Gość: meg88 IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.10, 09:38 Witam. Byłam na Istrii w Rovinji. Wróciłam w sobotę, było super!!! A z cenami nie tak żle. Pogoda miodzio, atmosfera tego magicznego miasteczka - fantastyczna!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lesio5 Re: Istria 19.07.10, 11:05 Dziękujemy za szalenie treściwie merytoryczną relację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mwg88 Re: Istria IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.10, 12:12 Ta szalenie merytoryczna relacja z pobytu na Istrze jest odzwierciedleniem naszego miłego wypoczynku i żeby mnie żle nie zrozumiano - nie narzekałam na ceny, bo tak żle nie było.... u nas nad morzem... też nie jest aż tak atrakcyjnie cenowo!!!! Więc pobyt super, mili ludzie, przestępne ceny a woda i atrakcje mówią za siebie!!! Na drugi rok znów Chorwacja i będzie to już mój chyba ósmy wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broke43 Re: Istria IP: *.radom.pilicka.pl 19.07.10, 12:37 Meg, a czy mogłabyś rozszerzyć wypowiedź? Słyszałem, że Istria generalnie jest b. urokliwa /małe miasteczka z wąskimi uliczkami i fajne knajpki/. A jak wygląda w Rovinj życie nocne /dla osób lubiących potańczyć/? Czy masz info nt. promów do Wenecji? Wybrzeże pewnie albo kamieniste plaże albo urwiska skalne. Jak trasa? Może jakiś namiar na apartmany? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg88 Re: Istria IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.10, 13:43 Istrai jak najbardziej urokliwa choć tęsknie za Dalmacją, Rovinji to takie chorwackie Sant Trope, wąskie uliczki,masa sklepików z pamiątkami i fajne knajpki,co krok to knajpki nawet w takich uliczkach, że człowiekowi nie przyjdzie do głowy. O nocnym życiu dużo nie powiem, bowiem nie hulałam ( tak jakos wyszło),są biura podróży, które oferują rejsy do Wenecji (chyba ok. 400 kun) Ja nie korzystałam bowiem byłam w Wenecji rok temu, a plaże są kamieniste choć są też drobny kamyczek na którym leżałam, zero jeżowców - nie to co na dole w Dalmacji, ja jechałam z Lubina trasą: Lubawka-Jicin- Ihlawa-Znojmo-Wiedeń-Maribor(piękny objazd przez miasto)-Lubljana-Rupa-Rijeka-Pazin i Rowinij- trasa super.Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Istria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 15:10 Witam , marzy mi się od kilku miesięcy Istra . Czy możesz polecić jakiś nocleg? Urlop mam pod koniec sierpnia i zaczynam odliczać dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg88 Re: Istria IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.10, 18:54 Witam z czystym sumieniem mogę polecić apartament z którego korzystałam: tj.www.bos-ko.com/homePOLJ.htm Jak będą problemy to sie odezwę!! Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeartur.n Re: Istria 19.07.10, 22:08 Witam. Czy przejazd przez Maribor nie jest problemem? Czy może lepiej pojechać obwodnicą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg88 Re: Istria IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.10, 08:47 Maribor ma piekną obwodnicę i miasto zostawia się bokiem. Super jazda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
walhalla7 Re: Istria 21.07.10, 10:03 Piękny półwysep o kształcie serca :) Polecam zwiedzenie archipelagu wysp Brijuni, a takze Rovinj, jednego z najciekawszych miasteczek Istrii. Interesujace zabytki można znalezc tez w Porecu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes128 Re: Istria 24.08.10, 19:15 Cześć Mam pytanie czy miasto Rovinj nie jest za duże na wypoczynek,bo wszyscy mi odradzają więc nie wiem czy warto jechać . Zdanie widzę że masz wyrobione bo kilka razy bywałaś w Chorwacji. Czy jesteś z Lubina koło Legnicy to ja też. Jadę pierwszy raz i mam mętlik w głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg88 Re: Istria IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.10, 13:40 Hej witam, Ja jestem z Lubina. Czy duże na wypoczynek??? Chyba nie., bowiem w samym miasteczku nie mieszkaliśmy. Kwaterę mieliśmy chyba ok. 4 km do centrum, samochodem podjeżdżaliśmy pod hotel ( jeżeli to ważne to nazwę podam go innym razem, tam zostawialiśmy samochód i do miasta tuż tuż piechotką. Zaden problem!!! Za nasza kwatera w miarę blisko plaży, szło się troszkę drogą w trawce, potem laskiem sosnowym i już plaża. Do miasta raz wybrałyśmy się piechotką ale trochę ciężko już było wracać. Ja osobiście polecam Rovinj, spędziłam tam piękne chwile i żadnych problemów. Jeżeli jeszcze coś będzieśz chciała się dowiedzieć - odpowiem!!! Mój mail: malgosia197@wp.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg88 Re: Istria IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.08.10, 14:01 Hej!! Ten hotel to hotel Park, na parkingu zostawialiśmy auto i praktycznie małym spacerkiem szło się do centrum. Rovinj polecam, było pieknie i nawet udało nam się zobaczyć delfiny, a jakie piekne zachody słońca!!! a jakie wycieczki stateczkiem do kanału Limskiego, a wycieczka samochodem do Poreca, Puli itp..... Spokojnie polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes128 Re: Istria 27.08.10, 19:12 Dzięki za odpowiedz. Czasu coraz mniej bo wyjazd 30 sierpnia wiec trzeba się pakować. A ile płaciłaś za apartament? . Chyba się zdecyduje na wyjazd do Rovinj dziękuje za informacje i serdecznie cię pozdrawiam. pa lubinianko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moomoo Re: Istria IP: *.stk.vectranet.pl 29.08.10, 10:21 A czy mogę spytać jaki był kurs kuniaków w stosunku do euro i złotówek? A może lepiej brać pieniadze z bankomatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg88 Re: Istria IP: 78.8.181.* 29.08.10, 20:23 Witam. Ja zawsze biorę euro i je na miejscu wymieniam. Bardzo dobry był kurs w Poreću bowiem za 100 euro miałam chyba 714 kun,widziałam też ( chyba w Rovnij) było poniżej 700 kun. Zyczę powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg88 Re: Istria IP: 78.8.181.* 29.08.10, 20:26 Witam, za apartament na 4 osoby wraz z klimatyzacją - 60 euro, to uważam tanio jak na Rovnij - Jadę z Tobą - było bardzo fajnie!!! Już tęsknię - pozdrów ode mnie Chorwację:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goska Re: Istria IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.10, 11:28 Meg-jak długo jechaliście z Istrii do Lubina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg88 Re: Istria IP: 78.8.79.* 02.09.10, 18:12 Witam. Wyjechalismy z Rovnji o ok. godziny 12 w południe w sobotę a w Lubinie byliśmy o 6 rano w niedzielę - tylko zaznaczam - nie jechaliśmy na wariata i z przystankami. Choć po urlopie ale do domu chcieliśmy wrócić cało i zdrowo - a wariatów na drogach nie brakuje!!!!. Przystanki były różne , jedne krótkie - drugie dłusze jak np w Znojmie. A poza tym podróż ok. W tamtą stronę granicę chorwacką przekraczaliśmy w Rupa a z powrotem Koper , jednak polecam na Rupę bowiem na Koper był duży ruch - dużo Włochów. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś