Dodaj do ulubionych

najpiękniejsze plaże w Chorwacji

IP: *.malbork.mm.pl 27.06.05, 21:58
Proszę o Wasz prywatny ranking miejsc w których byliście. Gdzie jest
najpiękniej? Gdzie jechać żeby łatwo dostać się do najbardziej atrakcyjnych,
najbardziej dziewiczych (na miarę możliwości modnego kierunku wypraw
turystycznych) miejsc?
Obserwuj wątek
    • Gość: Qbu$ (gg: 1622203) Re: najpiękniejsze plaże w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 08:26
      jedź na Hvar do miasteczka Supetar!!! Znajdziesz tam wiele pięknych zatoczek w
      których raczej nie spotkach innych ludzi. Morza, jak raczej w całej Chorwacji,
      jest czyściutkie. Kolejnym pięknym miejscem jest Zlaty Rat w miejscowości Bol.
      OSTRZEGAM: plaża jest kamienista chociaż wydaje się być piaszczysta.
    • monikaa13 Re: najpiękniejsze plaże w Chorwacji 28.06.05, 13:47
      Byliśmy w zeszłym roku w Premanturze, na samym końcu Istrii, plaża a razcej
      plaże cudowne, w samej Premanturze plaża przy campingu, duza ładna, zadbana, za
      Premanturą wjazd do parku Kamenjak, ktory skłąda się z samych kamieni i skał,
      olbrzymie skały i duże fale, super widoki, do tego piękne zatoki w których
      mozna śmiało pływac, poprostu plaże piękne
    • alek31 Re: najpiękniejsze plaże w Chorwacji 28.06.05, 14:11
      Plaża Divna jak sama nazwa wskazuje (divna - chor. piękna) na Peljesacu.
      Jeśli ktoś tam był i napisze, że jest gdzieś piękniejsza, to zaraz tam jadę.

Pozdrawiam, alek
    • Gość: Hrvatski Re: najpiękniejsze plaże w Chorwacji IP: 62.244.146.* 28.06.05, 14:19
      Hvar polecam ponad wszystko, nawet samo miasto Hvar.Plaża kamienista ale tyle
      zatoczek nigdzie nie spotkałem. Kilometr lub 2 od centrum będziesz na plaży
      sama.
    • Gość: Maciek Re: najpiękniejsze plaże w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 15:47
      Jeszcze całej Chorwacji nie widziałem, byłem tam tylko 6 razy, ale Kamenjak, na
      końcu Istrii jest cudowny.
      • Gość: zbynek Re: najpiękniejsze plaże w Chorwacji IP: *.c151.petrotel.pl 28.06.05, 17:30
        Orebic - Peljesac
      • monikaa13 Re: najpiękniejsze plaże w Chorwacji 28.06.05, 19:46
        Maciek to przybij piątkę, prawda że ładny
        • Gość: Maciek Re: najpiękniejsze plaże w Chorwacji IP: *.chello.pl 28.06.05, 20:40
          Przybijam, byłem tam 3 razy, nawet tylko na parę dni wpadałem. Chodziliśmy po
          Kamenjaku na piechotę, łącznie z obejście go dookoła, jeżdzilismy rowerami.
          Oczywiście opalalismy się też. Cudowne miejsce. Trzeba tylko bardzo uważać na
          prądy przy wyspie, w okolicy latarni, przy mnie topili się tam Czesi, całe
          szczęscie zostali uratowani. Pozdrawiam
          • monikaa13 Re: najpiękniejsze plaże w Chorwacji 29.06.05, 12:44
            j atkiego czegoś nie widziałam, ale na końcu Kamenjaka widziałam jak chyba
            Włosi skakali z takeij olbrzymiej skały do wody, a w wodzie pełno kamieni, a
            przed skokiem się naprawdę modlili, trochę dziwnie to wyglądało i przerażajaco,
            ale nic się nie wydarzyło, raz był tylko wielki pożar, ale nie w parku tylko
            gdzieś indziej, nad naszym domkiem latały wielkie przecipożarowe samoloty,
            które chyba nabierały wody z morza i z powrotem nad las żeby gasic
            • Gość: ADAM Re: najpiękniejsze plaże w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:12
              w Orebicu wszyscy się kotłują na miejskiej, kamienistej plaży..a wystarczy
              przejść po skałkach...w lewo...jakieś 100 metrów i jest pięęęękna, pusta,
              piaszczysta(!!!) plaża...
            • Gość: Maciek1956 Re: najpiękniejsze plaże w Chorwacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:16
              Wiem z kórej skały skakali. Pierwszy raz na Kamenjaku byliśmy 2 lata po wojnie
              bałkańskiej, we wrześniu, stacjonowało tam młode wojsko chorwackie. Półwysep
              był częściowo zamknięty dla urlopowiczów. W czasie ćwiczeń wrazenie straszne,
              wojna niby zakończona a strzaly słychać. Ogólnie cudownie. W tym roku niestety
              jadę w inny rejon. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka