Gość: sigal1962 IP: *.130.246.94.ip4.artcom.pl 22.03.15, 13:06 kto podpowie jak objechać we Słowenii drogi płatne jadąc od Grac do Chorwacji Dziękuję z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grac ?! Re: objazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.15, 17:56 Co to takiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: objazd 22.03.15, 18:39 Na you tube są filmiki,w internecie setki opisów,Na tym forum tez kilkadziesiat razy. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: objazd 23.03.15, 17:08 Trudno nazwać drogę niepłatną objazdem, bo czasem jest ona krótsza niż autostrada, chociaż oczywiście autostradą jest szybciej. Takie drogi alternatywne biegną zwykle równolegle do autostrad. Wystarczy spojrzeć na google maps. Jadąc jednak przez Słowenię na Półwysep Istria nie rezygnowałabym ze słoweńskiej autostrady. Co innego jeśli jedziesz bardziej na południe, chociażby w okolice Zadaru, moim zdaniem nie warto płacić za 30 euro za winietkę miesięczną, aby przejechać autostradą raptem ok. 65 km. Droga niepłatna -> kierunek na Ptuj. Pisałam o tym tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,201,156183911,156242534,Re_Camping_dla_rodzin.html Odpowiedz Link Zgłoś
sigal1962 Re: objazd 25.03.15, 19:11 aseretko ślicznie dziękuję za informację a reszcie hmm też mimo ze nic nie wnieśli Każdemu mogą się zdarzyć literówki a że szukałem i nie znalazłem to inna bajka może podasz link gdzie to było Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: objazd 25.03.15, 19:34 > a że szukałem i nie znalazłem to inna bajka może podasz link gdzie to było Nie bardzo rozumiem o jaki link pytasz? Jeżeli o google maps to proszę bardzo: www.google.pl/maps/ ewentualnie: mapagoogle.pl/ maps.google.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: objazd 27.03.15, 17:52 Naprawdę nie korzystasz z you tuba? Pierwszy z brzegu filmik : www.youtube.com/watch?v=67TR24gWSWU a po prawej dziesiątki podobnych. No i jeszcze cały google street ,którym można przejechać całą trasę na sucho ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: objazd 27.03.15, 21:42 Hepik, może ja już stara i nie przyjmuję wszystkiego tak, jak młodzi... :( Ale po obejrzeniu tego filmiku na youtube absolutnie nie domyśliłabym się, jak przejechać przez Słowenię drogą na Ptuj. Jakoś wolałabym, gdyby ktoś mi to wytłumaczył pokazując po staremu na mapie.:) Ale sama też potrafię z mapy korzystać i nawet, gdy nie było GPS-ów, gdzie można wklepać "omijaj drogi płatne", to kiedy nie miałam ochoty płacić za przejazd autostradami, to jakoś udawało mi się je omijać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sigal1962 Re: objazd 29.03.15, 13:42 hepilk1 pokaż mi tutaj na forum opis jak objechać Po drugie już czytałem że można zjechać na rondzie przed aby ominąć drogi płatne ale ktoś dopisał że przed wjazdem na rondo jest znak DROGA PŁATNA i policja wyłapuje Po trzecie ile musiałbym przeglądnąć filmików aby trafić na ten TWÓJ który nic nie daje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Objazd Re: objazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.15, 14:03 Jak wy chcecie samodzielnie podróżować do Chorwacji, jak nie umiecie znaleźć w ciągu kilku sekund wszystkiego, co potrzebujecie w internecie ???!!! Np. tu: rejsychorwacja.com/rejsy/153 Takich informacji są dziesiątki, dokładne opisy, już średnio inteligentna małpa załapie To jest nieprawda, 100 razy opisywana w internecie, że rondo w Ptuju jest płatne i że tam łapie policja. Jakiś kretyn rozsiewa takie plotki Odpowiedz Link Zgłoś
sigal1962 Re: objazd 31.03.15, 17:43 aby popływać w Chorwacji to najpierw tam trzeba dojechać a po drugie to pytam się o objazd w Słowenii aby objechać płatną drogę Po co mam płacić ileś tam euro ( 30 lub 35 ) za kilka km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Objazd Re: objazd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.15, 07:38 W linku masz dokładną ściągę do objazdu, nawet ci się nie chciało go otworzyć !!! Za winietkę się 15 euro przy jednym przejeździe I jedzie się więcej niż kilka kilometrów autostradą !!! Jest tego około 50 kilometrów ! Dopiero jak ktoś będzie wracać przez Słowenię po upływie 7 dni, to potrzebuje drogiej winietki, też za 15 euro. lub miesięcznej za 30 !!! Wtedy koszt wyniesie 30 euro za przejechanie 100 kilometrów Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: objazd 29.03.15, 16:15 A chocby tutaj kilka tematów forum.gazeta.pl/forumSearch.do?&author=&forumId=201&query=zjazd+226+przed+graz&title= ale jest tego dużo wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
sigal1962 Re: objazd 31.03.15, 17:46 a nawet 2009 to tak skromnie licząc to od 6 do 2 lat ile km dróg wybudowano ile podnieśli ceny za drogi płatne ale dziękuję za podpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: objazd 01.04.15, 13:56 Zgodnie z taką logiką,niepotrzebnie pytasz się w marcu.Do lata coś moga remontować,coś zamknąc czyli psu na budę dziesiejszy opis trasy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: objazd 29.03.15, 16:17 Albo tak: forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=objazd++autostrady+w+s%C5%82owenii&forumId=201&author=&title=&forum= Odpowiedz Link Zgłoś
sigal1962 Re: objazd 31.03.15, 17:45 ok dzięki ale to jest z 2013 roku Jak myślisz ile przez ten czas się zmieniło ? Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: objazd 01.04.15, 17:51 Wybacz Sigal, ale trochę marudzisz... Chcesz, aby ktoś Ci wskazał dokładny opis drogi, ze wszystkimi skrętami i zjazdami? Jeśli masz GPS, to wklep punkt dojazdu i daj "omijaj drogi płatne". Pojedziesz, jak po sznurku. :) Jeśli nie masz GPS wejdź na www.viamichelin.pl/ i wyznacz trasę zaznaczając "Omijanie punktów poboru opłat". Otrzymasz dokładny opis trasy, który możesz wydrukować i zabrać ze sobą w podróż. A jak nie masz drukarki, to niestety trza wziąć długopis i wszystko przepisać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sigal1962 Re: objazd 02.04.15, 18:28 ok może tak wyszło ze marudzę ale chciałem pokazać błędy jakie ktoś radzi Wiem że drogi można remontować z dnia na dzień ale wiadomości z przed 5 czy 2 lat to mała przesada Tak samo jak ktoś się pyta ile ma wziąć pieniędzy na wakacje Jeden zje w restauracji a drugi przyrządzi sobie sam jedzenie i jak mu doradzić a takie pytania tutaj bywają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Objazd Trzymajcie mnie !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.15, 20:05 sigal1962 napisał: > ok może tak wyszło ze marudzę ale chciałem pokazać błędy jakie ktoś radzi Wiem > że drogi można remontować z dnia na dzień ale wiadomości z przed 5 czy 2 lat to > mała przesada Tak samo jak ktoś się pyta ile ma wziąć pieniędzy na wakacje Jed > en zje w restauracji a drugi przyrządzi sobie sam jedzenie i jak mu doradzić a > takie pytania tutaj bywają Błędy ???!!! Dostałeś ode mnie link z dokładnym opisem trasy, najbardziej aktualnym !!!! Od innych też dostałeś bardzo dobre informacje !!! Przesadą jest to, że nie umiesz z nich skorzystać i ciągle szukasz dziury w całym !!! Poza tym pytanie o pieniądze potrzebna na wakacje jest bardzo sensowne. Wręcz jedno z najmądrzejszych. Oczywiście pytający musi wiedzieć, kiedy jedzie, czy przed sezonem czy w czasie sezonu i czy nastawia się głównie na jedzenie w konobach, czy też będzie sobie na wczasach gotował Odpowiedz Link Zgłoś
sigal1962 Re: Trzymajcie mnie !!!! 06.04.15, 16:48 to akurat nie było do ciebie jeżeli się obraziłeś to przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś