yatzekalexander 28.06.05, 20:56 ile macie kart kredytowych i dlaczego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mowawe Re: karty kredytowe 28.06.05, 21:53 mam bankomatową nigdy przenigdy nie miałam debetu więc kredytowej nie mam Odpowiedz Link
grey-pippin Re: karty kredytowe 29.06.05, 06:41 Mam jedna. Dlatego ze nieraz jest to jedyna, latwa i powszechnie akceptowana forma platnosci, np. mozna zaplacic za bilety lotnicze, hotele w innym kraju, zakupy w internecie, itd. Przelewy bankowe sa o wiele drozsze. Nie uzywam karty kredytowej do placenia za bierzace wydatki. Wole placic gotowka, dawniej placilam tez ta bankowa karta, ale ostatnio mam opory z obawy przed kradzieza danych. Odpowiedz Link
mwarszaw1 Re: karty kredytowe 29.06.05, 22:58 Kredytowa mam jedną, bankomatowych 3szt. Mam rachunki w 3 bankach (jeden główny, drugi z kredytem studenckim męża i trzeci na oszczędności) karte kredytową mam do głównego rachunku. Odpowiedz Link
vernalis1 Re: karty kredytowe 30.06.05, 09:07 Miałam kredytową, ale z niej zrezygnowałam. Zostały mi bankomatowe-2, ale staram się uzywać ich jedynie do pobierania gotówki z bankomatu. Raczej nimi nie płacę - w ten sposób mam kontrolę na finansami i wydaje je bardziej rozważnie, czyli mniej Odpowiedz Link
anonim001 Re: karty kredytowe 30.06.05, 23:45 - bankomatowe dwie - mąż jedną i jedną ja, - kredytowe też dwie - jedną mąż, jedną ja, ale jeszcze z nich nie korzystaliśmy i strasznie się boję, żeby się nie zapętlić. Odpowiedz Link
anonim001 Re: karty kredytowe 30.06.05, 23:47 a, zapomniałam, jeszcze mam drugą bankomatową, ale w ogóle zniej nie korzystam, bo to do banku, gdzie tylko zlecenia i oszczędności, więc nie wyplacam Odpowiedz Link
shady27 Re: karty kredytowe 08.02.06, 23:38 ja nie mam zadnej, bo jestem osoba zupelnie nieoszczedna i raz skonczylo sie u mnie ogromnym debetem, wiec karta poszla w diably, a ja znowu ma swiety spokoj Odpowiedz Link
gad_forumowy Re: karty kredytowe 09.02.06, 23:35 yatzekalexander napisała: > ile macie kart kredytowych i dlaczego? Dwie - jedna z ciekawą opcją rozłożenia jednego zakupu na raty (6, 9, 12, itd). a druga... nie wiem po co Karty kredytowe to kolejny sposób na wyciąganie pieniędzy z portfela. Nie widzi się gotówki, więc wydawanie idzie łatwiej. Odpowiedz Link
joana123 Re: karty kredytowe 10.02.06, 00:09 7 kredytowych i 3 debetowe.właściwie z nich nie korzystam, ale mam na wszelki wypadek. Odpowiedz Link
krtek7 Re: karty kredytowe 10.02.06, 13:08 uwazam, ze istnienie watku nt.kart kredytowych to takie jakby zaprzeczenie tego forum, oszczedzanie i kk nie idzie w parze, wrecz przeciwnie w wiekszosci przypadkow... Odpowiedz Link
joana123 Re: karty kredytowe 10.02.06, 16:29 zgadzam się,ale jak wszystko w życiu -KK ma swoje plusy i minusy -mnie przez jakiś czas 'ratowała'życie,teraz leży i w ogóle jej z soba nie zabieram.obecnie używam głównie do płacenia za bilety lotnicze) Odpowiedz Link
zuzka1232 Re: karty kredytowe 11.02.06, 01:40 niekoniecznie, ja place tylko karta kredytowa - prawie nigdy nie mam gotowki i to mnie wlasnie chroni przed wydawaniem na to i na tamto. karta nie bede pacic przeciez malutkich sum. a jak ide na wieksze zakupy to z lista i nie kupuje tego co nie planuje. wychodzi wiec na to, ze zakupy trzeba robic po prostu z glowa, bez wzgledu na to czym sie placi... Odpowiedz Link
agamamaani Re: karty kredytowe 11.02.06, 22:54 nie mam bo mam za małe dochody aby mi ja ktos przyznał Odpowiedz Link
krtek7 Re: karty kredytowe 14.02.06, 07:57 Jezeli jestescie takie rozsadne to w porzadku ale ja spotykam sie z ludzmi (najczesciej znajomi z pracy), ktorzy maja niekonczacy sie debet badz psiocza na odsetki z tytulu niesplacenia KK na czas - i jak sami przyznaja wszystko przez nieprzemyslane zakupy, na ktore nie do konca ich bylo w danej chwili stac...zreszta sama kiedys zalatwilam sie w ten sposob, teraz sie pilnuje Odpowiedz Link
izzunia Re: karty kredytowe 14.02.06, 10:12 mamy po kilka zwyklych kart platniczych do rachunkow biezacych i 2 karty kredytowe. kart uzywamy, czesciej ja, ale to ja robie 98% zakupow w domu - maz ma tylko obowiazek splacic zadluzenie karty ale oczywiscie staram sie nie przeginac - a duze zakupy ZAWSZE uzgadniamy wczesniej. Odpowiedz Link
androm1 Re: karty kredytowe 14.02.06, 20:11 ja mam 2 kredytowe, jedna w mbanku, a w niej 51 dni bez odsetek. Druga z getin banku z 55 dniami bez odsete i dajaca mozliwosc dokonywaniu przelewow. wiec dokonuje przelewem z karty splacam zadluzenie karty. daje mi to kredyt na max 100 dni bez odsetek, ale musze pilnowac terminow splat Odpowiedz Link
apja Re: karty kredytowe 22.02.06, 16:42 Jak mi wyślecie swoje kredytowe i piny do nich to będe miała dużo. Odpowiedz Link