anatemka 22.09.06, 09:32 pomaga w ograniczeniu wydatków? w jaki sposób? przyznam, że nie rozumiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinga.77 Re: pytanie do stosujących sknerusa 22.09.06, 09:46 Pomaga przede wszystkim ogarnąć wydatki. Mając czarno na białym na co i ile wydajesz, możesz kontrolować wydawanie pieniędzy i ograniczyć niepotrzebne zakupy. Jak zobaczysz, że jedna, druga, trzecia pierdółka sumuje się do naprawdę poważnej kwoty, to następnym razem się zastanowisz, czy warto to kupić. Bo można odłożyć na coś bardziej potrzebnego. Przy okazji możesz planować swoje stałe wydatki, widząc, ile pieniędzy musisz odliczyć na kolejny miesiąc. Jak dla mnie, to bardzo pożyteczny program. Odpowiedz Link
mathka Plis, plis! 22.09.06, 11:15 Czy mogłabyś przesłać mi go na maila gazetowego? Bardzo nam by się przydał taki kontroler wydatków, zwłaszcza teraz Odpowiedz Link
anatemka Re: pytanie do stosujących sknerusa 22.09.06, 11:52 hm, czyli przy mojej oszczędności/czyt.skąpstwie/ nie jest mi potrzebny. Odpowiedz Link
alfa501 Re: pytanie do stosujących sknerusa 23.09.06, 21:18 Ja nie mam sknerusa, sama sobie w ekselu zrobiłam taki licznik. Co mi to daje? Wiem ile na co wydaję, a że fundusze mam ograniczone, więc sprawdzam, analizuję i planuję swoje wydatki,a nawet przychody. Już kilka razy na tym forum prosiłam o sknerusa,ale nikt mi nie przysłał. Proszę raz jeszcze, czy ktos mógłby mi wysłac na adres gazetowy (alfa501@gazeta.pl) ten program. Z góry serdecznie dziękuję. Odpowiedz Link
rawam Re: pytanie do stosujących sknerusa 25.09.06, 10:55 Bardzo proszę o przesłanie sknerusa na meila gazetowego. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link
zuzolek1 Re: pytanie do stosujących sknerusa 26.09.06, 21:46 Ja również poproszę o sknerusa.... Odpowiedz Link
pamama Re: pytanie do stosujących sknerusa 27.09.06, 08:45 Również proszę o przesłanie na adres gazetowy. Z góry dziękuję Odpowiedz Link
czarka77 Re: pytanie do stosujących sknerusa 28.09.06, 10:50 I ja, i ja! Wielkie dzięki! Odpowiedz Link
czaga3 Re: pytanie do stosujących sknerusa 28.09.06, 11:49 ja też proszę, sknerusa szukam od kilku dni, dopiero dzis dostalam linka do tego forum) Odpowiedz Link
nanadomi Re: pytanie do stosujących sknerusa 28.09.06, 14:00 Poproszę również o sknerusa.Dziekuje i buzki::)) Odpowiedz Link
weronikarb Re: pytanie do stosujących sknerusa 02.10.06, 11:34 poprosze o sknerusa plis Odpowiedz Link
lusia632 Re: pytanie do stosujących sknerusa 07.10.06, 20:49 czy ja tez mogę dostać, proszę... Odpowiedz Link
foroadikt I dla odmiany... 08.10.06, 20:30 Moj post nie bedzie sie wiele roznil od pozostalych - przeslijcie mi prosze ten program. Bede wdzieczny za pomoc. Pozdrowienia dla wszystkich sknerusow. Odpowiedz Link
tomek1a2 Re: I dla odmiany... 09.10.06, 11:16 Co do sknerusa to jest to bardziej program-licznik w dodatku mało przejrzysty, stosowałem taki program od roku i nic z tego nie wyszło oprócz tego że mniej więcej wiedziałem na co kasa szła. Teraz sam sobie zrobiłem program w excelu z wydatkami planowanymi i rzeczywistymi,czyli na oko planuję na co i ile wydam w danym miesiącu kasę.Wydatki planowane program odejmuje od rzeczywistych i na bierząco widze różnicę i na co moge sobie jeszcze pozwolić. Przy okazji mocno podszkoliłem się z excela, w programie też umieściłem wykres graficzny i na razie się to sprawdza. PS. jak program się sprawdzi to chętnie go udostępnię innym. Odpowiedz Link
heelpinka Re: I dla odmiany... 11.10.06, 12:46 jeśli możesz się podzielić, to b.proszę pzdr Odpowiedz Link
monis_26 Re: pytanie do stosujących sknerusa 10.10.06, 11:28 To i ja skromnie się podpisuję pod prośbą o przesłanie. Odpowiedz Link
fran29 Re: pytanie do stosujących sknerusa 10.10.06, 13:13 Jeśli można to ja również poproszę o sknerusa... fran29@gazeta.pl Dziękuję! Odpowiedz Link
asia.asz Re: pytanie do stosujących sknerusa 11.10.06, 15:29 a teraz na temat (czyli o sknerusie), ja przyznam ze ze sknerusa kozystam rzadko, tzn mam zeszyt na wydatki i tam zapisuje wszystko, potem przepisuje do sknerusa, a dlatego ze wtedy w arkuszu widze ile poszlo pieniedzy na konkretny cel. jest przejrzyscie wszystko widoczne, widze gdzie w przyszlym miesiacu zaoszczedzic, a gdzie naprawde nie dam rady nic zrobic (w ktorych dziedzinach zycia). pozdr asia Odpowiedz Link
anik801 o co chodzi? 12.10.06, 14:18 Kurcze o co chodzi z tym sknerusem?Jeśli ktoś może niech mi prześle,bo jestem bardzo ciekawa.A tak w ogóle to wydaję bardzo dużo na pierdoły Odpowiedz Link
mika_1 Re: pytanie do stosujących sknerusa 12.10.06, 20:16 Najlepiej chyba samemu zrobić sobie taki arkusz kalkulacyjny - dopasować do swoich potrzeb. Korzystałam z niego przez jakieś 3 miesiące, zobaczyłam co na co idzie i już w zasadzie nie jest potrzebny. Mam to w głowie. No, chyba żeby prowadzić zapiski dla samego prowadzenia. Odpowiedz Link