Dodaj do ulubionych

Drogi w Chorwacji

IP: *.adm.us.edu.pl 07.01.05, 16:56
Mam pytanie w tym roku wybieram się do Chorwacji jaki są tam drogi i czy od
Zagrzebia w kierunku Dalmacji jest autostrada nie pytam o cene bo ta mogła
ulec zmianie
Obserwuj wątek
    • Gość: mukki Re: Drogi w Chorwacji IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 19:58
      Przejazd z Zagrzebia w stronę morza jest OK - szybka droga. Za to droga wzdłuż
      wybrzeża jest na prawdę hardcorowa. Widoki zapierające dech - z jednej strony
      pionowa ściana w górę, z drugiej pionowo kilkanaście, kilkadziesiąt metrów w
      dół, piękne morze, z przeciwka tubylcy, którzy chyba w ogóle nie mają nerwów bo
      wyprzedzają na takiej drodze, nie wiesz, co wyskoczy zza zakrętu, pobocze nie
      istnieje, droga "zabezpieczona" betonowymi słupkami, niektórych brakuje co daje
      do myślenia - ale warto!
    • Gość: Kris Re: Drogi w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:22
      Powinnas podac miejsce gdzie chcesz dojechac...:)) w Dalmacji
      autostrada jest do Splitu....
      • deoand Re: Drogi w Chorwacji 08.01.05, 14:21
        " Hardcorowa " - bardzo mi sie podoba to okreslenie autora magistrali
        adriatyckiej
        czyli Jardanki / jardan - to po ichniemu Adriatyk .
        Jest tak jak autor opisał , ale uwaga policja troche poluje na wariatow choć
        głównie stoi ukryta na prostych gdzie akurat mozna by wyprzedzic czy troche
        dodac gazu .
        Na serpentynach to za bardzo nie poszalejesz -chyba żeś rajdowiec świrek !!
        Ale teraz jest autostrada do Splitu czyli jazda bezproblemowa i jeszcze dodam ,
        ze w całej Chorwacji asfalt to jest asfalt i drogi nie maja dziur i kolein jak
        w ukochanej Ojczyźnie .
        Jardanka zaczyna sie od Rijeki ale naprawde nie radze w jeden dzień starac sie
        ja pokonac całą -tj do Dubrownika chyba cos ponad 600 km - ale jazda jest
        bardzo meczaca - zakręt za zakretem !!!
        Inne " hardcorowe " drogi są na wyspach chorwackich a na Hvarze w szczególnosci
        pzdr.
        Widoki wspaniałe głównie dla pasażerów ale kierowca wchodząc z zakretu w zakręt
        tez się czasem czymś zachwyci .
        pzdr.deo
    • Gość: HRVOJE Re: Drogi w Chorwacji IP: *.KSZ.K.pl 10.01.05, 23:54
      www.hak.hr www.hac.hr
    • Gość: Wertys Re: Drogi w Chorwacji IP: *.adm.us.edu.pl 13.01.05, 07:08
      Dzięki wszystkim za odpowiedż nie napisałem gdzie się wybieram , chcę pojechać
      koło Splitu lub Sybienika Jeszcze raz dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka