Dodaj do ulubionych

Buljarica - Czarnogóra

IP: 85.222.87.* 05.12.09, 17:20
Znalazłam fajną kwaterkę w Buljaricy, ok 200 m do morza warunki ok, wyjście na
ogród.Cena pasuje. Czy to dobre miejsce na wypad z dziećmi 4 i 7 lat. Będziemy
samochodem, więc chcemy pojeździć po okolicy również. Decydować się czy nie?
Cenowo taniej wychodzi w Bułgarii, pytaliśmy też tam, ale widokowo wolę
Czarnogórę.
Obserwuj wątek
    • Gość: bywalec Re: Buljarica - Czarnogóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 16:12
      Byłem na plaży w Buljaricy, moim zdaniem jest całkiem OK
      Zależy jak zamierzasz spędzić czas w Czarnogórze. Jeśli głównie na plaży - to
      być moze są ciekawsze miejsca, ale jeśli zamierasz objechać ten piękny kraj a
      plażować w drugiej kolejności to wybór Buljaricy jako bazy moim zdaniem jest
      sensowny
    • Gość: Kir Re: Buljarica - Czarnogóra IP: *.pitow.wroc.pl 08.12.09, 15:15
      Buljarica jest niezła jak na Czarnogórę. Ma stosunkowo długa plaze i czym dalej
      od wejscia-kempingu tym jest czystsza. Sama miejscowosc wybitnie letnia,
      starowki to tam nie ma, jest troche sklepow, bud i straganow. Jak w całej Mn nie
      nalezy zaglądać w krzaki.
      Jako baza do zwiedzania tez jest niezla choć w kierunku na północ sa korki, na
      południe korek tylko w niektórych godzinach w Barze i za Ulcinijem
      Polecam:
      www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=10592&postdays=0&postorder=asc&start=30
      pod koniec jest zdjęcie Buljaricy z okolicznego monastyru a w całej relacji
      kilka miejsc którewarto zwiedzić
      • Gość: Agamamaoli Re: Buljarica - Czarnogóra IP: 85.222.87.* 08.12.09, 20:19
        Mam totalny mętlik w głowie - co robić? Zaczęłam rozglądać się po Chorwacji i
        też pięknie - ok. Żuljany - sama już nie wiem. Jeżeli chodzi o sam apartament
        najładniejszy jest ten w Bujaricy, ale te śmieci mnie lekko odrzucają.
        • Gość: mops Re: Buljarica - Czarnogóra IP: 194.183.57.* 09.12.09, 10:55
          ze śmieciami to nie ma jakiejś przesady i nie traktowałbym tego jako kryterium.
          plaża bujaricy jest duża i dzieciakom pewnie wystarczy;> jako miejsce wypadowe
          też ok.oraz albo czarnogóra albo chorwacja;>
    • agamamaoli Re: Buljarica - Czarnogóra 09.12.09, 13:03
      I ciągle się waham. Bo pierwotnie miała być Czarnogóra. Mam w
      zasadzie nosa do kwater, zawsze wynajmuję przez neta i nigdy nie
      zawiodłam się. Jest coś fajnego w tym domu.
      Poza tym Buljarica już niedługo nie będzie tym samym miejscem.
      Wkrótce rozpocznie się budowa Buljarica Park z polem golfowym,
      hotelami (wieżowce) i przystanią jachtową. Zapewne rok później nie
      będzie czego tam szukać. Znalazłam to info w niecie, napisałam
      nawet do Szwedzkiego inwestora - jeszcze nie zaczęli, mają jakieś
      problemy z formalnościami. Więc jest nadzieja na spokojne wakacje w
      najbliżsyzm sezonie.
      • Gość: bywalec Re: Buljarica - Czarnogóra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.09, 22:50
        to może pojedź i do CRO i do MNE ? O ile masz czas.
        Jak tak zrobiłem w zeszłym roku : tydzień w MNE a potem tydzień na Pejlesacu, po
        drodze z jednego miejsca na drugie można jeszcze zahaczyć o Kotor i Dubrownik.
        choć muszę przyznać że tydzień w MNE to trochę mało żeby na spokojnie zobaczyć
        wszystkie najciekawsze miejsca
      • gringo68 Re: Buljarica - Czarnogóra 10.12.09, 10:46
        jak dla mnie, to w CG bwzkonkurencyjny jest Petrovac i okolice - np.
        zatoka Lucice, fajny też jest Canj, który ma wlasna dluga plażę, ale
        zaraz obok jest rewelacyjna piaszczysta Plaża Królowej, dostępna
        tylko łodzią (z Canj kursują co 15 minut wahadłowe stateczki, płynie
        się 10 minut)

niestety smieci to przypadlośc całej Czarnogory, ale w podanych
        przez mnie miejscahc sa jakby mniej widoczne ;)
      • Gość: Iwona Re: Czarnogóra IP: *.146.31.176.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.12.09, 20:39
        Czarnogóra_smieciogóra, jedzenie w restauracjach/brach/grillach obrzydliwe,
        tłuste, panowie na grilu ta sama reka biora pieniadze co odwracaja mieso na
        grilu - ochyda. Widoki piekne, to prawda, ale wszedzie brudno. Ja z rodzina
        ucieklam po 3 dniach do Chorwacji. Polecam Chorwacje np. Omis.
        • Gość: mazijaro Re: Czarnogóra IP: *.cwd.waw.pl 13.12.09, 14:00
          Właśnie wybieram się do Czarnogóry, a wcześniej kolejne 3 sezony spędziłem w
          Omisiu. Piękne miejsce, ale chciałbym zobaczyć coś nowego. Czy naprawdę
          niewarto? To co polecasz?
          • Gość: Iwona Re: Czarnogóra IP: *.147.128.62.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.12.09, 12:39
            Nie wiem, mozesz sprobowac, my zwiedzilismy całe wybrzeze. Piekny jest Sw.
            Stefan ale drogo, parking przy tym słynnym cypelku 12 euro (wprawdzie za caly
            dzien ale co tam tyle robic) wejscie na wyspe kolejne 6 euro od osoby, Budwa tez
            jest ciekawa, zatoka kotorska (nie plynelismy promem tylko objechalismy ja cala
            samochodem) fajna ale brak plaz, moze jakies pojedyncze skraweczki na jeden
            recznik. Plaze w wiekszosci platne bo z parasolami i nie pozwalaja ci sie tam
            rozlozyc na reczniku. Brudno! Panowie obslugujacy grille (takie szybkie jedzenie
            - bardzo popularne) mieso obracaja rekami (a wczesniej odebrali od ciebie np.
            kase albo wrocil z zaoplecza bo palil papierosa albo byl w wc). Dla nas trzy dni
            (bo tyle spedzilismy w Czarnogórze) bylo wystarczajace aby predko tam nie
            wrocic. A jezeli chodzi o Chorwacje to moze na ktorąś wyspe albo Zadar, Trogi
            jezeli ci sie Omis znudzil.
            • Gość: gość Re: Czarnogóra IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.09, 01:14
              Ot wypowiedź turystki, która niewiele widziała (bo chyba raz była w CG i to aż 3 dni), ale jest "doświadczona" i potrafi "doradzić".
    • Gość: erjk Re: Buljarica - Czarnogóra IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.09, 21:56
      Poczytaliśmy z mężem dotychczasowe odpowiedzi i choć nie byliśmy w Buljaricy
      chcemy zachęcić do odwiedzenia Czarnogóry. Jeżdżąc na wakacje nie rezerwujemy
      wcześniej kwatery. Po prostu dojeżdżamy - oglądamy plażę (okolicę) i jak nam się
      podoba, to szukamy kwatery. W tym roku byliśmy w Czarnogórze na przełomie
      sierpień-wrzesień. Najpierw obejrzeliśmy plażę w Petrovacu. Ładnie, plaża
      kamienista, ale zbyt tłoczno i imprezowo. Pojechaliśmy na północ. Wybór padł na
      Radovići. Plaża idealna dla nas, a właściwie dzieci - piaszczysta i dość daleko
      w morze jet płytko. Można spokojnie puścić dziecko(też mamy dwójkę dzieci - 4 i
      9 lat). A i dorosły sobie trochę dalej popływa.
      Jeździliśmy też po okolicy: Kotor, Budva, Sveti Stefan. Najpierw zwiedzaliśmy
      zabytki - potem na plaże. Tam były plaże kamieniste, ale jakie to są kamyczki!!!
      Ja przywiozłam ich do domu chyba z 15kg. Plaża za Budvą - Becici kiedyś zdobyła
      tytuł najlepszej plaży w Europie. Chociaż dość szybko jest głęboko - to warto
      tam zajrzeć. Co do czystości, to może i mają trochę więcej rozrzuconych śmieci
      po krzakach (w porównaniu do Chorwacji, która jest bardzo czysta), ale tam gdzie
      byliśmy na plażach było czysto. Zresztą nas Plaków stan czystości Czarnogóry
      nie powinien szokować - to byłaby hipokryzja. Ogólnie polecam. Dodam, że byłam
      już kilka razy w Chorwacji (w Omisu też)- jak na razie Czarnogóra na pierwszym
      miejscu. A opinie "cromaniaków" (bardzo niefortunne określenie na forum cro.pl)
      trzeba trochę przemyśleć - wiadomo - każde maniactwo jest niezdrowe.
      • des4 Re: Buljarica - Czarnogóra 14.12.09, 08:21
        czego by nie powiedział, jednak u nas jest znacznie czyściej...
        • Gość: gość Re: Buljarica - Czarnogóra IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.09, 09:48
          > czego by nie powiedział, jednak u nas jest znacznie czyściej...
          Że niby na parkingach przy lesie, gdzie nie ma WC??? albo na polnych drogach i
          przy lasach w wschodniej Polsce, gdzie mieszkam??? Różnica polega na tym, że u
          nas jest o wiele większa przestrzeń aby ten syf ukryć.
          • des4 Re: Buljarica - Czarnogóra 14.12.09, 12:39
            nie tylko o to chodzi, tam praktycznie w każdej dziurze leża smieci,
            a albańskojezyczna cześc kraju to już w ogole masakra...

albo charakteryztyczne zachowania miejscowych na plaży - kosze co
            parę metrow, ale lokalna rodzinka sru wszystko pod siebie - skórki
            po bananach/arbuzach, pety, puszki itd...

Czarnogora jest jednak bardzo biednym krajem i sluzby publiczne są
            skrejnie niedofinansowane, a i tzw. "świadomośc ekologiczna" jednak
            jest u nich tspro do tyłu...

btw też mieszkam we wschodniej Polsce, a konkretnie na Podkarpaciu i
            jakoś coraz ciezej mi znaleśc dzikie wysypiska śmieci, przez
            ostatnich kilka let sporo się pod tym wzgledem poprawiło..
    • Gość: erjk Re: Buljarica - Czarnogóra IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.09, 10:23
      nurkowanie-czarnogora.com.pl/index.html
      Np. tam znajdziesz zdjęcia i informacje, gdzie byliśmy
    • Gość: aga Re: Buljarica - Czarnogóra IP: 85.222.87.* 16.12.09, 20:42
      Dziękuję za wszystkie sugestie. Już zaczęłam przyzwyczajać się, że pojedziemy
      jednak do Chorwacji, wczoraj odwołałam kwaterę w Buljaricy. A dziś zagwostka od
      nowa - gospodarze "przeczuwając że jesteśmy miłą rodziną" chcą nam zrobić
      Christmas promotion i proponują jeszcze tańszą ofertę tj. 800 eur za trzy
      tygodnie, za 4 osoby. I ten dom mnie jednak kusi, jest przede wszystkim ślicznie
      urządzony, z wyjściem do ogrodu, jest internet i air condition. I łamię się
      jednak. Jako opcję druga wybrałam Zuljanę i Peljesac, ale tam za apartament
      wyszłoby 400 eur drożej.
      Oferta bardzo dobra. Odwołując nie pisałam o prawdziwych obawach, czyli
      śmieciach. Trochę mnie zachęcili.
      • Gość: mops Re: Buljarica - Czarnogóra IP: 194.183.57.* 17.12.09, 13:53
        zwolnij miejsce dla kogoś, kto nie nie ma wątpliwości, że tam może być fajnie.
    • Gość: Aga Re: Buljarica - Czarnogóra IP: 85.222.87.* 21.12.09, 15:56
      No to jednak Buljarica - miała być Czarnogóra, to będzie Czarnogóra - chyba nie
      należy zbyt wiele czytać.

Wybraliśmy ten apartament, jeśli ktoś był, może podzieli się wrażeniami. Kontakt
      z właścicielami jest wielce obiecujący.

www.adriatic-home.com/pl/Czarnog%C3%B3ra/Wynajem+na+wakacje/Petrovac/Apartament/8664
      • Gość: Iwona Re: Buljarica - Czarnogóra IP: *.147.128.62.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.12.09, 12:49
        nasz apt na foto tez wygladał ladnie a w rzeczywistosci byl to koszmar z
        pajakami , przeciekajcym dachem (trafilismy akurat na opady) i niesmowitym
        smrodem. Nie był to jednak apt z tego biura wiec moze wam sie uda.
        • Gość: aga Re: Buljarica - Czarnogóra IP: 85.222.87.* 27.12.09, 16:05
          To jest apartament wynajmowany od właściciela, nie z biura, co nie zmienia
          faktu, że można liczyć się z niespodziankami.
          Ale wpłącamy z góry za trzy noce w sumie jedziemy na 19, więc w razie czego
          ewakuacja do Chorwacji lub gdziekolwiek.
          • Gość: magda Re: Buljarica - Czarnogóra IP: *.warszawa.vectranet.pl 12.05.10, 20:42
            A jaka plaża w Buljaricy piaszczysta czy kamienie?
      • Gość: karol Re: Buljarica - Czarnogóra IP: *.plock.mm.pl 16.05.10, 10:41
        ok.
      • lulu57 Re: Buljarica - Czarnogóra 29.06.10, 09:11
        wybieram się jutro dokładnie w to samo miejsce co Ty.W jakim terminie
        jedziesz?Dopiero wczoraj zaczęłam czytać co piszą na forach i jestem lekko
        przerażona.
        • Gość: gość Re: Buljarica - Czarnogóra IP: *.leon.com.pl 25.07.10, 17:30
          Ja rónież wybrałam tę kwaterę, wyjazd planuję na wrzesień, bardzo proszę o podzielenie się wrażeniami - parę razy zdarzyło mi się nadzieć na kwaterę, która w rzeczywistości okazywała się totalnym nieporozumieniem.
          • agamamaoli Re: Buljarica - Czarnogóra 28.07.10, 09:54
            wróciliśmy wczoraj. Założe cyba oddzielny wątek ze wszystkimi info.
            Ale o kwaterze.

Zacznę od właśccieli - przesympatyczni ludzie. Gdy dojechaliśmy
            czekały na nas w apartamencie: owoce, w lodówce piwo, woda, soki.

Apartament był czysty, pościel zmieniana wg naszej decyzji. Jeżeli
            bierzece apartament na parterze ten z tarasem to: jest tam pokój
            dzienny (tam jest klima), i w zasadzie jeszcze jeden pokój tylko
            przedzielony ścianką na dwie części - w jednym z tych pokoi nie
            było okna, za to w ściance działowej na 1/4 wysokości była jakby
            wolna przestrzeń. Umieściliśmy tam dzeci - nie był to jakiś
            problem.
            W apartamencie jest pralka i dwie lodówki. Deska do prasowania,
            żelazko. Kuchenka b. mała, i nie gotowaliśmy tam obiadów - zaraz
            obok jest restauracja i mają tam też dział na wynoś - to dobra
            opcja i niedroga. Ciepłą woda była, prąd też. Dwa razy po parę
            minut dosłownie były wyłączenia.
            Fajny taras obsadzony kiwi - niezłe wrażenie kilogramy kiwi nad
            głową. Samochód stawiasz prawie pod drzwiami aprtamentu - do tarasu
            jest podjazd. Ale sam taras jest śwetny - szczególnie rano - jest
            tam też murowany grill. Nie oczekujcie jakiegoś dużego terenu -
            właściwie tylko ten taras.

Uważam że jak za te pieniądze kwatera jest bdb. Do plaży 5 minut
            spacerem po asfalcie. Codziennie widziałam gościa z miotłą, śmieci
            też wywozilio codziennie.

Plaża - szeroka, drobne kamyki - my sporo jeździliśmy po okolicy,
            więc byliśmy na niej tylko 4 razy. Woda w zasadzie czysta, ale
            zdażało się że prąd przyniósł jakieś śmieci, papierki, jakąś pianę,
            mijało 15 minut i wszystko to odpływało dalej.
            • Gość: Edii Re: Buljarica - Czarnogóra IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 28.07.10, 21:24
              Podaj namiar na tą kwaterkę - niki35_70@tlen.pl
              • lulu57 Re: Buljarica - Czarnogóra 28.07.10, 21:27
                Ja mam zgoła odmienną opinię na temat apartamentów u rodziny Perovic i
                przestrzegam wszystkich chętnych.Po pierwsze apartamentu na pierwszym piętrze
                ,który wynajęłam nie było,gdyż zamieszkiwali w nim tajemniczy Rosjanie, a ja
                przez dwa dni miałam czekać na niego właśnie w aprt. na parterze ,o którym
                piszesz-oczywiście dowiedziałam się o tym na miejscu ,po 2 dniach podróży.Owo
                lokum dla mnie okropne-odpadały klamki w drzwiach,woda w kuchni wylewała się na
                podłogę,kuchenka nie działała a pokój dla dzieci to właściwie przedpokój do
                łazienki-na dodatek bez okna.Dodatkową atrakcją była biegająca po pokoju
                mysz,którą właściciel wyganiał za pomocą przerażonego tak jak ja kota.Ogólnie
                wrażenie okropne-brudna plaża z całonocną dyskoteką ,śmierdzącymi koszami na
                śmieci i szczurem.Po jednej nocy,tracąc zaliczkę, w te pędy wróciliśmy do
                Chorwacji,gdzie spędziliśmy piękne wakacje w cywilizowanych warunkach.
                Serdecznie odradzam.
                • agamamaoli Re: Buljarica - Czarnogóra 29.07.10, 09:09
                  No to rzeczywiście mamy nieco odmienne wrażenie. Po pokoju nic mi
                  nie biegało, kuchenka działała wprawdzie na 4, ale nie
                  potrzebowaliśmy niczego innego, kosze nie śmierdziały, klamki też
                  ok. No nie był to luksus, jaki miałam rok temu na Sardynii, ale za
                  40 eur/dz. uważam że było ok. Minusem jak pisałam był ten pokój dla
                  dzieci, ale do przeżycia - myśmy tam wyłącznie spędzali noce, więc
                  nie narzekam. Aha, i mieliśmy naprawdę udane wakacje.
                  Pozostałe apartamenty jednopokojowe naq parterze były ładnie
                  urządzone, ale rzeczywiście praktycznie bez światła dziennego i
                  sama się dziwiłam kto chciałby tam wynajmować, ale chętni się
                  znaleźli.
                  • agamamaoli Re: Buljarica - Czarnogóra 29.07.10, 12:41
                    lulu teraz zorientowałam się, że byłaś tam tuż przede mną - no to
                    mysz wygoniono skutecznie i już nie wracała.
            • Gość: krakus Re: Buljarica - Czarnogóra IP: *.dynamic.chello.pl 23.06.11, 15:55
              a można namiary na ta kwatere. pzr
    • mamcio0 Re: Buljarica - Czarnogóra 28.07.10, 21:52
      Ja też tak jak lulu57 mam zgoła odmienną opinię na temat apartamentów u rodziny Perovic i też przestrzegam wszystkich chętnych.

Niestety dojechałem do Państwa Perovic i nic się nie zgadzało z ustaleń które dokonałem przez sieć. Dobrze że w ogóle był jakiś apartament. Część wynajętych prze zemnie apartamentów w ogóle nie była dostępna a apartament o którym rozmawiałem z właścicielami w mailach okazał się na miejscu innym apartamentem bez okna i po prostu ciemną i brudną piwnicą w ich budynku. Ucieczka nastąpiła następnego dnia gdyż w takich warunkach to nawet zwierzęta by nie chciały mieszkać (podejrzewam że przede mną tam właśnie mieszkały zwierzęta w tej piwnicy gdzie mnie z rodziną chciano umieścić).

A plaża okropna, hałas, huk i brudno zwłaszcza w miejscu gdzie leży camping na samej plaży a wieczorami taka "socjalistyczna" dyskoteka z muzyką "serbskiego disco" i naszym dawnym Akowcem od zabawy.

NIE POLECAM ani apartamentów u Państwa Perovic ani plaży choć nie jeden portal mówi że to jedna z najpiękniejszych plaż Czarnogóry. Nie wierzcie w to!!!!!!!!!!!!!
      Jedyna plaża i normalne (czytaj chorwackie) warunki życia to w Świętym Stefanie i to na plaży koło Hotelu. Tam polecam cisza spokój, czysto i super prysznice!!!
      Pozdrawiam mamcio

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka