abstrakt2003 26.11.04, 23:29 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24536 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witekjs Re: Ciekawe forum II - Polska - Ukraina 27.11.04, 19:44 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10382 Odpowiedz Link
ernest.wampir Re: Ciekawe forum II - Polska - Ukraina 27.11.04, 21:35 teraz rozumiem ten zastój na naszym forum... [osobiście nie interesuje mnie ani Radio MAryja, które wypacza idee głoszone przez KK, ani sytuacja na Ukrainie, ponieważ brzydzę się polityką , która , tak jak wszystko inne, bez oparcia w określonych wartościach, staje się narzędziem do uzyskiwania osobistych korzyści, a żaden z polityków którzy biorą udział w tym zamiezaniu nie opiera swoich działań na wartościach, które dla mnie są cenne] Odpowiedz Link
witekjs Re: Ciekawe forum II - Polska - Ukraina 27.11.04, 22:56 Można nie interesować się polityką. Trzeba pamiętać jednak, że ona z pewnością zainteresuje się Tobą... To co się obecnie dzieje w Ukrainie i w naszych Polsko-Ukraińskich relacjach, to dużo więcej niż polityka. To HISTORIA, której jesteśmy świadkami. Watek Polska - Ukraina znalazłem wcześniej i uważam, że jest dla nas interesujacy. Pozdrawiam. Witek Odpowiedz Link
jaro_ss Re: Ciekawe forum 29.11.04, 09:45 Interesuję się polityką, tyle ile konieczne, ale bez filozofii i tak co można z tego zrozumieć? Tu przychodzę dla filozofii i dla zasad rozumienia... Polityka to kategorializacja zasad rozumienia, mogę coś zrozumieć bo mam spektrum poglądów, znam się nieco na socjologii, pedagogice, psychologii, teorii komunikacji, noematyce, metodach heurystycznych i filozofii poznania, historii, oprócz tego nieco na sztuce, kuchni i dobrym smaku, znam zasady dobrego wychowania (niektóre teoretycznie ;o), gegrafię, niektóre zagadnienia etnologiczne i kulturowe.... Dlatego przychodzę na kawę do Kawiarenki, bo w ten sposób gentelman może znać się na wszystkim, z rzadka formułując konkretne sądy i opinie... Rozmowa o filozofii bardziej jest kształcąca niż rozmowa o pogodzie... Odpowiedz Link