kamw1807 29.01.09, 23:43 Mam zamiar kupić, przez sklep internetowy Macie taką? co na jej temat? dobry wybór? piszcie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zooba Re: Electrolux EWF12670 W 30.01.09, 12:40 Ja mam zamiar kupić EWF12680 - zdaje się ze różni się albo wielkością wyświetlacza albo ładunkiem prania - generalnie zbliżony model. O 12670 słyszałam dobre opinie na forum elektroda.pl, również od użytkowników. W jakim sklepie chcesz ją kupić? Czy transport jest z wniesieniem i zabraniem starej? Odpowiedz Link
kamw1807 Re: Electrolux EWF12670 W 30.01.09, 15:46 Jest kilka sklepów w których cena jest podobna. Najtniej 1108zł a RTV euro AGD 1699zł... różnica spora Kurier ma obowiązek dostarczyć ja przed drzwi, a dalej Twoja głowa chyba, że się z nim dogadasz. Nie wiem jak jest ze starą, czy zabierają, bo moja "stara" ma 6 miesięcy, więc nie idzie do utylu, tylko na sprzedaż> Odpowiedz Link
zooba Re: Electrolux EWF12670 W 02.02.09, 11:26 Koniec końców zamówiłam dokładnie taką pralkę jak ty - teraz będę czekać. Zdziwiła mnie cena transportu - z najbliższego RTV-AGD (7 km od domu) 60 zł, na terenie całego kraju DHL-em ze sklepu internetowego - 79 zł. Nie utylizują - w RTV-AGD pobierają opłatę za utylizację, więc starą oddam za darmo komuś potrzebującemu. Mam nadzieję, że dobrze robimy i pralka będzie ok. Odpowiedz Link
kamw1807 Re: do ''Zooba'' 05.02.09, 17:12 Przysłali Ci już pralkę? I jak? opowiadaj..chcę znać wszystkie szczegóły Odpowiedz Link
zooba Re: do ''Zooba'' 06.02.09, 07:58 Nie, jeszcze czekam - zamówiłam w najtańszym sklepie - z transportem ma być jakieś 1200 zł - status zamówienia "wysłano zamówienie do producenta" - więc chyba poczekam trochę. Nie spieszy mi się jakoś bardzo. Oczywiście dam ci znać. Ty już zamówiłaś? Odpowiedz Link
kamw1807 Re: do ''Zooba'' 07.02.09, 15:28 ZamówiłEŚ jeżeli już heheh Dzisiaj mają przyjechać zabrać Polara i zaraz po tym zamawiam chyba tego Electroluxa Też oglądałem za 1119zł + 65zł przesyłka, ale na stronie sklepu piszą, że wysyłka w ciągu 48h... A Ty mówisz, że dopiero wysłali zamówienie do producenta?? To ile ja będę na to czekać/?? Odpowiedz Link
kamw1807 Re: Electrolux EWF12670 W 08.02.09, 18:02 No właśnie została zamówiona Sklep internetowy 2w1.pl. 1139zł-pralka + 75zł kurier, łącznie 1214zł Dostępne podobno "od ręki", to się okaże Pralka na każdym z portali, w każdym sklepie ma super opinie użytkowników, więc chyba będzie to trafny wybór Czekamy Odpowiedz Link
zooba Re: Electrolux EWF12670 W 09.02.09, 11:42 Sorka za formę żeńską, jakoś z rozpędu... Pozytywne opnie mnie najbardziej przekonują, mój pierwszy wybór - model 12680 jest trudno dostępny i nie ma opinii, więc odpuściłam. Sklep inny, nie pamiętam nazwy - koszt z dostawą trochę poniżej 1200 zł Odpowiedz Link
kamw1807 Re: Electrolux EWF12607 W 10.02.09, 23:35 Pralka przyjedzie w czwartek Firma kurierska..DHL..;/ mam złe doświadczenia z nimi. no ale... Najgorsze, że kurier wnosi paczki do 31,5kg..pralka będzie ważyła jeszcze raz tyle. Nie mam z kim wnieść, myślicie, że pomoże? Odpowiedz Link
zooba Re: Electrolux EWF12607 W 11.02.09, 08:25 Podobno można się dogadać z kurierem - szczerze mówiąc oni tak dorabiają - na to też liczę - pralka waży 76 kg // Odpowiedz Link
zooba Re: Electrolux EWF12607 W 13.02.09, 09:46 I jak? Masz pralkę? U mnie wczoraj anulowano zamówienie !! bez podania powodu a cena pralki na stronie internetowej podskoczyła o 1500 z 1108. Owszem nie spieszy mi się ale polecieli w kule i niniejszym przestrzegam przed firmą Market RTV AGD. Zamówiłam w innym sklepie, z którym mam dobre doświadczenia, Electro.pl, drożej o jedyne 40 zł. Daj znać jakie wrażenia Odpowiedz Link
kamw1807 Pralka dziś dojechała!! 13.02.09, 18:22 Pomijając problemy związane z najbardziej dziadoską firmą przewozową DHL, na której już 2 razy się zawiodłem to wszystko super. Ja wybrałem sklep 2w1.pl, naprawdę super obsługa, szybko i oK, SUPER KONTAKT, POPRZEZ GG, CZY TEL, NAPRAWDĘ SKLEPIK GODNY POLECENIA. Z wysyłką wyniosło mnie 1214zł dokładnie. a Teraz kilka słów o pralce... To był po prostu strzał w 10!! Jeszcze za taką kasę to już w ogóle full wypas. Pralka jest ekstra, po prostu super.. Poprzedni Polarek się umywa Ogólny wygląd zewnętrzny, funkcje, setki programów.. no bajer jednym słowem. Wielki wyświetlacz, na którym odczytujemy info o czasie jaki pozostał do końca trwania cyklu, temperaturze, ilościach obrotów wirowania, fazie prania, funkcjach dodatkowych itp. A co najważniejsza jest tak cicha, że stojąc koło niej trzeba zastanawiać się cyz jest włączona.. 24 pozytywne opinie na Ceneo.pl, to mało..moja będzie 25: POLECAM!! Bomba!! Odpowiedz Link
zooba Re: Pralka dziś dojechała!! 16.02.09, 20:15 No to gratuluję! Najbardziej mnie cieszy, że jest cicha, o to się bałam. Ze względu na falstart czekam dalej, ale to już ostatnie dni. Wnieśli pralkę czy były kłopoty? Odpowiedz Link
balaganiara0 Re: Pralka dziś dojechała!! 17.02.09, 13:13 Mam do was pytanie, czy ta pralka otwierana jest od przodu, czy od góry? Na ile obrotów? Odpowiedz Link
zooba Re: Pralka dziś dojechała!! 17.02.09, 13:20 Do przodu - wszystkie EWF są ładowane od frontu. Ta ma 1200 obrotów max. Odpowiedz Link
kamw1807 Re: Pralka dziś dojechała!! 18.02.09, 13:55 Z wniesieniem może większego problemu nie było powiedziałem, że chwilowo jestem sam w domu nie mam jak sam wnieść. Ale nie było mowy o tym, żeby kurier pozostał, by sprawdzić paczkę!! Wyraźnie w regulaminie sklepu, w którym została zakupiona (2w1.pl) jest napisane, że kurier ma obowiązek pozostać w celu sprawdzenia paczki, ponieważ później reklamacje są nie uwzględniane. Niestety kurier był bardzo niesympatyczny, stwierdził, że przez moją paczkę jest już opóźniony o godzinę, a jeżeli nawet jest uszkodzona to tylko z reklamacją zwracać się do sklepu, bo w takim wypadku musiała od nich wyjść uszkodzona i po prostu wyszedł z mieszkania. Firma DHL, jest naprawdę najgorszą firmą przewozową, zwłaszcza region woj.łódzkiego.NIE polecam. Odpowiedz Link
kamw1807 zooba masz pralkę??:):): 23.02.09, 02:04 No jak tam koleżanko dojechał Electrolux?) Mój tyrany dzień dnia, a o Twoim nic nie wiem Odpowiedz Link
zooba Re: zooba masz pralkę??:):): 23.02.09, 10:01 Mam!!! Przyjechała w czwartek, ale wyjeżdżaliśmy i uruchomienie było dopiero wczoraj. Kurier (UPS) też nie chciał zostać, aż mąż sprawdzi, bo spóźniony itp. I nie zauważyliśmy, że ktoś wziął nasze gratisowe czekoladki.... Pralka jest super, programowanie bardzo łatwe, chodzi cicho, jest bardzo pojemna. Trochę pod twoim wpływem zmieniłam decyzję z modelu 12680 i dobrze, taka wielkość mi wystarczy. Teraz bawię się programami i funkcjami Odpowiedz Link
kamw1807 Re: zooba masz pralkę??:):): 25.02.09, 14:20 Jedyn słowem wirtualnie dokonaliśmy dobrego wyboru: Odpowiedz Link
zooba Re: do zooba:)) 24.08.09, 15:09 Bezproblemowo, jak na razie. Jak tam kwestia srebrnego nalotu? Nie wypowiadałam się, bo nie mam pojęcia, skąd takie coś się bierze. Odpowiedz Link
kamw1807 Re: do zooba:)) 25.08.09, 02:56 Powiem Ci, że na szczęście to tylko jednorazowe "zasrebrzenie". Może to i nie wina pralki Odpowiedz Link
hela6 Re: Pralka dziś dojechała!! 02.12.09, 13:29 Firma kurierska jest tyle warta ile wart kurier w naszej dzielnicy. U mnie akurat DHL jest ok, DPD jest super a UPS - dramat. Odpowiedz Link
gazetowy.mail do zooba i kamw 02.12.09, 13:15 Jakie pralki (model) kupiliście? Bo z tematów i Waszych wpisów się pogubiłam. Które ostatecznie stoją w Waszych domach? Odpowiedz Link
zooba Re: do zooba i kamw 02.12.09, 14:44 12670 ostatecznie, chciałam 12680 ale trudno było dostać. Nie pamiętam, jak ją długo mam, ale jest zupełnie bezproblemowa. Odpowiedz Link
kamw1807 Re: do zooba i kamw 04.12.09, 00:31 EWF12670W Ja swoją mam od lutego zooba kupiła kilka tygodni później ja na swoją też nie narzekam Odpowiedz Link
kamw1807 Electrolux 12670W 31.01.10, 02:38 Może na forum jest więcej użytkowników tej machiny? zooba pralka działa Ostatnio miałem styczność z Beko...modelu nie znam srebrna, z wyświetlaczem, 1200 obr.. i też mam coś w podobie "time menagera", że czasem można sterować. Odpowiedz Link