sana 18.06.04, 12:07 Pod koniec sierpnia wybieram sie na wakacje objazdowe po Chorwacji. Chcę wyruszy ć z Dubrownika i dalej na północ. Gdzie warto się zatrzymać i co warto zobaczyć? Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kir Re: Objazd po Chorwacji IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 14:00 To zalezy ile masz czasu i kasy. Hr to nie jest kraj na 2 tygodnie zwiedzania. Najlepiej kup sobie dobry przewodnik. Ja tylko zdawkowo wspomnę kilka punktów (o)bowiiązkowych i mniej obowiązkowych Dubrownik (o) Cavtat Ston(o) Orebicz i Korczula(o) no i cały Peljeszac, skosztować owoców morza w tym ostryg, kupić czerwone wino Delta Neretwy - uprawy na bagnach i ptaki Św Jure nad Makarską Omniś z twierdzą piratów (o) Cetina - rzeka, spływ i wodospad Split (o) i Salona Wybrzeże Kaszteli Trogir(o) Primosten (o) Szibenik dla mnie (o) ale wielu będzie sie spierac Wodospady Krka (o) Kornaty (o) Zadar Ruiny Wrany i Wrańskie jezioro Nin Pag miejscowosc(o) i wyspa Wąwóz Paklenica i jaskinie (o) Góry Welebit (np park Welebit) Karlobag Senj Plitvice NP Wyspa Krk (o) Rijeka Opatija Labin Pula Rovnij(o) Porecz(o) Archipelag Brjuni Umag Hum i inne miasta z IX-XII wieku na Istri(o) Pazin Jeszcze wyspy: te najciekwasze: Hvar Mljet bagna w okolicy Osieka ..... oj długo by można Kup sobie dobry przewodnik. Naprawdę warto Odpowiedz Link Zgłoś
sana Przewodnik 18.06.04, 15:00 Dziękuję za listę miejsc do zwiedzania. Przewodnik mam ale tam zachwalają każdą dziurę i dlatego wolę pytać tych co byli i nie mają zadnego interesu w polecaniu tego czy tamtego :-). Niestety mam tylko 2 tygodnie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: Przewodnik IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.06.04, 15:16 No to jak masz 2 tygodnie to zacznij w Dubvrowniku a skończ w Trogirze, najdalej w Zadarze i nie mniej ambicji na więcej. Na urlopie trzeba tez poleniuchować i się wybyczyć. I tak zobaczysz wiele. Ja byłem w Hr chyba 11 razy, nigdy nie siedzałem tylko na plazy a w ostatnich latach przejechałem prawie całe wybrzeże przez 6 tygodni i jeszcze jest tyle miejsc gdzie chciałbym wstąpic że na 2 razy 2 tygodnie by wystarczyło. Odpowiedz Link Zgłoś