Dodaj do ulubionych

Pag na Pag

23.06.11, 22:09
Za tydzień wyruszamy na Pag - macie może jakieś sugestie? Co warto zobaczyć, gdzie warto podjechać? Może są tam jakies ciekawe plaże :) jedziemy z dziećmi - 3 i 9 lat.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Pag na Pag 23.06.11, 22:39
      Do wyboru ,do koloru
      • deoand Re: Pag na Pag 23.06.11, 23:24
        Byłem na plaży w Novaliji - bardzo ładna plaża piaszczysta i z tego co pamiętam nie było tam moich " ukochanych " jeżowców .
        i wejście do morza łagodne jak do Bałtyku !
        • Gość: darek.59.pl Re: Pag na Pag IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.11, 08:38
          Na Pag a tym bardziej w samym Pagu nie ma plaż piaszczystych. W wielu miejscach są natomiast zatoczki z plażami z bardzo drobnego żwirku, np. plaża w zatoce Plat (położona w okolicy Metajny), Sv. Duch, Sv. Maria. W okolicach miasta Pag, na jego obrzeżach też można znaleźć małe żwirkowe plaże (czasami trudno dostępne bo trzeba zejść urwiskiem), położoną wzdłuż wybrzeża "paśkiego zalijevu".
        • hepik1 Re: Pag na Pag 24.06.11, 11:24
          Deoś!
          Na Zrce w Novaliji inne części ciala mogą się najeżyć ;)
          www.youtube.com/watch?v=-BRE31SmF4U&feature=related
          • deoand Re: Pag na Pag 24.06.11, 12:40
            No z tego co pamiętam to moze i mogłyby sie zjeżyć inne członki bo jak byłem w tej Novaliji na plaży rzeczywiście w jakies zatoczce z tym pieknym zejściem do morza to niedaleko mnie opalały sie damy dośc naturalistyczne a jeszcze dalej tak ze musiałem użyć swojej kamery Sonny z zoomem 12 X / dawna analogowa kamera ale jaka dobra / widok był naprawde zapierajacy dech w piersiach i zjeżający co nieco !!!!

Ja jechałem jak pamiętam z mojej wioski Ribarica na stałym ladzie na wyspę Pag promem , potem kąpałem sie w tej Nivaliji ze dwie godziny a potem jak pamiętam z samego Pagu to sie wyjeżdżało mostem i jechałem do Zadaru i powrót do Ribaricy .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka