Gość: jenny IP: 195.150.82.* 13.03.11, 21:44 Witam wybieramy sie do Chorwacji pierwszy raz, wyjazd z Krakowa, cel - okolice Dubrownika. Chcemy zatrzymac sie gdzies na nocleg, najlepiej w Slowenii. Znacie moze jakis godny polecenia motel/pensjonat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chaladia Re: nocleg w drodze do Chorwacji 13.03.11, 22:15 Nocuj w OEKOTELu w Graz. Słowenia - zapomnij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenny Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: 195.150.82.* 13.03.11, 22:20 dzieki. a dlaczego Słowenia NIE??? Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: nocleg w drodze do Chorwacji 14.03.11, 11:30 Drożej i gorzej. Kiedyś za późno zarezerwowaliśmy OEKOTEL i nie było miejsc. No to najbliższy hotel za granicą w podobnej cenie. Padło na Trnavską Vas. Hotel służył za miejsce spotkań i uciech całej wsi. Do tego było wesele. Nie wyspaliśmy się. Rano na śniadanie były resztki z weselnego stołu. I kosztowało więcej, niż OEKOTEL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 15:02 Na podstawie jednego przeżycia skreślasz cały kraj. Tak trudno było zorientować się, że jest wesele i poszukać innego hotelu ? Idiotyczne Odpowiedz Link Zgłoś
chaladia Re: nocleg w drodze do Chorwacji 14.03.11, 16:03 1. Ja ten hotel REZERWOWAŁEM. Nie miałem pojęcia, jak jest. 2. Generalnie w Słowenii noclegi są droższe i gorsze niż w Austrii. 3. Przy Słoweńcach to Szkoci są utracjuszami. 4. Jako kraj "turystyczny" Słowenia jest jak najbardziej godna uwagi: - Postojna Jama, - Pivkova Jama, - Predjamski Grad, - Bled, - Lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kas Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 17:39 Skoro rezerwowałaś, to rozumiem, nie było wyjścia. Gneralnie noclegi w Słowenii są zdecydowanie tańsze niż w Austrii. Chyba, że porównuje się najtańsze noclegi z Austrii, czyli w pensjonacie za miastem, z trzygwiazdkowym hotelem w Słowenii. Czy gorsze ? Tu opinie są subiektywne. Bardzo wielu Austriaków chwali sobie Słowenię. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: nocleg w drodze do Chorwacji 13.03.11, 22:21 Nie lubię niczego polecać. Dziesięciu ludziom się spodoba, jedenasty uzna, że miejsce jest do d... i będzie mnie gonić z kosą. Spotkałem się bardzo dobrymi recenzjami tego pensjonatu w Mariborze: www.potocnik.si/si/kavarna/ Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: nocleg w drodze do Chorwacji... 14.03.11, 11:19 > Chcemy zatrzymac sie gdzies na nocleg, najlepiej w Slowenii... To dobry pomysł, polecam zabytkowe miasteczko Ptuj: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,97614212,97818388.html Na nocleg wybrałbym np. to miejsce: www.rooms-silak.com/eng/index.html Pzdr bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Re: nocleg w drodze do Chorwacji 14.03.11, 14:02 A może dojechać w rejon Jezior Plitvickich. Parę lat temu jak wyjechaliśmy raniutko z Krakowa to około południa byliśmy w Szombathely (Węgry). Tam spacer po mieście, obiadek, po drodze do granicy jeszcze zwiedzanie Jaku. W Slunju, ok. 30km przed Plitvicami byliśmy wieczorem. Następnego dnia pod Dubrovnik dotarliśmy na wczesny wieczór, zatrzymując się w Knin i Sinj. Odpowiedz Link Zgłoś
big__mama Re: nocleg w drodze do Chorwacji 15.03.11, 15:25 Zdarzało mi się sypiać w pensjonacie "Ob ribniku" w Podlehniku. Na uboczu, cisza i spokój. W zeszłym roku nocleg dla 2 osób plus dziecko 40E ze śniadaniem. Jak dla mnie bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzyr77 Re: nocleg w drodze do Chorwacji 17.03.11, 11:18 Mogę prosić o namiary na "Ob ribniku" w Podlehniku? nawet na prv jerzyjb@data.pl Odpowiedz Link Zgłoś
big__mama Re: nocleg w drodze do Chorwacji 17.03.11, 13:36 Poszło na maila gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norbi Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.11, 19:18 Polecam nocleg na Wegrzech nad Balatonem pensjonat Erika -super obsługa, bardzo dobre śniadanie. Alternatywą jest tez podróż do Belgradu i tam załadowanie samochodu na autokuszetkę do Baru (Czarnogóra) odpadają opłaty za autostrady, podróż i dodatkowo zobaczycie Piękną Czarnogórę. Spróbowałem tej trasy w ubiegłym roku - Polecam. Z Czarnogóry do Dubrownika jest już bardzo blisko. w razie pytań ns151@interia.pl Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andigo77 Re: nocleg w drodze do Chorwacji IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.11, 21:13 Ten pociąg Belgrad-Bar świetna sprawa ale gdzieś mi się obiło, że dość kosztowna, o wiele większa niż normalna jazda autostradami Węgry-Chorwacja. Mógłbyś podać ceny tego przejazdu? Odpowiedz Link Zgłoś