Gość: Wertys IP: *.adm.us.edu.pl 07.01.05, 16:56 Mam pytanie w tym roku wybieram się do Chorwacji jaki są tam drogi i czy od Zagrzebia w kierunku Dalmacji jest autostrada nie pytam o cene bo ta mogła ulec zmianie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mukki Re: Drogi w Chorwacji IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 19:58 Przejazd z Zagrzebia w stronę morza jest OK - szybka droga. Za to droga wzdłuż wybrzeża jest na prawdę hardcorowa. Widoki zapierające dech - z jednej strony pionowa ściana w górę, z drugiej pionowo kilkanaście, kilkadziesiąt metrów w dół, piękne morze, z przeciwka tubylcy, którzy chyba w ogóle nie mają nerwów bo wyprzedzają na takiej drodze, nie wiesz, co wyskoczy zza zakrętu, pobocze nie istnieje, droga "zabezpieczona" betonowymi słupkami, niektórych brakuje co daje do myślenia - ale warto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: Drogi w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:22 Powinnas podac miejsce gdzie chcesz dojechac...:)) w Dalmacji autostrada jest do Splitu.... Odpowiedz Link Zgłoś
deoand Re: Drogi w Chorwacji 08.01.05, 14:21 " Hardcorowa " - bardzo mi sie podoba to okreslenie autora magistrali adriatyckiej czyli Jardanki / jardan - to po ichniemu Adriatyk . Jest tak jak autor opisał , ale uwaga policja troche poluje na wariatow choć głównie stoi ukryta na prostych gdzie akurat mozna by wyprzedzic czy troche dodac gazu . Na serpentynach to za bardzo nie poszalejesz -chyba żeś rajdowiec świrek !! Ale teraz jest autostrada do Splitu czyli jazda bezproblemowa i jeszcze dodam , ze w całej Chorwacji asfalt to jest asfalt i drogi nie maja dziur i kolein jak w ukochanej Ojczyźnie . Jardanka zaczyna sie od Rijeki ale naprawde nie radze w jeden dzień starac sie ja pokonac całą -tj do Dubrownika chyba cos ponad 600 km - ale jazda jest bardzo meczaca - zakręt za zakretem !!! Inne " hardcorowe " drogi są na wyspach chorwackich a na Hvarze w szczególnosci pzdr. Widoki wspaniałe głównie dla pasażerów ale kierowca wchodząc z zakretu w zakręt tez się czasem czymś zachwyci . pzdr.deo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HRVOJE Re: Drogi w Chorwacji IP: *.KSZ.K.pl 10.01.05, 23:54 www.hak.hr www.hac.hr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wertys Re: Drogi w Chorwacji IP: *.adm.us.edu.pl 13.01.05, 07:08 Dzięki wszystkim za odpowiedż nie napisałem gdzie się wybieram , chcę pojechać koło Splitu lub Sybienika Jeszcze raz dzięki Odpowiedz Link Zgłoś