IP: 81.219.103.* 03.07.05, 01:44
Witam wszystkich!
We wrześniu chciałbym ze znajomymi pojechać dz Puli. Szukam informacji o
biurach które organizują tam wczasy. Jezeli ktoś był w Puli z jakimś biurem
podróży to bardzo proszę o napisanie kilku słów. Informacje, co warto
zobaczyć, na co uważać itp też są istotne. Z góry dzięki wszystkim za rady.
Może ktoś ma również namiary na firmy organizujące przejazdy do Puli.
Pozdrawiam Radek
Obserwuj wątek
    • Gość: ranczo05 Re: Pula ??? IP: *.iginet.net / *.iginet.net 03.07.05, 10:01
      witam.byłam w Puli ale własnym samochodem.kwtery znajdziesz praktycznie
      wszędzie,a najlepiej gdzieś na uboczu.ja byłam w Baniole -camping.maja tam
      super mobilhomy,ale można też szukać w prywatnych domach.
    • Gość: cro-expert Re: Pula ??? IP: *.dialin.iskon.hr 03.07.05, 10:26
      warto zobaczić: www.pulainfo.hr
    • baja02 Re: Pula ??? 03.07.05, 12:15
      Bardzo trafny wybór! To jest przepiękne, jedno z najstarszych miast z licznymi
      zabytkami, ma bardzo specyficzny klimat miast śródziemnomorskich. Koniecznie
      trzeba zwiedzić nabrzeże portowe i bulwaty, amfiteatr rzymski, Podwójną Bramę,
      Bramę Herkulesa, na zboczu twierdzy jest teatr rzymski, twierdzę, kośc.św.
      Augusta. Niewątpliwą atrakcją jest wycieczka statkiem na wyspy Brioni, była
      letnia rezydencja marszałka Tito, tu bywali najwięksi tego świata. Jest tu
      muzeum bardzo ciekawe i park safari - zwiedzanie małym pociągiem, w porcie
      widziałem 2 prywatne jachty marszałka, zacumowane. Jeżdżę autkiem, sam sobie
      organizuję wyjazdy!
    • Gość: Radek Re: Pula ??? IP: 81.219.103.* 04.07.05, 00:31
      Dzięki wszystkim za wiadomości i ..... proszę o jeszcze! :-)
    • monikaa13 Re: Pula ??? 04.07.05, 12:07
      Pula jest ładnym miastem ale dośc dużym, trzeba je koniecznie zobazcyc ale
      mieszkac, jak dla mnie za duże, my mieszkaliśmy w Premanturze, koło Puli,
      nocleg załatwialiśmy sobie przez biuro adriatica, ale o wiele lepiej jechac w
      ciemno i tam poszukac noclegu, bo przez biuro jest dośc drogo
    • Gość: saw Re: Pula ??? IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.05, 12:58
      dobre i tanie kwatery oferuje Vedran kontakt przez SKYPE Vedran1608 rozmowa w
      j. polskim u niego dokonałem rezerwacji. polecam
    • Gość: moomo Re: Pula ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 17:10
      Pula jest piękna, gorąco polecam. Jeźdźę tam od 3 lat na kongresy brydżowe we
      wrześniu i kwatery załatwia nam organizator, ale wiem że ofertę na te same
      apartamenty ( Europa w dzielnicy Verudela ) ma TUI ( z własnym dojazdem ).
    • Gość: Kiku_san Re: Pula ??? IP: *.kom / *.kom-net.pl 04.07.05, 17:14
      Witaj! Okolice Puli to dobre miejsce, aby zwiedzić Istrię. Sama Pula to dosyć
      duże miasto, prawdę mówiąc sprawiło na mnie wrażenie dość zaniedbanego - byłam
      parę lat temu, może coś się zmieniło :-). Oczywiście warto je zwiedzić - mam na
      myśli zabytki z czasów rzymskich. Zamieszkać możesz w okolicach Puli np. na
      zielonym półwyspie Verudela, jest tam parę hoteli, skalisto-kamieniste plaże i
      port jachtowy. My byliśmy tam z Neckermanna w hotelu Park (może być). Byli tam
      też z nami Polacy, przyjechali autokarem z biura Sindbad i owszem chwalili
      sobie to biuro. Z innych miast na Istrii polecam m.in. Rovinj i Porec - są to
      nieduże, bardzo urokliwe miasteczka z pięknymi starówkami. Warto też wpaść do
      Opatiji, pięknie położonej na wzgórzach - takie małe Monte Carlo ;-)
      (oczywiście przesadzam!)Pozdr.
    • Gość: Radek Re: Pula ??? IP: 81.219.103.* 06.07.05, 21:03
      jeszcze raz dzięki za wszystkie rady
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka