mala1977 29.07.09, 23:59 Witam wszystkim Zamierzamy z mężem i 18 miesięczna córeczką pojechac na 3-4 dni Krakowa.nNiestety po przejrzeniu bardzo wielu ofert noclegowych cena mnie odstrasza czy możecie polecic cos przyzwoitego (czystego!) dla rodziny z dzieckiem.pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miska_malcova Re: tanie spanie w krakowie :/ 30.07.09, 00:29 mala, nie żartuj Ostatnio był ogromny artykuł, że hotele w centrum miasta oferuja pokoje po 50 zł od osoby... To był kit w takim razie? Hostele przeglądałaś? Jest kilka fajnych I co to dla Ciebie znaczy drogo? Odpowiedz Link
mirmunn Re: tanie spanie w krakowie :/ 30.07.09, 06:39 tanio to raczej nie będzie polecić mogę hostel Renesans, Rynek 7 - mają tam fajny pokój 3 osobowy z własną łazienką. Można tez pewnie wziąć dwójkę. Czysto jest, w cenę wliczone śniadanie. Dla takiej ilości osób cena 70/os ze śniadaniem, nie wiem, jak małe dziecko. Poniżej 50 zł w Kraku nocleg jest w sezonie chyba tylko dla grup - wiem, bo szukaliśmy noclegów dla gości weselnych i zamówiliśmy je właśnie w Renesansie. Pokoje oglądałam wszystkie, jest ok (wg mnie). Odpowiedz Link
anula36 Re: tanie spanie w krakowie :/ 30.07.09, 09:57 przejrzyj oferte hosteli letnich w akademikach - znajomi spali w czyzynach w hotelu letnim AWF i nie narzekali, a przyzwyczajeni raczej do lepszych standartow. Odpowiedz Link
sibeliuss Re: tanie spanie w krakowie :/ 30.07.09, 10:45 Nocuję zawsze w Wieliczce, szynobus od stacji Wieliczka Rynek jedzie do dworca głównego 20 minut. Ceny dużo niższe. Odpowiedz Link
tusiakrk Re: tanie spanie w krakowie :/ 30.07.09, 10:50 Ja gorąco polecam Wam spanie w Ojcowie,Paczółtowicach i pobliskich miejscowościach.Za nocleg tam zapłacicie 20-30 złotych,a nie to co w Krakowie 70-100,a z Ojcowa jest tylko pół godzinki busikiem do Krakowa(koszt jakieś 3-4 złote)warunki w większości przypadków bardzo dobre zawsze można wybrać się tam z dziećmi na wycieczkę,a jest duuuuużo taniej niż w samym Krakowie.Aha bodajże w poniedziałki możecie się załapać na darmowe wejścia całą rodziną na Wawel tylko musicie postać trochę rano w kolejce po te darmowe bilety,ale i tak moim zdaniem się opłaca,bo wstęp na Wawel do tanich nie należy Odpowiedz Link
marzeka1 Re: tanie spanie w krakowie :/ 30.07.09, 12:31 Jeśli macie będziecie samochodem, polecam schronisko na Grochowej, czysto, masz dostęp do kuchni (kuchenka, lodówka, mikrofalówka), czyste łazienki (wspólne na piętrze).Cena chyba 25 zł.(jakoś tak płaciłam w zeszłym roku). Odpowiedz Link
asieksza Re: tanie spanie w krakowie :/ 30.08.09, 00:33 Spałam na Grochowej w schronisku w czasie studiów podyplomowych i to było fajne miejsce, tylko do centrum dosyć daleko Odpowiedz Link
gwiazdeczka-z-nieba Re: tanie spanie w krakowie :/ 30.07.09, 13:12 w akademinu oaza UR nocleg w wakacje kosztuje 12 zł za osobę. lazienka jedna na 4 pokoje ale mysle ze udałoby sie dostac pokój w składzie, w którym nikogo oprócz Was by nie było. kuchnia na piętrze. Ja mieszkałam w tym akademiku na studiach. mieszkały tam małżeństwa z dziećmi. Odpowiedz Link
tilijka Re: tanie spanie w krakowie :/ 30.07.09, 13:42 W maju nocowaliśmy w akademiku Żaczek. Jest przy błoniach, można pieszo pójść nad Wisłą na Wawel i Stare miasto. Samochód też dało się w pobliżu zaparkować. Standard akademikowy, wspólne łazienki i kuchnie ale da sie wytrzymać (dodatkowa umywalka w pokoju)Z kuchni nie korzystaliśmy. Mieliśmy ze sobą lodówke turystyczną z możliwością włączenia do prądu. W pokoju była pościel, czajnik elektryczny, szklanki, łyżeczki i chyba talerzyki. Są też podobno pokoje o lepszym standardzie z samodzielnymi łazienkami. Nam nie udalo sie zarezerwować takiego. Wieczorami było trochę głośno, w pobliżu jest jakiś klub ale dało sie spać. Uważam, ze było warto ze wzglądu na lokalizację i korzystną cene i raczej bedziemy korzystać w przyszłości z tego hotelu. www.hotele.studenckie.pl/ Odpowiedz Link
puellapuellae Polecam schroniska mlodziezowe 30.07.09, 21:30 Wiem, ze sa trzy, jedno z nich na Płaszowie na ul Grochowej lub Grochowskiej, tam noc kosztuje 18 zl. Jest tez na ul Oleandry, w samym centrum. Adresu trzeciego nie znam. Bylam w tych dwoch i na Plaszowie warunki sa duzo lepsze niz na Oleandry, ale znacznie dalej od Rynku. Pokoje 5-6 osobowe co najmniej. Pozdrawiam Odpowiedz Link
izzunia Re: Polecam schroniska mlodziezowe 30.08.09, 08:51 sa tez dwojki na grochowej - trzeba tylko odpowiednio wczesnie zamowic sobie Odpowiedz Link
syropinka26 Re: tanie spanie w krakowie :/ 30.07.09, 22:44 tez polecam akademiki. jakies dwa lata temu bylam na weekend z kolezanka w krakowie i spalysmy w miasteczku akademickim. niepamietam nazwy tego miejsca gdzie spalysmy ale z pewnoscia jak sie okazalo byl to tez akademik. pokoik byl czysty i mialysmy wlasna lazienke rowniez czysta. wszystko wygladalo ogolnie na zadbane i nie przypominalo typowych studenckich pokoi.pytanie czy byl halas?nie nie bylo halasu zadnego a bylysmy w listopadzie wiec sezon studencki w pelni. polecam troche poszperac w necie a napewno cos znajdziecie ja niepaietam juz ile zaplacilysmy za nocleg ale naprawde nie bylo drogo.kto chcial to jeszcze od rana bylo mozna w stolowce wykupic sobie sniadanie na co tam mialo sie ochote.pozdrawiam Odpowiedz Link
syropinka26 Re: tanie spanie w krakowie :/ 30.07.09, 22:47 aa i jeszcze jak ktos napial wyzej to wlasnie tj blisko bloni i wsumie miasta wiec fajnie spacerkiem my tez sobie szlysmy bloniami az doszlysmy do miasta.co do samochodu to niewiem my bylysmy pociagiem. w pokoju rowniez byla posciel a w lazience reczniki. czy byly jakies szklanki to nie pamietam.pozdrawiam Odpowiedz Link
lisia312 Re: tanie spanie w krakowie :/ 01.08.09, 14:17 to ma być tanio w akademikach? Jak przeczytałam ok 130 zł za pokój 2 osobowy... Odpowiedz Link
tilijka Re: tanie spanie w krakowie :/ 01.08.09, 18:12 > to ma być tanio w akademikach? Jak przeczytałam ok 130 zł za pokój 2 osobowy... My w Żaczku płąciliśmy 90 zł za trójkę. Może było przed sezonem? Cennik wywieszony w recepcji miał wyższe ceny sprop wyższe ceny. My rezerwowaliśmy przez stronę internetową. Myśle, że najlepiej zadzwonić i spytać. Zawsze mogą polecić coś tańszego. nam np. zaproponowano inny akademik bo wybranym nie było miejsc. Odpowiedz Link
tilijka Re: tanie spanie w krakowie :/ 01.08.09, 18:16 www.bursa.krakow.pl/hostel/pl/tanie--noclegi Odpowiedz Link
goral.z.kopalni Re: tanie spanie w krakowie :/ 04.08.09, 09:00 Po prawej masz strzałeczki przewiń je, to ujrzysz pokój 2osobowy za 80zl Odpowiedz Link
goral.z.kopalni Re: tanie spanie w krakowie :/ 04.08.09, 09:01 Dodatkowo w promocjach: Rabaty: dzieci 0-7 lat-BEZPŁATNIE - bez dodatkowego łózka, 7-14 lat (50 procent) - **znizki dotycza dzieci przebywających w pokoju z rodzicami Odpowiedz Link
goral.z.kopalni Re: tanie spanie w krakowie :/ 04.08.09, 09:03 Bydgoski jest tańszy 66zl za 2os Odpowiedz Link
krzysiekx Re: tanie spanie w krakowie :/ 27.08.09, 21:27 www.taniehostele.pl/ są nawet po 30 zika Odpowiedz Link
marajka Re: tanie spanie w krakowie :/ 06.08.09, 12:39 my tez sobie szlysmy bloniami > az doszlysmy do miasta. Błoniami do miasta??? Odpowiedz Link
kati_p Re: tanie spanie w krakowie :/ 14.08.09, 17:24 Błoniami- ul. Piłsudskiego - Planty - i już jesteś w Rynku Spacer na 10-15 minut. Można też tramwajem (15, 18) podjechać. Albo autobusem (152, 124). Odpowiedz Link
marajka Re: tanie spanie w krakowie :/ 03.09.09, 19:59 Właśnie, czyli nie Błoniami! Z Żaczka do Rynku Błoniami idzie się kilkanaście metrów, Piłsudskiego to już nie Błonia Odpowiedz Link
grazbed Re: tanie spanie w krakowie :/ 04.08.09, 07:49 Akademik AGH obok Parku Jordana z najlepszym w Krakowie placem zabaw dla dzieci. Blisko centrum a cicho i spokojnie. nawojka.bratniak.krakow.pl/html/index.php Odpowiedz Link
ja-koralik Re: tanie spanie w krakowie :/ 04.08.09, 10:57 Hostel Deco - w samym centrum, przystępne ceny, hostel Optima na Malborskiej, jest też tani hostel na Dietla - Atlantis czy jakoś podobnie. Odpowiedz Link
cynamonika Re: tanie spanie w krakowie :/ 13.08.09, 07:35 Witam. Ja niedawno się urlopowałam i nocowałasm w Aston Hostel na Długiej. Warunki mieliśmy świetne, do rynku 5-10 minut, internet za darmo [niestety nie mogłam do końca odpocząć, musiałam być w stałym kontakcje z szefem, inaczej nie dostałabym urlopu, więc net się przydał]. Ogólnie byliśmy zadowoleni i w przyszłym roku też tam się wybieramy. Odpowiedz Link
babeth do Tusiakr- nocleg w Ojcowie 16.08.09, 08:38 "Ja gorąco polecam Wam spanie w Ojcowie,Paczółtowicach i pobliskich miejscowościach.Za nocleg tam zapłacicie 20-30 złotych" Czy możesz podać gdzie nocowałaś? Chętnie wybiorę się z dzieciakami. Odpowiedz Link
iza1973 Re: tanie spanie w krakowie :/ 26.08.09, 22:07 a ja polecam hotel Etap w Bronowicach. 109 zł za dwójkę, z łazienką. do centrum jeżdżą autobusy miejskie. parking gratis. jak na te warunki i na Kraków - uważam że atrakcyjna cena. Odpowiedz Link
maciek_44 Re: tanie spanie w krakowie :/ 30.08.09, 01:33 Ze swojej strony polecę Hostel Aston na ul. Długiej. To jest bardzo blisko rynku, więc świetna to lokalizacja. Ceny nie są wygórowane, najlepiej sprawdzić tutaj: www.spanie.com Odpowiedz Link