Dodaj do ulubionych

Chorwacja - poradźcie...

IP: *.makolab.pl / *.proxy.makolab.pl 13.02.04, 09:01
Witam,
chciałbym wybrać sie latem do Chorwacji autem (nigdy nie bylem)i żalezy mi na
prawdziwym odpoczynku bez dyskotek i.t.p. Proszę o radę jeśli chodzi o wybór
miejsca.Dziekuję z góry i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: bah7 Re: Chorwacja - poradźcie... IP: 195.117.159.* 13.02.04, 10:07
      Przejrzyj to Forum (choćby ostatnie posty)...

I zapewne dojdziesz do wniosku, że to na Peljeśacu będziesz najbliżej Natury :D

www.inet.hr/~zcvitano/Peljesac/Eng/indexe.htm

bah7
      • Gość: misia Re: Chorwacja - poradźcie... IP: *.zmarciniak.pl / *.zmarciniak.pl 13.02.04, 10:53
        Zapomnij o wyspie Krk - to jedna wielka autostrada, a maleńka wioska rybacka
        Njivice (taką formę zachęty przekazał mi jedem Chorwat)okazała się
        wybetonowanym hotelowiskiem. Jest tam jednak mnóstwo turystów, tak więc, co kto
        lubi.
        Im bardziej w stronę Dubrownika tym ciekawiej i spokojniej. Dubrownik pomimo
        tłumów jest przepiękny (koniecznie trzeba być tam nocą)i w moim rankingu
        miejsc, które trzeba zobaczyć znajduje b. wysoką lokatę.
        Przejrzyj zapisy na tym formu z zeszłego roku (tak mniej więcej o tej porze),
        kup dobrą mapę i planuj wakacje. Pozdr. misia
        • Gość: Turysta Re: Chorwacja - poradźcie... IP: *.makolab.pl / *.proxy.makolab.pl 13.02.04, 12:31
          Bah7 i Misia :dziekuje za rady,na pewno z nich skorzystam.Rzeczywiście
          chciałbym zapomnieć o autostradach i ludzkich mrowiskach nad
          morzem.Pozdrawiam.Pa....
    • jita Re: Chorwacja - poradźcie... 13.02.04, 12:53
      Spróbuj zajrzeć na:

nasze-podroze.republika.pl/

• Gość: misia Re: Chorwacja - poradźcie... IP: *.zmarciniak.pl / 195.205.249.* 13.02.04, 13:23
        Polecam ww. stronkę nasze-podróże, bardzo mi się spodobał opis wyprawy
        Portugalia-Hiszpania, nie ukrywam, że w dużej części nasza tegoroczna wyprawa
        wakacyjna będzie przebiegała wskazaną hiszpańską trasą, niestety Portugalię,
        dla dłuższego pobytu w Andaluzji, chcę zostawić na 'inny raz', choć jeszcze do
        końca nie wiadomo. I ten chorwacki opis coś mi przypomina..., czyżby w
        przyszłym roku fiordy norweskie? (miały być w tym, ale tam trochę zimna woda do
        nurkowania - jednak kusi dalej)
      • ala666 Re: Chorwacja - poradźcie... 20.02.04, 12:46
        Super strona, wtym roku i też w czerwcu jadę pierwszy raz do Chorwacji i
        wszystkie wskazówki są dla mnie bardzo cenne z tych ze strony nasze-podróze
        będę napewno często korzystać.
        • jita Re: nasze podróże 23.02.04, 14:53
          Cieszę się, że strona się podoba i spełnia należycie swoje zadanie informując
          przyszłych podróżnych. Trzeba jednak z rezerwą podejść do cen, w szczególności
          chorwackich - ceny noclegów rosną w Chorwacji z roku na rok.
    • Gość: Janek Re: Chorwacja - poradźcie... IP: *.globalnet.hr 13.02.04, 14:57
      Napewno dobry warunky + super niska cena
      www.croholiday.net/pl/elez
      Wiecej oferty: wwww.croholiday.net lub www.chorwacja-noclegi.pl
      • aguszak Re: Chorwacja - poradźcie... 20.02.04, 10:13
        Gość portalu: Janek napisał(a):

> Napewno dobry warunky + super niska cena
        > www.croholiday.net/pl/elez
        > Wiecej oferty: wwww.croholiday.net lub www.chorwacja-noclegi.pl

Chyba żartujesz??
        41 eurosów za pokój czteroosobowy? Zejdź z ceny, to pogadamy ;)
        Pozdrowienia :)
      • hepik1 Re: Chorwacja - poradźcie... 03.03.04, 10:24
        wwww.croholiday.net
        • hepik1 Re: Chorwacja - poradźcie... 03.03.04, 10:25
          www.croholiday.net/pl
    • Gość: czeekoladka Re: Chorwacja - poradźcie... IP: *.visp.energis.pl 21.02.04, 17:41
      Polecam Chorwację, byłam w to lato właśnie tak prywatnie samochodem bez
      rzadnych biur. Jeśli marzysz o prawdziwym spokoju to polecam okolice
      Dubrownika, gdzie panuje miła atmosfera bez zbędnego hałasu.Ja osobiście jestem
      oczarowana urokiem Croatii jest WSPANIAŁA!! Naprawdę warto.
      Pozdrawiam i miłego urlopu życzę.
    • Gość: kasia Re: Chorwacja - poradźcie... IP: 195.205.241.* 23.02.04, 17:17
      Chorwacji smak poznasz na pewno jeśli wybierzesz się na południe, na
      najpiekniejsza rivierę w Europie - Makarska . Polecam bardzo dobre biuro Sumada
      Travel.
      • Gość: Kir Re: Chorwacja - poradźcie... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.02.04, 19:34
        Czegoś tu nie rozumiem w wątku
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=201&w=10951330
        pytasz o opinie o tym biurze. Coś mi się czuje że uprawiasz jakąś krypto
        reklamę i to brzydkimi metodami. A fe...
        Nie prościej napisać: jest takie biuro a takie daje takie możliwości ...
        zamiast wpuszczac ludzi w maliny
        fe
    • Gość: ruda Re: Chorwacja - poradźcie... IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 23.02.04, 20:30
      tylko wyspa Korcula - miejscowos Brna lub inna mala .. w brnie bylam - 2
      sklepy, jedna pizzeria, pun, restauraja i "sklep" z rakija!! po sezonie (ja
      bylam we wrzesniu) poprotu bomba, cisza spokoj i pieknie!!!! polecam:)
    • Gość: Lonio Re: Chorwacja - poradźcie... IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.02.04, 12:03
      podaj e-mail, wyślę Ci super namiar.
      kliper@idea.net.pl
    • Gość: kiki Re: Chorwacja - poradźcie... IP: *.katowice.pl 24.02.04, 13:07
      Polecam Marinę:

najev.w.interia.pl/
      Właścicielka Polka mail : n-ajev@st.htnet.hr
    • Gość: Marek Re: Chorwacja - poradźcie... IP: *.globalnet.hr 29.02.04, 13:05
      Polecam środkowu dalmacju
      zobacz: www.croholiday.net/pl

jest dużi wybór kwater prywatnych
      • Gość: deo Re: Chorwacja - poradźcie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.04, 16:42
        Autostrad to tam nie ma tzn na wybrzeżu - a droga od Rijeki do Dubrownika jest
        wąska i bardzo kręta i nie da sie jechać za szybko a poza tym często stoi
        policja i łapie !!!!UWAGA !!!!
        Na trasie jest pełno wiosek nad morzem i możesz wynająć pokój tam gdzie ci się
        spodoba - nie ma problemu ze znalezieniem lokum tylko kwestia ceny.
        Rzeczywiście im dalej na południe tym chyba ładniej np. ok Splitu Riwiera
        Makarska czy ok Dubrownika . ale uwaga wcale nie jest tanio a raczej drożej
        niz w Polsce.
        Można zatrzymac sie w np. dwóch miejscach na tydzień i to chyba bedzie
        najlepiej Ja byłem 2 lata temu i tak zjechałem całą Chorwacje ceny chyba ok.
        40 -50 Euro za dzien za 4 osobowy apartament / chyba bo to bylo 2 lata
        temu ?/.tam wszędzie są apartamenty z pokojem do spania kuchnią ,lodówką
        Jechałem w ciemno bez pośrednictwa biura podróży i polecam ten wyjazd.
        Mimo wszystko Chorwacja jest piekna i warto ją zobaczyć choć ja wolę wybrzeże
        włoskie bo tam jest piasek i nie ma jeżowcow ale to kwestia gustu
    • martabod Re: Chorwacja - poradźcie... 04.03.04, 14:53
      witaj
      ja byłam samochodem na wycieczce w Chorwacji 2 lata temu, było super, najlepiej
      jechać w ciemno bez rezerwacji, tam pokój lub apartament mozna znaleźć bez
      problemu, wszędzie na domach są tabliczki inform. o pokoju do wynajecia, my
      bylismy w miejscowości Crikvienica, jakieś 30 km od wyspy Krk, wzdłuż wybrzeża,
      piękne miasteczko cudowna piaszczysta plaża (płatna niestety) ale ponoć
      najlepsza w Chorwacji bo piasek był specjalnie nanoszony także nie ma potrzeby
      noszenia klapek, w innych miejscach bez nich ani rusz, super jedzenie, piękne
      widoki, naprawdę warto, zwłaszcza że to jest bardziej na pólnocy kraju zatem
      oszczędza się sporo czasu i paliwa bo do np Splitu jest jeszcze kawał drogi no
      i oczywiście stamtąd jest już całkiem blisko do Wenecji, dokładnie ile km to
      nie podam ale sprawdz na mapie max 200 km, zatem też można pojechać zwłaszcza
      jak jedzie się samochodem
    • Gość: piotr Re: Chorwacja - poradźcie... IP: 195.205.249.* 05.03.04, 13:25
      Byłem w lipcu samochodem na wyspie Brac hotel Bonaca. Było wspaniale. Polecam
      jazdę samochodem. Zwiedziłem Split, Dubrownik, całą wyspę Brac i Plitvickie.
      Pogoda wspaniała. Widoki cudne. Polecam.
    • Gość: ben.omi Re: Chorwacja - poradźcie... IP: 195.136.254.* 06.03.04, 05:34
      Początkiem wrzesnia byłem na Makarskiej Riwierze w miejscowości Baśka Voda.Mała
      miejscowość z małym portem, blisko do Makarskiej ok.7 km a stamtąd na wyspy.
      Wejdż na stronę www.baskavoda.hr. tam są zdjęcia - oddają to co jak tam jest.
      Było super byłem samochodem w ciemno.Pozdrawiam.
      • Gość: deo Re: Chorwacja - poradźcie... IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 06.03.04, 13:57
        Zwiedzać Chorwację samochodem to rzeczywiście najlepiej w ciemno zawsze coś
        znajdziesz a jak będziesz mial z grubsza namiary to tylko realizowac plan. Ale
        chciałbym przypomnieć że na trasie dojazdowej akurat w Słowenii są jaskinie w
        Postojnej , które koniecznie trzeba zobaczyć Tam też można zanocować by potem
        mieć cały dzień na jazdę w Chorwacji .
        pzdr.
        • martinka26 Re: Chorwacja - poradźcie... 06.03.04, 18:28
          Ja polecam miejscowość Prigradica na Korćuli
    • Gość: marek Re: Chorwacja - poradźcie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.04, 17:21
      jeśli chcesz odpocząć to musisz pojechac na płd chorwacji do jakiegos
      niewielkiego miasteczka jedynie tam jest spokojnie i cicho
    • jadran tylko Vis:) 29.03.04, 16:35
      Jeżeli chcesz naprawdę odpocząć z daleka od gwaru i dyskotek polecam Ci wype
      Vis znam całkiem fajne i tanie apartamenty położone 20 metrów od morza. Nie
      płacisz pośrednikom, rezerwujesz i jedziesz. Na wyspie co ciekawe znajdują się
      cztery romantyczne zatoczki z piaszczystymi plażami (rzadkość w
      Chorwacji...polecam jeśli nie lubisz leżeć na rozgrzanym betonie albo
      kamieniach...)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka