Dodaj do ulubionych

PRIVLAKA /okolice ZADARU/ kto był ???

IP: 82.160.68.* 30.07.04, 15:00
Witam , czy mogę prosić o jakieś info dotyczące tej miejscowości i okolicy.
Czy jest tam piaszczysta plaża? Kto był w tej miejscowości z małym dzieckiem
i może podzielić się wrażeniami. A może ktoś ma jakieś namiary na kwaterę?
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Cire Re: PRIVLAKA /okolice ZADARU/ kto był ??? IP: 62.141.202.* 30.07.04, 21:47
      Nie byłem ale jadę w sierpniu na wyspę Vir więc trochę danych już nazbierałem...
      Mianowicie warto się zaopatrzyć w mapę z czerwonej serii Euro Cart Marco Polo
      Wybrzeże Dalmatyńskie w skali 1:300 000 (b.dokładna)na niej widać sporo
      ciekawych miejsc, które warto odwiedzić z tego miejsca. Jeśli chodzi o
      piaszczyste plaże to z tego co wiem w samej Privlace takich nie ma (ale
      przecież nie wszędzie muszą być piaszczyste, poza tym dla dziecka większą
      frajdą są kamyki szczególnie dla chłopca). Jeśli bardzo się uprzesz to są w
      pobliżu dwie piaszczyste plaże w okolicy Ljubaca (zalew Ljubacki) i jak to
      zwą "słodkie morze" Karinsko more. Bardzo ładna plaża jest też podobno przy
      miejscowości Petrcane (13km od Privlaki). Kwatery są jak wszędzie piszą
      dostępne bez problemu na miejscu, jadąc jednak z małym dzieckiem proponowałbym
      skorzystać z oferty Interhome. (nigdy się nie zawiodłem wręcz przeciwnie!) i w
      tym roku na Chorwację mają bardzo dobre ceny...
      Pozdrawiam
      Piotr
      • Gość: la Re: PRIVLAKA /okolice ZADARU/ kto był ??? IP: 82.160.68.* 02.08.04, 08:43
        Piotr,dzięki za informacje. My wybieramy się pierwszy raz do Chorwacji pod
        koniec sierpnia. Przeglądamy właśnie oferty Interhome .Jeśli masz doświadczenie
        to napisz czy oferty zgadzają się z opisem i zdjęciami wętrz
        apartamentów.Jedziemy z dziećmi i chcieliśmy wcześniej coś zarezerwować. Podoba
        nam się jedna oferta Interhome ,ale jest opis i tylko zdjęcie balkonu bez
        wnętrza . A czy na wyspie Vir masz już rezerwację i czy przez Interhome?
        Pozdrawiam jola.
    • Gość: jola Re: PRIVLAKA /okolice ZADARU/ kto był ??? IP: 82.160.68.* 04.08.04, 22:34
      Cire, dzięki za informacje. Kiedy korzystałeś z Interhome? Czy można zaufać
      podanym opisom.
      • Gość: Cire Re: PRIVLAKA /okolice ZADARU/ kto był ??? IP: 62.141.202.* 06.08.04, 22:04
        Sorry, że dopiero teraz....
        Z Interhome byłem 4 razy w Hiszpani i 1 raz we Francji.
        Za każdym razem oferta sprawdzała się w 105%. (Te 100% na wszystko co w opisie
        a te 5% na rzeczy, których nie ma w opisie a w rzeczywistości są i miło
        zaskakują. Interhome nie przesadza, jeśli jest napisane że masz 25 m do morza
        to masz od 20 do 25 m do morza ...
        Z ofertą w Chorwacji spotykam się pierwszy raz ale voucher już przyszedł
        28.08.2004 odwiedzam wyspę Vir.
        A przy okazji: z atlasów samochodowych zdecydowanie polecam Shell 2004/2005
        (więcej - www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=5313&highlight= )
        Pozdrawiam Jolu i do zobaczenia ;-)
        Cire - Piotr
    • Gość: Krzysiek Re: Byłem w Privlace IP: 81.210.122.* 05.08.04, 21:34
      Plaża w Privlace jest dość fajna, na brzegu jest drobny żwirek, ale w morzu
      jest piasek. Dno schodzi w dół bardzo powoli tak, że jest idealne dla małych
      dzieci. Na plaży rośnie rozłożyste drzewo dające dużo cienia, warto jest z
      samego rana zająć pod nim miejsce. Camping jest tuż przy plaży, jest też dużo
      kwater, można spokojnie jechać w ciemno. Dużo kwater jest też w przysiółku
      Sabunike.
      W pobliżu jest czarujące miasteczko Nin. Można się wybrać też do Zatonu (20km)
      żeby skosztować sportów wodnych (skutery, nurkowanie, lotnia) ale uprzedzam
      jest tam drogo.
    • Gość: jola pytanie do Krzyśka IP: 82.160.68.* 06.08.04, 14:28
      Witam ,w ofercie Interhome jest do wynajęcia apartament 2 km od centrum
      Privlaki, dom "Stefa" 100 m do piaszczystej plaży. Krzysztof czy może to być
      dobre miejsce jeśli jest 2 km od centrum. Czy rezerwowałes noclegi przed
      wyjazdem czy na miejscu.A może masz namiary na swoją kwaterę? Jeśli dysponujesz
      prywatnymi zdjęciami z Privlaki , z plaży i okolicy to proszę na priv
      jola66@poczta.onet.pl Dzięki jola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka