Dodaj do ulubionych

Włochy tańsze od Chorwacji (?!)

23.12.10, 23:20
forum.gazeta.pl/forum/w,206,119968433,,czy_Wlochy_sa_drogie.html?v=2
Bardzo kiepski dowcip.

Porównywałem kiedyś ceny pobytu w hotelu 3*
Chorwacja, Słowenia i Włochy.
Najtaniej wyszła Słowenia, można znaleźć tydzień z 2 posiłkami za 3000 zł., potem droższa Chorwacja ( Istria 4000 zł. ) ( Dalmacja 3000 zł. ). Włochy to minimum 6000 zł.

Obserwuj wątek
    • wislok1 Re: Włochy tańsze od Chorwacji (?!) 23.12.10, 23:35
      Oczywiście ceny uśredniłem, zaokrągliłem. Dotyczą pobytu 4 osobowej rodziny z małymi dziećmi.
      Przy hotelach 4* Włochy mają ceny za te same świadczenia z kosmosu, tydzień za minimum 8000 zł, czasem przeszło 10000 zł, raz było 13 000 zł.
      Dlatego ogromna większośc wybiera we Włoszech apartamenty,
      tyle że ile można wytrzymać jedząc pizzę i makarony nonstop ?
      Włosi mają wyjątkowy talent do zawyżania cen w miejscowościach turytycznych
      • jactru Re: Włochy tańsze od Chorwacji (?!) 24.12.10, 08:17
        zgadzam się, byłem w Toscanii w tym roku, ceny z kosmosu...
      • Gość: andy Re: Włochy tańsze od Chorwacji (?!) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.10, 08:23
        Po "pierwsze primo" to gdzie jest napisane że mieszkając w apartamencie trzeba jeść codziennie pizzę i makarony?? Po "drugie primo" , ITU ITAM można znaleźć ceny z kosmosu!!!
        Po "trzecie primo" , to nie da się porównać tych dwóch krajów.....bo i po co??!!
        Wesołych Świąt dla wszystkich
        • wislok1 Re: Włochy tańsze od Chorwacji (?!) 24.12.10, 08:57
          Napisałem pizzę i makarony, bo to jedyne co ma tam normalne ceny.
          Jak to się nie da porównać ?
          Bierze się ten sam standard noclegu lub restauracji i porównuje
          • pam_pa_ram_pam Re: Włochy tańsze od Chorwacji (?!) 24.12.10, 14:52
            Jak się jedzie dostrefy kultury włoskiej, także w zakresie kulinarnym (i obecna Republika Włoska, i Dalmacja, i Słowenia u ten obszar) - to należy się delektrować makaronami i pizzą, a nie narzekać, że nie ma schabowego z bigosem.

Jak się chce schabowego z bigosem, to lepiej zostać w domu. A wersji makaronu i pizzy jest tam tyle, że w 14 dniowym urlopie nie da się powtórzyć tego samego.
            • wislok1 Re: Włochy tańsze od Chorwacji (?!) 24.12.10, 15:08
              Akurat makaron i pizza to kuchnia dla biedaków.
              Jeśli znasz z kuchni włoskiej tylko to, to współczuję
              • pam_pa_ram_pam Re: Włochy tańsze od Chorwacji (?!) 24.12.10, 21:41
                Nie, ale tę "kuchnię biedaków" bardzo lubię. Pomimo, że zrabiam nieźle i stać by mnie było na co innego.
                • wislok1 Re: Włochy tańsze od Chorwacji (?!) 24.12.10, 21:54
                  Ja też lubię swojskie jedzenie, ale nie ma co robić z niego cudów sztuki kulinarnej.
                  To tak jak nasze pierogi czy kasze.
                  Dopiero w II połowie XX wieku większość Polaków, Chorwatów, czy Włochów stac było na mięso codziennie.
                  Faktem jest że Włosi, SŁoweńcy, Chorwaci mają doskonałe ryby, mięsa z warzywami , rizotto, lasagnę, itd.
                  • Gość: andy Re: Włochy tańsze od Chorwacji (?!) IP: 89.230.34.* 25.12.10, 10:37
                    Strasznie(!!!) ograniczony gostek z Ciebie "wislok1".
                    Wesołych Świąt.
                    • wislok1 Re: Włochy tańsze od Chorwacji (?!) 25.12.10, 13:37
                      Przynajmniej nie wredny

Wesołych Świąt
                    • wislok1 Re: Włochy tańsze od Chorwacji (?!) 25.12.10, 13:40
                      www.gotujmy.pl/przepisy,kuchnia-chorwacka,i579/
                      Dla tych, którzy znają tylko pizzę i makarony
    • Gość: gość Re: Włochy tańsze od Chorwacji (?!) IP: *.215.206.74-internet.zabrze.debacom.pl 25.12.10, 14:36
      forum.gazeta.pl/forum/w,206,119968433,,czy_Wlochy_sa_drogie.html?v=2
      Bardzo kiepski dowcip

Ależ kogoś oburzyłam moim zapytaniem.
      Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, wg opinii z forum jak i znajomych Chorwacja wygrała pod kątem cen i chyba jednak tam spędzimy wakacje 2011 :-)
      • wislok1 Eee tam 25.12.10, 20:27
        Wątek służy rozruszaniu forum w zimne zimowe dni.

Wiadomo, że Włochy są conajmniej tak samo piękne jak Chorwacja, Wencji nic nie przebije na Adriatyku, itd.

Generalnie Włochy, Chorwacja, Słowenia to bardzo urokliwe kraje,a np. taka Bułgarię dzielą od nich lata świetlne.

Szkoda tylko, że ktoś wyjeżdża z uwagami ad personam, bo ktoś inny nie uważa pizzę
        i makarony za cud świata, , więc czuje się obrażony, no ale to tak polska specyfika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka