Gość: Joanna IP: *.centertel.pl 12.01.10, 19:16 Jadę w styczniu na dwa tygodnie do Chorwacji w okolice Splitu. Nie wiem jakie zabrać ze sobą ubrania. Kozaki czy półbuty ? kurtkę ciepłą czy raczej dosyć cienką ? Jak Chorwacie chodzą ubrani ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trypel Re: Ubrania w Chorwacji 12.01.10, 19:22 interesuje Cie jak oni chodza ubrani czy jak Ci bedzie ciepło? :) dzisiaj w Zagrzebiu jest +2 i zbiera sie na snieg. Dokładnie jak w Warszawie :) w Splicie jest pewnie pare stopni cieplej ale za to ciągnie od morza :) śniegu tam pewnie nie zobaczysz ale za to przy takiej wilgoci jak jest w zimie musisz być ubrana ciepło i przygotowana na deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Ubrania w Chorwacji IP: *.centertel.pl 12.01.10, 19:57 Interesuje mnie i jak mi będzie ciepło i jak oni chodzą ubrani. Prognozowana tempetatura to 9 - 12 stopni Celsjusza, dwa dni temu było tam 16 stopni i deszcz. Nie wiem więc, jakie zabrać ze sobą ubrania. Oni chodzą teraz w kozakach i ciepłych kurtkach ? Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Ubrania w Chorwacji 12.01.10, 21:35 oni chodzą dokładnie tak jak my w listopadzie :) czyli nie liczą na śnieg ale widzą że pizdzi jak cholera. jak bedzie ciepło? moze być 3 a moze być 10. Moze wyjdzie słońce i rozpniesz kurtkę. Ale przydac to sie przyda. Raz zrobiłem błąd i poleciałem do Czarnogóry w pazdzierniku w samym garniturze, bo przecież to na południu. Miałem pecha i po powrocie tydzień spędziłem w łózku :) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Ubrania w Chorwacji 12.01.10, 21:45 Na pewno nie zabieraj nart.Ostatni raz 25 cm śniegu (co pozwoliło na użycie biegówek) spadło w 1979,w tym wieku góra po 5 cm na m kw. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Ubrania w Chorwacji 12.01.10, 22:02 Włącz sobie podgląd(w dzień,bo teraz mało co widać) zobaczysz jak chodzą ubrane splitanki ;) www.visitsplit.com/webcam.html Odpowiedz Link Zgłoś