam antylopy,adidasy z auchan za 55zł,są odrapane po
        tygodniu.
        do szkoły dostałam od kumpeli,po jej synku strój wizytowy,a od innej białą
        koszulę
    • gat_t_a Re: oszczędzamy 17.10.15, 12:20
      Skład kubusia (przykładowy): woda, przeciery z: marchwi (28%) i bananów (14%), sok jabłkowy z zagęszczonego soku (11%), cukier trzcinowy, regulator kwasowości - kwas cytrynowy, witamina C, aromat

Skład bobofruta: sok jabłkowy (36,9 %)
      sok z białych winogron (35,3 %)
      jabłka (20 %)
      czarne jagody (4 %)
      sok z czarnych jagód (3,8 %)
      witamina C

Pić nie musi, ale zamieniasz produkt zrobiony z samychowoców na taki z cukrem i aromatem.
      • liliawodna222 Re: oszczędzamy 17.10.15, 17:07
        Mam nadzieję, że autorka wątku zajrzy do niego po 10 latach... wink
        • kredka.zielona Re: oszczędzamy 18.10.15, 13:15
          smile to wszystko chyba przez te zmiany na forum i archiwalne wątki smile
      • ana119 Re: oszczędzamy 18.10.15, 14:53
        Na widok obu soków dostaję dreszczy. Trzeba by dziecko głodzic żeby po tej bombie cukru zjadalo normalne posiłki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka