Gość: Jaro IP: *.lubin.dialog.net.pl 06.03.05, 07:20 Kto może mi polecić spokojną miejscowość na Istri nad samym morzem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dabu1 Re: ISTRIA IP: 195.127.59.* 07.03.05, 11:36 Byłem na Istrii w sierpniu 2004, polecam Novigrad. Byłem też w innych miejscowościach, zależy co oczekujesz? Chętnie odpowiem na pytania dabu1@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: ISTRIA IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.03.05, 21:38 Proszę powiedz mi jakie są plaże, lubię nurkować czy są skałki przy plaży gdzie można ponurkować,czy nie ma problemu z znalezieniem kwater. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dabu1 Re: ISTRIA IP: 195.127.59.* 08.03.05, 10:58 Tak są skałki, idealne miejsce do nurkowania, sam też sporo nurkowałem, idealne miejsce. Camping (na samym początku Novigradu - Baja Bianca), na którym byłem tak trochę na uboczu, więc było mało ludzi. Miejsc noclegowych mnóstwo, na pewno coś znajdziesz. Ok 20 euro za pokój dwuosobowy. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: ISTRIA 08.03.05, 11:00 bylem 10 lat temu w Rabacu. de.geocities.com/weltreisen_2002/01.jpg nastepne 3 fotosy po zmianie 01 na 02,03,04. Ta pustawa plaza to dzika plaza,ok.5 km od hotelu.Te skaly ida parenascie metrow do wody i sa ladnie porosniete kolorowymi naroslami.Swietnie sie nurkuje.I woda dosyc ciepla. Hotele stoja nad sama woda i synek sam sie kapal,na wodzie 10 metrowej.Ale zawsze materac przy sobie.Juz wtedy byl swietnym plywakiem.Mial 9 lat. Mysmy zagladali czasem z balkonu,gdzie on tam plywa... Odpowiedz Link Zgłoś
alek31 Re: ISTRIA 14.03.05, 12:47 Hej, byłem w tym samym miejscu. Potwierdzam wszelkie zalety o którym piszesz. Przy tej pustawej plaży, parę kilometrów lasem od hotelowej części Rabacu, odbywały się całonocne, plenerowe imprezy w tzw. Piraten Clubie, czyli stojącej odrobinę powyżej plaży drewnianej budzie i scenie. Ja mieszkałem w hotelu Neptun (na samym końcu części hotelowej) i pływałem do tej zatoczki w ABC, wzdłuż pięknego skalistego brzegu z kilkoma miłymi, zacisznymi zatoczkami zwykle okupowanymi przez naturystów. Generalnie, a był to mój pierwszy raz w Chorwacji i parę latek temu, uderzyła mnie pełna swoboda jeśli chodzi o stroje plażowe, tzn. kto chciał to się rozbierał, kto nie to nie i nikomu to nie robiło. W innych krajach, a także w innych częściach Chorwacji (poza właśnie Istrią) nie spotkałem się z aż taką swobodą - naturyści, jeśli wogóle byli, opalali się na wyodrębnionych plażach. Tak, czy owak, Rabac spełnia wszelkie warunki postawione przez założyciela tego wątku. Pozdrawiam, alek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: ISTRIA IP: *.lubin.dialog.net.pl 19.03.05, 18:10 Proszę napisz mi czy widziałeś miejscowość z pięknymi widokami urwiska zbocza itd.chcę zauroczyć znajomych oni będą pierwszy raz w chorwacji Odpowiedz Link Zgłoś
maciek1956 Re: ISTRIA 18.03.05, 15:32 Cześć, na Istrii byłem parę razy, np Umag-Stella Maris i najmilej wspominana Premantura. Miejscowość na samym dole Istrii, za Pulą. Wspaniały do spacerów i spokojnego plażowania półwysep Kamieniak. Plaże kamieniste, ale w zatoczkach dobre wejścia do wody nawet dla dzieci. Miejscowość lubiana przez surfingowców, mieszkają na pobliskim campingu. Brak hoteli, tylko apartamenty (mam ulubiony).Oczywiście miejscowe gospody, sklepy, mały bazarek i bank. Autobus do Puli i okolic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dabu1 Re: ISTRIA IP: 195.127.59.* 19.03.05, 14:56 Hej. Nie jedź do Umagu! Byłem też na campingu Stella-Maris. Strasznie dużo ludzi, drogo i głośno, a o braku plaży nie wspomne. Pula i okolice jak najbardziej się zgadzam. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zena Re: ISTRIA IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 21.03.05, 13:01 proszę o informacje na temat okolic Puli: plaże, ceny np. paliwa, żywności, ciekawe miejsca do zobaczenia, zycie wieczorne itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: ISTRIA IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 21.03.05, 13:10 wybieram sie do apartamentów w ośrodku Bi-Village koło m.Fazana. Jesli macie jakieś informacje bardzo prosze o opinie. Przede wszystkim interesuja mnie ciekawe krajobrazy, nurkowanie, spływy rzeczne, ceny żywności, plaże, ceny paliwa i opłat drogowych w Czechach, Austrii, Słoweni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dabu1 Re: ISTRIA IP: 195.127.59.* 22.03.05, 10:33 Ceny paliwa to ok.4,5zł. Zatankuj w Słowenii do pełna tam jest dużo taniej. Byłem tylko w Puli i Fazanie - bardzo spokojne, ciche i puste miasteczko. Koniecznie trzeba zobaczyć Pule, amfiteatr i wiele innych ciekawych zabytków. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: ISTRIA IP: *.zory.sdi.tpnet.pl 22.03.05, 15:33 dzięki serdeczne za informacje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś