IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.10, 09:38
Witam. Byłam na Istrii w Rovinji. Wróciłam w sobotę, było super!!!
A z cenami nie tak żle. Pogoda miodzio, atmosfera tego magicznego miasteczka -
fantastyczna!!!
Obserwuj wątek
    • lesio5 Re: Istria 19.07.10, 11:05
      Dziękujemy za szalenie treściwie merytoryczną relację.
      • Gość: mwg88 Re: Istria IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.10, 12:12
        Ta szalenie merytoryczna relacja z pobytu na Istrze jest odzwierciedleniem
        naszego miłego wypoczynku i żeby mnie żle nie zrozumiano - nie narzekałam na
        ceny, bo tak żle nie było.... u nas nad morzem... też nie jest aż tak
        atrakcyjnie cenowo!!!! Więc pobyt super, mili ludzie, przestępne ceny a woda i
        atrakcje mówią za siebie!!!
        Na drugi rok znów Chorwacja i będzie to już mój chyba ósmy wyjazd.
    • Gość: broke43 Re: Istria IP: *.radom.pilicka.pl 19.07.10, 12:37
      Meg, a czy mogłabyś rozszerzyć wypowiedź?
      Słyszałem, że Istria generalnie jest b. urokliwa /małe miasteczka z wąskimi
      uliczkami i fajne knajpki/.
      A jak wygląda w Rovinj życie nocne /dla osób lubiących potańczyć/?
      Czy masz info nt. promów do Wenecji?
      Wybrzeże pewnie albo kamieniste plaże albo urwiska skalne.
      Jak trasa?
      Może jakiś namiar na apartmany?
      pozdr
      • Gość: Meg88 Re: Istria IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.10, 13:43
        Istrai jak najbardziej urokliwa choć tęsknie za Dalmacją, Rovinji to takie
        chorwackie Sant Trope, wąskie uliczki,masa sklepików z pamiątkami i fajne
        knajpki,co krok to knajpki nawet w takich uliczkach, że człowiekowi nie
        przyjdzie do głowy. O nocnym życiu dużo nie powiem, bowiem nie hulałam ( tak
        jakos wyszło),są biura podróży, które oferują rejsy do Wenecji (chyba ok. 400
        kun) Ja nie korzystałam bowiem byłam w Wenecji rok temu, a plaże są kamieniste
        choć są też drobny kamyczek na którym leżałam, zero jeżowców - nie to co na
        dole w Dalmacji, ja jechałam z Lubina trasą: Lubawka-Jicin-
        Ihlawa-Znojmo-Wiedeń-Maribor(piękny objazd przez
        miasto)-Lubljana-Rupa-Rijeka-Pazin i Rowinij- trasa super.Pozdrawiam!!!
        • Gość: a Re: Istria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 15:10
          Witam , marzy mi się od kilku miesięcy Istra . Czy możesz polecić jakiś nocleg? Urlop mam pod koniec sierpnia i zaczynam odliczać dni.
          • Gość: meg88 Re: Istria IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.10, 18:54
            Witam z czystym sumieniem mogę polecić apartament z którego korzystałam:
            tj.www.bos-ko.com/homePOLJ.htm
            Jak będą problemy to sie odezwę!!
        • zawszeartur.n Re: Istria 19.07.10, 22:08
          Witam.
          Czy przejazd przez Maribor nie jest problemem? Czy może lepiej
          pojechać obwodnicą?
          • Gość: meg88 Re: Istria IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.10, 08:47
            Maribor ma piekną obwodnicę i miasto zostawia się bokiem. Super jazda!!!
    • walhalla7 Re: Istria 21.07.10, 10:03
      Piękny półwysep o kształcie serca :)
      Polecam zwiedzenie archipelagu wysp Brijuni, a takze Rovinj, jednego z
      najciekawszych miasteczek Istrii.
      Interesujace zabytki można znalezc tez w Porecu.
    • agnes128 Re: Istria 24.08.10, 19:15
      Cześć Mam pytanie czy miasto Rovinj nie jest za duże na wypoczynek,bo wszyscy
      mi odradzają więc nie wiem czy warto jechać . Zdanie widzę że masz wyrobione bo
      kilka razy bywałaś w Chorwacji. Czy jesteś z Lubina koło Legnicy to ja też. Jadę
      pierwszy raz i mam mętlik w głowie.
      • Gość: meg88 Re: Istria IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.10, 13:40
        Hej witam, Ja jestem z Lubina. Czy duże na wypoczynek??? Chyba nie., bowiem w
        samym miasteczku nie mieszkaliśmy. Kwaterę mieliśmy chyba ok. 4 km do centrum,
        samochodem podjeżdżaliśmy pod hotel ( jeżeli to ważne to nazwę podam go innym
        razem, tam zostawialiśmy samochód i do miasta tuż tuż piechotką. Zaden
        problem!!! Za nasza kwatera w miarę blisko plaży, szło się troszkę drogą w
        trawce, potem laskiem sosnowym i już plaża. Do miasta raz wybrałyśmy się
        piechotką ale trochę ciężko już było wracać. Ja osobiście polecam Rovinj,
        spędziłam tam piękne chwile i żadnych problemów. Jeżeli jeszcze coś będzieśz
        chciała się dowiedzieć - odpowiem!!! Mój mail: malgosia197@wp.pl Pozdrawiam
        • Gość: meg88 Re: Istria IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.10, 14:01
          Hej!! Ten hotel to hotel Park, na parkingu zostawialiśmy auto i praktycznie
          małym spacerkiem szło się do centrum. Rovinj polecam, było pieknie i nawet
          udało nam się zobaczyć delfiny, a jakie piekne zachody słońca!!! a jakie
          wycieczki stateczkiem do kanału Limskiego, a wycieczka samochodem do Poreca,
          Puli itp..... Spokojnie polecam:)
          • agnes128 Re: Istria 27.08.10, 19:12
            Dzięki za odpowiedz. Czasu coraz mniej bo wyjazd 30 sierpnia wiec trzeba się
            pakować. A ile płaciłaś za apartament? . Chyba się zdecyduje na wyjazd do Rovinj
            dziękuje za informacje i serdecznie cię pozdrawiam. pa lubinianko!!!
            • Gość: moomoo Re: Istria IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.10, 10:21
              A czy mogę spytać jaki był kurs kuniaków w stosunku do euro i
              złotówek? A może lepiej brać pieniadze z bankomatu?
              • Gość: meg88 Re: Istria IP: 78.8.181.* 29.08.10, 20:23
                Witam. Ja zawsze biorę euro i je na miejscu wymieniam. Bardzo dobry był kurs w
                Poreću bowiem za 100 euro miałam chyba 714 kun,widziałam też ( chyba w Rovnij)
                było poniżej 700 kun. Zyczę powodzenia!!!
            • Gość: meg88 Re: Istria IP: 78.8.181.* 29.08.10, 20:26
              Witam, za apartament na 4 osoby wraz z klimatyzacją - 60 euro, to uważam tanio
              jak na Rovnij - Jadę z Tobą - było bardzo fajnie!!! Już tęsknię - pozdrów ode
              mnie Chorwację:):):)
              • Gość: Goska Re: Istria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.10, 11:28
                Meg-jak długo jechaliście z Istrii do Lubina?
                • Gość: meg88 Re: Istria IP: 78.8.79.* 02.09.10, 18:12
                  Witam. Wyjechalismy z Rovnji o ok. godziny 12 w południe w sobotę a w Lubinie
                  byliśmy o 6 rano w niedzielę - tylko zaznaczam - nie jechaliśmy na wariata i z
                  przystankami. Choć po urlopie ale do domu chcieliśmy wrócić cało i zdrowo - a
                  wariatów na drogach nie brakuje!!!!. Przystanki były różne , jedne krótkie -
                  drugie dłusze jak np w Znojmie. A poza tym podróż ok. W tamtą stronę granicę
                  chorwacką przekraczaliśmy w Rupa a z powrotem Koper , jednak polecam na Rupę
                  bowiem na Koper był duży ruch - dużo Włochów. Pozdrawiam!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka