Gość: izka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.07.04, 00:05 jadę do neum hotel neum, był tam ktoś? jak tam jest? czego się spodziewać? pozdrawiam izka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marry Re: neum był ktoś? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 00:20 Nie byłam , ale jak poszukasz na necie (wystarczy wpisac w wyszukiwarce Neum ) i zaraz sie wszystko pokaże ;-) Ja wybieram się 22 lipba tez do Neum ale do Hotelu Zenit . Ogólnie jak przegladałam stronki to jest bardzo fajnie ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
romcula11 Re: neum był ktoś? 18.07.04, 18:30 w Neumie spoko, taniej niz w Chorwacji, choc troche wieksze dziadostwo, ale nawet bankomat maja. Hotel Zenit ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petus Re: neum był ktoś? IP: *.revers.nsm.pl 18.07.04, 01:51 Przede wszystkim to Bośnia i Hercegowina a nie Chorwacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: neum był ktoś? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.07.04, 08:32 Petus oki wiem o tym, ale wzysżędzie w folderach jest jako chorwacja, nie czepiaj się więc, jeśli tam byłeś to powiedz lepiej czego mogę się tam spodziewać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marry Re: neum był ktoś? IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 09:36 W jednym folderze spotkałam się z określeniem Dalmacja .Hotel Neum ; -kryty basen (odkryty basen) -nurkowanie (wypozyczalnia sprzetu lub szkoła ) - bar -kawiarnia -przyjemna żwirowo-kamyczkowa plaża zobacz na www.chorwacja.pl/Neum/HotelNeum.xml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: neum był ktoś? IP: *.pl / *.pl 18.07.04, 20:36 Ładnie, ładnie-dużo betonu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kir Re: neum był ktoś? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.07.04, 09:27 Neum to Bośnia i Hercegowina. Taki pasek lądu dający BiH dostep do morza. Nie jest to zupełnie sztuczny wymysł polityków po ostatniej wojnie, ten pas ziemi został kiedyś, chyba w XVIw podarowany Turcji przez Raguzę (dzisiejszy Dubrownik) aby odgrodzić się od agresywnej Republiki Weneckiej. Dziś niestety nie ma tam żadnych budowli historycznych. To wielkie letnisko z lat 70-tych, pełne betonu. Przy samej Jardance są duże sklepy i stacje beznzynowe, knajpy. Cebny niższe niż hr, nawet benzyka kosztuje 2/3 tego co w Hr. Wiele osób jeździ tam na zakupy bo jest taniej. Zatoka w samym Neum mało ciekawa - to właściwie marina. Na plaże to trzeba chodzić na otwarte morze czyli na półwysep który zaczyna sie na południe od centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś