Gość: zero IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.17, 19:01 Gdzie przekraczacie granicę ? Wybierz punkt [1] [2] lub [3] > na mapie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 ?! 28.04.17, 19:27 To jakaś ankieta ??? Ja zawsze 1 i 2 Ale nie dlatego, że nie lubię Zwardonia... Tylko dlatego, że mi nie pasuje z powodu mojego miejsca zamieszkania... Podejrzewam, że inni też się kierują tylko takimi względami... Przynajmniej powinni... Chyba, że lubią jakieś okrężne trasy nabijając o wiele więcej kilometrów niż trzeba... ( różne są gusta ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zero Re: Jadąc do Chorwacji... IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.17, 21:50 Od kilku lat bez zmian jak niżej... Przyjazd na parking Auchan Żory punkt A Przyjazd na nocleg w > punkcie B przybliż Rano jedziemy przez granicę punkt C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdj Re: Jadąc do Chorwacji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.17, 22:07 Ja jedynka Tylko co ma zaznaczyć mieszkaniec Rzeszowa lub Kłodzka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zero Re: Jadąc do Chorwacji... IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.17, 23:10 fdj napisał(a): Tylko co ma zaznaczyć mieszkaniec Rzeszowa lub Kłodzka ? Nic nie zaznaczać. Proszę podać nazwę swojego . > > > drogowego przejścia granicznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdj Re: Jadąc do Chorwacji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.17, 23:16 Nie ma przejść granicznych w strefie Schengen, granicę przekracza się w dowolnym miejscu Mogą być jedynie ograniczenia w poruszaniu się samochodów z powodu braku drogi czy pieszych w parku narodowym z powodu ochrony przyrody Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Jadąc do Chorwacji... 29.04.17, 21:25 To prawda Nadal się w mediach pisze o przejściach granicznych w strefie Schengen, ale to wynika tylko z tego, że niektórzy dziennikarze są niedouczeni.... ( i nie chce im się uczyć ) Ale świat mediów ma czasem ze światem realnym tyle wspólnego co krzesło z krzesłem elektrycznym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdj Re: Jadąc do Chorwacji... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.17, 19:43 Ja zawsze dziwię się drogowskazom na Gorzyczki, kiedy w Gorzyczkach nie ma nawet parkingu na granicy i nie wolno się zatrzymywać na autostradzie, nic tam nie ma poza tabliczkami o tym, że kończy się lub zaczyna RP Poza Polską drogwskazy pokazują przy granicach większe miasta, a nie punkty przekraczania granicy Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Jadąc do Chorwacji... 30.04.17, 23:19 Te drogowskazy na Gorzyczki, Olszynę, Świecko, Jakuszyce, Kołbaskowo są teraz czystym idiotyzmem... To jest fakt Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Jadąc do Chorwacji B lub C, trzeba.... 02.05.17, 20:27 ...wiedzieć o koszmarnych korkach od Cadcy do Żyliny ! O dziwo w odwrotnym ierunku korków nie ma... Dzisiaj przetestowałem... No, nie jechałem do Chorwacji, tylko do Bojnic na Słowacji... W Cadcy traci się z 20 minut, korek był rano, był wieczorem, przyczyną są światła koło centrum handlowego.. Potem korkuje się, tam gdzie są światła, znowu z 20 minut idzie się paść... Jeśli ktoś nie pojedzie w niedzielę lub w nocy, to spokojnie należy dodać 40 minut do czasu przejazdu podawanego przez google w niedzielę lub w nocy !!! Powtarzam - Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Jadąc do Chorwacji B lub C, trzeba.... 02.05.17, 20:34 A tak na marginesie: po powrocie przyczytałem, co działo się w polskich Tatrach: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21756338,ta-majowka-przejdzie-do-historii-5-godzin-w-kolejce-na-kasprowy.html?v=1&obxx=21756338&offset=19#opinions Szok, 4 godziny czekania w kolejce na Kasprowy, totalny tłok, paranoja... W innych popularnych miejscowościach było podobnie.... A na Słowacji luz, zwiedzaliśmy bardzo wypasiony zamek i zoo, u nas byłoby tam "obleżęnie"... tiny.pl/g1x5k A były pustki, pełen komfort zwiedzania... Szok... Zapewne tym ludziom z Zakopca nikt nie powiedział, że granice są otwarte i że nie trzeba się bać "obcych" Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: Jadąc do Chorwacji B lub C, trzeba.... 02.05.17, 20:38 I cenowo posiłki w knajpach kosztują tyle samo co w Polsce... ( oczywiście jak się porównuje restaurację z retauracją, fast food z fast foodem ) Złoty Bażant za 58 centów w sklepie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdj Re: Jadąc do Chorwacji B lub C, trzeba.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.17, 00:02 Jest to fenomen nie do wytłumaczenia Ludzie stoją 5 godzin w kolejce, żeby wyjechać na Kasprowy, kiedy w tym samym czasie by zdążyli wyjechać w Tatrzańskiej Łomnicy kolejką, zjechać na dół i wrócić do Zakopanego Podejrzewam, że niektórzy ludzie naprawdę się boją wszystkiego, co nie jest czysto toruńsko -polskie i boją się opuszczać obszar dobrej zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdj Re: Jadąc do Chorwacji B lub C, trzeba.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.17, 00:05 Za granicami dobrej zmiany czają się uchodźcy, wszystko jest 10 razy droższe, każdy cudzoziemiec jest wrogiem chcącym zabrać 500+ z portfela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdj Re: Jadąc do Chorwacji B lub C, trzeba.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.17, 00:26 Cytat z innego forum Miłego wypoczynku Myślący turysta (gość) 02.05.17, 00:04:02 Jakim trzeba być pustakiem żeby jechać na długi weekend w tatry? Wróciłem z Zakopanego w czwartek, byliśmy z rodziną tydzien. Na gubalowke i na kasprowy wyjechaliśmy kolejkami prosto z marszu - kasa, bilet, odjazd. We wszystkich restauracjach w których byliśmy praktycznie zero ruchu - dobrze zjedliśmy w góralskiej tradycji i w steak chacie na Krupówkach oraz w barze mlecznym jakieś 100metrow w górę od krupowek, po Krupówkach chodziliśmy kilkanaście razy z wózkiem pomiędzy pojedynczymi turystami i kilkoma wycieczkami. Objechalismy termy i większość okolicznych atrakcji z małym dzieckiem bez kolejek, bez stania, bez korków na zakopiance. Z centralnej Polski zgodnie z przepisami po rozkopanej drodze z Radomia na Kraków w 5 i pół godziny. Wyjazd z zatloczonego miasta do zatloczonego Zakopanego to jak widzę sport narodowy dla sporej części Polaków. Nie lepiej pojechać tydzień wcześniej lub tydzień później? W hotelach pustki, ceny inne, po szlakach da się przejść bez przepychania :) www.gazetakrakowska.pl/wiadomosci/podhale/a/zakopane-majowka-2017-zeby-wjechac-na-kasprowy-trzeba-odstac-nawet-56-godzin,12037196/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdj Re: Jadąc do Chorwacji B lub C, trzeba.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.17, 00:10 Po 1933 roku w Niemczech wprowadzono specjalne prawo, które nakazywało osobom spędzającym urlop za granicą zapłacić stosowny podatek w astronomicznej wysokości Wyjazdy zagraniczne na urlop prawie zamarły Prawie, bo nie dotyczyło to tylko zaprzyjaźnionego kraju Włoch Historia lubi się powtarzać lub wracać jako groteska Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Jadąc do Chorwacji... 30.04.17, 23:31 W Boboszowie, jak pół zachodniej Polski Odpowiedz Link Zgłoś