Dodaj do ulubionych

Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym morzem

IP: 195.177.64.* 31.08.10, 16:46
Szanowni Forumowicze! Uprzejmie proszę o pomoc ! 06.09 zamierzam
odpalić awtomobila i udać się moją ukochaną żoną na 8-9 dniowy
wypoczynek do Chorwacji. Zamierzam zabrać WSZYSTKO ze sobą. Nie
interesują mnie dyskoteki,restauracje,sklepy. Szukumy ciszy,spokoju
z dala od rozwrzeszczanej gawiedzi obojętnie jakiej nacji. Marzy nam
się apartament nad samym brzegiem,byle by miał prąd,lodówkę i wodę.
Zamierzam również trochę powędkować. B.proszę o pomoc w znalezieniu
takiego miejsca. ! Dozgonna wdzęczność gwarantowana !
Obserwuj wątek
    • Gość: guma64 Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: 195.177.64.* 31.08.10, 17:35
      Bracia Wędkarze ! Zlitujcie się i podajcie jakieś fajne namiary.
      • Gość: Wiesiek Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: 109.228.100.* 31.08.10, 17:49
        Spokojnie kolego, ludzie na tym forum czekają niekiedy kilka dni na odpowiedź, a Ty chciałbys w ciągu godziny?

ps. jeśli będziesz podbijał temat bez sensu, moderator raz dwa go usunie;)
    • guma64 Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo 31.08.10, 21:34
      Dzięki wielkie gonzo44 i Jerzy. Jak długo jechaliście od naszej
      południowej granicy ? Jadę pierwszy raz do Chorwacji i cały czas
      zastanawiam się - szukać na miejscu ,czy rezerwować. Znawcy mówią,że
      na miejscu znajdę bez problemu i taniej,szczególnie we wrześniu. Z
      drugiej sttony jadę na krótko i trochę szkoda czasu na szukanie ... ?
      • Gość: Jerzy Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: *.adsl.net.t-com.hr 01.09.10, 00:31
        My jechaliśmy z dzieckiem (z Wrocławia) i dlatego nocowaliśmy na początku
        Chorwacji w okolicach Plitwickich Jezior. Jak szybko jeździsz (chodzi mi o brak
        dłuższych przerw) to można bez noclegu.
        Mam wrażenie, że wszyscy wyjechali z Chorwacji. W knajpach pustki, w sklepie
        też. Szok. Mnie to cieszy bo nienawidzę tłoku. Jedź w ciemno - szukać będziesz
        10 minut do godziny jak jesteś szczególnie wybredny. A do tego Zaporata to mozna
        zadzwonić albo emaila wysłać i się dogadać.
      • hepik1 Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo 01.09.10, 06:10
        Spokojnych miejsc są setki a we wrześniu tysiące,domów z
        apartamentami tysiąców dziesiątki.
        ;)
        Zamiast szukać konkretnego apartamentu najpierw zdecyduj sie na
        konkretny rejon ,biorąc pod uwagę odległość i czas
        dojazdu,uwzgledniając również prognozę pogody.
        Różnica między północą (Istria czy Kvarner) a płd Dalmacja moze byc
        spora ,i w stopniach Celsjusza i ze względu na fronty atmosferyczne.
        A konkretna miejscówkę wybierzesz juz na miejscu,odpowiadającą i
        cenowo, i pod względem komfortu.
        Morze jest wszędzie ,więc i łowić można wszędzie.Tyle,że trzeba
        najpierw wykupić licencję a potem przestrzegać przepisów.
        Podstawowe informacje na ten temat:
        www.find-croatia.com/fishing-croatia/fishinglicencecroatia.htm
        PS.
        Kolegów zamieszczających linki do konkretnych agencji czy kwater
        przepraszam ale reguły są takie same dla wszystkich czyli
        usuwam,krótko mówiąc,choć Duba P.warta grzechu ;)
    • nothing.at.all Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo 01.09.10, 09:54
      Jedź w ciemno, znajdziesz bez problemu apartament. My bylismy w
      sierpniu, czyli szczyt sezonu i nie było problemu. Ceny we wrześniu
      też są niższe.
      Nie wiem w które rejony chcesz jechać, ja polecam miejscowość Slano,
      30 km przed Dubrownikiem. Piekna zatoka, mało turystów. Tylko jeden
      wielki hotel z Niemcami i Włochami. Przyjaźni ludzie. Bez problemu
      znaleźliśmy apartament, dla 4 osób po 13E/os/doba. Ale nie wiem czy
      tam są ryby.
      Podobało nam się też na dzikiej plaży na wyspkie KRK, praktycznie
      nikogo nie było dookoła. Blisko miasta KRK, ale nazwy nie kojarzę
      dokładnie.
      • Gość: Lula Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: 194.156.48.* 06.09.10, 10:05
        SLANO!!! Dwie osoby polecają Slano... Tak się cieszę! Ostatni raz byłam tam w 94 lub 95 roku. Było tuż po wojnie. Całkowicie wyludnione miejsce, zbombardowane, wypalone, opuszczone. Z trudem znaleźliśmy resztki kempingu na którym zatrzymaywaliśmy się w latach '80. Po kilku minutach kręcenia się po nim pojawił się przedwojenny właściciel terenu. Starszy pan, niejaki Vieko, z trudem go poznaliśmy. Opowiadał straszne rzeczy o tym co przeżyli jak przyszli serbowie :(

Cieszę sie bo czytam, że jest jeden wielki hotel - to pewnie przedwojenny 'Admiral' na którym wtedy w 95 był zawalony dach a w wybitych oknach rosły młode drzewka... Mijając go po lewej stronie, w głąb zatoczki, zobaczyłam coś czego nigdy nie zapomnę: nad morzem, na betonowym brzegu drogi, siedziały dość daleko od siebie dwie, może trzy starsze, ubrane na czarno kobiety i łowiły ryby. Nigdy tego nie zapomnę, wyludnione, niegdyś tętniące turystycznym życiem miasteczko, ten opuszczony, zdemolowany niegdyś piękny hotel, niesamowita cisza, upał ponad 30 stopni i te kobiety w czerni z wędkami. Niby nic a uwierzcie mi wstrząsające.

Dlatego tak się cieszę, że to przepiękne miejsce wróciło do życia :))) I... też polecam, okolica się przecież nie zmieniła, zatoczka cudna, morze ciepłe, widoki przepiękne, ryby na pewno są :)))
        pozdr
    • Gość: anna Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: 94.75.84.* 03.09.10, 13:02
      Polecam małą miejscowość SEVID koło Trogiru , Primosztenu. Byłam w zeszłym roku we wrześniu z
      rodzinką. Spokój, turystów jak na lekarstwo. W nocy aż uszy bolały od ciszy. Byliśmy badzo
      zadowoleni, napewno tam wrócimy.
    • Gość: ja Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: *.chello.pl 05.09.10, 10:56
      wszędzie jest ok: ślady wojny, powracający "patriotyzm" - wypoczywaj!
    • jurek7 Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo 05.09.10, 11:27
      Cześć,
      Polecam wyspę Mljet, gdzie byłem z żoną dwa lata temu (pierwsza połowa września).
      Cisza, spokój piękna przyroda, ludzi prawie brak.
      Byliśmy na wschodnim krańcu wyspy w Saplunarze, znanej z tego że są tutaj 3
      piaszczyste plaże.
      Największa i najdalsza ma z pół kilometra, a bywało że w sumie było na niej z 15
      osób.
      Tutaj link do tego jak wygląda okolica.

www.google.pl/images?hl=pl&q=saplunara&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1440&bih=715
      oraz sama wyspa:
      www.google.pl/images?um=1&hl=pl&biw=1440&bih=715&tbs=isch%3A1&sa=1&q=mljet&aq=f&aqi=g1&aql=&oq=&gs_rfai=
      W Saplunarze (która ma oficjalnie z 50 mieszkańców) można wynająć apartamenty.
      Hoteli jako takich chyba nie ma, jest za to parę restauracji i mały sklepik.
      Zaopatrzenie to odrębna sprawa. Jest lokalny sklepik, ale np. chleb trzeba
      zamawiać dzień wcześniej.
      Większy supermarket jest ze 20-30 km z Saplunary.

Na Mjlet najłatwiej jest się dostać ze Stonu (na Peljesacu). W każdą stronę
      jest, z tego co pamiętam, co najmniej pięć kursów dziennie.
      • Gość: eldka Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 11:51
        W Chorwacji wszędzie jest pięknie. Co do jazdy w ciemno zastanowiłabym się. Jak
        dla mnie szkoda czasu. Ryby można łowić nawet na plaży. Jeżeli marzysz o ciszy,
        wybierz mniej znane miejscowości. Poszukaj w Internecie, jest ofert masa.
      • guma64 Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo 06.09.10, 07:51
        Dzięks ! Rzeczywście raj, ale nie wiem czy nie za daleko jak na 8 dni ? Ile tam jest km od naszej
        poludniowej granicy,jak długo jechaliście i ile kosztuje prom ? G.
        • Gość: Flo Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: 217.153.205.* 06.09.10, 09:07
          Od południowej granicy 1000, jechaliśmy 12 godzin od wiochy do granic Polski. Na
          osiem dni w ogóle nie opłaca się wyjeżdżać, no ale to indywidualna sprawa - na
          tak krótko ja nie jechałabym. Prom skąd dokąd? Są różne ceny na różnych trasach,
          sprecyzuj o którą Ci chodzi.
    • Gość: uburama Prawdziwy spokój to tylko nad Morzem Czeskim IP: 80.51.132.* 05.09.10, 11:54
    • bah77 Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo 05.09.10, 12:05
      Po sezonie w wielu miejscach w HR jest już spokój, a z wędkowaniem kojarzy mi się np. Zaostrog:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,98125440.html

a z miłością z ukochaną kobietą - malowniczy Vinjerac:

fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,97853438.html

Pzdr

bah77
      • black_magic_women Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo 05.09.10, 12:31
        Lza się w oku kręci na wspomnienie wakacji...
        Polecam maleńkie miejscowości pod Omisem
        omis-omisz.chorwackie.pl/. Pięknie,cicho,niekurortowo i mnóstwo apartamentów
    • Gość: Flo Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: *.chello.pl 05.09.10, 13:27
      Guma64, jeżdzę do Chorwacji od 15 lat. Służę wszelką pomocą, wczoraj stamtąd wróciłam. Jednak
      proszę o podanie maila, dam Ci wszystkie możliwe namiary z mieszkaniem włącznie.
      • Gość: just Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: *.chello.pl 05.09.10, 14:12
        Chętnie się podepnę i poproszę o te namiary:) Też szukamy spokojnego miejsca, ale niestety
        wyjazd w sierpniu w przyszłym roku.. justok@poczta.onet.pl.
        z góry wielkie wielkie dzięki!
      • Gość: JAR Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.10, 16:58
        Flo, poproszę o te namiary na kwatery jarcolek@interia.pl
      • guma64 Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo 06.09.10, 07:35
        Witam ! Mój mail : grzes.u@poczta.onet.pl Zamierzam jechać jutro wieczorem,z poludniowej
        Polski. Zależy mi na miejscu cihym,spokojnym ,najlepiej tuż przy morzu. Wiem, że im dalej na
        południe tym ładniej i cieplej o tej porze roku, ale nie wiem czy 8 dni to nie za krótko by jechać aż
        tak daleko? Poza tym jestem ograniczony finansami. Czytałem coś o silnych wiatrach.
        Powiedz,proszę, czy są,i w jakiej okolicy w miarę bezwietrzne miejsca ? Pozdro. G.
      • Gość: Anbarek Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: *.promax.media.pl 06.09.10, 13:59
        Również poproszę o namiary. Mój email anbarek@gmail.com
        Interesuje mnie coś dla 6 - 8 osób
      • hafal Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo 06.09.10, 20:06
        Witam,
        ja też rozglądam się za noclegiem, niestety również dopiero w przyszłym roku pod koniec sierpnia. Szukam w Dalmacji, okolice Trogiru, w jakiejś małej malowniczej miejscowości. Interesuje mnie dom dla 8-12 osób ( w tym dzieci) z basenem, blisko morza. Myślę również o hotelu, kusząca jest ta ich kuchnia...:) ale nie wiem, czy będzie nas na to stać:( Zależy mi również, żeby nie było to bloczydło jakiejś, tylko w miarę możliwości jak najbliżej natury:)
        Planujemy również w drodze powrotnej na kilka dni Istrię, na razie z eurocampem, ale może, jeśli tam coś będzie fajnego, zmienimy plany:)
        Byłabym wdzięczna za informacje, bo na razie krążę po omacku:)
        pozdrawiam
    • Gość: k Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: *.chello.pl 05.09.10, 17:24
      Zuljana, na plw. Peljesac
    • wujekspeed Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo 05.09.10, 18:03
      Jeżeli wybierasz sie w kierunku Dubrownika polecam w zaopatrzenie sie w Zielona Kartę (ubezpieczenie) które obowiązuje w BiH, przez którą będziesz musiał przejechać. Niby wszystkich puszczają ale nigdy nie wiadomo jakie zalecenia będą mieli pogranicznicy i może Cie to kosztować kilkadziesiąt Euro albo przeprawa promem. Z tego co wiem to do Dubrovnika wpuszczaja bez problemu ale w drodze powrotnej potrafią zawrócić:)
      My przejechaliśmy bez problemu ale wracając z Dubrovnika czułem lekki niepokój:)

Na stronce w blogu troche zdjęć z Dubrovnika, polecam
    • Gość: romram To jedź w październiku!!! IP: 212.180.160.* 05.09.10, 20:24
      Byliśmy dwa lata temu na pocz. października.
      Ciepło, cisza, spokój, brak turystów.

• Gość: t-r-h Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: 194.28.12.* 05.09.10, 22:46
      Jeśli oprucz wypoczynku interesuje się chociaż troche dobra baza wypadowa to polecam Slano.
      Miasteczko w zatoczce o tej samej nazwie. W ubegłym roku o tej porze była wspaniała pogoda,
      cisza i spokuj. Jest to ok. 30 km przed Dubrownikiem. Fajne miejsce na wycieczki do Dubrownika,
      Czarnogóry, Bośni i Hercegowiny. W okolicy kilka fajnych miejsc które warto zobaczyć.
      Zatrzymaliśmy się na kwaterze (sypialnia, kuchania + aneks, łazienka, 2 tarasy) ok. 5-7 m od
      morza :). Cena jeśli dobrze pamiętam 35 € (2 dorosłych+dziecko). Jeśli chodzi o wędkowanie to
      podobno u wlotu zatoki są miejsca gdzie można połowić oraz ponurkować. Inne spokojne miejsce
      to Bibinje (k/Zadaru). Co prawda do morzamieliśmy ok. 50 m, ale były też kwatery nad samym
      morzem. Czy można tam wędkować nie wiem.
    • nes77 Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo 06.09.10, 01:04
      Moge polecic piekny apartament w Breli. Miejsce maksymalnie cudowne, piekna plaza 20 metrow od domu. Spokoj, lawenda, pinie i oliwiki. Ale chyba juz tego nie dostaniesz na czas :)

Namiary na maila.
      M.
      • guma64 Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo 06.09.10, 07:41
        Witam ! podaję maila : grzes.u@poczta.onet.pl
        • Gość: mg Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: *.ghnet.pl 06.09.10, 13:54
          Polecam miejscowość Slano: 30km od Dubrownika, położona w zatoczce, na miejscu sklep, poczta, kościół... i chyba tyle. Możesz jechać w ciemno.
          Domy do wynajęcia są różnie położone, my trafiliśmy na oddalony o ok 2m (szerokość lokalnej dróżki) od morza. Przed domem łódki rybackie miejscowych dziadków, plaża pieszo ok 1min w lewo lub prawo.
          Cisza, spokój, krystaliczna ciepła woda, blisko na zwiedzanie Dubrownika.

Dojazd: od Miszkolca (jeśli jedziesz z południowego wschodu) a najdalej od Budapesztu jest autostrada do Chorwacji ze zjazdami w okolice Splitu, Dubrownika (ciekawsze lokalizacje)- ok 12-15 godzin
      • milla007 Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo 06.09.10, 09:25
        Jeśli można to i ja poproszę:))) Zamierzam wyjechac w przyszłym roku, ale już
        chciałabym mieć coś konkretnego, żeby nie szukac w ostatniej chwili.
        adres mailowy to jola.kot46@gmail.com

pozdrawiam serdecznie!
    • Gość: muphygen Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: 195.222.100.* 06.09.10, 01:31

Sądzę, że okolice Kastela będą bardzo dobre. Piękne skaliste plaże, przejrzyste
      morze i zero ludzi!
    • Gość: ff Południe Hvaru IP: 213.17.245.* 06.09.10, 07:21
      Wsie typu Zavala.
      • kaktebyazovut Re: Południe Hvaru 06.09.10, 09:52
        Ja polecam ten apartament nad samym morzem: noclegi.hiperogloszenia.pl/noclegi-za-granica/ogloszenie/98382-wakacje-w-chorwacja-wyspa-pag-novalja-potocnica--oferta/ jest wszystko, blisko na plaze, kawalek drogi do cywilizacji:)
    • Gość: kizii Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: 91.212.223.* 06.09.10, 10:52
      Ja byłam w ubiegłym roku w viganji na półwyspie peljesac, to jest kilkanaście kilometrów za tętniącą życiem miejscowością Orebic i o ile samego orebica nie polecam to w viganji jest cisza i spokój, dwie czy trzy knajpki, jeden sklep, nie ma hoteli są same apartamenty :) z plaży widok na Korculę (rejsy kilka razy dziennie) - POLECAM
    • Gość: adamK Re: Bardzo spokojne, odludne miejsce nad samym mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 14:22
      www.antonio-r.hr/
      polecam szczerze, cisza spokoj, nawet sklepu nie ma w wiosce tylko przyjezdza gosc o 9.00 z bulkami i mlekiem. gdybys chcial szczegoly dzwon 509231516
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka