Gość: olbart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 15:44 Gdzie jadac do Chorwacji przez Czechy mozna kupic winietki na samochod? Podobno nie sprzedaja juz na stacjach benzynowych? Olbart Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kamil Re: Czechy winietki IP: *.class145.petrotel.pl 20.06.04, 19:43 zaraz po przekroczeniu granicy Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Czechy winietki 21.06.04, 07:41 Polski Związek Motorowy jest dystrybutorem winietek opłat drogowych austriackich, czeskich, słowackich szwajcarskich oraz włoskich opłat za odcinki pobieranych w formie karty drogowej- VIACARD. Jeżeli w twoim mieście nie ma oddziału PZM-tu możesz dokonać zakupu winietki przez internet www.pzm.pl/biuro_podrozy.asp?ID=bp_oplaty_drog.asp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac1 Re: Czechy winietki IP: *.katowice.pl 21.06.04, 07:56 Nie przepłacaj w PZM. Ja kupowałm tydzień temu na stacji benzynowej w Ostrawie (Jet). Kupisz tez na kazdej innej. Nie warto tez na granicy, podobnie jak PZM duża prawie 80% marża. Płacąc na stacji najlepiej kartą to wychodzi najtaniej mnie 21,70 zł (10 dniowa 150 koron) w PZM 34,15 zł. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Czechy winietki 21.06.04, 13:32 zawsze kupuje we FrydkuMistku na stacji Shella. zadnych problemow. na mniejszych stacjach nie chca sprzedawac na karte! Skandal, przeciez to obowiazkowa oplata panstwowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac1 Re: do staruch5 IP: *.katowice.pl 21.06.04, 14:22 Tez kupowałem w FM w Muszelce, ale teraz polubiłem trasę przez Chałupki :) Za Cieszynem dużo lotnych patroli. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olbart Re: do staruch5 IP: 62.89.110.* 22.06.04, 14:57 Te kilka kilometrow FM mozna dojechac bez winietki? Czy winietki obowiazuja na wszystkich drogach, czy tylko na autostradach/expresowych? Olbart Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: do staruch5 do olbarta 22.06.04, 15:04 Tak. Tylko na expressowych. Sa oznaczenia, kiedy musisz miec poplatok. Odpowiedz Link Zgłoś