09.10.2001m 24.06.10, 21:52 Lada moment wyruszam tam z moją rodzinką - możecie podpowiedzieć coś na temat plaż, marketów. Informacje ze stron internetowych znam, tu raczej chodzi o informacje od kogoś kto był w tej miejscowości. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
09.10.2001m Re: Slatine na w. Ciovo 24.06.10, 21:59 I jeszcze dopytam czy jest połączenie "wodne" z Trogirem, Splitem ze Slatine. Gdzieś czytałam o takich możliwościach - ale nie udało mi się tego zgłębić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg88 Re: Slatine na w. Ciovo IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.10, 09:00 Byłam tam. Sklepy są też na miejscu, na wyspie tuż za mostem są sklepy spożywcze i w samym Trogirze. Połączenie wodne jest w Slatine ze Splitem - małe stateczki- tak więc do Splitu stateczkiem i powrót tak samo. Piękne są tam klifi - chyba na końcu wyspy - warto tam podjechać i potem podejść - widoki ekstra!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Kubicki Re: Slatine na w. Ciovo IP: *.adsl.net.t-com.hr 25.06.10, 09:24 Slatine jest bardzo długie i zależy gdzie będziesz. Możesz mieć do sklepu 200m albo 1,5km. Plaże są fajne, część jest przygotowanych pod turystów: łagodne zejście, knajpki itp, ale jest także dużo dzikich. Wspomniane klify na końcu wyspy to miejsce zwane Prizidnica: super przejrzysta woda, super widoki i możliwość poskakania do wody.Jeżeli chodzi o statek to w ciągu doby pływa 4-5 razy na relacji Trogir-Slatina-Split i z powrotem, odpływa z centrum Slatine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg88 Re: Slatine na w. Ciovo IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.06.10, 10:52 Bardzo miło wspominam pobyt w Slatine,Pan Łukasz zapewne też więc życzymy dużo wspaniałych wrażeń i miłego wypoczynku!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Info Re: Slatine na w. Ciovo IP: *.adsl.net.t-com.hr 25.06.10, 17:50 Polecam Center mista Slatine a max 1 km od centra info@apartments-Trogir.com Odpowiedz Link Zgłoś
aina40 Re: Slatine na w. Ciovo 26.06.10, 08:19 Byłem w ubiegłym roku. Mieścina taka sobie, a reszta zależy od lokalizacji kwatery. Slatine jest mocno rozciągnięte i w zasadzie wszędzie daleko. Największy mankament, to brak chodnika przy ulicy, a ruch samochodowo - moplikowy spory, spacery nie należą do przyjemnych. Plaża - w centrum wysypana żwirkiem ale zatłoczona, reszta nabrzeża w sporej części urwiska skalne z gdzieniegdzie wylanymi betonowymi podestami, ale jest też trochę naturalnych przyjemnych żwirkowych zatoczek - to też zależy od miejsca zamieszkania - możesz mieć do fajnego miejsca przy morzu przez ulicę, a możesz i kawał drogi. Gastronomia mniej niż skromna, sklepy - niewiele ale wszystko w nich jest, a ceny odrobinkę wyższe od naszych. Stateczi pływają pomiedzy Trogirem, a Splitem przez Slatine. Polecam takową wycieczkę to Splitu. Do Trogiru natomiast lepiej samochodem (parkujesz bezpłatnie przed mostem), lub autobusem. Innych rozrywek brak. Fajnie jest tam pojechać w kilka rodzin. Pojedyńcza rodzina z dodatkowo aktywnymi pociechami może mieć problemy z zagospodarowaniem wolnego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś