scand Re: Kochani... 05.04.07, 09:36 > Wesołych Świąt! Oby ) Zgodnie z omawianą wcześniej zasadą skracania się czasu subiektywnego z roku na rok te święta wydają się coraz krótsze. Są jak mgnienie i ledwo się wejdzie w nastrój świąteczny już trzeba z niego wychodzić Odpowiedz Link
e._ Re: Kochani... 05.04.07, 19:20 I ja Wam zyczę pięknych Świat, barwnych, pachnących, radosnych. I jeszcze - żeby trwały naprawdę dłuuuugo! Odpowiedz Link
witekjs Re: Kochani... 06.04.07, 09:55 Życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych i wszystkiego najlepszego. Witek Odpowiedz Link
sneer1976 Re: Kochani... 06.04.07, 12:03 Ja życzę wszystkim wszystkiego dobrego stosownie do tego złego co uczynili. Czyli dużo złego uczynili mało dobrego życzę. I na odwrót. I zawsze nie tylko w Święta. Odpowiedz Link
7zahir Re: Kochani... 06.04.07, 13:49 Podpisuję się pod ciepłymi zyczeniami dla Was na tej stronie www.zosia.piasta.pl Odpowiedz Link
mammaja Re: Kochani... 07.04.07, 21:52 Pozwalam sobie dolaczyc do zyczen : pogodnych i wesolych Odpowiedz Link
jej_maz Re: Kochani... 08.04.07, 04:06 Wszystkiego nalepszego z okazji. Przy "okazji"; zawsze uwazalem to forum za cos absolutnie wyjatkowego i nie jest to zwykly bullshit co najepiej Kamfora wiedziec powinna. Dla niej i wszystkich uczesnikow najlepsze zyczenia z okazji Wielkiej Nocy. Odpowiedz Link
sneer1976 Re: Kochani... 08.04.07, 22:16 Nie chciałbym być wulgarny ale przepraszam, czy to jest jakieś sranie w banie ? Wszyscy wszystkim życzą wszystkiego najlepszego ale czego konkretnie ? A może ktoś z forumowiczów pobiera fałszywą rentę, czy jemu również życzycie wszystkiego najlepszego w dalszym pobieraniu aby nażarł się waszym kosztem ? A może któryś z forumowiczów zakupuje żywcem ślimaki winniczki, czy jemu również życzymy owocnych zbiorów ? Miłujemy sie .... mimo wszystko Odpowiedz Link
scand Re: Kochani... 10.04.07, 11:33 > Nie chciałbym być wulgarny ale przepraszam .. "Nie chiałbym", ale jestem ... O co w ogóle Tobie chodzi ? Chciałbyś za pomocą życzeń zmieniać świat ? > czy jemu również życzycie > wszystkiego najlepszego .. Oczywiście Odpowiedz Link
witekjs Takt... 10.04.07, 00:13 Takt jest czymś, co staje się widoczne, gdy go nie ma. Odpowiedz Link
sneer1976 Re: Takt... 11.04.07, 13:29 Brak reakcji na zło (tu: hipokryzje) jest przyzwoleniem na to zło. Jeśli życzysz wszystkiego dobrego np. złodziejowi, to życząc wszystkiego dobrego nie złodziejowi jesteś nie szczery. Zjawisko hipokryzji i ogólnego ogłupienia można było zauważyć szczegolnie kiedy zmarł Jan Paweł II. Odpowiedz Link
jej_maz Re: 11.04.07, 16:25 Z pelnym szacunkiem, ale pozwol ze nie zgodze sie z Twoja Sneer interpretacja tego "Najlepszego", nota bene ktorym sam lubie obdzielac innych. Nie widze tu zadnej hipokryzji; zyczac najlepszego mam na mysli wszystko, co moze wplynac pozytywnie na zycie danej osoby. Tym samym, zyczac na przyklad zlodziejowi "wszystkiego dobrego, lub najlepszego" nie mam na mysli pomyslnych i obfitych kradzierzy, a raczej uswiadomienia szkodliwosci jego postepowania dla innych i tym samym dla niego samego, poniewaz zlapany moze skonczyc w wiezieniu - a to jest dla niego zle. Jezeli ktos pobiera falszywa rente, to moje zyczenia sa raczej dotycza np; znalezienia fascynujacej i dobrze platnej pracy, ktora pozwolilaby na zycie bez kombinacji itd. itp. To przynajmniej ja mam na mysli zyczac pomyslnosci i pozwol ze przesle Ci moje zyczenia wszystkigo najepszego zarowno dla Ciebie jak i Twoich najblizszych Mark Odpowiedz Link
sneer1976 Re: 11.04.07, 17:43 I na życzeniach się kończy. Złe uczynki muszą być potępione. Ile wolności tyle odpowiedzialności. Jest sobie droga. Na krańcach tej drogi widoczne linie . Ktoś wyjdzie za linie - ostrzeżenie, wyjdzie drugi raz - klaps, wyjdzie trzeci - więzienie. Możemy sobie życzyć żeby ludzie nie wychodzili za linie ale co z tego. Odpowiedz Link
jej_maz Re: 11.04.07, 18:12 Przyznam, ze nie bardzo rozumiem dlaczego uwazasz, ze zle uczynki nie sa potepiane? Skad u Ciebie taki pesymizm i brak wiary w czlowieka? Zapewniam Cie, ze nie jest az tak zle. Ciekawym spostrzezeniem jest uwaga "ile wolnosci tyle odpowiedzialnosci" z tym ze tutaj dyskusja moze zjechac ze zwyklych zyczen swiatechnych na dewagacje o wyzszosci jednego systemu politycznego nad drugim Odpowiedz Link
sneer1976 Re: 12.04.07, 10:25 "nie bardzo rozumiem dlaczego uwazasz, ze zle uczynki nie sa potepiane?" Tak tak. Są potępiane. Ale tylko na chwile albo pozornie. Potępiamy piratów na drodze ale dajemy łapówki policjantom kiedy nas zatrzymają. Potępiamy łapówki w szpitalach ale nie chcemy żeby coś złego stało się naszym bliskim. Potępiamy kradzież ale podziwiamy sąsiada który kupił nowy samochód pracując na czarno. W niedziele idziemy do kościoła a w poniedziałek pobieramy fałszywą rentę. Leczymy nałogowych palaczy ale potępiamy fakt ze nie ma pieniędzy na chemioterapie dla dzieci. ITD.... Ale.... generalnie to potępiamy złe uczynki ..... Odpowiedz Link