Dodaj do ulubionych

Chorwacja a komary

IP: *.one.pl 21.07.04, 11:01
Czy do Chorwacji należy zabrać jakiś specyfik przeciwko komarom?
Obserwuj wątek
    • Gość: ggg Re: Chorwacja a komary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 11:16
      Zdecydowanie Tak !!!
    • Gość: dominika Re: Chorwacja a komary IP: *.rene.com.pl 21.07.04, 11:44
      Ja byłam w ubiegłym roku w sierpniu w Makarskiej i nie widziałam ani jednego
      komara:)
    • Gość: Kir Re: Chorwacja a komary IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 11:52
      Komary się zdarzają. W czerwcu i lipcu ich prawie nie ma ale w sierpniu i
      wrześniu się zdarzają. Są z reguły mniejsze niż nasze, a ich ukąszenia są mniej
      dotkliwe. Specyfik przeciw komarom może jednak Cie zawieść - to jednak inne
      gatunki niż u nas
      • Gość: Peter Re: Chorwacja a komary IP: *.one.pl 21.07.04, 11:55
        Czyli generalnie jest lepiej kupic coś na miejscu?
        • Gość: Kir Re: Chorwacja a komary IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 12:14
          Nie wiem. Ja niczego nie używałem, jak nie masz naprawdę małego dziecka to nie
          jest to żaden problem. Na tydzień masz szansę na 2-3 małe ukłucia, które znikną
          następnego dnia. Dużo zależy od miejsca w które jedziesz
          • Gość: Peter Re: Chorwacja a komary IP: *.one.pl 21.07.04, 12:17
            Będę niedaleko Splitu ale z tego co piszesz to widzę że komary to chyba żaden
            problem
            • Gość: marek Re: Chorwacja a komary IP: *.tcz.pl / *.tcz.pl 21.07.04, 20:26
              Byłem 2x w rejonie Riviery Makarskiej i nie widziałem żadnych komarów
              • Gość: XXL Ale w tym roku są komary !!!!! IP: *.echostar.pl 21.07.04, 21:02
                Bo wiosna i wczesne lato były w Chorwacji niespotykanie deszczowe.
                To i komary pojawiły się tam, gdzie nigdy wcześniej ich nie było.

Są mniejsze niż nasze i bzyczą znacznie słabiej przez co trudniej je
                wyszukać i unieszkodliwić.
                Niestety rżną podobnie jak nasze a pozostałości po ukąszeniu mogą
                się utrzymywać nawet do kilku dni.

Polecam lampy komarobójcze (te co mordują paskudy wysokim napięciem)
                bo spać przy zamkniętych oknach nie sposób.
                • Gość: kammi Re: Ale w tym roku są komary !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.04, 23:48
                  Ja w zeszlym roku we wrzesniu bylam w okolicach Dubrownika, a potem Splitu.
                  Komarow, zwlaszcza wieczorem byla duza ilosc i zostawialy po ukluciach czerwone
                  plamy. Plamy te zeszly mi dopiro po przyjezdzie do Polski (choc nie jestem na
                  nic uczulona), I tak a'propos, Chorwaci na komary mowia moskity
                  • Gość: chorwat Re: Ale w tym roku są komary !!!!! IP: *.net.htnet.hr 22.07.04, 10:07
                    w tym roku jest duzo komarow a komary u nas sa KOMARCI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka