ktw2007 11.10.07, 12:43 Napiszcie co polecacie - warzywa , dania gotowe itd.JA z czystym sumieniem polecam pierogi z serem firmy JAWO .PIerogi nie rozklejają sie podaczas gotowania - nadzienie serowe jest zrobione z SERA ,smakują naprawdę dobrze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominikjandomin Re: GOTOWE MROZONKI 11.10.07, 17:15 Jako, ze ja kawaler, a gotowe porcje są często dla mnie za duże, kupuje włoszczyznę gotową. Reszta sobie czeka w zamrażarce. Kiedyś, mając sporo czasu, kupowałem na ryneczku i robiłem sam porcję na całą zimę, było smaczniej i taniej, no ale czas... Odpowiedz Link
nini6 Re: GOTOWE MROZONKI 12.10.07, 11:32 Mrożonki warzywne -przeważnie kupuję w Makro paczki 2,5 kg. Zupa wiosenna, jesienna itp - wrzucam do garnka, dodaję kostkę rosołową, jak się zagotuje dosypuję ryż albo wlewam lane kluski, dodaję serek topiony i sporo zieleniny i zupa pycha. Kupuję też marchewkę z groszkiem mrożoną, truskawki, włoszczyznę, szpinak (ostatnio Hortex wypuścił szpinak liście, mniam )itp. Zawsze duże paczki. Generalnie z mrożonek głównie warzywa. Oszczędzają czas Z gotowych dań czasem ryby typu przysmak rybny np. z serem albo ze szpinakiem, sosem musztardowym. Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: GOTOWE MROZONKI 14.10.07, 18:31 Nie kupuję gotowych dań mrożonych, jedynie same warzywa, beż żadnych sosów i dodatków. Z tańszych lubię mrożonkę chińską i meksykańską z Lidla, a i jeszcze fasolkę szparagową stamtąd lidlowy szpinak mrożony też jest przyzwoity. Za to jestem uzależniona od truskawek, co jest bardzo rujnującym nałogiem zimą. Cena hortexowych poszybowała w górę po wakacjach (już ponad 8 zł), więc kupiłam ostatnio carrefourowe - nie różnią się niczym od markowych, są przepyszne i o połowę tańsze. Odpowiedz Link