IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.03.05, 07:20
Kto może mi polecić spokojną miejscowość na Istri nad samym morzem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dabu1 Re: ISTRIA IP: 195.127.59.* 07.03.05, 11:36
      Byłem na Istrii w sierpniu 2004, polecam Novigrad.
      Byłem też w innych miejscowościach, zależy co oczekujesz?
      Chętnie odpowiem na pytania
      dabu1@o2.pl
      • Gość: Jaro Re: ISTRIA IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.03.05, 21:38
        Proszę powiedz mi jakie są plaże, lubię nurkować czy są skałki przy plaży gdzie
        można ponurkować,czy nie ma problemu z znalezieniem kwater.
        • Gość: dabu1 Re: ISTRIA IP: 195.127.59.* 08.03.05, 10:58
          Tak są skałki, idealne miejsce do nurkowania, sam też sporo nurkowałem, idealne
          miejsce. Camping (na samym początku Novigradu - Baja Bianca), na którym byłem
          tak trochę na uboczu, więc było mało ludzi. Miejsc noclegowych mnóstwo, na
          pewno coś znajdziesz. Ok 20 euro za pokój dwuosobowy.
        • caesar_pl Re: ISTRIA 08.03.05, 11:00
          bylem 10 lat temu w Rabacu.
          de.geocities.com/weltreisen_2002/01.jpg
          nastepne 3 fotosy po zmianie 01 na 02,03,04.
          Ta pustawa plaza to dzika plaza,ok.5 km od hotelu.Te skaly ida parenascie metrow do wody i sa ladnie porosniete kolorowymi naroslami.Swietnie sie nurkuje.I woda dosyc ciepla.
          Hotele stoja nad sama woda i synek sam sie kapal,na wodzie 10 metrowej.Ale zawsze materac przy sobie.Juz wtedy byl swietnym plywakiem.Mial 9 lat.
          Mysmy zagladali czasem z balkonu,gdzie on tam plywa...
          • alek31 Re: ISTRIA 14.03.05, 12:47
            Hej, byłem w tym samym miejscu.
            Potwierdzam wszelkie zalety o którym piszesz.
            Przy tej pustawej plaży, parę kilometrów lasem od hotelowej części Rabacu,
            odbywały się całonocne, plenerowe imprezy w tzw. Piraten Clubie, czyli stojącej
            odrobinę powyżej plaży drewnianej budzie i scenie.
            Ja mieszkałem w hotelu Neptun (na samym końcu części hotelowej) i pływałem do
            tej zatoczki w ABC, wzdłuż pięknego skalistego brzegu z kilkoma miłymi,
            zacisznymi zatoczkami zwykle okupowanymi przez naturystów.
            Generalnie, a był to mój pierwszy raz w Chorwacji i parę latek temu, uderzyła
            mnie pełna swoboda jeśli chodzi o stroje plażowe, tzn. kto chciał to się
            rozbierał, kto nie to nie i nikomu to nie robiło. W innych krajach, a także w
            innych częściach Chorwacji (poza właśnie Istrią) nie spotkałem się z aż taką
            swobodą - naturyści, jeśli wogóle byli, opalali się na wyodrębnionych plażach.
            Tak, czy owak, Rabac spełnia wszelkie warunki postawione przez założyciela tego
            wątku.

Pozdrawiam, alek
      • Gość: Jaro Re: ISTRIA IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.03.05, 18:10
        Proszę napisz mi czy widziałeś miejscowość z pięknymi widokami urwiska zbocza
        itd.chcę zauroczyć znajomych oni będą pierwszy raz w chorwacji
    • maciek1956 Re: ISTRIA 18.03.05, 15:32
      Cześć, na Istrii byłem parę razy, np Umag-Stella Maris i najmilej wspominana
      Premantura. Miejscowość na samym dole Istrii, za Pulą. Wspaniały do spacerów i
      spokojnego plażowania półwysep Kamieniak. Plaże kamieniste, ale w zatoczkach
      dobre wejścia do wody nawet dla dzieci. Miejscowość lubiana przez surfingowców,
      mieszkają na pobliskim campingu. Brak hoteli, tylko apartamenty (mam
      ulubiony).Oczywiście miejscowe gospody, sklepy, mały bazarek i bank. Autobus do
      Puli i okolic. Pozdrawiam
      • Gość: dabu1 Re: ISTRIA IP: 195.127.59.* 19.03.05, 14:56
        Hej. Nie jedź do Umagu! Byłem też na campingu Stella-Maris. Strasznie dużo
        ludzi, drogo i głośno, a o braku plaży nie wspomne.
        Pula i okolice jak najbardziej się zgadzam.
        Pozdro
        • Gość: zena Re: ISTRIA IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 21.03.05, 13:01
          proszę o informacje na temat okolic Puli: plaże, ceny np. paliwa, żywności,
          ciekawe miejsca do zobaczenia, zycie wieczorne itp.
          • Gość: aneta Re: ISTRIA IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 21.03.05, 13:10
            wybieram sie do apartamentów w ośrodku Bi-Village koło m.Fazana. Jesli macie
            jakieś informacje bardzo prosze o opinie. Przede wszystkim interesuja mnie
            ciekawe krajobrazy, nurkowanie, spływy rzeczne, ceny żywności, plaże, ceny
            paliwa i opłat drogowych w Czechach, Austrii, Słoweni.
          • Gość: dabu1 Re: ISTRIA IP: 195.127.59.* 22.03.05, 10:33
            Ceny paliwa to ok.4,5zł. Zatankuj w Słowenii do pełna tam jest dużo taniej.
            Byłem tylko w Puli i Fazanie - bardzo spokojne, ciche i puste miasteczko.
            Koniecznie trzeba zobaczyć Pule, amfiteatr i wiele innych ciekawych zabytków.
            Pozdro
            • Gość: aneta Re: ISTRIA IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 22.03.05, 15:33
              dzięki serdeczne za informacje
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka