Gość: Marek IP: *.udn.pl 25.06.05, 15:49 byłem autem w dalmacji i na krku - jesli ktos ma jakies pytania to służę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kika Re: wróciłem dzisiaj z chorwacji- pytajcie IP: *.spray.net.pl 25.06.05, 16:16 Ceny oczywiście! -))) Mięso i wędliny(czy da się kupić np. szynkę, pol;ędwicę itpkiełbasy takie jak w Polsce czy totalnie inne - pytam ze względu na moje wybredne co do jedzenia dziecko - czy warto wziąć ze sobą coś konkretniejszego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matiash Re: wróciłem dzisiaj z chorwacji- pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 16:41 Jaka była woda , czy mozna sie juz kapac , czy byla ciepla ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajsha Re: wróciłem dzisiaj z chorwacji- pytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 18:02 Też wróciłam z Dalmacji, okolice Zadaru - woda ok, bardzo orzeźwiajaca, z miesem i kiełbaskami - nie było problemu jednak jak dziecko masz wybredne radzę zabrac z Polski, pytania na które chętnie odpowiem proszę kierować na joema@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.p Re: wróciłem dzisiaj z chorwacji- pytajcie IP: 217.17.35.* 06.07.05, 11:57 a ja radze nauczyc dziecko troche pokory i normalnosci takie cudowanie z jedzeniem to pierwszy krok do anoreksji, bulimi i oczywiscie nadwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: wróciłem dzisiaj z chorwacji- pytajcie IP: *.udn.pl 26.06.05, 00:35 jedzenie lepiej zabrac z Polski. Wędlin jest mało, więcej za to serów- ale drogie woda ciepła 20-22 C- mozna sie kąpać śmiało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala666 Re: wróciłem dzisiaj z chorwacji- pytajcie IP: *.aster.pl 26.06.05, 22:38 Proszę o kilka informacji: - jak przebiegała Twoja trasa i ile czasu zajeła (dojazd z Polski) - gdzie wynajmowałeś kwatery, jakie są ceny i czy możesz coś polecić - i parę słów czy miałeś udany urlop. Z góry dziękuję za odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: wróciłem dzisiaj z chorwacji- pytajcie IP: *.udn.pl 26.06.05, 23:18 urlop sie udał , jechalismy ok 18 godzin z kilkoma dłuższymi przerwami. Najpierw zaliczyliśmy Plitvice a potem pojechaliśmy przez Trogir( 2 dni) do Dalmacji. Apartament znalazłem w Podgorze na Makarskiej riwierze za 20 euro. Polecam gorąco tę miejscowosc- super czyste morze i nie ma takiego tłoku jak w Makarskiej. Byliśmy tez kilka dni w Crikvenicy obok Krku ale plazowaliśmy na Basce na wyspie Krk- fajna plaża z pięknymi widokam ale niestety mocno popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
tinnman Re: wróciłem dzisiaj z chorwacji- pytajcie 27.06.05, 13:37 20 euro ale za co? za 1 osobę, za tydzień? za noc (chyba tak) dziękuję za odpowiedź, ale nie wiem jakie tam są ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: wróciłem dzisiaj z chorwacji- pytajcie IP: *.kielce.net.pl 27.06.05, 13:39 Jaka jest plaża w Podgorze, tzn chodzi mi o zejście do moża, czy jest łagodne i jak daleko w głąb jest nieco płycej :), czy nie jest tak że pare kroków i stromizna ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: :))) IP: *.kielce.net.pl 27.06.05, 13:40 oczywiście "do morza" a nie "do moża" jak napisałam wcześniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakija2 Re: :))) 05.07.05, 21:07 ja byłamw podgorze ciche spokojne miasteczko urocze . fajnie bo blisko do makarskiej. Z podgory mozna sobie wyskoczyc samemu do dubrownika autobus z klimą dla jednej osoby kosztyuje 85 kun. w jedną strone. Bez problemu mozna dojechac do makarskiej z ryneczku kursują małe busiki prawie co 30 min. albo czesciej w zaleznosci od ilosci ludzi. W podgorze odradzam restauracje klemic - na którą namawiani sa turysi przez biura podrózy. Pozatym namawiam na wycieczki typu fish-piknik przwaznie na wyspe hvar i brac do miejscowosci Bol - piekna plaza naprawde warto wyspy są bardzo róznorodne Bol - nastawiona na kasiastych turystów. bardziej podobał mi sie hvar- stara chorwacja - pieknie waskie kamieniste uliczki urokliwe miesjsce. Podgora to dobre miejsce na wypady. w połowie wrzesnia niestety nie ma tam juz młodych ludzi tylko same brzuchaste kaszaloty :) takze odradzam plaze nudystów bo moze sie zrobic niedobrze od tych widoków :) W tym roku mam zamiar zwiedzic poł. chorwacje jade autem moze sie ktos wybiera? pod koniec sierpnia pocz. wrzesnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:02 Cześć. Wybieramy się 5 września na około dwa tygodnie na południe Chorwacji.Jedziemy autem, strat z okolic Warszawy. Zahaczymy o Plitvice, potem magistralą adriatycką wzdłuż wybrzeża zwiedzając większe miasta. Planujemy zatrzymać się na Plejsacu (Orebic, Trpanj) jeszcze nie wiemy, ale na pewno tam bo muszę zobaczyć tą sławną Divinę ;) Na miejscu planujemu wyskoczyć do Dubrownika i popłynąć na Kroculę. Napisz jakie Wy macie plany, może spotkamy się na trasie albo ruszymy razem? Skąd jedziecie i jaką trasą? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delegwan Re: :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:20 wyjeżdżamy-dwie osoby z ostrołeki 22.VII. do 13-15 IX. Po drodze Wiedeń,Zadar . Split i Dubrownik. Obowiazkowo wyspy Korćula, Hvar, Brać.Spotkamy się? Odpowiedz Link Zgłoś
olina_c Re: :))) 18.07.05, 23:56 czesc, my wybieramy sie wlasnie w ytm terminie(29,30 sierpnia-9,10wrzesnia). Dysponujemy samochodem,ale mozemy sie tez do kogos podlaczyc.Jestesmy z Krakowa (mozemy tez wyjezdzac z Bielska).Ja mam 26lat,a moj chlopak 29.NIe mamy jeszcze sprecyzowanych planow-jestesmy otwarci na propozycje ;). gg 1912370 Odpowiedz Link Zgłoś
corecki Re: :))) 21.07.05, 08:42 Cześć. My też jesteśmy z Krakowa - dokładnie z Wieliczki. Jedziemy w terminie 27-08 do 03.09. Też jeszcze nie wiemy gdzie. Jedzie nas trójka - ja ,mąż i dzidzia - troche boję sie drogi Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deuxx Re: wróciłem dzisiaj z chorwacji- pytajcie IP: 83.238.103.* 06.07.05, 12:41 Plaża w Podgorze jest plażą nadmorską. Zejście nachylone jest pod kątem ok 20 stopni na odcinku ok 30m i tak wchodzi do wody, gdzie najpierw jest zupełnie płytko, a potem czyli dalej jest nieco mniej płytko, ale i tak płyciej niż dalej od brzegu, gdzie jest zdecydowanie głębiej, choć nie aż tak głęboko, jak jeszcze dalej. Czasami jest też tak, że parę kroków i stromizna, zwłaszcza na krawędzi schodów lub po spożyciu alkoholu. Co za kretyńskie pytania, ludzie myślcie trochę zanim coś napiszecie. :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: wróciłem dzisiaj z chorwacji- pytajcie IP: *.kielce.net.pl 06.07.05, 15:15 Pytanie jak pytanie, bo rozumiem że ta ostatnia linijka tekstu była do mnie. Z tego co słyszałam plaże są dość zróżnicowane, do niektorych, pisali na forum, że schodzi sie po drabinkach a niektóre są wysypane, tak że można kawałek pójść dalej, tak że dzieckoa nie zaleje po 5 krokach. Ale dziękuję za odpowiedź życze miłego wypoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: wróciłeCrikvenica-Makarska-Podgora IP: 164.128.46.* 18.07.05, 14:38 Napisales, ze byles pare dni w Crikvenicy? Jak porownujesz Crikvenice do Dalmacji, Makarskiej,Podgory??? Ja bylam w zeszlym roku w Crikvenicy a w tym roku jade do Breli i jestem ciekawa jak bedzie roznica? :-)) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: wróciłem dzisiaj z chorwacji- pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 02:08 gdzie jest maslenica bydlenicka krk? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delegwan Re: wróciłem dzisiaj z chorwacji- pytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:02 A mape to masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martula Re: wróciłem dzisiaj z chorwacji- pytajcie IP: *.chello.pl 20.07.05, 00:29 Mam pytanko ile kasy tak mniej więcej powinnam ze soba zabrac na samo jedzenie na 10 dni pobytu?Mam nadzieję ze uda mi sie zabrać coś z Polski, ale raczej niewiele( jadę autokarem ;/).. no i na prawdziwe gotowanie pewnie nie bedzie czasu ani ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: wróciłem dzisiaj z chorwacji- pytajcie IP: 81.15.159.* 20.07.05, 23:04 RadzE ci zabrać dużo kasy jak ci gotować nie chce i jeść zupek z polski skromny obiad w restauracji kosztuje 50-70kun Odpowiedz Link Zgłoś