Dodaj do ulubionych

Kochani...

05.04.07, 06:56
Wesołych Świąt!
Obserwuj wątek
    • vicca Re: Kochani... 05.04.07, 09:34
      Tobie również Ba Wesołych Świątsmile

Pzdr ciepło V*
    • scand Re: Kochani... 05.04.07, 09:36
      > Wesołych Świąt!

Oby smile)
      Zgodnie z omawianą wcześniej zasadą skracania się czasu subiektywnego z roku na
      rok te święta wydają się coraz krótsze. Są jak mgnienie i ledwo się wejdzie w
      nastrój świąteczny już trzeba z niego wychodzić smile
    • zettrzy Re: Kochani... 05.04.07, 17:07
      wesolego jajka i baranka!
    • e._ Re: Kochani... 05.04.07, 19:20
      I ja Wam zyczę pięknych Świat, barwnych, pachnących, radosnych.
      I jeszcze - żeby trwały naprawdę dłuuuugo!
    • witekjs Re: Kochani... 06.04.07, 09:55
      Życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt Wielkanocnych i wszystkiego najlepszego.
      Witek
    • sneer1976 Re: Kochani... 06.04.07, 12:03
      Ja życzę wszystkim wszystkiego dobrego stosownie do tego złego co uczynili.
      Czyli dużo złego uczynili mało dobrego życzę. I na odwrót. I zawsze nie tylko w
      Święta.
    • 7zahir Re: Kochani... 06.04.07, 13:49
      Podpisuję się pod ciepłymi zyczeniami dla Was
      na tej stronie smile
      www.zosia.piasta.pl
    • roseanne Re: Kochani... 07.04.07, 07:54
      wesolych i pogodnych
      • mammaja Re: Kochani... 07.04.07, 21:52
        Pozwalam sobie dolaczyc do zyczen : pogodnych i wesolych smile
    • jej_maz Re: Kochani... 08.04.07, 04:06
      Wszystkiego nalepszego z okazji. Przy "okazji"; zawsze uwazalem to forum za cos
      absolutnie wyjatkowego i nie jest to zwykly bullshit co najepiej Kamfora
      wiedziec powinna. Dla niej i wszystkich uczesnikow najlepsze zyczenia z okazji
      Wielkiej Nocy.
      • zbigniew31 Re: Kochani... 08.04.07, 11:09
        Wszystkiego najpiękniejszego smile
    • sneer1976 Re: Kochani... 08.04.07, 22:16
      Nie chciałbym być wulgarny ale przepraszam, czy to jest jakieś sranie w banie ?
      Wszyscy wszystkim życzą wszystkiego najlepszego ale czego konkretnie ? A może
      ktoś z forumowiczów pobiera fałszywą rentę, czy jemu również życzycie
      wszystkiego najlepszego w dalszym pobieraniu aby nażarł się waszym kosztem ? A
      może któryś z forumowiczów zakupuje żywcem ślimaki winniczki, czy jemu również
      życzymy owocnych zbiorów ?
      Miłujemy sie .... mimo wszystko
      • scand Re: Kochani... 10.04.07, 11:33
        > Nie chciałbym być wulgarny ale przepraszam ..

"Nie chiałbym", ale jestem ...
        O co w ogóle Tobie chodzi ? Chciałbyś za pomocą życzeń zmieniać świat ?

> czy jemu również życzycie
        > wszystkiego najlepszego ..

Oczywiście smile

• witekjs Takt... 10.04.07, 00:12
    • witekjs Takt... 10.04.07, 00:13
      Takt jest czymś, co staje się widoczne, gdy go nie ma.
      • sneer1976 Re: Takt... 11.04.07, 13:29
        Brak reakcji na zło (tu: hipokryzje) jest przyzwoleniem na to zło.

Jeśli życzysz wszystkiego dobrego np. złodziejowi, to życząc wszystkiego dobrego
        nie złodziejowi jesteś nie szczery.

Zjawisko hipokryzji i ogólnego ogłupienia można było zauważyć szczegolnie kiedy
        zmarł Jan Paweł II.
        • jej_maz Re: 11.04.07, 16:25
          Z pelnym szacunkiem, ale pozwol ze nie zgodze sie z Twoja Sneer interpretacja
          tego "Najlepszego", nota bene ktorym sam lubie obdzielac innych. Nie widze tu
          zadnej hipokryzji; zyczac najlepszego mam na mysli wszystko, co moze wplynac
          pozytywnie na zycie danej osoby. Tym samym, zyczac na przyklad zlodziejowi
          "wszystkiego dobrego, lub najlepszego" nie mam na mysli pomyslnych i obfitych
          kradzierzy, a raczej uswiadomienia szkodliwosci jego postepowania dla innych i
          tym samym dla niego samego, poniewaz zlapany moze skonczyc w wiezieniu - a to
          jest dla niego zle. Jezeli ktos pobiera falszywa rente, to moje zyczenia sa
          raczej dotycza np; znalezienia fascynujacej i dobrze platnej pracy, ktora
          pozwolilaby na zycie bez kombinacji itd. itp.

To przynajmniej ja mam na mysli zyczac pomyslnosci i pozwol ze przesle Ci moje
          zyczenia wszystkigo najepszego zarowno dla Ciebie jak i Twoich najblizszych smile

Mark
          • sneer1976 Re: 11.04.07, 17:43
            I na życzeniach się kończy. Złe uczynki muszą być potępione. Ile wolności tyle
            odpowiedzialności.
            Jest sobie droga. Na krańcach tej drogi widoczne linie . Ktoś wyjdzie za linie -
            ostrzeżenie, wyjdzie drugi raz - klaps, wyjdzie trzeci - więzienie. Możemy
            sobie życzyć żeby ludzie nie wychodzili za linie ale co z tego.
            • jej_maz Re: 11.04.07, 18:12
              Przyznam, ze nie bardzo rozumiem dlaczego uwazasz, ze zle uczynki nie sa
              potepiane? Skad u Ciebie taki pesymizm i brak wiary w czlowieka? Zapewniam Cie,
              ze nie jest az tak zle.

Ciekawym spostrzezeniem jest uwaga "ile wolnosci tyle odpowiedzialnosci" z tym
              ze tutaj dyskusja moze zjechac ze zwyklych zyczen swiatechnych na dewagacje o
              wyzszosci jednego systemu politycznego nad drugim wink
              • zettrzy Re: 12.04.07, 00:41
                echchch...
                a mialo byc o dyngusie i pisankach...
              • sneer1976 Re: 12.04.07, 10:25
                "nie bardzo rozumiem dlaczego uwazasz, ze zle uczynki nie sa
                potepiane?"
                Tak tak. Są potępiane. Ale tylko na chwile albo pozornie.
                Potępiamy piratów na drodze ale dajemy łapówki policjantom kiedy nas zatrzymają.
                Potępiamy łapówki w szpitalach ale nie chcemy żeby coś złego stało się naszym
                bliskim. Potępiamy kradzież ale podziwiamy sąsiada który kupił nowy samochód
                pracując na czarno. W niedziele idziemy do kościoła a w poniedziałek pobieramy
                fałszywą rentę. Leczymy nałogowych palaczy ale potępiamy fakt ze nie ma
                pieniędzy na chemioterapie dla dzieci. ITD....
                Ale.... generalnie to potępiamy złe uczynki .....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka