Dodaj do ulubionych

Chorwacja Istria

IP: 213.156.123.* 07.06.13, 21:47
Witam ,
Planuję wyjazd do Chorwacji - Istria, dwie dorosłe osoby i dziecko w połowie sierpnia.
Dotychczas jechałem w "ciemno" z noclegiem w rejony Makarskiej.
Zastanawiam się czy rejon Istria można podobnie zaryzykować w tym terminie.
Czy ktoś ma doświadczenie na ten temat i tamtych rejonów ?
czy jest tam dużo miejsc do rozbicia namiotu w razie czego ?
Czy może ktoś polecić jakieś ładne miasteczko turystyczne w tamtym rejonie ?
szukam czegoś podobnego do Makarskiej - małe miasteczko z portem by nie było zupełnie senne po zmroku =)
Będę wdzięczny za pomoc i informację.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Chorwacja Istria 08.06.13, 09:14
      Ja bym na Istrię w połowie sierpnia z dzieckiem nie ryzykował w ciemno.Apogeum sezonu włosko-niemieckiego..
      • Gość: rafi Re: Chorwacja Istria IP: 213.77.117.* 08.06.13, 11:08
        A ja byłem w sierpniu w zeszłym roku "w ciemno" też w 3 osoby, i znalazłem nocleg w kwadrans (za pośrednictwem przydrożnej agencji), tyle,że kilka km. od plaży. Nam to nie przeszkadzało.
        Polecam Rovinj, przepiękne miasteczko, ze wszystkimi atrakcjami, których oczekujecie.
        • Gość: ChorwatZadar Re: Chorwacja Istria IP: *.adsl.net.t-com.hr 08.06.13, 14:03
          Dalmacja lepsza na wakacje:) Zrobylo sie juz goracooo...Zycze Wam szszesliwej podrozy do slonecznej krainy..pozdrowienia z Chorwacji..
          • Gość: bako7 Re: Chorwacja Istria IP: 213.156.123.* 08.06.13, 19:38
            a jak na miejscu z cenami w tym roku ? podobnie czy widać podbicie ceny ?
            Dalmację już kilka razy zwiedziłem więc chciałem zmienić rejony ... wszędzie trąbią że połowa Polski się do Chorwacji wybiera =)
            • Gość: ChorwatZadar Re: Chorwacja Istria IP: *.adsl.net.t-com.hr 08.06.13, 22:19
              Chyba podobne ceny do tych w zeszlym roku, wydaje mi sie ze jednak nieco drozsze.. Aby sie Chorwacja stala fajne panstwo do zycia na caly rok a nie tylko na wakacje...Podobnie jak w PL okradli caly kraj....co tylko mozna.. :(
            • Gość: ir-ed Re: szukajka Chorwacja IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.13, 13:24
              szukajka < zerknij
              Wybierz w panelu Istria > niżej > Pokoje i apartamenty
              ...wybierz miejsce .... przybliż ... wybieraj i przebieraj wg potrzeb...
              Klikaj znajdziesz kontakt.
              Pozdrawiam,
              • Gość: ir-ed Re: kempingi IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.13, 14:21
                Autor: Gość: bako7 IP: 213.156.123.* 07.06.13, 21:47
                Planuję wyjazd do Chorwacji - Istria, dwie dorosłe osoby i dziecko w połowie sierpnia.
                Zastanawiam się czy rejon Istria można podobnie zaryzykować w tym terminie.
                Czy ktoś ma doświadczenie na ten temat i tamtych rejonów ?
                czy jest tam dużo miejsc do rozbicia namiotu w razie czego ?

Czy może ktoś polecić jakieś ładne miasteczko turystyczne w tamtym rejonie ?

kempingi < info > więcej
                Pozdrawiam,
    • Gość: Vodice Re: Chorwacja Istria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.13, 12:34
      Nie spotkałem się na Istrii z czymś takim, że przy wjeżdzie do miejscowości stają naganiacze i oferują kwatery,
      kwter szuka się najlepiej pytając w agencjach turystycznych.
      Ale powiedzmy sobie szczerze, połowa sierpnia to nei jest czas na jazdę w ciemno,
      jak jeszcze coś zostało, to albo kiepska jakość, albo wysoka cena.
    • Gość: Vodice Re: Chorwacja Istria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.13, 20:59
      Jeśli chodzi o atrakcje turystyczne Istrii, to wystarczy wpisać sobie do googli
      Istria i macie jedyny problem: co wybrać ?
      Rovinj spełnia twoje wymagania, resztę doczytaj, na jego temat jest mnóstwo informacji
    • aseretka Re: Chorwacja Istria 09.06.13, 21:04
      Też polecałabym Rovinj albo Poreč. W ciemno jednak w sierpniu bym nie ryzykowała.
      • johana19 Re: Chorwacja Istria 10.06.13, 16:50
        My byliśmy w zeszłym roku w Porec w połowie lipca. Też jechaliśmy w ciemno, bez rezerwacji. W dodatku jechaliśmy przyczepą i zależało nam na tym, by mieć wydzieloną własną parcelę niż na rozłożeniu się na tzw. polu namiotowym. Spokojnie znaleźliśmy miejsce na Autocampie Zelena Laguna. Wolnych parceli rzeczywiście było tylko 3, ale miejsca na polu gdzie równie dobre można było rozbić namiot ale też stanąć przyczepą o wiele więcej. Sam Autocamp gorąco polecam. Ciekawa infrastruktura, czysty, na terenie mnóstwo atrakcji, animacje, basen, mini golf, knajpki, sklep, piekarnia itp. Nieopodal deptak z mnóstwem knajp.
    • Gość: bako7 Re: Chorwacja Istria IP: 213.156.123.* 10.06.13, 23:13
      dziękuję wam za Info ... parę kontaktów się odezwało ..jeszcze jakieś wolne miejsca są więc nie jest tak źle =) szukam dalej i zbieram informacje
    • 2podroznik2011 Re: Chorwacja Istria 18.10.13, 08:42
      Z mojego doświadczenia polecam ten region Chorwacja Istria. Kilka lat temu nocowaliśmy w miejscowości Rovinj i były to niezapomniane wakacje. Jedną z głównym atrakcji był jednodniowy wypad do Wenecji. Naprawdę warto :)
    • Gość: 1946s Re: Chorwacja Istria IP: *.183.247.234.dsl.dynamic.t-mobile.pl 17.12.13, 18:51
      Istria dobry wybór. Dojazd przez Bratysławę, Graz,Lubljanę ok.1300km w większości poza Polską autostradą (pamiętać o winietach). W środku sezonu lipiec-sierpień na kempingu lepiej zarezerwować parcelę, którą obecnie można wybrać korzystając z dostępnych planów i cenników (im bliżej morza i z lepszym wyposażeniem -prąd,woda czasem z odpływem tym wyższe ceny. Wszystkie kempingi na Istrze (zachodni brzeg) posiadają wysoki standard z sanitariatami(wc, umywalki, natryski, zmywalnie naczyń z ciepłą wodą),. Poza tym dobre trasy rowerowe na wycieczki do Porecu, Rovinja, Puli, Vrsaru. a samochodem do Rieki, Triestu czy nawet Wenecji. Przedpłata za rezerwację na ogół 30-40euro. Plecam byłem tam kilkakrotnie z przyczepą i w 2014 r. wybieram się w pobliże Novigradu.
      • Gość: Janinka Re: Chorwacja Istria IP: 212.2.126.* 18.12.13, 00:44
        My z mężem co roku jezdzimy do Chorwacji, zawsze na camping. Wcześniej z dziećmi, obecnie ze znajomymi.. bo dzieci podrosły i same spędzają wakacje. W Chorwacji jeśli chodzi o Campingi to jest w czym wybierać. Tutaj jest wiele opisanych www.chorwacja24.info/campingi/istria choć oczywiście to nie wszystkie :) jest wiele przydomowych campingów gdzie cenę i warunki można negocjować, na campach firmowych już nie pogadasz o cenach. Warunki są dobre tu i tu choć zalezy kto co lubi...
        • krybski Re: Chorwacja Istria 21.12.13, 22:14
          Witam,
          Ja również polecam wyjazd na jakiś camping który sam w sobie posiada mnóstwo dodatkowych atrakcji. Tutaj oferta paru campingów na Istrii
          www.selectcamp.pl/Campingi/Chorwacja/Istria/
    • Gość: niuss222 Re: Chorwacja Istria IP: *.adsl.net.t-com.hr 18.12.13, 21:41
      Witam i pozdrawiam sympatycznych Polaków .
      Istria to wspaniały region , jak każdy w Chorwacji , ale osobiście kocham Dalmację .
      Polecam Ciovo , może kiedyś nas odwiedzisz .
      Ciovo jest oblegane przez Polaków po 1 . ceny w marketach super ,
      apartamenty na poziomie , super tereny do biwakowania , bardzo dużo dzikich wysepek w zasięgu wzroku . Jeśli lubicie pływać łodzią , kajakiem , pontonem to rejon idealny dla was .
      facebook ; Miłośnicy Dalmacji .
      apartamentychorwacja@interia.pl
      Jesli zmienicie zdanie zapraszam na domowe wino , pyszne jedzenie , jak Was ugościmy
      nie będziecie mieli ochotę od nas wyjeżdżać .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka