Dodaj do ulubionych

jade na ciovo

IP: *.pbk.pl / 139.0.121.* 22.07.02, 12:39
Hej , jade w sierpniu na Ciovo, czytałam tu na forum raczej mało pochlebne
wypowiedzi, takze nie spodziewam się specjalnych atrakcji, ale może jednak
jest ktoś kto był i jest zadowolony, w zeszłym roku byłam na Pag-u i pierwsze
wrazenie było okropne, trafiliśmy na wiatr Bora, który podobno wieje rzadko i
zw zimie, zwiewało dosłownie ludzi z mostu, wszyscy sie pochowali i mieliśmy
spory problem ze znalezieniem kwatery, śrenio mi sie tam podobało, ale z
każdym dniem sie przekonywałam i w końcu stwierdziłam,że jest w porzadku,
spore miasteczkoo portowe, piekne widoki (jak ma ise samochód, mozna wiele
zobaczyć)'

pozdr. i czekam na ewent. uwagi o ciovo i okolicach
Obserwuj wątek
    • Gość: L. Re: jade na ciovo IP: *.utaonline.at 22.07.02, 13:29
      Byłem na wyspie Ciovo w tym roku ( opisałem to w wątku -"Wyspa Ciovo,Wyspa Rab
      właśnie wróciłem"ostatnio pod datą 09.07.02).Rzeczywiście inni też nie są
      zachwyceni.Chociaż spotkałem tam turystów (Polaków, Niemców), którzy jeżdżą na
      Ciovo co roku.Więc wszystko rzecz gustu.Może tym razem napiszę krótko co mi się
      podobało: ładne skaliste małe plaże, w Mavarsticy niezła drobnokamienista plaża
      bardzo dobra dla dzieci,w drugiej połowie czerwca stosunkowo mało turystów ( w
      sezonie jednak chyba jest inaczej).Trogir-to zdecydowanie klasa światowa,blisko
      do innych atrakcji turystycznych:Primosten, Split,Szybenik (koniecznie
      wodospady Krka!!!!!!).Ważne jest gdzie będziesz mieszkać ( zobacz wątek Uwaga
      na WWW.........).Na pewno zobaczyć warto,ja jednak należę do tych,którzy tam
      raczej już nie pojadą, życzę Ci byś należała do tej drugiej
      grupy.Pozdrowienia.L.
    • Gość: amelka Re: jade na ciovo IP: *.pbk.pl / 139.0.121.* 22.07.02, 13:35
      dzieki za odpowiedx, ja np. stwierdziłam,że ni epojade juz na Pag, ale teraz
      gdybym miala polecać, to chyba bym polecila, ostatecznie wspominam miło, w
      zeszły roku dużo jeździliśmy, także Krka mamy zaliczone, jednak w porównaniu z
      Plitvicami rozczarowały mnie,
      mieszkac chyba będziemy w Makrstnicy, gdzieś tam podobno jest plaża z palmami???

dzięki
      'pozdr.
      • Gość: L Re: jade na ciovo IP: *.utaonline.at 22.07.02, 23:45
        1.Ta plaża jest ( nawet często na widokówkach )tylko, że z tył jest też droga
        asfaltowa biegnąca równolegle do morza wzdłuż plaży.Ciekawe jak długo tam można
        wytrzymać, ja nawet nie próbowałem.2.Też nie wierzyłem czytając forum przed
        wyjazdem, jednak po tygodniu pojechałem gdzie indziej, ale jeszcze raz
        podkreślam:zobaczyć tę wyspę warto-a drugi raz...hm gdzie indziej wypoczywam
        lepiej.4.Ja osobiście do Pagu też mam wielki sentyment, byłem tam w 1987 jako
        student, jadłem konserwę turystyczną łyżką bo przy tamtym upale już mi z puszki
        wypływała, mieszkałem wśrod przyjaciół i nawet raz mogłem sobie pozwolić na
        lody i ...byłem bardzo szczęśliwy.Więc na udany urlop składa się tyle różnych
        rzeczy.Może Ty odnajdziesz się na Ciovo.5.O Plitwicach mam to samo zdanie co
        Ty.Pozdrowienia.L.
    • Gość: amelka Re: jade na ciovo IP: *.pbk.pl / 139.0.121.* 06.08.02, 09:42
      czy ktoś mógłby cos dodać?
      • Gość: Darek J Re: jade na ciovo IP: *.mis 06.08.02, 11:06
        > czy ktoś mógłby cos dodać?

W zeszłym roku byłem na Ciovo przy okazji wizyty w Trogirze. Nic szczególnego,
        plaża w zatoce, wybetonowana, piasek też jest czasami, woda tyle że ciepła z
        widokiem na jakiś port. Plaża dość brudna zresztą w miejscach zatłoczonych jest
        tak zawsze. Jedyna zaleta to Trogir blisko ale to atrakcja na jeden dzień.
        Gdybym nie widział innej (a właściwie południowej) Chorwacji to......no własnie
        Już kilka razy zachęcałem ludzi aby pojechali na południe to zobaczą naprawdę
        piękna Chorwacją z krystalicznie czystym Adriatykiem ze skalistym brzegiem
        (małe plaże też są ale nie dla plaż się jedzie nad Adriatyk!). A jaki wrażenia
        z nurkowania (nawet tylko z rurką!).
        Nie wiem co ludzi skłania aby jechać do Chorwacji i spędzać wczasy w jakimś
        dużym kompleksie typu Solaris czy mieście Split z brudną zatłoczoną plaża
        (niestety na Ciovo może być podobnie). A w Chorwacji jest tyle uroczych i
        położonych nad skalistym brzegiem miasteczek, nie mówiąć o południowych wyspach.

Jeśli masz takie możliwości, zatrzymaj się pod Trogirem 2 dni i jedź na
        południe ( pod Dubrovnik) gdzie naprawdę jest pięknie i mniej tłocznie.
        Apartamnety czekają wszędzie.

---
        D.Janicki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka