Dodaj do ulubionych

Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic

IP: *.centertel.pl 02.12.11, 23:55
Witam. Czy był ktoś w tym roku w którymś z tych hoteli i mógłyby mi napisać kilka słów na ich temat. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: JJ Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.11, 10:08
      W Grand Hotelu wszystko na tak
      • Gość: Di Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: 81.255.164.* 05.12.11, 13:47
        W hotelu Lumbarda będę w czerwcu. Wczasy już zarezerwowałam, podzielę się opinią po powrocie;)
        • Gość: ania Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.centertel.pl 05.12.11, 20:55
          No właśnie też chciałabym pojechać w czerwcu ale zastanawiam się który z tych hoteli wybrać. Odnośnie Grand Orebić jest dużo dobych opinii ale o Lumbardi nie ma praktycznie nic. W BP Itaka w ofercie jest hotel Lumbarda po raz pierwszy więc ciężko powiedzieć czy będie ok.
          • Gość: Di Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: 81.255.164.* 06.12.11, 08:35
            Aniu, czytałam opinie o hotelu na:
            pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303810-d677766-Reviews-Hotel_Lumbarda-Korcula.html
            Wczasowicze raczej zadowoleni.
            Jak dla mnie cena była zachętą, ponieważ jest tam duża zniżka za dziecko.
            Lecimy 19.06 - 03.07
            • Gość: ania Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.centertel.pl 06.12.11, 21:35
              Di- dziękuję bardzo:) ja zastanawiam sie nad nim też ze względu na cenę, ale mnie interesuje termin 05.06 więc w razie czego to ja Ci napiszę jak było:) pozdrawiam serdecznie
              • Gość: nagnolia19 Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.icpnet.pl 15.12.11, 09:48
                Lumbarda jest w miarę ok, opinie sprawdzone i te sprawy można przeczytać np. na stronie www.oHotele.pl i przyokazji obadac ceny :)
              • Gość: anna Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.204.118.28.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.05.12, 20:37
                A może ktoś się wybiera do hotelu Lumbarda w lipcu (24/07 - 07/08), szukamy towarzystwa dla naszego siedmiolatka :-).
            • Gość: ko Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.tosia.pl 24.01.12, 13:14
              hej, no my też tam lecimy w tym terminie i też zdecydowaliśmy się z powodu ceny:) Lecimy z dwójką dzieci, w jakim wieku masz dziecię??
            • Gość: czesio Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: 195.117.81.* 25.04.12, 13:58
              ja również lece 19.06 skusiła mnie cena na dziecko i termin opinie raczej same pozytywne co do hotelu.
              • Gość: ko Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.tosia.pl 14.05.12, 11:27
                No to mam nadzieję że będzie fajnie :) Widzę że pare osób z dziećmi jedzie to może moje nie będą się nudzić przy hotelowym basenie :)
                • Gość: Di Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: 81.255.164.* 14.05.12, 12:02
                  Do hotelu Lumbarda lecimy 19.06 - dwie os. dorosłe + 6-ścio latka:)
                  • Gość: ko Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.tosia.pl 16.05.12, 11:33
                    To my lecimy z 5 latką i 2 latką. Oj czuję że może być fajnie :)
                    • Gość: Di Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.net05-g2.isko.net.pl 16.05.12, 21:42
                      No to super!;)
                      • Gość: KASIA Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.ip.skylogicnet.com 04.06.12, 20:18
                        A MY LECIMY Z 15 LATKIEM I 4 LATKĄ RÓWNIEŻ 19 -06 DO ZOBACZENIA...
                        • Gość: ko Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.tosia.pl 11.06.12, 15:21
                          To już niebawem hi hi, sprawdzałam pogodę no i nie jest źle :)
                          • Gość: Di Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: 81.255.164.* 12.06.12, 08:42
                            Oj tak...jeszcze tydzień i w końcu wypoczynek!:)
                            Również sprawdzam pogodę. W prognozach widziałam jakieś dwa deszczowe dni... ale wierzę, ze to nie na Korculi;)
                            • Gość: ko Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.tosia.pl 12.06.12, 10:34
                              Że się tak zapytam, to bierzesz jakieś kalosze dla dziecka, czy jakieś grubsze ciuchy?? Ja zupenie nie mam pojęcia co zapakować :(
                              • Gość: Di Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: 81.255.164.* 12.06.12, 16:16
                                :) też się nad tym zastanawiałam, ale chyba nie ma co przesadzać;)
                                Będzie ładna pogoda na pewno a jak nawet trochę popada to mam nadzieję, ze to taki ciepły deszczyk;)
                                Dwa lata temu w czerwcu byliśmy w Bułgari, padało 3 dni:( ale nie bylo zimno...
                                Lecicie z Warszawy?
                                • Gość: ko Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.tosia.pl 13.06.12, 10:25
                                  Tak z Warszawy :) Normalnie nie mogę w to uwierzyć moja 5 latka już odlicza nocki. Byliśmy w biurze podróży to mamy już zaklepany pokój z widokiem nad morze jupijajej :) Słyszałam, że wysepka jest jedną z najbardziej urokliwych. No właśnie z tym pakowaniem mam problem. No nic niebawem się widzimy :)
                                  • Gość: Di Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: 81.255.164.* 13.06.12, 15:55
                                    Moja sześciolatka tez odlicza dni do wakacji;)
                                    Odnośnie pokoju z widokiem na morze, to też widziałam tę zmianę w umowie.
                                    Jak rezerwowałam wczasy, były w cenie przekąski w barze na plazy. Teraz tego nie ma, za to jest busik na plażę no i ten pokój z widokiem na morze. Dla mnie bomba!:)
                                    • Gość: ko Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.tosia.pl 14.06.12, 14:06
                                      Dla mnie też bomba z tym pokojem. Nie słyszałam o busiku - ale fajnie. Jeszcze mogliby nas podrzucać do Korculi :) już tak bardzo potrzebują odpoczynku - no za dużo powiedziane z dwulatką się za bardzo nie da odpocząć :). No ale przynajmniej zmiana otoczenia, klimatu. Jak to moje dziecię mówi jeszcze tylko 5 nocek - hihi
                                      • Gość: Krystyna Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.12, 19:31
                                        interesuje mnie opinia o hotelu Lumbarda -Chorwacja
        • Gość: krystyna Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 19:45
          jestem ciekawa opini
        • Gość: krystyna Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 19:48
          jestem ciekawa opini o hotelu
    • tomibu Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic 08.12.11, 09:36
      W zeszłym roku pod koniec czerwca, zahaczając o trzy dni lipca, byłem w hotelu Grand Orebić.
      Z żoną wybraliśmy opcję all inclusive i wszystko było super. Jedzenie super świetne i nigdy nie brakowało. Dwa bary z alkoholem, w których nie było kolejek. Aż tu nagle przyszedł 1 lipca i zamknięto jeden bar z alkoholem. Stojąc 10 minut do baru po drinka czułem się jak menel. Jedzenie było nadal dobre, ale jeżeli nie poszło się na stołówkę w odpowiednim czasie to brakowało już wielu rzeczy.
      Podsumowując poza sezonem to jeden z lepszych hoteli, w których byłem. W trakcie sezon po 1 lipca nie było już tak super.
    • Gość: JJ Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.11, 13:43
      Moja dobra opinia o GH też dotyczy pobytu poza sezonem /wrzesień/
    • letsgodance Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic 17.05.12, 14:34
      Polecam analizę historii zmian cen w obu hotelach
      travelscanner.pl/skanuj/Lumbarda
      travelscanner.pl/skanuj/Grand+Orebic
      Ten drugi wygląda lepiej jesli chodzi o zmiany cen.

Gość portalu: ania napisał(a):

> Witam. Czy był ktoś w tym roku w którymś z tych hoteli i mógłyby mi napisać kil
      > ka słów na ich temat. Z góry dziękuję
    • jolaulaa Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic 06.07.12, 11:46
      Witam

oba te hotele są bardzo fajne, szczegółowe informacje na ich temat znajdziesz na dochorwacji.pl.

Pozdrawiam
      • Gość: Di Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: 81.255.164.* 06.07.12, 12:57
        Wrócilam z Lumbardy kilka dni temu, wczasy udane!
        Hotel tak jak na 3 *, pokoje codziennie sprzątane, ręczniki wymianiane, pościel raz na tydzień. Mieszkaliśmy w pokoju z widokiem na morze.
        Jedzenie dobre, zróżnicowane. Miejscowość Lumbarda malowniczo połozona, widok na góry, turkusowe morze a na nim małe wysepki. Cudnie!
        All inclusive wystarczające;) - woda, napoje i wino w cenie.
        Śniadanie - jajecznica, parówki, ser, mielonka, dzem, miód, płatki, mleko, pomidor,kawa, herbata.
        Obiad- frytki, ziemniaki zapiekane, makarony, mięsa w sosach, kotlety mielone, schabowe, pierś z kurczaka, ryby, kalmary w cieście, owoce morza w cieście, zapiekanki ziemniaczane z mięsem, spagetti, zupy- kremy, rosół, pomidorowa, owoce, woda, napoje, wino.
        Od 16.00- 18.00 ciasto i lody, woda, napoje, wino.
        Kolecje podobnie jak obiady.
        W restauracji brak podgrzewaczy do dań i czasem poplamione obrusy- moje jedyne zastrzeżenie.
        Hotel połozony blisko kamienistej plaży - cudnie przejrzysta woda. Na piaszczystą plażę dowoził BUS ITAKA- spacerem niecałe 2 km- ok. 15 minut przez winnice.
        Miła obsługa hotelu - recepcja, kelnerzy.
        Animacje po polsku dla dzieci i dorosłych( na plaży pilates, aqua aerobic, siatkówka, wieczorami gry BINGO, DARTY, nordic walking, mini klub, mini disco) -pozdrawiam p. Klaudię i p.Darię, animatorki z hotelu -super dziewczyny.
        Blisko hotelu przystanek autobusowy ( co godzinę autobus do Korculi), poczta, biuro podrózy, kantor, kilka restauracji, pizzeria, mini bazarek:)
        Hotel w całości wynajęty przez Itakę (sami Polacy ) - pozdrowienia dla Ko;)
        • Gość: ko Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.tosia.pl 06.07.12, 14:11
          W 100% zgadzam się z przedmówczynią :) Dziękuję za pozdrowienia. Było naprawdę superowo. Polecam wszystkim. Udanych wakacji.
          Ech chciałoby się jeszcze raz zanurzć w morzu :)
        • kola-12 Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic 06.07.12, 21:58
          witam
          wybieram się we wtore do Lumbardy, chciałbym zebrać trochę info o wycieczkach fakultatywnych, jeżeli można proszę na priv kola.alok@interia.pl
        • Gość: mixol Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.kopnet.pl 07.07.12, 19:07
          My wylatujemy 17.07. Będę wdzięczny za każdą dodatkową informację (info o samym hotelu jest super). Lecimy z 6 letnim synem, więc interesuje mnie też jakie atrakcje są dla dzieciaków (oczywiście oprócz ciepłego morza - do tej pory jeździliśmy z synem nad Bałtyk). Czy na plaży (tej piaszczystej, do której jeździ busik) są leżaki i parasole, a jeśli tak to w jakiej cenie ? Czy w samym hotelu są np. kręgle, stół pingpongowy itp. ? Jak wygląda kwestia internetu - w przysłanych materiałach z Itaki (tych ze zmienionym regulaminem) podano, że koło recepcji jest bezpłatne wi-fi (wcześniej pisano o opłacie 3,5EU za godzinę). Pozdrawiam
        • Gość: krystyna Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 09:43
          dziękuję za super opis hotelu bardzo pomocny i wyczerpujący .
          • Gość: Di Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.net05-g2.isko.net.pl 08.07.12, 11:55
            Internet jest dostępny za darmo.
            Wyjazd na plażę busem o 9.30 powrót 12.15, leżaki i parasole są dostępne na piaszczystej plaży, ale nawet nie pytałam o cenę.
            Udanych wakacji życzę:)
            • Gość: mixol Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.adsl.net.t-com.hr 21.07.12, 15:56
              Kilka informacji na gorąco z Lumbardy - może komuś się przydadzą.
              - transfer do hotelu: po ponad 2 godzinnej podróży autokarem z Dubrownika zostaliśmy wysadzeni na przystani w Orebicu i stąd (dość późno ok. 21) płynęliśmy stateczkiem na Korculę (bagaże na dachu stateczku - dość ekstremalnie, ale nic nie wpadło do wody), po dopłynięciu na przystań w Lumbardzie trzeba było z bagażami iść na piechotkę jakieś 200-300 m do hotelu. Tu rozczarowanie - brak windy, więc z walizkami trzeba było wejść na górę (w naszym wypadku 3 piętro)
              - posiłki: śniadania bardzo monotonne: parówki, jajecznica, jaja na twardo, 1 gatunek sera żółtego, 1 gatunek wędliny, ogórki, pomidory, twarożek w pudełeczkach (przepyszny), dżem, miód, płatku, mleko, 2 gatunki pieczywa (białe w stylu naszego weka i ciemne), kawa, herbata, soki z automatu (pomarańczowy, jabłkowy, multiwitamina i woda)
              + - obiady i kolacje urozmaicone (ryby, mięsa, owoce morza, makarony itp.) ale... brak podgrzewaczy, stąd często zimne potrawy, poza tym obiady podawane od 12:30 do 14:30, ale ok. 14 często już brakowało np. jakiegoś mięsa i już go nie donoszą
              + dobre wina do obiadu, kolacji i popołudniowego deseru (białe i czerwone)
              + - popołudniowy deser przy basenie: tylko lody ( z reguły 1 czasem 2 smaki) i ciasto oraz wino
              + - pokój dość wygodny, klimatyzacja działa ale brak lodówki (podobno są pokoje z lodówkami) za to fantastyczny widok na przystań i cały dzień "koncert" cykad
              - w pokoju są mrówki faraona :(, boimy się, aby ich nie zawieźć do domu
              + plaże: żwirkowe, kamieniste, piaszczyste (przy czym największa Prizina oddalona o jakieś 20 min. spacerkiem, ale są transfery na plażę)
              - brak chodników przy drogach - tak więc przy spacerze na plażę ciągle mijają nas samochody
              + animatorki: p. Daria i p. Klaudia naprawdę się starają, dzieciaki też są zadowolone
              ? wycieczki fakultatywne: jutro jedziemy do Czarnogóry, więc zobaczymy jak będzie, znajomi byli wczoraj w Bośni i Hercegowinie, wrócili zadowoleni
              - programy w TV: z polskich tylko TVP Polonia i TV Trwam, na szczęście jest internet
              + internet wi-fi za darmo przy recepcji, ale jak pokój jest w miarę blisko, to też odbiera
              - ceny: dość drogo, lody (przepyszne) w lodziarni obok przystani 7 kun za gałkę (ale ogromną), kawa mrożona 20 kun,, woda mineralna 1,5 litra w markecie ok 5-6 kun, polecane przez rezydentkę wino Prosek w markecie 59 kun, ale od gospodarzy można kupić swojskie wino za 25 kun, rakiję za 30 kun, na małym targu winogrona 35 kun/kg (ale są przepyszne)
              + w miejscowości są 2 markety: Konzum i Studenac (można w obydwu płacić kartą), jest poczta, kantor wymiany i bankomat, poza tym Lumbarda to raczej "zaścianek" - brak tu dyskotek itp.
              - obok hotelu jest restauracja, są tam codziennie jakieś eventy (np. wieczór regionalny z muzyką ludową i tańcami) - głośno jest gdzieś do 24, więc przy małych dzieciach może być problem - wszystko słychać

To na razie tyle wrażeń z kilku dni pobytu

• Gość: AW Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.wp.mil.pl 08.08.12, 16:16
                Super przydatne info. Mam pytanie dotyczące transferu z lotniska do hotelu Lumbarda- o której godz. wyjeżdżaliście z Dubrownika? Przerazila mnie trochę ta godz. wyplynięcia stateczku na Korculę (21). To chyba zależy od transferów z Polski? Poszczegolne porty lotnicze mają inne godziny wylotu do Dubrownika. Bądę wdzięczny za jakieś info w tej sprawie oraz ewentualne info dot. wycieczek fakultatywnych, czy korzystaliście z ofert Itaki czy lokalnych biur i jakie są orientacyjne koszty, ktore polecacie? Pozdrawiam
    • Gość: Krystyna Re: Chorwacja- hotel Lumbarda lub Grand Orebic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.12, 15:53
      bardzo dziekuje za te wszystkie informacje sa
      bardzo pomocne my jedziemy 21 08
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka