09.10.2001m 23.06.11, 22:09 Za tydzień wyruszamy na Pag - macie może jakieś sugestie? Co warto zobaczyć, gdzie warto podjechać? Może są tam jakies ciekawe plaże :) jedziemy z dziećmi - 3 i 9 lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deoand Re: Pag na Pag 23.06.11, 23:24 Byłem na plaży w Novaliji - bardzo ładna plaża piaszczysta i z tego co pamiętam nie było tam moich " ukochanych " jeżowców . i wejście do morza łagodne jak do Bałtyku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek.59.pl Re: Pag na Pag IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.11, 08:38 Na Pag a tym bardziej w samym Pagu nie ma plaż piaszczystych. W wielu miejscach są natomiast zatoczki z plażami z bardzo drobnego żwirku, np. plaża w zatoce Plat (położona w okolicy Metajny), Sv. Duch, Sv. Maria. W okolicach miasta Pag, na jego obrzeżach też można znaleźć małe żwirkowe plaże (czasami trudno dostępne bo trzeba zejść urwiskiem), położoną wzdłuż wybrzeża "paśkiego zalijevu". Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Pag na Pag 24.06.11, 11:24 Deoś! Na Zrce w Novaliji inne części ciala mogą się najeżyć ;) www.youtube.com/watch?v=-BRE31SmF4U&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Pag na Pag 24.06.11, 12:40 No z tego co pamiętam to moze i mogłyby sie zjeżyć inne członki bo jak byłem w tej Novaliji na plaży rzeczywiście w jakies zatoczce z tym pieknym zejściem do morza to niedaleko mnie opalały sie damy dośc naturalistyczne a jeszcze dalej tak ze musiałem użyć swojej kamery Sonny z zoomem 12 X / dawna analogowa kamera ale jaka dobra / widok był naprawde zapierajacy dech w piersiach i zjeżający co nieco !!!! Ja jechałem jak pamiętam z mojej wioski Ribarica na stałym ladzie na wyspę Pag promem , potem kąpałem sie w tej Nivaliji ze dwie godziny a potem jak pamiętam z samego Pagu to sie wyjeżdżało mostem i jechałem do Zadaru i powrót do Ribaricy . Odpowiedz Link Zgłoś