Dodaj do ulubionych

karty kredytowe

28.06.05, 20:56
ile macie kart kredytowych i dlaczego?
Obserwuj wątek
    • mowawe Re: karty kredytowe 28.06.05, 21:53
      mam bankomatową
      nigdy przenigdy nie miałam debetu więc kredytowej nie mam wink
    • grey-pippin Re: karty kredytowe 29.06.05, 06:41
      Mam jedna.
      Dlatego ze nieraz jest to jedyna, latwa i powszechnie akceptowana forma
      platnosci, np. mozna zaplacic za bilety lotnicze, hotele w innym kraju, zakupy
      w internecie, itd. Przelewy bankowe sa o wiele drozsze. Nie uzywam karty
      kredytowej do placenia za bierzace wydatki. Wole placic gotowka, dawniej
      placilam tez ta bankowa karta, ale ostatnio mam opory z obawy przed kradzieza
      danych.
      • mwarszaw1 Re: karty kredytowe 29.06.05, 22:58
        Kredytowa mam jedną, bankomatowych 3szt. Mam rachunki w 3 bankach (jeden
        główny, drugi z kredytem studenckim męża i trzeci na oszczędności) karte
        kredytową mam do głównego rachunku.
        • vernalis1 Re: karty kredytowe 30.06.05, 09:07
          Miałam kredytową, ale z niej zrezygnowałam. Zostały mi bankomatowe-2, ale
          staram się uzywać ich jedynie do pobierania gotówki z bankomatu. Raczej nimi
          nie płacę - w ten sposób mam kontrolę na finansami i wydaje je bardziej
          rozważnie, czyli mniej smile
    • anonim001 Re: karty kredytowe 30.06.05, 23:45
      - bankomatowe dwie - mąż jedną i jedną ja,
      - kredytowe też dwie - jedną mąż, jedną ja, ale jeszcze z nich nie
      korzystaliśmy i strasznie się boję, żeby się nie zapętlić.
      • anonim001 Re: karty kredytowe 30.06.05, 23:47
        a, zapomniałam, jeszcze mam drugą bankomatową, ale w ogóle zniej nie korzystam,
        bo to do banku, gdzie tylko zlecenia i oszczędności, więc nie wyplacamwink
    • shady27 Re: karty kredytowe 08.02.06, 23:38
      ja nie mam zadnej, bo jestem osoba zupelnie nieoszczedna i raz skonczylo sie u mnie ogromnym debetem, wiec karta poszla w diably, a ja znowu ma swiety spokoj wink
    • gad_forumowy Re: karty kredytowe 09.02.06, 23:35
      yatzekalexander napisała:
      > ile macie kart kredytowych i dlaczego?

Dwie - jedna z ciekawą opcją rozłożenia jednego zakupu na raty (6, 9, 12, itd).
      a druga... nie wiem po co wink
      Karty kredytowe to kolejny sposób na wyciąganie pieniędzy z portfela. Nie widzi
      się gotówki, więc wydawanie idzie łatwiej.
    • joana123 Re: karty kredytowe 10.02.06, 00:09
      7 kredytowych i 3 debetowe.właściwie z nich nie korzystam, ale mam na wszelki
      wypadek.
      • krtek7 Re: karty kredytowe 10.02.06, 13:08
        uwazam, ze istnienie watku nt.kart kredytowych to takie jakby zaprzeczenie
        tego forum, oszczedzanie i kk nie idzie w parze, wrecz przeciwnie w wiekszosci
        przypadkow...
        • joana123 Re: karty kredytowe 10.02.06, 16:29
          zgadzam się,ale jak wszystko w życiu -KK ma swoje plusy i minusy -mnie przez
          jakiś czas 'ratowała'życie,teraz leży i w ogóle jej z soba nie zabieram.obecnie
          używam głównie do płacenia za bilety lotniczesmile)
        • zuzka1232 Re: karty kredytowe 11.02.06, 01:40
          niekoniecznie, ja place tylko karta kredytowa - prawie nigdy nie mam gotowki i
          to mnie wlasnie chroni przed wydawaniem na to i na tamto. karta nie bede pacic
          przeciez malutkich sum.

a jak ide na wieksze zakupy to z lista i nie kupuje tego co nie planuje.

wychodzi wiec na to, ze zakupy trzeba robic po prostu z glowa, bez wzgledu na
          to czym sie placi...
    • agamamaani Re: karty kredytowe 11.02.06, 22:54
      nie mam bo mam za małe dochody aby mi ja ktos przyznał sad
      • krtek7 Re: karty kredytowe 14.02.06, 07:57
        Jezeli jestescie takie rozsadne to w porzadkusmile ale ja spotykam sie z ludzmi
        (najczesciej znajomi z pracy), ktorzy maja niekonczacy sie debet badz psiocza
        na odsetki z tytulu niesplacenia KK na czas - i jak sami przyznaja wszystko
        przez nieprzemyslane zakupy, na ktore nie do konca ich bylo w danej chwili
        stac...zreszta sama kiedys zalatwilam sie w ten sposob, teraz sie pilnujesmile
    • izzunia Re: karty kredytowe 14.02.06, 10:12
      mamy po kilka zwyklych kart platniczych do rachunkow biezacych i 2 karty
      kredytowe. kart uzywamy, czesciej ja, ale to ja robie 98% zakupow w domu - maz
      ma tylko obowiazek splacic zadluzenie kartysmile ale oczywiscie staram sie nie
      przeginac - a duze zakupy ZAWSZE uzgadniamy wczesniej.
      • androm1 Re: karty kredytowe 14.02.06, 20:11
        ja mam 2 kredytowe, jedna w mbanku, a w niej 51 dni bez odsetek. Druga z getin
        banku z 55 dniami bez odsete i dajaca mozliwosc dokonywaniu przelewow. wiec
        dokonuje przelewem z karty splacam zadluzenie karty. daje mi to kredyt na max
        100 dni bez odsetek, ale musze pilnowac terminow splat
    • apja Re: karty kredytowe 22.02.06, 16:42
      Jak mi wyślecie swoje kredytowe i piny do nich to będe miała dużo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka